lauantai 7. huhtikuuta 2012

Zirp !

Ehdinpä viimein koneellekin... :D Eilen lähdimme yhdeksi yöksi mökille Vihtiin viettämään pääsiäistä mummin ja vaarin kanssa. Toimenkuvaan kuului tietenkin ihan vain oleskelu, syöminen ja minun osallani (lintujen) kuvaaminen :P Olohuoneen ikkunan edessä on sopivasti sellainen pusikko, mihin linnut tulevat syömään lintulaudalta hakemansa siemenet. Napsin lähemmäs 500 kuvaa pääosin sinitiaisista sillä niitä siinä kuvausetäisyydellä eniten pyöri, tuiteli tui mitä suloisuuksia ! ♥ Ja olen niiiiin rakastunut tuohon obbaan, etten kestä ! Todellakin voin suositella.


Tuossa näkyvillä tipukuvasista muutama ! Kaikkia en jaksanut vielä muokata (tai siis niin, koska koneelle ei mahdu oikein mitään........) niin en tiedä onko muistikortilla mahdollisesti vielä parempia otoksia, mutta juu. Rakastan kyllä niin noita sinitiaisen kirkkaita värejä :) Oravaakin yritin muuten kuvailla, mutta se ei oikein pitänyt minusta, lähti vain karkuun ja ainoa otos, minkä sain napattua, oli tällainen...


... voi kun vähän lähemmäs olisi päässyt ! No ei voi mitään :P Takaisin "aiheeseen"... kuten pääsiäiseen kuuluu, suklaamunia on tullut naposteltua oikein reippaasti ja mämmiäkin vedin naamariin enemmän kuin laki sallii. Mummin ja vaarin tekemä on niin herkullista ! ... okei laitan siihen kyllä kermaa ja sokeria varmaan enemmän kuin itse mämmiä, mutta tapansa kullakin? :D Olen ihan pulla nyt... mökillä tulee aina syötyä ihan liikaa. Illalla (syömisen ohessa hehe) katsoimme isän ja valjen kanssa tuon American Psycho -leffan, joka oli saanut jossain arvostelussa viisi tähteä. Odotin siltä siis aika paljon, mutta jouduin ehkä hieman pettymään. En tiedä olenko jollakin tapaa yksinkertainen, mutta en vain ymmärtänyt oikein mitään... Olihan tuo välillä hieman jännä, mutta lähinnä vain siksi, kun päähenkilö oli mielestäni aivan tavattoman limainen. Mikäli oikeasti kaipaa piinaavaa leffaa, niin suosittelen katsomaan elokuvan The Hand That Rocks The Cradle (suom. Käsi joka kehtoa keinuttaa). Siitä tosin on vuosia kun tuon olen nähnyt, mutta toista yhtä ahdistavaa en muista koskaan katsoneeni.

Kotiuduttuamme ajattelin heti olla reipas ja lähteä tallille, mutta väsymys iski niin, että oli pakko mennä nukkumaan pariksi tunniksi. En ole muutamaan yöhön saanut oikein nukutuksi, tiedä sitten mistä johtuu, mutta todella ärsyttävää ! Herättyäni olin ihan yhtä väsynyt kuin nukkumaan mennessäni, mutta en vain jaksanut lojua enää joten reipastuin ja lähdin tallille joskus viiden maissa. Siellä oli todella hiljaista ! Tai no niin, lauantaisin kai onkin yleensä vilkkainta aamulla :P Normaalistihan meillä on lauantaisin tunti klo 8, mutta tänään sai nukkua kun Eeva on Ypäjällä ja tuntimme siirretty maanantaille. Katselin muuten vähän tuota kentän kuntoa ja jes, näyttää siltä, että päästään taas pian ulos ratsastelemaan ! Tänään menin kuitenkin vielä maneesissa, jonka pohja oli hieman pehmeä ja uran reunat aika korkeat...

Nuutti oli kuitenkin aivan super ! Siis... vitsi, tuli taas todella hyvä mieli :) Alkuun se oli vähän pinkeä ja hieman sellaisella "kyttäystuulella", eli kaikki oli todella jännittävää ja jokainen ääni säpsähtämisen arvoinen. Tuon kyllä oikeastaan arvasinkin, kelläpä nyt ei pienen loman jälkeen virtaa olisi ;) Mutta siis voi jee kun sen energian saa hölmöilyn sijasta suunnattua työntekoon... = täydellistä ! Tänään oli tarkoitus hypätä, mutta äiti ei lähtenytkään mukaan niin en minä yksikseni viitsinyt... toivottavasti onnaisi joku päivä viikolla sitten. Anyways, menin aika kevyesti ja tein paljon siirtymisiä niin askellajien sisällä kuin välilläkin. Päätin heittää kanget naulaan taas vähäksi aikaa ja treenailla nivelillä, sillä oikeastaan tykkään enemmän mennä niillä. Toki kangilla saa tietyt asiat sujumaan vaivattomammin (esim. juuri siirtymiset ja väistöt), mutta jotenkin... en tiedä, viimeaikoina olen saanut Nuuttia nivelilläkin huomattavasti paremmaksi. Mietinkin josko koettaisin seuraavat kisat niillä, eli siis luokka olisi ilmeisesti... Helppo A:4... hmmm. Toisaalta tuo on meille aika vaikea ohjelma, avot ravissa, laukanvaihto käynnin kautta yms. Pitää treenailla ja miettiä vielä :P

Voi olla, että nivelillä jotenkin uskallan ratsastaa enemmän, sillä kankien kanssa olen aika varovainen sen suhteen, etten ota liikaa edestä. Niillä saattaa nimittäin ruveta helposti ihan huomaamattaan ratsastamaan tavallaan taaksepäin, jolloin hevosen liike kuolee enkä halua niin käyvän. Nuutti on aika herkkä tuon suhteen ja mikäli sille luo suuhun liikaa painetta, liikkeestä tulee todella maahansidottua, lyhyttä ja jännittynyttä. Kun ukkelin oikeasti saa läpi, se on suusta aivan tavattoman pehmeä ! Eeva on sitä hyväsuiseksi kehunutkin (; Ennen Nuutilla kyllä oli tapana leikkiä kielensä kanssa aina kun yritin saada sitä kasaan, mikä hankaloitti menoa aika paljon, mutta tuo ei oikeastaan enää ole ongelmana (* kop kop kop... *) johtuen varmaan ihan siitä, että oma ratsastukseni on kehittynyt. Välillä kieli saattaa hetkellisestä käydä väärällä puolella niin, että ulkopuolinen ei sitä huomaa, mutta itse tunnen selkään. Tuolloinkin saan sen aika hyvin korjattua ihan vain niin, että vaadin isompaa liikettä. Näitä asioita pohtiessani tajusin juuri, kuinka paljon sitä onkaan tässä ajan mittaa kehitytty... nykyisin saamme oikeastaan vain kehuja siitä, kuinka hyvässä muodossa ja tyytyväisenä hevonen liikkuu, kun muutama vuosi sitten olin maailman onnellisin, mikäli hevonen tunnin loppuun kulki 5min tasaisena, niska pyöreänä. Haha, ja niin se nälkä kasvaa syödessä... ;)

Apua miten onnistun aina tarinoimaan ummet ja lammet kaikesta? :D Ajattelin tänäänkin postata lyhyesti kuulumiset muutamien kuvien kera ja taas löydän itseni tarinoimasta täältä pla pla. Noo, kai sitä saa blogiinsa kirjoittaa niin paljon kuin sielu sietää ! Hih. Mutta niin siis tiivistettynä, Nuutti oli tänään ihan mahti ! Se liikkui todella kivassa, ryhdikkäässä muodossa ja pätkiä tuli aivan mieletöntä liikettä ! Harjoitusravissakin pystyin melkein istumaan, kun se liikkui niin hyvin oikein päin - joskin vatsalihakset joutuivat taas koetukselle. Kumpikin laukka pyöri hienosti, etenkin oikeaan kierrokseen... siis wow ! Mikäli olisin vaatinut, heppa olisi varmasti rullaillut allani vaikka paikoillaan. Välillä kokosinkin laukan todella hitaaseen tahtiin eikä kertaakaan ollut sellainen fiilis, että Nuutti olisi vetänyt itsensä pitkäksi ja tiputtanut raville. Koska hevonen oli niin mielettömän hyvä, en tosiaan työstänyt sitä kauaa ja annoin sen aika pitkin mennä ihan rennossa eteen alas -muodossa. Hevosen luonteesta riippuen suosittelen todellakin antamaan vähän vapaata, mikäli työskentely ei tahdo sujua ! Pitää kuunnella hevosta ja miettiä mitä tehdä toisin jos se on huono. Nuutin motivaatio ainakin on aina parempi, kun liikutus ei ole niin rankkaa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että hevosta pitäisi seisottaa karsinassa, ei ei ei. Aina voi kävellä ja reipas käyntityöskentely on hepalle todella tehokasta ! :) Kaiken lisäksi ainakin omasta mielestäni on kunnon treenauksen ohella toooodella ihanaa ihan vain tehdä hepan kanssa kaikkea kivaa vähän ei niin vakavasti; irtojuoksuttaa, irtohypyttää, maastoilla ilman satulaa jne. Monipuolinen liikunta on kaiken A ja O !

Näin :) Tältä päivältä ei ratsastuksista (valitettavasti !) ole kuvia, mutta ehkä nuo muut kuvaset vähän piristävät. Huomenna fotaillaan sitten vähän erilaista kuvamatskua, jahuu ! ;) En tiedä saanko niitä blogiin vielä huomenna (Sofia tosin usein lähettelee aika nopeasti, mutta minä olen hidas etana...) mutta jossain vaiheessa sitten ;) Ainiin ja ne Sofian ottamat kuvaset viime sunnuntain koulukisoista ovat vielä julkaisematta ! Ne voisin pistää tänne näytille johonkin väliin... :) Nyt kuitenkin juoksentelen syömään (pitsaa nam nam !), sitten latailemaan vähän uusia fontteja koneelle ja jatkamaan noiden palkintobannereiden tekoa ! Sori, olen vähän hidas, mutta haluan tehdä kaiken kunnolla. En voisi antaa kenellekään muulle sellaista tekelettä, jota en itse käyttäisi, joten haluan olla siihen 100% tyytyväinen ! :) Lupaan huomenna ahkeroida niiden parissa oikein olan takaa !

4 kommenttia:

  1. Hei mistä sä oot saanut ton like ja dislike napit, kun mäkin ehkä haluaisin ne, mut en löytäny niit mistään :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öäh en oo varma, mut oiskohan ollu siinä blogitekstit -cadgetissa tuolla ulkoasu paikassa.

      Poista
  2. Oi että, sinitiaiset on ihania lintuja! :) Ja voi vitsi miten hyvät kuvat olet ottanut. Kuinka paljon objektiivi maksoi? Mun on pitänyt jo 4 vuotta ostaa parempi objektiivi omaan kameraan, mutta edelleen mennään sillä paskalla kittiputkella kun en ole saanut aikaan/raaskinut :D
    Kutsun sut kohta kuvaamaan meitä, kunhan Masan karva tippuu... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii on ! :'----) Kiitos ! Toi makso joku 660 euroo postikuluineen ku netistä tilasin, halvemmaks tuli kyllä huomattavasti ! Haha voi ei :'----D Onneks mulla tuli rungon mukana pari obbaa sillo ku tän uuden hankin ! Jeii odotan innolla ;) !

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !