torstai 27. helmikuuta 2014

Kun palaset tuntuvat loksahtelevan kohdilleen

Maanantaina Mikkelin reissulta kotiin palattuani olen viettänyt valtaosan päivistäni vuoteen pohjalla inhottavan flunssan kourissa ja tallille pääsin raahautumaan ensimmäistä kertaa vasta eilen. Edelleenkään ei olo ihan sieltä parhaimmasta päästä ole, mutta ikävä maailman parhaan turpaolennon luo kävi vain ihan voittamattomaksi. Tuli kyllä niin maailman tyhmimpään saumaan tämä sairastuminen, kun viikonloppuna olen taas muualla (Ypäjän kisoissa hommissa) ja alkuviikkokin saattaa kulua kiireellisissä merkeissä. Onneksi ehdin varmaankin huomenna aamupäivällä tallille ja tahti näyttää ensi viikon lopulla jälleen hieman rauhoittuvan. Päästään siis pian taas Nuutin kanssa jatkamaan kunnollista treeniä ja myös postailulle pitäisi löytyä enemmän aikaa... :)

Viime viikon torstaina siskoni Jonna oli mukana tallilla ja kuvaamassa meitä Nuudelin kanssa. Yhden otoksen jo heti samana päivänä täällä julkaisinkin, mutta muut jäivät vielä muistikortille odottelemaan. Heppa oli aivan loistava ratsastaa, ja siskokin huomasi suuren muutoksen muutamien viikkojen takaiseen.

Hieno, tomera mies.

Nuuttia on tosiaan nyt hoidettu kraniolla kaksi kertaa, ja seuraavasta hoidosta pitäisi tässä varmaankin Pekan kanssa taas sopia. Hevosen liikkuminen menee jatkuvasti parempaan suuntaan ja uskon myös ennen niin vaikean sivulle kulkemisen helpottuvan yhä useampien hoitojen myötä. Sivuttainen liike ei ole hevoselle luonnollista, joten hyvät väistöt edellyttävät paitsi koulutusta, myös notkeaa lihaksistoa. Koska Nuutti on ollut melkoisessa jumissa, ollaan väistötkin aloitettu taas ihan pienistä ja suhteellisen loivista pätkistä vaikka teknisesti heppanen homman taitaakin. Aina kannattaa mieluummin edetä liian hitaasti kuin liian nopeasti.

Vasen laukka on varmaan se mikä on isoimmin harppauksin nyt viime viikkojen aikana parantunut.

Sen lisäksi, että Nuudelin liike kehittyy koko ajan ilmavammaksi ja tahdikkaammaksi, olen huomannut hevosessa lukuisia muitakin positiivisia muutoksia. Niistä kerron kuitenkin lisää hieman myöhemmin, kun toivon mukaan saan napattua vähän jotain havainnollistavia kuviakin. Tämän hoitomuodon löytäminen on ollut meille enemmän kuin lottovoitto ja palapelin palaset ovat viimeinkin ruvenneet oikein urakalla löytämään omia kolosiaan tästä yhdestä suuresta kokonaisuudesta nimeltään ratsukko.


Yritän tässä vielä hetken aikaa keskittyä opiskeluun, ennen kuin painelen unikuvia katselemaan. Mitä enemmän hevosen anatomiaan syvennyn, sitä enemmän se kiinnostaa. Suurin voima mikä mua tässä vie eteenpäin, on tieto (tai no ainakin toive) siitä, että voin kaiketi tulevaisuudessa tehdä entistä enemmän hevoseni hyvinvoinnin puolesta. Sitähän me kaikki halutaan, olla mahdollisimman hyviä hevosenomistajia ja hevosihmisiä yleensäkin. Eikös?

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille, katsotaan saanko tänne blogin puolelle vielä jonkun pikaisen postauksen ennen viikon vaihtumista uuteen. Erikoispostauksia ryhdyn toteuttamaan heti kunhan tosiaan ehdin hieman koneen ääreen hengähtämään (eli ensi viikon loppupuolella !), toivottavasti maltatte vielä pienen hetken tämän hiljaisemman postaustahdin parissa... :) Moikka !

28 kommenttia:

 1. Ooo... toi banneri on ihan törkeen upee! Ja noi tekstit! ♥

  VastaaPoista
 2. Ypäjällä nähdään! Aada hyppääkin lauantaina kympissä just "mun" ratsastajan jälkeen, eli eiköhän törmätä ainakin jossain vaiheessa. ;)

  Kuvista on yleensä hirmu vaikea sanoa, onko jotain muutota tapahtunut, mutta nyt on pakko kertoa, että jo parin kuvan perusteella meni näyttää ihan erilaiselta kuin aiemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, teillähän oli paljon heppoja mukana matkassa :)

   Tosi kiva kuulla, kiitos ! Pitää johonkin postaukseen laittaa ihan vertailua helpottamaan kaksi kuvaa samasta vaiheesta liikettä, toinen joulukuulta ja toinen nyt kranioiden jälkeisiltä ratsastuskerroilta :) Vaikka kuvat tosiaan onkin välillä vähän vaikeita arvioitavia, kun niihin on tallentunut liikkeestä niin pieni hetki. Näissä meidän kuvissa kuitenkin esim. lapojen irtonaisuuden muutoksen näkee todella hyvin etujalkojen ojennuksesta ! Mutta tosiaan ihan mahtavaa kuulla jos näyttää paremmalta - vaikka näytillä ei muuta kuin kuvia olekaan ! Pitää ehkä ruveta videoimaankin silloin tällöin ;)

   Poista
 3. hieno Nuutti !
  hyvää viikonloppuu sulle myös :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos, niin se on ♥ Ja kiitokset myös viikonloppujen toivotuksista, hieman myöhässä taas, mutta parempi myöhään ku ei millonkaan........... :D

   Poista
 4. Teetköulkoasuja/bannereita muille? Kaipaan blogiini ulkoasua, mutta en ole itse hyvä tekemään, joten etsin jotain "ulkopuolista"bannerin tekijää.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän hevoseläin tekee luonnossakin sivuttaista liikettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee - pääasiassa väistäessään. Yksikään hevonen ei "normaalisti" harrasta omatoimisia pohkeenväistöjä tms., tai ainakin silloin epäilisin jossakin olevan vikaa... :)

   Poista
 6. ihana nähä uusia kunnon ridekuvia, looking good!! ihanaa että on löytyny toimiva hoito nuudelille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanksii !! Tää on kyl kieltämättä ihan huippuu, kohta Nuudeli on ihan iskussa taas ! :)

   Poista
 7. Kiva postaus ja ihanat sinä ja Nuutti!<3

  VastaaPoista
 8. törkeen mageita noi kuvat! kehitystä selkeesti tapahtunut, aivan mahtavaa! millon suuntaatte kouluaitojen sisälle..? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset, kiva kuulla !! :) Heh, katsotaan nyt. Ois mahtavaa jos seuraaviin oman tallin kisoihin (huhtikuun lopulla) ehdittäis, mutta ei oteta siitä mitään stressiä :)

   Poista
 9. Sun postaukset on aina jotenkin todella miellyttäviä lukea :-) Niissä on ajatusta. Olette mahtava pari Nuutin kanssa, kaikkea hyvää teille myös jatkoon!
  - Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii miten kiva kuulla, suuret kiitokset !! :) ... ja heti perään tuli postaus mihin lätkäsin vaan äkkiä pari kuvaa ajatuksella "äkkiä nukkumaan !"... XD

   Poista
 10. hieno nuudeli<3

  VastaaPoista
 11. Oi tuolla Nuutilla on niin hieno ja matkaa tavoitteleva askel kun sillä menet.
  Ihana kattoa tuommosta menoa ja sovitte yhteen tosi hyvin.Sen näistä kuvistakin huomaa kuinka se on parantanut liikettä ja näyttää tosi elastiselta :)
  Mitä siinä kranio-hoidossa oikeastaan tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho tämä kommentti on jäänyt multa kokonaan huomaamatta, sori ! ;s

   Mutta voi kiitos, tosi kiva kuulla !! :) Kraniolla poistetaan kehosta erilaisia jännitteitä sekä tukoksia, ja vapautetaan se ns. manipuloimalla (käytännössä siis kevyellä paineella oikeaan paikkaan) parantamaan itse itseään. Kuulostaa monimutkaiselta ja sitä on vähän vaikee selittää, mutta netistä löytyy googlettamalla lisää tietoa mikäli kiinnostaa lukea ! :)

   Poista
 12. Mahtavaa että muutkin löytää ton kranion! Oon ihan sitä mieltä että kranio ja iilimadot rules :D Äitini kävi kranio ja iilari kurssin kannuksen pekan opissa ja nyt meillä onkin iilimatoja jääkaapit pullollaan :D tosi sympois hevonen sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi kranio on kyllä huippu juttu, ja iilimatojaki haluisin Nuutille koittaa ! :D Ahaa nonni, vähänkö kiva ! ... tai siis en tiedä onko ne iilarit siellä jääkaapissa kivoja, mutta u know XD

   Kiitos, sitä se tosiaan on ! :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !