torstai 4. heinäkuuta 2013

Chill !

Heipsan. Mä olen jotenkin ihan unessa tällä hetkellä. Äsken kävin vessassa, sitten tulin huoneeseeni ja hetken pyörittyäni mietin että ai niin munhan piti käydä vessassa. Sit menin vessaan ja ihmettelin että mitä mä täällä teen kun just äsken kävin. Oi voi dementia iskee. Mut niinhän ne sanoo, et dementia ei oo sitä että unohtaa vaikka avaimet kotiin, vaan se on sitä kun unohtaa mitä avaimet on ja mitä niillä tehdään. Kyllähän mä nyt sentään edelleen muistan mitä varten vessat on, joten no worries.

Eilen käytiin Sofian kanssa heittämässä Nuutilla ja Shakiralla reipas käyntimaastolenkki ilman satulaa, pellonreunoja tallustellen. Oli oikein chilliä, ponit ottivat lunkisti ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Kuten tuossa uittopostauksessa jo sanoinkin, niin Shakira on Nuutille tosi nappi maastokaveri. Se saa jopa ravata meidät kiinni ilman että Nuutti villiintyy.

Nuutti se on vene. "Urpo kai mä nyt sen tiedän mut mitä vene tekee metsässä..... ?!?!"

Ennen maastöön lähtöä meillä oli kyllä pieni ongelma, nimittäin Nuutin kavioon juuttunut puunpala. Se oli saanut sen luultavasti edellispäivänä haketarhasta, ja onnistunut tallomaan kapulan jotenkin tosi hienosti niin, että se oli poikittain jumissa hevosen kengässä. Ja tiukasti olikin... Alla havainnollistavaa kuvaa...

Sori mobiililaatu mutta kai tosta nyt jotain selvää saa.

Sofian kanssa runnottiin palaa irti minkä ehdittiin, mutta se ei millään meinannut ottaa lähteäkseen. Kaviokoukkukin ainoastaan vääntyi... :( Vähän meinasi iskeä epätoivo. Mietittiin jo, että onkohan kengän irroitus ainoa keino saada puupala pois, kunnes se sitten yhtäkkiä irtosikin ! Jes, vitsi me ollaan hyviä.

Tänään Nuudeli oli laumoineen päässyt uudelle, suuremmalle laitumelle, ja jouduin kävelemään entistä pidemmän matkan hevosta hakemaan... :D Siellä se onnellisena möllötteli eikä vaivautunut lainkaan tulemaan vastaan ! Kurkisteli vaan ilkikurisesti kaverinsa takaa... "ihan hyvää tekee sulle mamma tämmönen kävely kun musta tuntuu et oot viime aikoina hitusen päässy pulskistumaan !".

Eilen maastolenkillä napattu kuva (+ aika hieno muokkaus i know), etualalla Nuuskulan uusi laidun :)

Sofia tuli tänään myöskin tallille ratsastelemaan Ermiponin, joten suunnattiin kahdestaan valloittamaan yläkenttä. Nuutin kanssa tehtiin aluksi käynnissä paljon taivuttelua sekä väistöjä suurimmaksi osaksi ympyräuralla. Sitten alkuverkat edelleen runsaasti taivutellen, ja sen perään vähän "kunnon laukkaa" sekä muutamia ravi - käynti - ravi siirtymisiä.

Nuutti oli kuin olikin hieman jäykkä, mutta kyllä se siitä taas liikkumisen myötä vertyi. Eihän me mihinkään huippufiilikseen päästy, mutta se ei onneksi tänään se varsinainen tavoite ollutkaan... :) Tarkoitus oli ainoastaan laittaa hevonen liikkeelle ja availla vähän lihaksia tuon uintireissun jäljiltä. Siinä toivon mukaan onnistuttiin !

Ohoi jalka, mitä sinä siellä teet !
Tässä Nuudeliduu koitti joskos onnistuisi vähän kuskaamaan ;) ... onnistuihan se.

Yllä olevat kuvat tältä päivältä © Sofia, kun taas vuoronperään toisiamme kuvailtiin :) Kiitos ! Kotiin päästyäni ryhdyin taas raapustelemaan tota mun esittelysivua, ja agh mä en ymmärrä miks itestään on niin vaikee kirjottaa... ?! No, urakka jatkuu huomenissa, sillä nyt on pakko hipsiä iltapuuhiin ja sitten unten maille...

P.S. Mikäli teiltä löytyy nurkista ylimääräisiä eläintarvikkeita, jotka haluaisitte helposti netin välityksellä myydä, niin käykäähän ihmeessä tsekkaamassa tämä sivusto (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) ! Tuolta voi tietenkin myös tehdä aivan loistavia löytöjä, joten suosittelen kurkistamaan tällä hetkellä myynnissä olevat tuotteet ;) Sivuston käyttö on todella yksinkertaista, ja kaikki ohjeet löytyvät linkin takaa. Hopi hopi sinne katselemaan !

16 kommenttia:

 1. Nuutti on kyl upee!! Oikeesti tosi hieno hevonen sulla, oltko miettiny koska hyppäisit sillä/hyppäätkö enään kuina usein..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se :) Hypätään silloin tällöin lähinnä mielenvirkistykseksi, vois joku päivä koittaa jaksaa roudata esteet kentälle jos saan jonkun apulaisen mukaan... :)

   Poista
 2. Kiitos linkistä! Löysinkin ponilleni pari tavaraa, ja halvalla. Pitää vain sanoa äidilleni :)

  VastaaPoista
 3. Hahha, sun postaukset on vaan parhaita!
  Ja voi että, kun Nuutin hienoutta ei voi tarpeeks ylistää! Hienot laidunmaisemat teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi kiitos :) Nuutti on kyllä hieno mies ♥ Ja joo pakko myöntää :)

   Poista
 4. Miksette te enään hyppää? tai käy valmennuksissa? :) sulla on niin pirun hieno hevonen että eikö susta vähän tunnu että sen kapasiteetti menee hukkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan. En oikein koskaan ole ymmärtänyt miksi joidenkin mielestä hevonen menee hukkaan jos sillä ei kilpailla tai treenata hiki päässä, kun tärkeintä on kuitenkin se, että hevonen voi hyvin... :) Ei eläin osaa ajatella mistä se jää paitsi, jos sillä vain harrastellaan. Se elää hetkessä.

   Meillä ainakin on Nuutin kanssa kivaa, ja se on mun mielestä pääasia :) Nuutti on kuitenkin elämänsä aikana paljon hypännyt ja kisaradoilla kiertänyt, niin sillä rupeaa jo kilometrit painamaan. Rehellisesti sanottuna en tiedä kestääkö se enää aktiivista treenikäyttöä. Kyllä me edelleen silloin tällöin mielenvirkistykseksi hypätään ja ehkä valmentaudutaankin, mutta kyllä ne suuret tavoitteet taitavat jo valitettavasti olla takana päin...

   Nuutti on kyllä hieno, ja voi kun se olisi vähän nuorempi (tai jos mitään suurempia jalkaongelmia ei olisi koskaan ollutkaan), niin ei varmasti "puskailuun" tyydyttäisi... :) tai en antaisi itseni tyytyä. Silloin varmasti juuri miettisin että muuten hukkaan sen kapasiteetin.

   Poista
  2. kaikillahan ei ole intoa tai edes mahdollisuutta valmentautua. silti musta niillä saa olla vaikka kuinka hieno heppa eihän se oo keltään pois. :)

   munki poni on entinen kansallisen tason esteponi mut enää sillä ei voi oikein hypätä kun se on vanha ja aina vähänkin rankemman estetreenin jälkeen ep... joskus ihan tosi tosi harvoin saatetaan jotain ristikoita hypätä mut ei muuta. välil jotku on just ihmetelly et miks toi ei hyppää vaikka poni osais et tosi kiva kun hyvä poni on annettu tommosille surkeille...

   Poista
  3. Niin, en onneksi usko että ylempi anonyymi mitenkään "pahalla" sanoi, mutta tosi kurjaa jos olette ponisi kanssa sellaiseen törmänneet... :( Eihän mikään hevonen kestä ikuisesti, kaikille tulee viimeistään vanhetessaan jotakin. Nuutti ei ole oikeastaan ep ollut, mutta jäykempi ja myös jalat on vähän turvotellut. Liikkunut kuitenkin seuraavanakin päivänä verryttyään ihan hyvin ja mielellään, ja turvotuskin on aina laskenu, mutta silti musta on tullu vähän varovainen...

   Poista
 5. Sun blogis on ihan super! Tosi hienoja kuvia aina :)

  Mulla on ongelma Photoshopin kanssa. Kuvaan itse paljon ja muokkaan kuviani photoshop cs5'llä. Ongelmana on, että kun kuvat tallentaa, niiden laatu heikkenee erittäin paljon. Millä tavalla kuvat pitäisi tallentaa että laatu säilyy ennallaan?

  Kiitos jos vastaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ! :)

   Hmm outoa, mulla kyllä pysyy laatu aina ihan hyvänä? ;o Mihin muotoon tallennat sun kuvat, ja valitsetko aina sen parhaan mahdollisen laadun?

   Poista
 6. Oioi ihana nuutti ja ihana sinä ! :)

  Onko nuudeli lihonu ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)

   Joo, tommonen pallero se on kesäisin... :D syksyä odotellessa !

   Poista
 7. Nuutti on hienona kuvissa! ;)

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !