Lapsena kun mietiskelin mun tulevaisuuden unelma-ammattia, niin ihan en iilimatojen parista kuvitellut itseäni löytävän. Mikä meni vikaan? En mä vaan tiedä, mutta hyvä että meni. Muutama viikko sitten päätettiin Lindan kanssa Pekan kehoituksesta lisätä meidän opiskeluun kranion lisäksi myös hirudoterapia (suomennettuna siis iilimatohoito), jonka parissa tämä viikonloppu pääosin menikin. Kyseessä on jo antiikin ajoilta käytössä ollut hoitomuoto, joka jälleen tasaiseen tahtiin kasvattaa suosiotaan maailmalla.
Siinä ne iloisina ruokailevat. |
Yleisesti ottaen iilimatoa voidaan pitää ns. farmaseuttisena minitehtaana, sillä se erittää yli 120 erilaista lääkeainetta, joita se hoidettavan kehoon verta imiessään pumppaa. Nämä mm. estävät veren hyytymisen ja näin ollen avaavat erilaisia tukoksia, sekä stimuloivat kehon immuunijärjestelmää toimimaan paremmin vieraita taudinaiheuttajia vastaan. Hirudoterapian avulla voidaan hoitaa lähestulkoon mitä vain, ja hoitomuoto onkin hevosten kohdalla erityisen käytetty mm. jännevammojen, nivelongelmien (myös nivelrikko !), kaviokuumeen, paiseiden, haavojen sekä ihottuman hoidossa. Monet ihmiset käyttävät iilimatoja säännöllisesti myös ylläpitävänä sekä ehkäisevänä hoitona.
Mulla menee varmasti pieni hetki, ennen kuin pystyn sisäistämään kaiken viikonlopun aikana päähän työnnetyn informaation. Vaikka en tätä missään vaiheessa helpoksi kuvitellutkaan, niin muistettavaa kyllä riittää melko runsaasti. Tärkeintä on hoitaessaan tietenkin tietää mitkä ovat ne alueet sekä tilanteet, joissa iilimatoja ei saa käyttää. Seuraavana tulee sitten se itse monimutkainen hoitosuunnitelma, jonka olennaisena osana on tietää onko sairaus / vamma akuutti vai krooninen (vaiko kenties krooninen akuutissa tilassa). Tämä vaikuttaa ratkaisevasti pisteisiin, joihin hoito kohdistetaan. Muutamaan otteeseen olin aika hilkulla pudota kelkasta ihan tyystin, mutta loppua kohden aloin ymmärtämään jutun juonen.
Iilimadot ovat omiaan poistamaan turvotusta. Tämäkin polvi lähti ihan silmissä muuttumaan. |
Tämän kaiken lisäksi mun pitää vielä työstää näitä omia pelkoja. Madon käsittelyyn varmasti (ennemmin tai myöhemmin......) totun, mutta veren kohdalla onkin hieman suurempi kysymysmerkki. Se on ehkä mun ainoa varsinainen kammo. Vaikka iilimato itse imee verta n. 10ml, voi purema vuotaa jopa 200ml, ja jos pienenkin tipan näkeminen on vaikeaa niin voitte kuvitella mitä tuollainen määrä tekee. Onneksi suurin osa vuotaa vähemmän ja riittää kun veren pyyhkäisee pois vaikka ihan normaalilla talouspaperilla. Oikein poistetun madon purema ei koskaan tulehdu.
Eiköhän kaikki kuitenkin helpotu ja selkiinny kunhan pääsee enemmän tätä hommaa tekemään. Jossakin vaiheessa pitäisi sitten tosiaan tilailla vähän matosia jääkaapin perukoille ja ruveta kunnolla iilaroimaan, iiks...... Odotan niin innolla, että pääsen iskemään madot Nuudeliin ja katsomaan miten sen ongelmakohdat hoitoon reagoivat ! Hui.
Onko teillä omakohtaisia (itsellänne tai hevosellanne) kokemuksia iilimatohoidosta, tai oletteko ehkäpä harkinneet testaavanne?
Näitä on niin mielenkiintoista lukea! Ilmoita ihmeessä heti jos alat tekemään kraniohoitoja muillekin kuin tuttujen hevosille, pieni kultainen poni haluaisi myös hoidettavaksi ;)
VastaaPoistaKiva kuulla !! Hihii voi, eiköhän tässä kohtapuoliin aleta tositoimiin pääsemään... ! ;)
PoistaKiva postaus. :D Itse en varmaan uskaltaisi kokeilla ( koska ällöö).
VastaaPoistaKiitos ! Hahaa, mäkin olin ensimmäisellä kerralla kättä iilimatoastiaan työntäessäni ihan paniikissa, mutta nopeasti se lähti helpottumaan... :)
PoistaMeidän 22-vuotiaalle ponillemme käytetään iilimatoja juurikin nivelrikon vuoksi. Eräs saksalainen eläinlääkäri suositteli niitä piikityksen sijasta, ja viimeiset puolitoista vuotta ovat kaikki oireet pysyneet poissa.
VastaaPoistaToiselta ponilta poistettiin myös kerran iilimatojen avulla paise niskasta. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen patti pieneni varmaan puoleen, toisella katosi kokonaan. Itse siis ehdottomasti tämän hoitomuodon puolesta liputan!
Voi miten kiva kuulla !! Vastaavanlaista tarinaa on moni muukin kertonut, ihan huikeeta :)
PoistaKuulostaa mielenkiintoiselta, mutta mä en ehkä pystyisi itseeni kokeilemaan :D Hevoseen varmaankin, jos sillä olisi sellaista ongelmaa, johon uskoisin tuon auttavan. Heh, aika ilkeää, mutta luulen että hevonen ei ole moksiskaan. Oletko itseesi kokeillut / aiotko kokeilla? Olisi mielenkiintoista kuulla, miltä tuo iilimatohoito konkreettisesti tuntuu.
VastaaPoistaHeh, en oo vielä rohkaistunu ite kokeilemaan mutta kai se jossain vaiheessa on pakko... :D Tai siis haluaisinkin kokeilla (auttavat kuulemma mm. akneenkin !), mutta mutta... pitää ensin vähän totutella ajatukseen.
PoistaEihän ne hevoset moksiskaan olekaan, mutta positiivinen vaikutus ainakin eilen jokaisen hevosen ongelmakohdassa havaittiin ;) Hoidettavana tosin oli juurikin erilaisista vammoista kärsiviä hevosia, joten perus terveen ja hyväkuntoisen hevosen kohdalla vaikutusta ei kenties yhtä selkeästi huomaa.
Saksassa erään esteratsastajan tallilla töissä ollessani törmäsin näihin iilimatohoitoihin ensimmäisen kerran. Siellä ovat kuulemma todella kovassa käytössä ja ilmeisen tehokkaaksi hoitotavaksi havaittu. Jännä aihe!
VastaaPoistaJoo niin kuulemma ovat ! Suomi tulee taas vähän jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... ;)
Poistanoniin, hyvä susanna, tsemppii opiskeluun!! maailmallahan tätä tosiaan hirveesti käytetään, mekin kun oltiin uutta hevosta hollannissa etsimässä niin melkein joka tallilla oli iilimatoja jääkaapissa haavereiden varalle. noi kyllä ällöttää mua että itteeni en tahtois mutta kyllä hevoseen vosin testata!!
VastaaPoistamitä tohon polveen muuten on käynyt jos tiiät/saat kertoo?
Kiitos !! :) Joo Suomessa tämä(kin) hoito on vähän vielä tuntemattomampi, tai ehkä ihmiset enemmänkin tuppaa vierastamaan, mutta kyllä tämä varmasti täälläkin tulee tasaiseen tahtiin kasvamaan.
PoistaEn tarkalleen tiedä mikä tuohon polveen oli sattunut, en tiedä tiesivätkö itse omistajatkaan.
Hyi hlvetti. :-D Anteeksi karski kielenkäyttö. Muistan, kun lapsena isäni repi moisen niljakkeen jalkapohjastani irti. En sen jälkeen ole uskaltanut uida kuin tarkasti valituissa paikoissa.
VastaaPoistaHahaha, saat anteeksi ;) Suomessa ei taida iilimatoja enää luonvaraisena elää, joten taisi olla samaan kastiin kuuluva hevosjuotikas siellä sun jalkapohjassa ! Voin kyllä kuvitella mikä paniikki siinä on iskenyt, hyi että... ! :D
PoistaYÖK!!! :DDD Mä en ikinä uskaltais koskee tommoseen!!!
VastaaPoistaHaha, oli mullakin alkuun vähän totuttelemista... :D
PoistaMiten se iilimato poistetaan hevosesta?
VastaaPoistaNe joko irtoavat tarpeeksi ruokailtuaan itse, tai sitten ne irrotetaan kynnellä / esim. pienellä muovilusikalla niin, etteivät hampaat jää kiinni ihoon :)
PoistaOhoo, iilimatoja !! :D en kyllä ole tällaista hoitomuotoa miettinyt ainakaan itselleni... Verenimijät ei varsinaisesti houkuttele :D kuulostaa silti mielenkiintoiselta, kun on hyviä hyötyjä iilimadoista!
VastaaPoistaHaha joo muakin vähän karmii ajatus tommosesta bloodsuckerista omalla iholla ! Nuuttiin oon kyllä innolla niitä tyrkkäämässä, eh........... :D
PoistaMutta tosi mielenkiintoisia kavereita kyllä, ehkä sitä vielä joku päivä rohkaistuu itsekin kokeilemaan !
Hurjan mielenkiintoista touhua kyllä! Jotenkin itsellä on iskostunut lapsuudesta semmoinen mielikuva iilomadoista, että niitä pitää varoa. Uskomatonta, että ne onkin noin hyödyllisiä otuksia!
VastaaPoistaTsemppiä paljon tuon verikammon kanssa, itse järjettömän kovasta piikki kammosta kärsivänä tiedän, että kammon kanssa ei aina niin helppoa ole tilanteissa jolloin niitä joutuu kohtaamaan.
Mutta esimerkiksi olen saanut lievitettyä korkeanpaikan kammoni siedätys hoidolla siedettäviin mittoihin. Ennen pelkäsin jo parin metrin korkeudessa ja parvekkeella en suostunut lähellekkään laitoja, mutta sitten kun vaan aloitti siedätyksen eli hiljakseen lähemmäs reunaa, niin nykyään en pelkää ollenkaan niin kuin ennen. Tietenkään mua ei varmasti sais mihinkää eiffeltorniin vieläkää, mutta korkeiden kerrostalojen parvekkeilla pystyy nykyään hengaan ilman pelon häiveitä.
Toivottavasti sulla helpottaa myös ajan kanssa tuo oma kammosi!
Sen verran mielenkiinoista hommaa tuo iilimatoilu vaikuttaisi olevan!
Älä muuta sano ! Mietin tänään juuri ihan samaa, siinähän saisi vaan hyvät hoidot kun antaisi iilarin vähän imutella :D Suomessa tosin ei taida luonnonvaraisina elää kuin hevosjuotikkaita, niin pitäisi esimerkiksi Viroon matkustaa :D
PoistaVoi vitsi, mäkin niin toivon, että saisin jollakin tapaa siedätettyä itseni vereen ! Siinä vaan menee tilanteen edessä niin paniikkiin (tai mikä nyt olisikaan kuvaavampi sana sille tilalle kun tuntuu että veri pakenee päästä, oksettaa ja pyörryttää...), ettei tiedä miten oikein olisi... ;s Tosi hyvä, että sä oot onnistunu pelkoas jo voittamaan ! Piikkikammon kanssa varmaan vähän vaikeampaa, kun ei niin pääse omassa rauhassa niiden kanssa harjoittelemaan...
Kiitos, toivotaan tosiaan näin ! On kyllä tosiaan niin mielenkiintoista puuhaa, etten yhden ilkeän verikammon anna tiellä seistä !! ;)
Kiva postaus:) Mulla tuli mieleen tästä postauksesta, että voiko hevosella ratsastaa jos sillä on madot jaloissa? Entä kauanko niiden pitää olla hevosessa kiinni? Kiitos jos vastaat:):)
VastaaPoistaKiitos, kiva jos tykkäsit ! :)
PoistaEi sillä samaan aikaan voi (tai ainakaan kannata !) ratsastaa, etteivät madot irtoile :) Ne ovat hevosessa kiinni ihan tapauksesta riippuen keskimäärin kai n. 20-40 minuuttia. Eilen yhdeltä hevoselta irtosi iilari jo vartin kuluttua, osalta jouduttiin itse poistamaan (45 minuutin kuluttua) kun eivät itse irronneet.
Kuulostaa ihan tosi mielenkiintosilta nää sun opiskelut! :) mitä toi kraniohoito ihan käytännössä on, hierontaa vai mitä? En tiiä ootko tästä postannut, ois mielenkiintosta kuulla :)
VastaaPoistaNää on kyllä tosiaan ihan hirmu mielenkiintosia hoitomuotoja kumpikin, oon koko ajan vaan enemmän ja enemmän innostunut :) Jotain oon tosta kraniosta postaillutkin, mutta lyhyesti selitettynä se on osteopatiaan pohjautuva hoitomuoto, jonka tarkoituksena on löytää ja avata kehosta erilaisia kireyksiä hyvin kevyellä manipulaatio -tekniikalla. Oikeita alueita käsittelemällä pyritään siis aktivoimaan keho itse parantamaan itseään :) Tästä aiheesta voisin kirjoittaa aina vaikka minkälaisen romaaniviestin, mutta yritin pysyä selkeänä ! Toivottavasti sait tuosta vastauksesta jotakin irti :)
PoistaKyllä siitä jotain irtos ja jotain tajusin ite googletellakkin :D mutta kirjota ihmeessä romaanipostaus aiheesta!
PoistaHYI KUOLEMA meinas päivällinen lentää näppikselle! Eeeeeewww oikeesti hurr mitkä kylmätväreet, MITEN sä uskallat koskea noihin? O____________________O Oon ihan hysteerinen, en ehkä pääse tästä yli :----D Laita iilimatovarotusta otsikkoon nii tiiän skipata nää :D
VastaaPoistaHaha voi ei, sori !! XD En mä ensimmäisellä kerralla meinannutkaan uskaltaa, mutta kyllä se siitä sitten lähti luistamaan ;) Lopuks aloin melkein pitämään noita jopa vähän söpöinä !! Tai no... ainakin siedettävinä :D
PoistaPitää ehkä tehä joku lukitus tämmösiin ällöpostauksiin; "klikkaa kyllä jos varmasti haluat lukea iilimadoista !" ;)
Todella mielenkiintoinen postaus! :)
VastaaPoistaKiva jos tykkäsit !! :)
Poistameidän tallilla pari esteratsastajaa käyttää hevosillaan iilimatoja. itse en juuri heidän kanssaan hoidosta keskustellut mutta ilmeisesti kokevat hyödylliseksi kun säännöllisesti hoidattavat:)
VastaaPoistaJoo monet juurikin ylläpitävänä hoitona käyttävät ihan jatkuvasti, miksi sitä mitään muuttamaankaan jos kaikki pelaa ! :)
PoistaMiten mua nyt alko ärsyttää? Väitettiin, että vanhalle hoitoponille oli kokeiltu kaikkea kun se vietiin nivelrikon takia teuraaksi, mutta lyön vaikka vetoa, että iilimatoja ei sillekään ollut koitettu... Mutta onnea opiskeluihin, ja etköhän sä siihen vereen ja matoihin totu, toivottavasti ainakin :)
VastaaPoistaVoi ei !! ;s Olen tosiaan kuullut muutaman tarinan, joissa iilimadot ovat kuulemma olleet "se viimeinen mahdollinen hoito, joka voi tehota", ja hepat ovat sitten tosiaan niiden ansiosta toipuneet. Monet ihmiset vain saattavat olla niin skeptisiä tai sitten vaan yksinkertaisia tiedottomia, etteivät tule iilimatoja kokeilleeksi.
PoistaKiitos, toivotaan näin ! :)
Itse en ole ikinä kuullut tälläisestä hoitomuodosta, mutta kuullostaa mielenkiintoiselta ja voisi joskus omallekin hevoselle tätä testata. :) Mielenkiintoinen postaus, hyvähyvä!:)
VastaaPoistaKiitos, kiva jos tykkäsit ja tuli uutta tietoa !! :)
Poistaoon aina pelänny iilimatoja eikä noi kauheen houkuttelevilta kyllä näytä.. :-D Aika jännä, miten moniin ''vaivoihin'' noikin pystyy vaikuttamaan! Ei näitä maailman otuksia voi kun ihmetellä.
VastaaPoistaToivottavasti pääsisit jotenkin eroon tosta veri ongelmasta, tai et se ees vähän helpottuis :)
Haha, ovat kyllä kieltämättä aika ällöttäviä otuksia, mutta eiköhän noihin totu... :D Ja joo älä muuta sano, ihan uskomattomia kavereita !
PoistaKiitos, toivotaan tosiaan näin !! :)
Hyi että, ällöttää suunnilleen katsellakkin noita matoja, saatikkapa että koskisin/ toimisin niiden parissa! Mutta siis kiva tietopläjäys näistä madoista, mietinkin vähän että mitä ihmeen hyötyä nuista voisi olla ennen postausta.:D
VastaaPoistaBlogisi on muuten todella mielenkiintoinen, kun olen nyt anonyyminä postauksia katsellut! Jotenkin omalla tavallaan siis persoonallinen, kuvatekstit ovat ihan omaa luokkaansa:D
Haha, en ihmettele ! :D Noihin koskeminen oli kyllä mulle ensimmäisellä kerralla tosi vaikeeta (etenkin kun olivat tosiaan kaikki samassa purkissa ja kun yritti ottaa yhtä niin toinen uiskenteli vieressä ja yritti tarrata käteen...), mutta aika nopeasti siihen rupesi tottumaan :)
PoistaVoi miten kiva ettö tykkäät, kiitos !! :)
Moikka Susanna! Todella hienoa, että olet löytänyt sen oman juttusi. Minulla on itselläni tällä hetkellä hevonen, jota aikoinaan lähes vuoden päivät eri klinikoilla, eri eläinlääkäreiden toimesta ihmeteltiin. Se turvotti epäsäännöllisen säännöllisesti selkänsä niin, ettei meinannut antaa koskea siihen lainkaan. Hevonen ultrattiin ja käytettiin röntgenissä varmaan kymmeniä kertoja, eikä skintigrafiastakaan saatu apua. Välillä selän turvotus laski ja hevonen vaikutti olevan ihan okei, mutta tila saattoi ihan yhdenkin ratsastuksen aikana radikaalisti muuttua.
VastaaPoistaSelkää piikitettiin sekä hoidettiin shockwavella, täysin tuloksetta. Osteopaatti sai usein aikaiseksi lyhytkestoisen (muutaman päivän) muutoksen parempaan, kunnes turvotus taas palasi. Aloin käymään aivan neuvottomaksi (ja rahattomaksi...), kunnes viimeisenä oljenkortena kuljetin hevosen yli 500 km päähän Suomessa vierailevan saksalaisen eläinlääkärin luokse. Hetken hevostani tutkittuaan hän kaivoi esille iilimadot ja laittoi ne selkään. Turvotus laski puolen tunnin sisällä melko huomaamattomaksi, mutta koska samoin oli käynyt osteopaatin käsittelyn johdosta, olin vielä seuraavat pari päivää hieman skeptinen. Tämä kyseinen eläinlääkäriherra kuitenkin vakuutti, että selkä tulee kuntoon, joten annoin itseni leijailla onnellisessa toiveikkuuden tilassa. Viikon sekä kahden kuluttua kävi eräs suomalainen hirudoterapeutti meidän luona laittamassa madot tämän saksalaisen ohjeiden mukaan. Turvotus palasi selkään ennen toista käsittelyä, mutta huomattavasti pienempänä. Kolmannen iilimatohoidon jälkeen selkä ei enää useammankaan viikon jälkeen yhtenäkään päivänä oireillut.
Itse kuulun nykyisin juuri näihin ihmisiin, jotka käyttävät iilimatoja ihan ylläpitävänäkin hoitona muutaman kuukauden välein. Vaikka selkäongelmat jo takana päin ovatkin (* kop, kop *) niin yhtä tyhjän kanssa tämä ei taatusti ole. Hevosen karvan laatu ainakin on parantunut ihan huimasti, samoin kuin pään seudulle yleensä loppukesästä ilmestynyt ihottuma. Se tosin oli hyvin pientä alkujaankin, mutta nykyisin lähes kadonnut. Kaikki ei voi olla sattumaa!
Toivottavasti tämä tehokas ja luonnonmukainen hoito alkaisi reippaammassa tahdissa kasvattaa suosiotaan myös täällä Suomessa!
Voi vitsi, kiitos kokemuksistasi ! Ihan mahtavaa kuulla, että iilimadot tarjosivat teille ratkaisun isoon (sekä pienempäänkin) ongelmaan ! :)
PoistaSamaa toivon minäkin. Itse kun eilen niitä muutoksia ihan omin silmin näki, niin kyllä tuli sellainen fiilis että voi vitsi, tämän hoidon pitäisi tavoittaa paljon suurempi määrä ihmisiä hevosineen ! Onneksi tietoisuus kasvaa jatkuvasti, niin maailmalla kuin täällä pikkuruisessa Suomessakin :)
Sattuipa aika sopivasti juuri tänään luennon aiheena olemaan luonnonmukainen hevosen hoito, jonka aikana myös iilimadoista kerrottiin. :-) Huikeita otuksia, ei voi muuta kuin ihmetellä!
VastaaPoistaHaha, hyvä iilarit ! :D Ihan ihme olioita tosiaan !!
PoistaTervetuloa iilimadottamaan koko meidän poppoo! Pitkään olen jo harkinnut testaavani (etenkin Almalle kun on tuota kesäihottumaa...), mutta jostakin syystä aina vain jäänyt ja jäänyt...
VastaaPoista- Annika
Nonni jahuu, lähdenkö juoksemaan sinne ihan saman tien? ;)
Poistapitääkö hevoselta aina klippaa noi karvat pois iilimadon paikalta vai onko jotenkin tapauskohtaista ?
VastaaPoistaJoo karvat pitää sheivata veks ihan kokonaan, jotta mato pääsee paremmin puraisemaan kiinni :)
PoistaHui miten limaisen näköisiä otuksia! Olivatko vaikeita käsitellä? Olen ennenkin näistä iilimatohoidoista kuullut, mutta vaikutuksia en ole sen tarkemmin ajatellutkaan. Aika mielenkiintoinen aihe, tästä ehdottomasti lisää juttua jos vain suinkin irtoaa! :) Pitääpä tuolle omallekin neitoselle ehkä jossakin välissä testata, ihan vaikka vain huvin vuoksi. Kun ei kai tuosta haittaakaan kai ole?
VastaaPoistaJoo ne rupes käymään aika limasiks siinä vaiheessa kun verta imiessään puhdistivat itseään kaikesta syömästään kuonasta ! Yhden madon käsittely ei varsinaisesti kauheen vaikeeta ollut, ja hevoseenkin ne suurimmaksi osaksi nappasivat kiinni aika hyvin, mutta ongelmallisinta oli mun mielestä iilareiden metsästys sieltä niiden purkista ! Jotenkin epämiellyttävää tunkea käsi iilimatojen sekaan ja tuntea kuinka useampi tarraa kiinni siinä vaiheessa kun yrittää yhtä poimia... :D
PoistaKiva kuulla, että aihe kiinnostaa ! Pitää kertoilla lisää sitä mukaa kun homma etenee :) Ja tosiaan iilareista ei muutamia poikkeukstapauksia lukuun ottamatta mitään haittaa ole. Näihin kuuluvat mm. syövän omistavat tai kantavana olevat hevoset. Sen sijaan mm. jo ihan maitovarsoja voidaan hirudoterapialla hoitaa. Eikä mitään selkeää vikaa tosiaan todellakaan tarvitse olla, voihan noilla hoidattaa ihan ennaltaehkäisevässä mielessä :)
meidän ponia hoidettiin iilimadoilla kaviokuumeen aikana ja helpotti sen oloa ihan silminnähden.
VastaaPoistaOi, aika mahtavaa !
PoistaPekka käy meillä tekemässä iilimatohoitoja, ihan huippu! Hyvässä opissa olet varmasti :))
VastaaPoistaJoo Pekka on tosiaan ihan paras ! :)
PoistaMulla kiinnostaa ihan hirveästi nuo iilimadot! Voitko tehdä niistä tarkemman postauksen esim. Missä tilanteessa niitä ei saa käyttää, millä tavalla parantavat nivelrikkoa tai jännevammoja, mistä niitä yleensä hommataan ja miten niitä hoidetaan jos meinaat niitä laittaa? :)
VastaaPoistaKiva kuulla että kiinnostaa !! Voin tosiaan postailla enemmän kunhan homma tästä hiljalleen etenee, kerrottavaa kyllä riittää :)
PoistaJärkyttävän mielenkiintoinen aihe! Vitsi mä haluan omaan heppaani (nivelongelmia) näitä testata!! Kutsuisin niin mielelläni sut kyseisen hoidon suorittamaan, mutta taitaa tämä Oulu olla hieman kaukana... :(
VastaaPoistaEikös !! Voi vitsi, Oulu tosiaan on vähän pitkän matkan päässä, mutta varmasti sieltä hieman lähempää joku hirudoterapeutti löytyy ! Kannattaa ehdottomasti testata :)
PoistaMissäs sä opiskelet tota kraniosakraalia? Mua kiinnostais se myös tän hieronnan ohelle.
VastaaPoistaOpiskelen ton Nuuttiakin kranioineen Pekka Kannuksen opissa.
PoistaMielenkiintoista! Osaatko sanoa missä vaiheessa iilareita kannattaisi käyttää jännevamman hoidossa? Ja onko niistä enää hyötyä jo vanhemmissa vammoissa eli jo arpeutuneen jänteen hoidossa?
VastaaPoistaKiva kuulla, niin mustakin ! ;) Joo siis iilareita käytetään sekä tuoreiden että vanhempien jännevammojen hoidossa. Mitä nopeammin ne saa käyttöön niin sitä parempi, mutta auttavat myös jo periaatteessa vammasta toipuneita jänteitä kestämään käyttöä paremmin. Iilarit poistavat tehokkaasti arpikudosta ja tästä syystä oon aatellu Nuutinkin jännevammajalkoihin noita käyttää :)
PoistaOk, erittäin mielenkiintoista :) Kerrothan sitten havaintoja/tuloksia hoidoista, kun oot muutaman kerran Nuutti-koekaniinille niitä tehnyt. Etukäteen jo kiittäen! T. Mahdollinen tuleva asiakas :)
PoistaMinulle kraniokin oli aika vieras juttu, mutta iilimatohoidoista en ollut ennen tätä ikinä kuullutkaan! :) Mutta siis tosi kiinnostavaa, ja harmi etten ole tiennyt että tuollaisista pienistä (ja ällöttävistä, sori vaan iilimadot, en mä pahalla :D) matosista olisi voinut olla hyötyä muutamallekin tuntemalleni hevoselle (nyt jo edesmenneitä)... Ja ihan mahtavaa, että olet löytänyt itsellesi sen oman jutun! Eipä taida mistään ammatinvalintatesteistä tulla vastaukseksi hirudoterapeuttia ("olen aina halunnut kiinnittää verta imeviä matoja johonkuhun -kyllä vai ei"). ;D
VastaaPoistaHahaha, voi iilari raukat kun kaikki niitä haukkuu ! :D Ne on kyllä aika ällöttäviä, vaikka toisaalta kävin melkein jo viikonlopun päätteeksi pitämään niitä söpöinä ! Yh... :D Mutta siis joo juuri tosta noiden laaja-alaisesta hyödystä johtuen toivoisin että tää hoitomuoto kasvaittais suosiotaan nopeammin täällä Suomessakin ! Ties kuinka monet vammat ja ongelmat voitais tän avulla voittaa !!
PoistaEi hitto hajosin tolle ammatinvalintatestille :DDDDDDDDD Näinpä !
Mihin näitä iilimatohoitoja saa? Meidän hepo sijaitsee päijät-Hämeessä ja ois kiva kokeilla tota sen kintereihin joihin kerääntyy nestettä (: vai teetkö sä jo näitä hoitoja? :)
VastaaPoistaMun täytyy tunnustaa etten yhtään tiedä kuka mahtaisi siellä suunnalla näitä hoitoja tehdä, jos haluat niin voin kysyä Pekalta? :) Voisivat tosiaan nimittäin kinnerongelmiin olla suureksi avuksi ! Mäkin ryhdyn näitä hoitoja kyllä kohta tekemään, kunhan vaan saan oman yritystoiminnan käyntiin :)
PoistaHyvä sinä! Lisää asiansa osaavia hirudoterapeutteja tänne Suomeen kaivataankin! :)
VastaaPoistatuo Pekka on kyllä käsittämättömän taitava, haluasin itse olla samanlainen! Näki yhdestä meidän tallin hevosesta pitkän ja kamalan jumi viivan ja hyvä ettei hevonen hyökannyt päälleni, kun piirsi viivan! Aivan mahtavaa oli siis nähdä hänen työskentelyään , pelkästä kävelystä huomasi mikä oli vikana, vielä joskus kun hänet tapaisin :D
VastaaPoistaJep, niin on ! :) Nuutistakin osasi sanoa mistä se on jumissa ennen kuin ehdin edes höpöttämistä aloittaa... :D Mulla on kyllä tosi etuoikeutettu fiilis, kun pääsen Pekan opissa näitä juttusia treenaamaan !
PoistaMoikka! Juu mulla just hevoselle pistettii iilari sekä mulla on ollu iilareita itsessä kiinni jotain 5 kertaa. Kranio ja iilarit on meidän eläinten pelastus. Itsellä siis omasta takaa kanio jabiilari expertti ja itse nyt meinasin ruveta iilaroimaan ja kranioimaan :)
VastaaPoistaMissä voi opiskella iilimato juttuja?
VastaaPoistaMoikka! :) Kyselisin ihan samaa kuin Sari että missä hirudoterapeutiksi voi opiskella? :)
VastaaPoista