keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kirottu passikäynti

Sunnuntain seuranmestaruudet olivat osaltamme täydellinen kananlento ja lunastimmekin radalta yhdet kisahistoriamme huonoimmista prosenteista. Kyllähän se hieman (tai oikeastaan vähän enemmänkin) harmittaa, kun arvostelupaperi on käyntitehtäviä lukuun ottamatta täynnä ainoastaan numeroita 6-7, mutta passitahdin vuoksi napatut neloset tiputtavat keskiarvon roimasti alle kuuden.

"Puhdas käynti on selkeästi nelitahtinen", tietää Wikipediakin. Nuutin mielestä se ei ole niin tarkkaa. Sen askellus on poikkeuksetta melko lailla puhdasta passia, kaksitahtista tepastusta, jonka katseleminen saa taatusti monet koulutuomarit itkun partaalle. Treeneissä käynnin tahtia voi luonnollisesti erilaisten väistöjen sekä vaikkapa takaosakäännösten avulla sotkea, mutta radalla keinot ovat ilman näitä vähän vähissä. Siellä ainoa toivomme edes passimaiseen liikkeeseen on yhdistelmä etanavauhtia sekä rentoutta. Ja koska viimeksi mainittua ei kisapäivänä näkynyt mailla halmeilla, oli käyntikin sen mukaista.

"Tänää meinaan pistää mamman hermot koetukselle !"

Nuutti oli tosiaan sunnuntaina aika jännittynyt, enkä saanut siihen ennen rataa oikeastaan minkäänlaista otetta. 40 minuuttia maneesin verkka-alueella tuntui valuvan ohitse ihan hetkessä ja vuoromme koittaessa allani oli edelleen se jokaiseen virheeseeni hyvin kärkkäästi reagoiva taulapää hevonen, jonka kanssa onnistunut rata vielä edellispäivän treeneissä tuntui täysin realistiselta tavoitteelta. Itsevarmuuteni rippeitä keräillen tuuppasin Nuutin tuomarin eteen ja hoin mielessäni "me pystytään tähän", vaikka mieluiten olisin kääntynyt kannoillani ja luikkinut kiireesti karkuun...

Huomatkaa omin pienin kätösin kyhäilemäni (maailmankaikkeuden rumimmat) letit !
Edes yksi bravuureistamme, hyvä pysähdys, ei onnistunut nostamaan arvostelukohdan numeroa nelosesta.

Rata ei todellakaan miltään osin ollut parhaitamme, ei sinne päinkään. Kamalan epätasaista rämpimistä lähinnä, siltä se tuntui. Yritin pitää Nuutin edes jotenkuten tyytyväisenä ja ratsastin tästä johtuen ihan luokattoman vaisusti, minkä lisäksi tein huolimattomia teitä sekä muitakin ihan typeriä pikkuvirheitä. Olin kuitenkin iloinen siitä, että Nuutti ei jännittyneisyydestään huolimatta sinkoillut omiaan (vaikka vasemmassa laukassa lävistäjälle kääntyessämme sitä ehkä hetken miettikin...) ja teki radan lopussa hyvän siirtymän laukasta käyntiin. Siitä saimmekin tuomarilta loppukommentissa oikein erikoismaininnan.

Mitähän mahtaa kuskin mielessä pyöriä? Nuudeli ainakin on tyytyväisenä itseensä: "mä olin sika hieno kai te näitte hei ?!".
"Timppa tuo mulle porkkanaa äläkä vaan seiso siellä !"

Kokonaisuudessaan hyvin epäonnistuneita tuntemuksia jättäneeseen rataan nähden arvostelupaperimme näytti oikeastaan yllättävänkin hyvältä. Kuten jo sanoin, täysin tasaista 6-7:n pisteen tulosta kaikesta muusta paitsi siitä kirotusta passikäynnistä. Ja sen tiedän, että kisojen tuomarina toiminut henkilö ei mitään ilmaisia säälipisteitä jakele, päinvastoin. Hän rokotti käynnistä melko rankalla kädellä (mikä siis on ihan oikeutettua, niin kuuluukin !), mutta antoi reilusti hyviä pisteitä niistä kohdista mitkä teimme ok. Hyvänä päivänä olisimme kaiketi onnistuneet kompensoimaan huonoa käyntiä enemmänkin, mutta tällä kertaa tulos oli tämä. Pakko kyllä sanoa, että tämän ko. tuomarin silmän alle haluaisin joskus valmennuksen merkeissä päästä !

Tässä näkyy hyvin se vahinko mitä huono käynti tekee... Yksi nelonen kertoimella 2, yhdestä käyntiin siirtymisestä meinattiin saada 6, mutta passin takia vaihdettu neloseen ja sen jälkeen tulleesta tehtävästä ei edes hyvä pysähdys onnistunut nostamaan pistettä ala-arvoisesta.

Prosenttimme olivat siis 57,4. Laskin ihan huvikseni, että edes 5:n arvoisella käynnillä olisimme tällä radalla lunastaneet yli 62%. Tasaista kuuden linjaa pitäen reippaasti yli 65. Lisäksi alapisteet olisivat takuuvarmasti nousseet myös, sillä nythän saimme esim. askellajipisteistä ainoastaan 5. Jossittelu on tietenkin (etenkin tällaisen ongelman suhteen) täysin turhaa, mutta kaipa siitä jotain lohtua kokee saavansa. Tavallaan. Vaikka kyllä tämä tulos harmittaa edelleen ihan vietävästi. Nimenomaan siitä syystä, että ongelmamme on sellainen, jolle en oikeastaan voi paljoakaan. Olen yrittänyt parhaani, mutta aina sekään ei riitä. Ei vain riitä. Tiedän olevani ihminen, joten omat satunnaiset möhlinkini osaan aina hetken surkuttelun jälkeen antaa anteeksi, mutta tämä on kovempi pala.

Tämä on kova pala siitäkin huolimatta, että olen opetellut hyväksymään Nuutin heikkouksia jo monta vuotta. Valitettavasti ne eivät nimittäin lopu ainoastaan passikäyntiin. Sillä on muitakin fyysisiä rajoitteita, joiden vuoksi emme koskaan tule kovin pitkälle yhdessä pääsemään. Se on karu totuus ja kuultu lukuisten ammattilaisten suusta. Silti moni pitää Nuutista hevosena, ja se onkin "hyvän ilmeensä" lisäksi saanut ison kasan kehuja mm. kauniista muodosta sekä tahdikkaasta ja letkeästä liikkumisestaan. Kaikilla on omat heikkoutensa, mutta kun niitä on liikaa... eivät hyvät ominaisuudet välttämättä enää riitä kokonaisuutta korjaamaan. Parhaita pisteitä napsiva kouluhevonen ei aina välttämättä ole se maailman näyttävin tulisieluinen liitokavio, vaan huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä se tasaisen varmasti suorittava sekä teknisesti taitava peräkarsinan Pontus.

Ja mulla on Nuutti, joka ei ole näistä kumpaakaan. Ja silti se on mulle koko maailman hienoin ja rakkain pieni hevonen. Vaikka kisatulokset eivät aina oikeuta ruusukkeille, niin so what? Vaakakupissa painaa kuitenkin aina rutkasti enemmän se onni, minkä Nuutti mulle pelkällä olemassaolollaan antaa. Mahdolliset ruusukkeet ovat sitten vain plussaa. Ja ihan kivaa plussaa ovatkin. Siitä syystä me tästä eteenpäin valitaan ainoastaan ohjelmia joissa ei kävellä kuin mahdollisimman vähän ! K.N. Special (en ihan oikeasti älynnyt että siinä on noin monta erikseen arvosteltavaa käyntikohtaa, ärr...) menee meidän mustalle listalle, sinne monien muiden liikaa käyntiä sisältävien joukkoon........ !

"Nii, iha tyhmää vaa kävellä ku vois esim. laukkaa !"
"Koska siis käyntihän on niin leimii et siin melkee nukahtaa."
"Mut siis monta kymppii me tänään saatiin äiskä??"

Kuvista, videosta sekä avusta jälleen suuret kiitokset kenellepä muulle kuin Linda-Timpalle ! Hän on kyllä ihan meidän monitoimisupersankari, joka kisa-aamuna mm. kranioi hepalta pois päällimmäiset jumit pitkistä selkälihaksista. Nuutti rauhoittui silminnähden ! Se haukotteli ja silmiin tuli hullunkiillon sijasta levollinen tuike. Lisäksi Linda tosiaan ihan omatoimisesti hokasi pistää meidän radan videolle, joten kiittäkää häntä kun katsotte mönkimistämme suurta ylemmyyskompleksia tuntien.
Eipä sitten muuta kuin kohti uusia koitoksia... !
Onko teillä vielä tiedossa kisoja tämän vuoden puolella?

54 kommenttia:

 1. Kyllähän tuollainen varmasti harmittaa, ja saakin harmittaa. Mutta onnea muuten siististi menneestä radasta!

  Mulla on tuon pienen quarter-pallon kanssa aina tuomareiden mielestä iso ongelma siinä, että hevonen ei liiku tarpeeksi eteen. Viimeksi sunnuntaina paperissa luki "hevonen liian rauhallinen", vaikka se ei selkään siltä tuntunut ollenkaan. Tämän lisäksi jo laukka itsessään on välillä aika mielenkiintoista, riippuu millä päällä tai kaviolla arvon tamma on noussut karsinastaan. Meillä ainoa melko varma nakki on ne käynnit, paitsi ei vapaa käynti, jossa arvon ratsuni ei yleensä millään jaksa kinttujaan nostella sitäkään vähää :'> Mutta mä olen aina ollut vähän sellainen ihminen, että rakastan ikuisista haasteista ja vastavirtaankin menemisestä. Toisaalta ehkä asiaa helpottaa se, että kouluratsastus ei ole meille just Se laji, mielenvirkistystä vaan. Tai no kaikki taitaa olla aika mielenvirkistyksellistä touhua :D

  Mutta tsemppiä jatkoon, onneksi sulla on kuitenkin muuten juuri sulle sopiva hevonen, vaikka palapelin osaset ei aina noin muuten osu paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei !! Ei sitä aina viihti niin kiirehtiä ;) Haasteet on kyllä tosiaan ihan mukavia, mutta siinä vaiheessa kun se korjattava ongelma on sellainen minkä eteen on oikeastaan jo tehty kaikki voitava niin... tulee sellainen "nyt jostain joku automaattiheppa ja äkkiä !!" -fiilis... :D

   Kiitos kovasti tsempeistä ja joo älä muuta sano, Nuutti on kyllä puutteistaan huolimatta ihan helmi ♥

   Poista
 2. Harmi juttu, mutta tosi hyvä rata käyntiä lukuunottamatta!

  VastaaPoista
 3. Vippekin menee tosi helposti passikäyntiä jos sitä paineistaa yhtään liikaa! Harmo, et nää kisat meni nyt näin, ens kerralla sit sellaseen ohjelmaan jossa on vähemmän käyntiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullaki aina hirvee keskittyminen etten prässää yhtään ku sit Nuutin käynnissä ei oo totakaan vähää epäkamelimaisuutta.............. :D Mut joo näinpä ! ;)

   Poista
 4. Vaikka oon lukenut blogiasi aika kauan niin melko harvoin laitat videota ratsastuksestasi(en ainakaan muistaisi että monesti olisin nähnyt) mutta tätä oli kyllä todella ilo katsoa, jotenkin niin harmonista ja eleetöntä ratsastusta sulla ja Nuutti on niin hieno! Todella harmi tuo passikäynti, mutta niinkuin itse sanoit, sitten etsimään vain luokkia jossa on mahdollisimman vähän käyntiä, niin varmasti saatte kasaan todella hyvät pojot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harvemmin tosiaan tulee videoita otettua (tai otatettua) kun jotenkin kuvat on kaikessa suhteessa niin paljon helpompia... :D Yritän kuitenkin jatkossa vähän aktivoitua myös tämän liikkuvan kuvan suhteen ! Tosi kiva kuulla että tuon radan kesti katsella, kiitos kovasti kehuista !! :)

   Poista
 5. Voi itkun kutkut :( Passikäynti on kyllä niin kirottu asia! Masalla oli myös sama ongelma ja kyllähän se KN:n radassa paljon pisteitä rokotti kun muuten oli paperilla 5½-7 ja käynnistä taidettiin saada nelonen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä tosiaan !! Tosi ärsyttävää... :D Mut hei, ei tää vielä mitään, ollaan me saatu kolmosiakin... Vähänkö mun naama venähti siinä vaiheessa ku tajusin miten ison piste-eron toi mm. yhteen mun kaveriin teki, kun oli vielä kertoimella 2: meillä ko. kohdasta kämäset 6 pistettä ja kaverilla 7,5:n ansiosta 15.................. fml =)

   Poista
 6. Mä en tota teidän suoritusta nähnyt, mutta luoja mä tiedän ton tuskastelun käynnin kanssa. Kisaradoilla Arbaleesia pääosin esittää puhdasta käyntiä (ja mä muistan tahdittaa sitä, antaa hieman ohjaa jotta käynti rentoutuu yms), mutta kotitreeneissä mennään usein oikein kaunista jännittynyttä passihtavaa käyntiä. Joten et todellakaan ole ainoa ongelmasi kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ah, niin ihana ongelma... ! Saat kyllä olla onnellinen siitä, että radalla pystytte esittämään puhdasta käyntiä, meillä kun menee siellä korkeintaan huonommaks...... Kotona voi kuitenki keplotella tahtia paremmaks just esim. väistöillä, mut radalla ei ihan niin vaan onnistu :D Nuutilla varsinkaan ku ei ees mikään pieni väistö auta yhtään vaan pitäs mennä jotain täyttä kylkimyyryä, ärr...

   Poista
 7. Seuraavat kisat on mulla vasta huhti-toukokuussa, harjoituskoulu/-estekisat huhtikuussa ja sitten seuranmestaruuskoulukisat toukokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, niitä odotellessa sitten !! :) Meilläki varmaan noihin aikoihin seuraavia oman tallin kisoja, toivottavasti ennen sitä löydettäis jotain kivoja ulkopuolisia !

   Poista
 8. Olipa mukavaa katsottavaa tuo rata, eikä yhtään niin huono kun annoit tekstissäsi ymmärtää! Ratsastat todella siististi ja eleettömästi, vaikka kertomasi perusteella Nuutti ei ihan helpoimmalla päällä ollutkaan. Tsemppiä tuleviin koitoksiin, olette hieno ratsukko! :)

  VastaaPoista
 9. miten kouluradan prossat lasketaan? nuutti näytti radalla kivan letkeeltä. tsemppiä tulevaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaetaan saatu pistemäärä ohjelman enimmäispistemäärällä ja kerrotaan tulos sadalla :) Kiitos !

   Poista
 10. En ole koskaan ennen nähnyt passikäyntiä, olipa jännän näköistä! :D mutta ei ne ruusukkeet ja palkinnot ole tärkeimpiä, vaan se hevonen itsessään, luonne! :3 Onnea talven reeneihin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tollai ne kamelit kävelee ;) Totta turiset, kuten facebookin puolelle kirjoitin: "ystävyyden määrää ei mitata ruusukkeissa" ! Kiitos :)

   Poista
 11. Puhdas käynti on kyllä kouluhevoselle tosi paha puute :-/ Muutenhan teidän ratanne näytti oikein hyvältä.

  VastaaPoista
 12. Liikkuupa Nuutti letkeästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no siitä se kyllä tosiaan kerää kehuja :)

   Poista
 13. Oma hevoseni on myös ihan pikkuvarsasta saakka kävellyt passikäyntiä. Onneksi on estehevonen niin ei haittaa. Koulukisoissa kävimme pari kertaa monta vuotta sitten, mutta into meni kun aina tuli vain juuri ja juuri yli 50 %... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihan tylsää ! :D Nuuttihan on myös estehevosena (ja nimenomaan estehevoseksi) ostettu niin ei mietitty käyntiä sen kummemmin. Ja toisaalta, ihan hyvä niin - muuten olisi saattanut tämä tarina loppua ennen kuin ehti alkaakaan ;)

   Poista
 14. Iia on kyllä ihan mahtava valmentaja! (Eikös hän ollutkin tuomarina?) Itse olen ollut hänellä nelisen vuotta :) Jos meinaisit hänen tunnilleen mennä niin laakspohjan kartanolla lohjalla kai pitää valmennuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli ! Uskon hyvin, muutama kaverikin hänen valmennettaviaan :) Ja kiitos hei tiedosta, mun pitää ehkä jossakin vaiheessa vähän mahdollisista vapaista ajoista (jos niitä edes on, heh) tiedustella ! Ei tekisi yhtään huonoa käydä silloin tällöin "vieraiden valmentajien" arvioitavana :)

   Poista
 15. olin kattomas noi kisat ja teidän meno näytti kyl kaikkein parhaalta. ei ollu semmosta kiireistä ja pakottamisen näköstä yhtään. tosi harmi et nuutil pitää olla toi passi.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiva kuulla ! Verkka oli kyllä aikamoista takkuilua, mutta onneksi meno hitusen radalle parani... :)

   Poista
 16. Höh, uskon että harmittaa :-( Siistin radan kuitenkin teitte. Ja on se Nuutti vaan kaunis poika, ei voi muuta sanoa! Toivottavasti seuraavissa kisoissa pääsette valitsemaan jonkun teille hieman sopivamman ohjelman... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Ja haha joo, joku ohjelma missä ois käyntiä enintään parin askeleen verran ois aika jees....... ! ;)

   Poista
 17. ÄRRR. todella kurjat prosentit.. Rata oli todella tasainen ja tuo lopun laukasta käyntiin siirtyminen oli oikeasti UPEA ! todella todella harmittava passikäynti !! Hanki eri valmentajien mielipiteitä ja vinkkejä.. miksei tuota saataisi korjattua.. Harmittaa todella paljon ! Olisitte aivan tykkejä aluetasolla ja miksei kansallisellakin jos nuutin fysiikka kestää !!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... :( Aina kun menee alle 60%:n niin vähän kirpaisee...

   Joo tätä käyntiä on monien valmentajien kanssa työstetty, mutta ei sitä puhtaaksi saa millään... :( Meidän omalla kouluvalkulla on tosi hyviä ideoita miten käynnin saa kotona "melkein puhtaaksi" (eli juurikin passimaiseksi), mutta kisoissa kun lisätään päälle pieni jännitys niin menee ihan pipariksi. Eikä mun ratsastusvirheille jää varaa yhtään, sillä vähänkin kun paineistan liikaa / päästän Nuutin karkuun niin askellus on täysin kaksitahtista :( Heppahan kävelee myös vapaana passia, eli ei ole koulutuomareidenkaan mielestä niinkään "ratsastuksellinen ongelma", vaan lähinnä tapa. Sehän voi olla lähtöisin kivusta tms. ja jäänyt päälle, tai sitten ongelma on ollut iiiihan alusta saakka. Hepan menneisyys Saksassa on niin hämärän peitossa, ettei mitään voi sanoa varmaksi.

   Tosi harmi juttu tosiaan, mutta ei auta itku :( Kun auttaisikin, oltais ratkaistu tää ongelma jo monta kertaa... ;) Mutta hei kiitos ihanasta kommentista ja kehuista, piristi mun mieltä suuresti !

   Poista
 18. hahaa kirjotat nii hyvin, repesin tolle peräkarsinan pontukselle :DDDD sun kuvatekstit on aina myös ihan parhaita!!

  harmi että nuutin omalaatuinen tallustus ei uponnut tuomariin :DD seuraavalla kerralla sitten paremmin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, Pontus on kuule hyvä hevonen älä yhtään naura sille ;)

   Ja joo ei tippunu ylimääräisiä pisteitä tälläkään kertaa ! Kukaan ei oikein osaa arvostaa tätä kamelikäyntiä, ihme porukkaa... ?!

   Poista
 19. mun hoitohevosen omistajan toinen hevonen kävelee myös noin, mut viel pää ihan pystyssä.. :DD se ei ikinä mee käynnissä pää alhaalla ees hyvillä ratsastajilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, käynti on kyllä välillä tosi haastava askellaji... !

   Poista
 20. Ihana blogi, sait uuden lukijan! Nuutti vaikuttaa tosi hienolta ja hauskalta hevoselta. :)

  Meillä on vielä tallilla "joulukoulukisat", mutta muuten ei oo mitään kisoja enää tän vuoden puolella. Mitä te meinaatte seuraavalla kaudella kilpailla? Mulla on oman hevoseni kanssa tavotteena päästä kenttäkisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tervetuloa mukaan ! Sitä Nuutti kyllä todella on ;)

   Oi ihanaa, kai siellä on oikein jouluinen tunnelma? Jouluihmisenä osaisin meidänkin tallilla arvostaa tommosia kisoja ! En tiedä seuraavan kauden suunnitelmista tai tavoitteista vielä, pitää varmaan vähän jutskailla valkun kanssa... ;) Toivottavasti kuitenkin ulkopuolisiin kisoihin päästään edes muutaman kerran, ehkä aluetasollakin...? Ja voi, kenttäkisoihin ois kyllä tosi siistiä päästä myös !! Nuutti saattais vaan maastoesteillä hieman villiintyä niin en tiedä uskallanko sen kanssa tohon hommaan lähteä, mutta ehkä vielä joskus jollakin hieman varmemmalla pelillä... ;) Tsemppiä teille tavoitteenne jahtaamiseen !!

   Poista
 21. Susanna!! Ihanan eleetöntä ratsastusta, oot mun idoli. Ehdottomasti enemmän videomateriaalia tänne jatkossa, pliis! Oli ilo katsoa. Ilman passikäyntiä olisitte kisoissa varmasti ihan voittamattomia... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älähän nyt, tässähän ihan punastuu... :) Mutta voi kiitos, ihanaa jos eivät silmät vuotaneet verta kun videota katsoi ! Pitää ehdottomasti yrittää jatkossa lisäillä liikkuvaa kuvaa useamminkin !!

   Poista
 22. Onko Nuutilla käynti passissa myös maastossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on, vähintään passimaista todella likellä passia... Maastossa, taluttaessa, vapaana laitumella... kaikkialla :(

   Poista
 23. Voi höh nuo prossat! Pitää joku ilta tuo video katsoo. Ramillaki on ollu ongelmana passikäynti ku sai aina kärryjen edessä mennä miten lystäs. Pikkuhiljaa vähentyny, mut heti kun jännittyy vähänki käynti menee millaseks menee.
  Eikä repesin tolle peräkarsinan Pontukselle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, masentavat suorastaan ! :( Aa joo aivan, voi vitsi... Mä kyllä niiiin ymmärrän miltä tuntuu ku käynti menee jännittyneisyyden vuoksi VIELÄKIN huonommaksi... pläh.

   Haha, mä voisin ottaa ton Pontuksen anyday ! :D

   Poista
 24. Uskomatonta miten paljon käynti voi vaikuttaa pisteisiin! Vaikka siis tottakai jos ravissa peitsaa ja laukka on epämääräistä tuhannen tahdin taiteilua niin taatusti saa myös yhtä lailla huonoja pisteitä niistä, mutta sellaisten hevosten kanssa kuitenkaan harvemmin kouluradoilla viihdytään niin jotenkin ei osaa aatella, että käynnin huonous ois NOIN iso asia... :s Olen siis entistäkin kiitollisempi siitä, että meillä on valkku mukana kattomassa hevosia kun ollaan viimein omaa ostamassa. Kouluhevoseksi tulossa ja yksi ehdokas kaatui juuri passikäyntiin kun valmentaja sanoi että tätä ei kannata ottaa.

  Voin vaan kuvitella miten tommonen tulos harmittaa, mutta hienosti meni silti kokonaisuutena toi rata! Nuutti on tosi komea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näinpä, puhtailla askellajeilla on todella suuri merkitys ! Nuoren / rakenteilla olevan hevosen kohdalla eritoten käynnillä, sillä ravia ja laukkaakin voi helpommin kehittää. Käynnille on tehtävissä niin valitettavan vähän... :( Tosi hyvä, että teillä on valmentaja mukana heppaetsinnöissä ! Me kun muinoin etsittiin hevosta lähinnä estekäyttöön, niin ei asetettu käynnille kovin suurta painoarvoa. Näitä huonoja prosentteja tuskastellessa vähän harmittaa, mutta toisaalta... silloin ei myöskään välttämättä oltais Nuuttia valittu, niin ihan hyvä näin :)

   Kiitokset !

   Poista
 25. Oliko Iia tuomarina? Hän on kyllä hyvä, ollut meidänkin tallin kisoissa joskus. :)

  VastaaPoista
 26. Nuutilla ainakin suu toimii kun ratsastuskuvissa on kauniit kuolahuulet ;) Älä masennu näistä prosenteista, uuteen nousuun vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on aika hyväsuinen :) ... ja tietenkin kova pussailemaan juuri ratsastusten jälkeen !

   Ja kyllä, uuteen nousuun ! Ehkä tää masennus tästä hissukseen hälvenee... :D

   Poista
 27. Täältä mäjähtää teille ihan täysi kymppi! :) Passista viis, sillä mun mielestä ratsastat tosi hienosti, ja Nuutin käyntikin on vain persoonallista. Harmi, etten ole koulutuomari! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, sun pitäis kyllä ihan ehdottomasti tuomariksi ryhtyä ! Kerranki joku joka ymmärtää Nuutin tepastelutyylin päälle ;) Mutta siis voi kiitos, ihana kuulla ettei ihan kamalalta näyttänyt vaikka siltä ajoittain tuntuikin... :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !