torstai 20. maaliskuuta 2014

Ihana kevät

Eilen oli ihan mahtava päivä; aurinko paistoi, hepat oli ihania, seura loistavaa ja illemmalla päästiin taas yhteistuumin opiskelemaan. Kuten edellisen postauksen lopussa mainitsinkin, palaan tähän opiskelujuttuun ihan erillisen postauksen muodossa. Tällä kertaa luvassa kuitenkin eilisen kuvasaldoa, ensin Lindan hoidokkiponista lumisella kevätlaitumella ja sen perään Nuutista yläkentällä päivää paistattelemassa... :)

Kevät ♥ Kyllä ne lumet kohta sulaa !
Pumpula löysi jostakin ihan uuden rallivaihteen !
Tukka takana ja elämä edessä.
Villiponi pyydystetty ! Huomatkaa miltei maassa saakka roikkuva alahuuli :D
Ja mallin vaihto. Näyttää selkeesti yhtä pirteeltä ku edellinen.......
"En jaksa juosta, anna leipää."
"Uuu, käsi menee taskulle ! Kohta saan herkkua !!"
"No voi herranjestas annan nyt jo !"
"Eikö sana kuulu vai eikö se uppoa sun kaaliin ?! Sä olet kyllä ihme etana !"

En vielä oikein hanskaa tota mun vanhaa kameraa niin kaikki Nuutin hillumiskuvat (joita ei kyllä kovin montaa ollutkaan) menivät ihan metsään... :( Loppuviikosta meillä on ohjelmassa ainakin ahkeraa maneesityöskentelyä (tai vastaavaa taiteilua kentällä, mikäli pohjat sen sallivat) sekä toivon mukaan ainakin yksi aurinkoinen maastopäivä. Yritän varmaan lauantaiksi saada pikkusiskon mukaan kuvailemaan tuoreita tuuppauskuvia, sanokaa sille että sen on pakko tulla ! Heh ;) Hyvää torstain jatkoa kaikille !!

40 kommenttia:

 1. Aivan siis tosi tosi ihania kuvia!!♥ Millä asetuksilla oot kuvannu/yleensä kuvaat noi vauhdikkaat "juoksu kuvat":))?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! :) Manuaalilla kuvaan, asetukset riippuu ihan tilanteesta :)

   Poista
 2. tuo kuudes kuva, voi herranjestas kuolin melkeen! :D ihan mahtava kuva!

  VastaaPoista
 3. Ai että noi pömpykuvat!!! Varsinki toi kolmanneks ja tokavika!!!! Senki uskomaton kuvaaja! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii oli niin loistava malli ! ;) Hitsi ku ois vielä oikeesti ollu se uus kamera toiminnassa, ois pysyny paremmin ponisen vauhdissa !!

   Poista
 4. ihana postaus! Noi kuvatekstit on aina ihan parhaita:D!

  VastaaPoista
 5. vitsi miten ihania kuvia! sulosia malleja kumpikin kaviokas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ! Mallit tosiaan on huippuluokkaa ;) ... Nuudeli tosin ei vauhdikkuudeltaan ihan ensimmäisen kuvattavan tasolle yltänyt, hehe :D

   Poista
 6. Oi kuinka ihania kuvia!! Olis muuten kiva joskus nähdä sun ratsastusta videolla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Hehee joo, videoiden saralla pitäis tosiaan ruveta vähän tsemppaamaan... :D

   Poista
 7. Ihania kuvia, etenkin toi kuudes kuva ylhäältä päin on tosi onnistunut! :-) Ehkä mäkin tässä kevään mittaan löydän itseni taas kameran takaa, nyt se on vähän jäänyt.

  Vielä tohon edelliseen postaukseen viitaten, on kyllä melko outoa käytöstä tallinomistajan puolelta. Toivottavasti tilanne ratkeaa pian parhain päin, paljon tsemppiä!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! :) Mullaki oli tossa pitkään vähän hiljasempaa, mutta nyt on kamera taas ollu ahkerammin käytössä kun pitäs ton vanhan 400d:n kanssa oppia puuhaamaan :D ... ennen ku saan 60d:n korjattua tai uuden hankittua !

   Ja joo toivotaan näin, kiitos tsempeistä ! :)

   Poista
 8. Aivan upeita kuvia taas kerran! :-)

  Tuohon olkipellettiasiaan vielä sen verran, että me kun olimme koulun puolesta käymässä eräällä klinikalla tuossa syksyllä, niin sinne tuotiin juuri hevonen, joka ilmeisesti oli olkipellettiä syöden saanut itselleen ähkyn. Eläinlääkäri kertoi meille, että monet eivät ota riskejä oikein todesta, kun ajatellaan sen olevan "vain olkea". Eihän sen syötävän tarvitse mitään myrkkyä ollakaan, jotta voi vahinkoja sattua... Joten kyllä ihan on syytä ottaa vakavasti tuo teidän ongelmanne! Kummallista, mikäli talli ei niin tee... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   No näinpä !! Tosi tutun kuulonen lause toi "se on vaan olkea"......... huoh. Välillä en vaan oikein ymmärrä ihmisten ajatusten kulkua... :( Kiitos tsempeistä !

   Poista
 9. vautsi näitä kuvia susanna!!! ja tiedätkö mikä on parasta? no noi kuvatekstit!!! ne on niin ihanan symppiksiä, oikee huokuu niistä toi nuutin persoona:) teidän blogi on huippu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa jos tykkäät, kiitos ! ♥

   Poista
 10. Joo pikkusisko kuvaamaan, me vaaditaan hahaa! :D

  VastaaPoista
 11. Kiva postais:<3 mää aina repeen noille kuvateksteille!:*

  VastaaPoista
 12. wau, ihan sairaan upeita kuvia !!
  Miks mä nauroin ku kuvat siirty riehumiskuvista Nuuttiin XD voi toista

  JA TODELLAKIN sun siskon täytyy lähtee mukaan kuvaa sua ja Nuuttia, eihän se yhteiskunta muuten pyöri :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! :) Hahaa joo meki vähä hihiteltiin kaverin kaa et niin kumpi oli se "nuoripoika" ja kumpi vielä monta vuotta vanhempi pappapumpula........ :D

   Haha no niinpä ?! Todellaki todellaki tarvitaan kuvii ja silleen :o

   Poista
 13. maailman ihanin herkkupeppunuudeli <3 ja onpa suloinen tuo toinenkin poni, oot kyllä hirrmu hyvä kuvaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiih, onhan nuo aika suloisia tapauksia kumpikin juu ♥ Kiitos !! :)

   Poista
 14. hei meijän heppa on luultavasti tulossa sinne jossain vaiheessa kesää väliaikasesti hetkeksi. haluaisin vähän kysellä, että onko tuolla säännöllisesti treenaavia ja esteillä noin alue-kansallista tasoa kisaavia ratsukoita? millaiset ovat kenttien, maastojen ja maneesin pohjat kesäisin? onko yksityistallin karsinoissa avattavia ikkunoita sisään tai ulos? millaisella järjestelyillä teillä saa tuoda oman valmentajan pitämään valmennusta, eli miten teillä on tapana varata maneesi/kentät? onko siellä lähistöillä uittomahdollisuutta? millaiset estekalustot tallilla on? minkälaisissa tarhoissa hevoset kesäisin tarhaavat ja kuinka pitkään? onko kesäisin koskaan laitumia edes hetkeksi vapaana, että saisi oman hevosen sinne hetkeksi juoksentelemaan? kuulostaapa tyhmiltä nuo kysymykset, mutta noita olen miettinyt... :D olisi tosi kiva jos pystyisit vastaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On treenaavia ja kisaavia ratsukoita, sekä koulussa että esteissä :) Kesäisin kaikki pohjat on ollu ainaki viime vuodet aika jees. Alakenttä on tiivis eikä pölise, mutta märkänä Nuutti ainakin hieman ehkä varoo siinä liikkumista (en sitten tiedä meneekö vähän liukkaaksi), yläkenttä taas saattaa kuivana olla vähän raskas (hiekka ns. liukuu jalan alta ja välillä mun makuun ollut vähän liian upottava), mutta ihan kohtalainen. Tällä hetkellä oikeastaan näyttää melko hyvältä, kunhan kuivuu ! Maneesin pohja taas on yleensä aina hyvä, sitä tosi usein lanaillaankin :) Maastot vähän vaihtelee. Kesäsin kuivalla ehkä aavistuksen kova suurimmaks osaks, mutta siis kyllä annan peukkua ylöspäin. Etenkin näin jännevammoista toipuneen hevosen kanssa pohjat saakin olla ennemmin vähän kovat kuin liian raskaat... :)

   Karsinoista saa avattua ikkunan ulos ja luukun käytävälle. Oman valmentajan saa tuoda ihan vapaasti ja maneesin sekä kentän varaus merkitään ns. "maneesikirjaan". Ei satu sit useempaa valmennusta päällekkäin kun sinne omat tuntinsa merkkaa :) Ratsastuskoulun tunteja (eli kesällä niitä leiri- ja kurssitunteja) pitää yksityisten "väistellä", mutta niistä varmasti opitte lisää sitten jos teidän hevonen tonne tulee :P

   Uittomahdollisuutta ei oo (me ollaan käyty tallikaverin kanssa semmosella yksityisellä rannalla, minkä omistajat he tuntevat, eli ei siis oo se mahdollisuus tallin puolesta tullu). Estekalusto on laaja, saa siis ihan kunnon radat rakennettua niin halutessaan. Hevoset tarhaa yksin tai kaksin (yksärit harvemmin suuremmassa porukassa) hiekka- tai hakepohjasissa tarhoissa puol päivää (aamu- tai iltapäivä). Laitumia on, ja siellä on Nuuttikin kesäsin ollu kun tulee toimeen tuntihevoslauman kanssa. En tiedä pääsevätkö väliaikaiset asukit laitumelle, sitä kannattaa kysyä Annukalta itseltään. Kyllä siellä yleensä on esim. leirituntien aikaan tai iltaisin ollut joitakin laitumia tyhjillään, niin varmaan onnistuisi päästää heppa hetkeksi syömään ja juoksentelemaan, kunhan tosiaan itse hoitaa sen sinne ja pois :)

   Toivottavasti ei jäänyt mikään kysymys välistä !

   Poista
  2. jees! mahtavaa, kiitos paljon! nyt tullaan tutummin mielin sitten sinne. kiitos tuhannesti!:)

   Poista
  3. Eipä mitään, mukava kuulla !! :)

   Poista
 15. Heippa,

  Olen neljännen vuoden digitaalisen viestinnän opiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Teen opinnäytetyötäni aiheesta bloggaaminen harrastamisen tukena ja tapauksena tutkin ratsastusta. Olisikohan Sinulla aikaa vastata kyselyyni?

  Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastaukset käsittelen luottamuksellisesti vain opinnäytetyötäni varten. Vastaaminen vie noin 2-5 minuuttia. Kiitos jo etukäteen vastauksestasi – arvostan suuresti panostasi opinnäytetyöni eduksi!

  Aikaa vastaamiseen on 28.3. asti. Linkki kyselyyn löytyy tästä:

  Kysely bloggaajalle

  Yst. terv.
  Oona Müller
  oona.muller@metropolia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ! Mielenkiintoinen aihe, tottakai vastaan ! :)

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Oho, kiitokset, vähän myöhässä... ! :D

   Poista
 17. Ihana tuo Pumpula, melkein samannäköinen kuin lempihevoseni, jonka lempinimi on Humpula :D

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !