lauantai 8. maaliskuuta 2014

Horse Fair ja suru-uutinen :(

Viikko on taas lähes lopuillaan ja kiire ainakin hetkeksi laantumaan päin. Koneelle en kuluvalla viikolla ole ehtinyt juuri lainkaan, minkä vuoksi postauksiakaan ei tosiaan ole kuulunut. Välillä tuntuu oikeastaan ihan mukavalta irroittautua blogista pieneksi hetkeksi ja keskittyä kokonaan muihin juttuihin - vaikkakin kirjoittamaan jo hieman kaipasinkin... ;)

Tänään herätyskello soi kuuden jälkeen ja olo oli niin nuutunut, etten meinannut päästä vuoteesta lainkaan. Huh miten painoi jaloissa, pääkopasta puhumattakaan ! Ennen kahdeksaa kyyti kuitenkin tuli noutamaan mut mukanaan ensin Lohjalle ja sieltä sitten hepat kyydissä kohti Helsingin Messukeskusta sekä Horse Fair -messuja. Nelli osallistui Konstan kanssa näytösluontoiseen estekilpailuluokkaan ja olin mukana hoitamassa.

Hoitamisen lisäksi olen yleensä toiminut kisoissa myös kuvaajan roolissa. Samoin olisin tehnyt tänäänkin, mikäli moinen vain suinkin olisi onnistunut. Rakas Canon eos 60d:ni nimittäin päätti sanoa irti sopimuksensa. Aikansa erroria ("err 20") valitettuaan se kosahti eikä suostunut enää sanomaan yhtään mitään. Tosi hienoa. Näistä messuista ei siis ole kuvamateriaalia kameran muistikortilla oikein nimeksikään...

Päivän harvoja Messukeskuksella otettuja kuvia kun kamerassa vielä henki pihisi...

Kotiin päästyäni ryntäsin syöttämään virhekoodin googlen hakuun, mutta ainoa asia mikä tuli selväksi, oli se etten tosiaan ole yksin tämän ongelman kanssa. Loppu oli täyttä hepreaa. Ilman huoltoa masiina ei kuitenkaan tuosta tokene, ja mulla ei ole mitään käsitystä minkä hintaluokan remontti tuon korjaaminen on. Takuutakaan kun ei voimassa enää ole. Onko kenelläkään teistä lukijoista kokemusta kys. virhekoodista ja sen huollattamisesta?

Harmittaa tietenkin suunnattomasti (hyvä ettei itku tullut !), mutta onneksi mulla on edelleen visusti tallessa vanha ja uskollinen Canon eos 400d. Se on toki hitaampi ja muutenkin ominaisuuksiltaan "köyhempi", mutta täysin käyttökelpoinen. Positiivista on myös se, että noihinhan tosiaan menee samat objektiivit. Sigman valovoimaisempi putki saa siis liikkua mukanani ja toimia ainakin toistaiseksi yhteistyössä vanhan rungon kanssa.

Tänään kävin Nuudelin kanssa aivan ihanalla ja tuulisen sään vuoksi hieman vauhdikkaalla maastolenkillä (naistenpäivän kunniaksi piti antaa mammalle vähän kyytiä, heh...), jonka jälkeen nappasin 400d:n käteeni ja suuntasin pieneksi hetkeksi kuvailemaan erästä tarhaavaa kaviokasta. Asetusten kanssa on hieman hakemista, mutta eiköhän tämä tästä. Laitoin tähän pari uudella yhdistelmällä nappaamaani otosta näytille, mitä olette mieltä?




Ykköskameran pimahtamisesta huolimatta kuvia on siis onneksi edelleen luvassa. Maneesimatsku ei ehkä yllä totuttuun laatuun, mutta no can do. Saa olla onnellinen kun edes on toimiva kakkoskamera tällaisten tilanteiden varalle :) Ensi viikolla herättelen blogia taas pienen horroskauden jälkeen henkiin ja saan toivon mukaan julkaistua jonossa odottelevia erikoispostauksia. Intoa ainakin on tällä hetkellä kuin pienessä kylässä...!

46 kommenttia:

  1. Harmi tuo kamera :( minun tietääkseni err 20 tarkoittaa jotain vikaa aukossa tai sulkimessa, en ole täysin varma. joku mekaaninen vika se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep... :( Joo ilmeisesti toi vikakoodi ei ihan kerro missä se vika tarkalleen on, pitää varmaan viedä arvioitavaksi jonnekin... ;s

      Poista
  2. Herranjestas luulin, että jotain kauheeta on tapahtunut ja tulin ihan kauhuissani lukemaan! Onhan se kameran posahtaminen tietty suru-uutinen, mutta oot kyllä näitten otsikoittes kanssa suoraan ku Seiskan toimituksesta, hyi sua! :DDD

    Ei saa säikytellä :c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahaha, kieltämättä kyllä ehkä hieman dramaattinen otsikko... :DDDDDD Pähkäilin sitä aika pitkään, mutten parempaakaan keksiny XD Onhan toi nyt aika surullista kun yks vauveli vaan yhtäkkii kuolee...... snif =(

      Poista
  3. Mikä sigman obsu sulla on?

    VastaaPoista
  4. Bongasin sut messuilla! ihanat värit nois tarhakuvis :)

    VastaaPoista
  5. Voi ei, toivottavasti kamera parantuu :( Mun 60D on onneksi tän pari vuotta minkä se on ollut käytössä toiminut oikein mallikkaasti muutamia pikkujuttuja lukuunottamatta, toivottavasti se suvaitsee käyttäytyä jatkossakin temppuilematta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo saa nähdä miten ton raukan oikein käy :( Toivottavasti sun oma tosiaan pelittää jatkossakin !! Munki toi vaan kolmisen vuotta vanha, niin ihan en ois vielä oottanu posahtamista...

      Poista
  6. O ou tuo sun kameras! :( Mulla itselläni tällä hetkellä vielä tuo 400D ja on hevoskuvaamiseen tosiaan aika hidas ja muutenkin jo hieman köykäinen :D Tässä mietiskelen seuraavaa kameravaihtoehtoa. Mitä objektiiveja omistat kun nuo sun 400d:llä otetut kuvat on niin hyvän näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :( Joo kieltämättä tuntuu vähän kököltä varsinkin kun on tohon 60d:hen ehtiny niin tottumaan :D Kyllähän tää nelisatanenkin ulkona hyvällä valolla nappaa tosi kivoja kuvia, mutta sisätiloissa en kyllä meinaa valovoimaisemmallakaan obballa saada mitään julkaisukelpoista... En muista mitä kaikkii objektiivei mul on, mutta pääasiassa käytän tota Sigman 70-200mm f/2.8, joka on kyllä tosi kiva !! :)

      Ootko mitä kameraa miettiny tai siis onko sulla jotain vaihtoehtoja mielessä? Munkin pitää tässä miettiä josko ollenkaan korjautan tota 60d:tä, kun jos se maksaa ihan kauheesti niin mieluummin sit satsais kokonaan uuteen :D

      Poista
    2. Juu tarpeeks valoa kun vaan on niin se on kelpo vehje :) Tuo Sigma kyllä kuulostais siltä, että minun olis kans pakko saada se ;D haha :D

      Kuuleppas, olin eilen hurja ja pistin tilaukseen 70D:n tulemaan! :D Arvoin pitkään 7D:n, 60D:n ja 70D:n kanssa mutta sitten tuo 70 hurmas mut lopulta :p toivottavasti tulisi postissa pian! Ainakin puhelimien kohdalla huollot on ihan järjettömiä, satsaa siinä vaiheessa tosiaan sit uuteen :)

      Poista
    3. Jep ! :)

      Oii nonni vähänkö kiva !! Vaikuttaa kyllä kieltämättä kelpo peliltä :) Laita sitten runsaasti sillä ottamias kuvia sun blogiin, liityin just mukaan lukemaan !

      Poista
    4. Nyt on akku latautumassa ja kauhee kuume on päästä jo kuvaileen :P huomenna jos pääsisi räpsimään uudella tuttavuudella!

      Poista
    5. Siistiä !! Ihan kauhee kamerakuume tulee tässä itelleki....... :D

      Poista
  7. Millä ohjelmalla oot tehny nuo sun bannerit?:) ja kiva postaus!

    VastaaPoista
  8. voi ei! :( onneks sulla on 400D kamera! kameran korjauksen hintahaarukasta en osaa sanoa yhtään, ehkä voit käydä kysymässä liikkeellä mitä korjaus maksaisi. jos maksaa sen verran niin paljon, että on ehkä parempi ostaa uuden kameran..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niinpä, onni onnettomuudessa ! Joo niin se varmaan pitää tehdä, ja tosiaan oon tota kans miettiny että josko sit kokonaan vaan panostais uuteen kameraan... Kattoo ny !

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Mä rakastuin Matiakseen koulussa <3_<3

      mää ku en ikinä pääse taluttaa heppoja niin niiin mä juoksin aina iltaisin hakemaan matiaksen tarhasta ihan vaan siksi että tuiiii, söpö poika!

      Poista
    2. Hahaa aw ♥ Matias on kyllä kieltämättä aika lutunassu !

      Poista
  10. harmi toi kamera :( mutta noihan on sika hienoja noi sun vanhalla kameralla otetut kuvat! tosin sä et varmaan huonoja kuvia osaa ottaakkaan..! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep... :( Pah voi kuule............ ! Näkisit tän päivän kuvat noilta messuilta, kun yli puolet on täysin julkaisukelvotonta roskaa XD Mutta kiitos silti :D

      Poista
  11. Onneksi sulla on varakamera niin ei jää blogi ilman kuvia!! Harmi silti tuo... Korjauksen hinnasta ei ole mitään aavistusta, mutta varmaan osaisivat esim. Rajalan puljussa arvioida? Sittenhän voi miettiä haluaako korjauttaa vai ehkä ostaa uuden kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä !! Ja joo aivan, täytyypi tässä mietiskellä vielä... :)

      Poista
  12. Näin sut taluttamassa (oliko Konsta) kentällä ja otin kuvan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei ! Pystyisitkö lähettää sitä mulle / lataamaan jonnekin? :)

      Poista
  13. JOOOOO miksen miä saa omalla 400 deelläni laisinkaan ton laatusta jälkee?! :(( Senkin pro kuvaaja! Ja osanotot kuuskymppisen poismenon johdosta :(( Onko toivoa henkiin heräämisestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on tossa suhteellisen hyvä objektiivi ja ilmakin suosi :D Auta armias kun pitää sisätiloissa kuvata, byä. 60d tuskin tuosta ilman käsittelyä tokenee, ja pitää nyt mietiskellä onko korjauttamisessakaan mitään ideaa... :(

      Poista
  14. Voihan sentään... Kyllä näiden teknisten laitteiden kanssa aina riittää ongelmia :-( Toivottavasti olisi helposti korjattava vika. Vai oletko ajatellut hankkia kokonaan uuden? Sehän voisi ehkä olla kannattavampaakin, mikäli korjauksen hinta on kovin suuri. Onneksi sinulla on varakamera, millä näyttääkin saavan varsin näppäriä kuvia! Tykkään kovasti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano ! Joo oon aatellu että en ehkä korjauta jos on joku kovin kallis operaatio, vaan ryhdyn säästämään uuteen. Mutta joo onneks on toi vanha kamera tallessa, muuten oisin kyllä vetäny semmoset itkupotkuraivarit että oksat pois... ! :D

      Kiva kuulla, kiitos :)

      Poista
  15. http://aijaa.com/62HgDx mulla oli susta yksi kuva eiliseltä, vaikkei se varmaan kauheasti lohdutakaan. :) Mutta eipä ainakaan jää ihan ilman kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha apua mikä hiippari ! :D Mutta hei voi kiitos, lohduttaa kyllä ♥ Tosi kiva otos ! Jos saan tuon julkaista niin mitä haluat maininnaksi tekijänoikeuksiin? :)

      Poista
    2. Saat julkaista eikä tarvitse mainita mitään tekijänoikeuksista. :)

      Poista
    3. Okei no kiitos paljon !! :)

      Poista
  16. Tuo error koodi 20 meinaa todennäköisesti häiriötä peilin, sulkimen tai aukon toiminnassa. Itsellä tuo taisi tulla 50D:ssä sulkimen menneessä mäsäksi. En nyt tarkkaan muista mitä korjaaminen maksoi, taisi olla siellä 100-300e paikkeilla (uusi suljin + työkorvaus)? ihan satavarma en ole kun siitä on melkein vuosi. Itse huollatin JAS-tekniikassa (turun seudulla, muualtakin pystyy varmasti lähettämään), luotettavaa korjaamista ja kun omani ei tullut kerrasta kuntoon (huollon tai minun tietämättäni myös valotuskenno oli mennyt mäsäksi), vein kameran kotiin tuloa seuraavan päivänä uudestaan ja huolsivat sen takuu-huoltona, jouduin maksamaan vain uuden osan. Nyt vaan runko äkkiä huoltoon, niin saat sen taas käyttöön. Tuo suljinhan kun poksahtaa jokaisesta kamerasta jossain vaiheessa kun osa tulee tiensä päähän (kestävät vain tietyn määrän kuvia) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa okei, kiitos paljon vastauksesta !! JAS-tekniikasta olen ennenkin kuullut hyvää, taitaa täällä Helsingissäkin joku toimipiste olla. Pitänee siis tsekata se ! :)

      Poista
    2. Suosittelen lämpimästi! Ja ihan satavarma en siis tuosta error koodista ole, mutta osaavat sen liikkeessä kyllä korjata kun vain kerrot mitä koodia herjaa. :)

      Poista
  17. Omassa Canonissa on tuo error 20 kuvattu ainoastaan "mekaaniseksi viaksi", mutta siihen aika usein on auttanut erittäin simppeli pikafiksaus: akku irti ja takaisin kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla toimi toi kans pari kertaa, mutta sitten meni ihan pimeeks :(

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !