sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kurkistus Rehndahlin kotieläinpihalle

Olin muutama viikko sitten ystäväni Lindan mukana käymässä vielä ns. talvihorrostaan viettävässä Rehndahlin kotieläinpihassa. Ovet aukeavat yleisölle isojen avajaisten merkeissä ensi lauantaina 2.5., jonka jälkeen paikan päällä voi koko kesän ajan vierailla minä viikonpäivänä tahansa.

Silloin oli vielä vähän lunta ja vähän enemmän kuraa.

Tiesittekö, että Rehndahlin tiloissa asuu kaiken kaikkiaan noin 100 eläintä? Aikamoinen määrä ! Mukaan mahtuu jos jonkinmoista vipeltäjää aina kaneista alpakoihin saakka. Kotieläinpihan ohessa toimii ratsutalli ja tuntikäytössä olevien hevosten sekä ponien lisäksi siellä asustaa myös viisi falabellaa. Kuinka moni muistaa mm. Villivarsan sivuilla temppujaan esitelleen Chalin tai sen tyttöystävän; mustavalkoisen Bahian? Ne asustavat kumpikin Rehndahlissa ja treenaavat vimmalla tulevaa kesää varten. Ihan kuten öh... melkein no ei ihan samalla tasolla oleva Nuuttikin. Chali esiintyy poikansa Pinton kanssa myös kotipihan ulkopuolella, ja kaksikon voi halutessaan tilata temppuilemaan vaikka keskelle omaa olohuonetta !

Chali haluaa herkkuja !
Tällä kaverilla oli omaa kivaa. Se juoksenteli vimmalla ees sun taas niin että rapa roiskui varmaan Ruotsiin saakka. 
"Hoi laiskamadot, miksette rieku mun kanssa ?!"
"Meitä ei huvita."
Voi näitä kurakelejä... !

Itse olin Rehndahlissa kierrellessämme innoissani kuin pikkulapsi, pää kolmantena kurkkimassa jokaiseen aitaukseen ja rapsuttamassa kaikkia rapsutettavissa olevia. Kotitallillamme aikoinaan asustelleen ja meikäläistäkin monesti puskeneen Jussi-pässin vuoksi suhtauduin pihalla vapaana vaeltaviin vuohiin hieman varauksella, mutta hetken kuluttua totesin kaappaavani mukaani joka ikisen. Ne olivat ihania ! Yksi antoi mulle pusunkin...

Hieno parta, rouva.
"Thanks bro !"
"Mistähän määkii saisin tommotteen leukasomisteen?"
"Et mistään senkin klanipää !"
"Hei kuulkaas ihmiset, täällä on kakkaa vielä !"
"Anteeksi kukas olet ja mitä teet meitin aitauksessa."
Näyttääkö tämä toveri teidänkin silmäänne ihan pikku-oravalta?
Kanit ja marsut sulassa sovussa.
Kanatalon edustalla... :D
Skotlannin ylämaan hieho Fanny.
"Juu, minähän se."
Lapinlehmä Bellalla on asiaa.
"Njäh, kunhan meluan."

Mikäli teillä ei siis vielä ole suunnitelmia lauantaille, suosittelen saapumaan vaikka koko perheen voimin viettämään eläimellistä päivää osoitteeseen Hilantie 100 (02400 Kirkkonummi) ! Avajaiset alkavat klo 11 ja jatkuvat klo 16:een saakka. Sisäänpääsyn hinta on 10€ (alle 2-v. maksutta) ja se sisältää ponitalutuksen lapsille. Itse teen parhaani päästäkseni mukaan, joten toivottavasti nähdään paikan päällä... ! :)


Oletteko te vierailleet Rehndahlissa tai kenties aikeissa saapua avajaisiin? Heräsikö postauksen aikana kysymyksiä tilan eläimiin tai toimintaan liittyen?
Suosittelen kurkkaamaan Rehndahlin kotisivuille, sieltä löytyy enemmän tietoa paitsi asukkaista, myös mm. ratsastustunneista sekä kesäleireistä !

41 kommenttia:

  1. Tosi ihania kuvia!:3 Mä oon käynyt siellä parikin kertaa ja ollaan harjattu falabelloja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Oi, kiva kuulla :) Ne falabellat on kyllä ihan syötävän sulosia !

      Poista
  2. Kivan näköinen paikka :) Söpöjä eläimiä ♡

    VastaaPoista
  3. Eikä!! Voikohan ponikuumeeseen kuolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi kuule olla... ! Oon kuullu, että jotkuu on joutunu käymään ihan sekoamisen partaalla ennen ku ne on suostunu hommaamaan ittelleen sen ainoon tähän tautiin purevan lääkkeen: ihka aidon ponin.

      Mäki kyllä vielä joku kaunis päivä hankin jostakii tommosen minikaverin... ! ;)

      Poista
  4. Ihania kuvia! En oo koskaan ollu tuolla mutta vaikuttaa kivalta paikalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Rehndahl on tosiaan aivan ihana paikka :)

      Poista
  5. Mä muistan Chalin ja Bahian Villivarsasta! Ois siistiä nähdä ne livenä, mutta lauantaina mulla on tennispeli.. :( Ehkä kesällä sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ! Kannattaa ehdottomasti käydä moikkaamassa paikan päällä :)

      Poista
  6. Rehndahl on kyllä niin mukava paikka ja Lindakin niin ihana... :) kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  7. Me olemme perheen kanssa käyneet Rehndahlissa joskus monta vuotta sitten. Asumme Kuopiossa, mutta ajamme aina muutaman kerran kesässä Helsinkiin pariksi-kolmeksi päiväksi niin voisi kyllä taas joku kerta ottaa ohjelmaan tämän Rehndahlinkin! Pikkusiskokin (5 v.) olisi varmasti innoissaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ottakaa ihmeessä !! Varmasti on tosiaan pienille (kuten isommillekin, heh) ihmisille mieleinen paikka :)

      Poista
  8. Kyllä tuossa ruskeassa alpakassa kieltämättä vähän pikku-oravan näköä on! Ihana :-D Itse en ole Rehndahlissa käynyt, mutta pitää pitää nimi mielessä kun seuraavaksi mietin mihin kummityttöni yhteisenä puuhapäivänämme veisin... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös, haha ! XD Joo pidäppä kuule mielessä, tuolta ei ainakaan pällisteltävää uuvu !

      Poista
  9. mä oon ollu tuolla joskus ja mennään uudelleen kesällä kun äiti lupas :) mennään myös ehkä lauantaina jos äiti pääsee tai sit mummin kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, tosi kiva kuulla !! Toivottavasti pääsette avajaisiin ! :)

      Poista
  10. EN KESTÄ, alpakat on ehkä maailman söpöimpiä! (nuutin jälkeen tietysti) ;-)

    VastaaPoista
  11. kiva postaus! on tullut pari kertaa käytyä tuolla, aivan ihana paikka! Vieläkö siellä oli se valtava Pusu-niminen possu? :D Me haettiin meiän Paparazzie poni tuolta vuonna 2010, pitäs kyllä joku kaunis päivä päästä uudestaan vierailemaan tuonne ihan ajan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, ihanaa ! Ei mun mielestä ollut Pusu-possua, mutta saatan olla väärässäkin... ! Mä törmäsin vaan Madeleineen ja Seppoon :D

      Tuolla ois kyllä ihana tosiaan viettää aikaa ihan ilman kiirettä ! Munki vierailu oli melko pikainen kun oli tietty aikataulu noudatettavana. Ehkä kesällä sitten tosiaan ihan ajan kanssa !! :)

      Poista
  12. Voi että, nuorempana käytiin aina päiväretkillä Rehndalissa ihastelemassa falabelloja ja kaiken maailman elukoita! Aivan ihana paikka kesäisin :)

    VastaaPoista
  13. Näyttääpä ihanalta paikalta! :) Sekoan aina ihan täysin tuollaisissa eläinparatiiseissa, kun ei tiedä, mihin katsoa tai mitä rapsuttaa ensin. <3 Vuohet ovat olleet aina mun sydäntä lähellä, mutta nyt huvitti eniten se olkipäällysteinen Onni Orava! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, sama vika !! Hitto hajosin tolle Onni oravalle, eiih, ihana :D

      Poista
  14. Me tulemme avajaisiin! Rehndahl on kyllä aivan ihana paikka. <3

    VastaaPoista
  15. Minä muutin juuri pari kuukautta sitten Kauklahteen enkä olekaan tiennyt/ajatellut Chalin kavereineen asuvan näin lähellä! Niitä on ihan pakko päästä moikkaamaan! :)

    Tosi ihania kuvia olet vierailullasi nappaillut, erityisesti tuo missä Bella-lehmällä on asiaa sai hymyn huulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siellähän ne punkkaa, käväise ihmeessä joku kaunis päivä kurkkimassa :)

      Kiitos !

      Poista
  16. Sulla on kyllä niin hervottomat kuvatekstit!! :D

    VastaaPoista
  17. Todella kiva postaus, kiitos tästä. Tulemme perheemme kanssa varmasti tekemään päiväretken Rehndahliin kunhan omat ja mieheni lomat kohtaavat. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, kiitos vain itsellesi ! :)

      Poista
  18. Olin Rehndahlissa joskus pari viikkoa harjottelussa ja "ilmaistyövoiman" näkökulmasta en tykännyt yhtään.
    Vapaana olevat elukat oli jatkuvasti riesana, vuohenkakkaa löyty joka paikasta ja yritä siinä sitte pitää paikat puhtoisena asiakkaita varten. Falabellat, etenkin Chali-riiviö teki joka kerta ominpäin temppuja (mm. istumista, kavion antamista, ym.), kun sitä yritti viedä tarhaan ja omistajan käsky kävi palkita tempuista - vaikken niitä edes pyytänyt, edettiin aika hidastempoisesti. Ja ne kuratarhat.. en pysynyt edes laskuissa monestikko tallustin sukkasilleen liejussa kun kumpparit jäi jumiin, olisi ehkä tarvetta kunnostaa ne ihan pohjia myöten.
    Oppihan siellä hoitamaan kaikenlaisia elikoita, mutta ruokittavien suiden lukumäärä oli kyllä hurja ja kullekkin erilaista sapuskaa.

    Kyllä varmaan olisin tykännyt enemmän, jos olisin käynyt ensin ihan vaan vierailulla. Onhan se mukavaa seurata vapaana tallustavia eläimiä ja niitä vähän eksoottisempiakin, kuten mustat joutsenet, joita ainakin sillon oli - niiden ruokkiminen vaan ei ollut yhtä mukavaa, kun aina hyökkäsivät. Rehndahl tarjoaa kyllä monenmoista nähtävää, sitä en voi kieltää, mutta ikäväkseni mun kokemus on negatiivisempi, vaikka yritinkin asennoitua työhön iloisin mielin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai noin iso eläinporukka teettää työtä, se on mun mielestä ihan ilmiselvä juttu :D Varmasti helpompiakin harjoittelupaikkoja löytyy, mutta itse tunnen pari Rehndahlissa juuri vasta harjoittelussa ollutta ja he tykkäsivät kovasti. Aikovat mennä kuulemma uudelleenkin :)

      Mitä noihin tarhoihin tulee niin juu, olihan siellä kuraa, mutta niin on keväisin ja syksyisin suunnilleen kaikkialla muuallakin. Sääolot kun ovat mitä ovat, eikä se isolla rahalla laitettu pohjakaan aina välttämättä käyttäydy kuten suunniteltu. Kyllä mä ainakin pääsin tuolla ihan ilman suurempaa kamppailua etenemään, vaikka monta kokoa liian suuret saappaat jalassa olivatkin... :D

      En tiedä milloin olet Rehndahlissa työskennellyt, mutta nythän siellä on vasta parin kuukauden ajan ollut uusi omistaja. Vierailuni aikana paikan päällä kovasti nikkaroitiin ja toissaviikonloppuna oli talkootkin, eli kyllä siellä parannuksia tehdään. Kaikki ei välttämättä tapahdu ihan hetkessä, mutta suunta on taatusti oikea !

      Poista
    2. Oma asenne vaikuttaa paljon... :) T. Myös Rehndahlissa harjoittelunsa suorittanut

      Rankkaa, mutta palkitsevaa. Eläimet toimivat hyvänä peilinä omalle käytökselle. Kerran tulin paikalle huonolla päällä ja sen kyllä huomasi heti...

      Poista
    3. Ei ollut tarkoitus antaa olettaa, että odotin jotain helppoa harjottelupaikkaa. Työtä eläinten kanssa on mukava tehdä, mutta jotkin asiat olisi tuolloin voinut tehdä helpomminkin - siitä kuitenkaan luistamatta. Hevosalalta myös tiedän tämän kuraongelman olevan yleistä, ei ollut siitäkään tarkoitus "valittaa", vaan voihan se olla ettei juuri silloin oltu vielä ehditty tehdä asialle mitään, tms ken tietää. Että en minä likaantumista tai työtä pelkää, pahoittelen jos annoin väärän kuvan :)

      Vuosia sitten siellä olin, kun maneesiakaan ei vielä ollut. Jos sielläpäin tulee liikuttua niin täytyy käydä katsastamassa paikka uudelleen kun "pomokin" on vaihtunut (:

      Anonyymi / näinhän se on, siksi mainitsinkin siitä. Itse tulin hyvin juttuun muiden, paitsi juurikin Chalin, Bahian ja Pinton kanssa, jotka tekivät mitä lystäsivät (ja se iso sika Pusu? oli pelottava).

      Poista
    4. Joo mä en tosiaan tiedä mikä meininki siellä on ennen, vanhan omistajan aikana ollu, ku tää vierailu oli mun ensimmäinen ja nyt siellä ainakin tunnutaan pistävän uusiksi yhtä sun toista :) En myöskään kaikkiin eläimiin ole vielä päässyt tutustumaan, mutta mun silmään kaikki näytti tällä hetkellä toimivan oikein mainiosti !

      Poista
  19. Mä kyllä aina nauran noille sun kuvateksteille :D ne osuu ku nyrkki silmään noihin kuviin! Mukavan näköinen paikka (:

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !