keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ihana heppa ♥

Nonni ! Oon ihan varma että Nuutti ymmärtää puhetta ! Tänään kun palattiin maastolenkin jälkeen talliin ja pysäytin Nuudelin tavalliseen tapaan siihen käytävälle sen karsinan eteen, missä aina otetaan kamat pois ja suoritetaan harjaus jne., niin Nuutti katsoi oikeudekseen tuupata mut ison päänsä kanssa melkein nurin ! Lensin ku lapanen päin karsinan ovea ja siitä kyllä vähän suutuin, eihän niin saa tehdä. Tai siis eihän Nuutille edes voi kunnolla suuttua ku se on niin söpö, mutta rääkäisin "EI !" ja sen perään sanoin hepalle että "nyt lopetat tai et saa enää yhtään herkkua !". Arvatkaa seisoiko se tästä pitäen loppuajan täysin aloillaan, ilman minkäänlaista ylimääräistä pään heiluttelua yms.? No tietenkin ;) Kyllä herkkusuu tietää millon kannattaa lopettaa.

"Mitää minä ikinä tee mitään pahaa kiltti poika olen !"

Joo okei ehkä se oli toi "ei" mihin Nuutti reagoi eikä niinkään toi uhkailu............ :D mutta kuitenkin, fiksu poika ! Nuutti tietää että EI = lopeta mitä ikinä oletkin puuhaamassa ryökäle. Lisäksi Nuutti tietää että etujalkojen välistä tippuu toisinaan karkkia. Ehkä viikko sitten tein pitkästä aikaa Nuuden kanssa tota "temppua", missä annetaan se nami sieltä juuri etusten välistä u know? Ja hepan pitää kurottaa turpansa sinne, edistyneimmät oikein kumartaa. Me ei olla ihan niin pitkällä vielä, mutta ehkä joku päivä. Mutta niin ! Tänään kun sitten päästin Nuudelin karsinaan niin se rupesi hamuamaan sieltä etujalkojen välistä... ihan omatoimisesti :D Sit ku vaa naureskelin siinä vieressä niin se katto mua ihan silleen "hei torvi eksä nää ku mä osaan !". Oi voi, Nuutti sä olet niin hupaisa tyyppi ♥

"Lunastaisin palkkioni kiitos nyt tänne niitä namuleita ja sassiin !"

Tämänpäiväisellä maastolenkilläkin riitti naureskeltavaa. Mä en oikeesti tiedä mitä tekisin jos mulla ei ois Nuuttia, mun päivät ois kauheen paljon tylsempiä ! Jo sen isot korvat saa mut välillä aika huvittuneeks......... :D Okei mutta siis joo, tänään mentiin maastoon ja alkuun kaikki sujui taas tosi mallikkaasti. Oltiin ihan yksin, eli silloin Nuutti on yleensäkin aika ok. Viime kerrat se on kuitenkin ollut oikeastaan ihan HUIPPU ! Mulla on jotenki ollu sellanen rauhallinen fiilis siellä selässä, vaikka hepalla onkin vauhtia ihan riittämiin piisannut.

Nuutti on ollu mulla jo niin monta vuotta, että tunnen sen temput aika hyvin. Hyvänä puolena siinä on se, että osaan vähän tutkiskella hepan eleitä ja ennakoida tietyissä tilanteissa. Miinuksena taas se, että rupean miettimään liikaa. Nuuttikin kun on näiden vuosien mittaan muuttunut niin hurjasti, niin munkin pitää aina muistuttaa itseäni asennoitumaan vähän eri tavalla esimerkiksi sen eteenpäinpyrkimykseen.

Ennen Nuudelin kanssa piti olla maastossa aika skarppina ja heti hevosen jännittyessä ruveta oikeasti ratsastamaan ja pyytämään siltä esim. pientä väistöä, jotta sen sai paremmin kuulolle. Muutoin saattoi aika helposti löytää itsensä hiekkaa nielemästä. Meillä oli lisäksi apuna alkuun gramaanit, kovempi kuolain, ja joku ihminen henkisenä tukena, sillä Nuudeli yritti toisinaan keksiä kaikesta mahdollisesta syyn pukitella. Kaikki edellä mainitut apuvälineet ollaan kuitenkin onneksi pystytty jättämään matkan varrelle, ja tätä nykyä onnistuu maastoilu ihan yksin, perusvarustuksella. Jos Nuutti jännittyy, riittää kun istuu rauhassa ja antaa vähän pohjetta merkiksi että mennään vaan eteenpäin. Sit se yleensä on ihan että ok niin kai sitte, ja jatkaa matkaansa. Nuutista on tullut niin viisas etten kestä ! Luonnollisesti uskallan luottaa siihen tätä nykyä ihan eri tavalla kuin ennen, ja siellä selässä ehtii ihan oikeasti nauttimaankin.

Tänään siis tehtiin ihan normaali pikku lenkki, ja ravailtiin siellä missä teiden pohja niin salli, muuten käveltiin. Istuskelin itse rentona selässä ja annoin hepan mennä vapain ohjin. Ravipätkien jälkeen se rupesi tapansa mukaan vähän virittymään ja jos alkumatkasta käynti oli reipasta, niin ravien jälkeen Nuudeli kiiti ku idän pikajuna ! Päätin vaan että no menkööt, niin kauan ku pysytään käynnissä niin hyvä. Muutamasti heppa lähti omineen raville tai steppailemaan, mutta ei tarvinnut kuin istunnalla pidättää ja se oli heti taas kuulolla. Vitsi miten hyvä fiilis voi tulla näinkin yksinkertaisesta asiasta !

Poitsulla oli kuitenkin hieman kevättä rinnassa, ja yhdessä kohdin se teki Nuuttimaiseen tyyliinsä täysin varoittamatta pienet lähdöt (oli muuten hyvin ylämäkeen !) ja perään aivan JÄÄTÄVÄN pukin. Ei mitään katapulttia onneksi sentään. Nuutti hyppäsi valtavalla voimalla ihan suoraan ylöspäin ja mähän lensin räsynukkena kohti taivasta. Jossain vaiheessa ilmamatkaa tajusin vaan että toisen käden ote ohjasta irtosi ja seuraavassa hetkessä mätkähdinkin jo takaisin satulaan. Tarkemmin sanottuna vasemmalle puolelle satulaa, koska oikeella puolella oli ainoastaan osa oikeasta jalasta. Mä en tiedä miten mun sihti oli niin hukassa kun Nuutti teki hienon suoran pukin. Puristin silmät kiinni ja olin niin valmiina jättämään hyvästit pahalle maailmalle - tai ainakin satulalle, ohjille ja uljaalle ratsulleni - kunnes tajusin että hei ?! mitään ei tapahdu ?!? Pysähtykö aika !?

Koska kukaan ei ollut meidän maastoretkeä kuvaamassa, niin päätin piirtää teille havainnollistavan kuvan tuosta Nuudelin pukista ! Tää on sit aika panostus et kehukaa vapaasti ♥

Ei pysähtyny aika, mutta heppa kyllä ! Nuutti seisoi tiukasti aloillaan ja katto mua sivusilmällä ihan ku tyhmää. Sillä ei ollutkaan kiire yhtään mihinkään, vaan se stoppasi heti sen pukin jälkeen. Sit se odotti että mä kapusin itseni takaisin tasapainoon ja jatkettiin matkaa ihan ku ei ois mitään tapahtunutkaan.

Loppumatkan mua vaan nauratti, ja ei kai siinä voi muuta ku taputella hevosta joka kiltisti odottelee vaikka pilotti on ihan onneton tähtääjä? Nuuttikin oli niin tyytyväisenä itseensä... ;)

Semmosia siis, ei mitään suurempia ihmeitä ! Arjen pieniä iloja, kevättä rinnassa ja silleen :) Sanokaa muuten ihmeessä onko tämmöset höpötyspostaukset ilman kummempia kuvia ihan tyhmiä, vai jaksaako lukea? Itse en oikein tykkää julkaista kuvattomia kilometritekstejä, joten tuskin niitä kamalasti on tulossakaan ! Mutta tänään oli vaan pakko päästä kirjottamaan, kun Nuutti sai mut taas niin huippuhyvälle mielelle :) Kyllä hepat on ihania ! ♥

Toivon mukaan teillä on ollut huippu päivä, palaillaan !

55 kommenttia:

 1. Oot seuraava Picasso !

  ja tääl ainaki yks joka jakso lukee jhihihi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know !!! Toivottavast joku iso pamppu huomaa mun lahjat ja must tulee rikas

   Hihi jee sä et ikinä petä ! Sofa :DDDDDD

   Poista
 2. Voi jessus teiän kanssa!! :D <3 saanks joskus tulla seuraa teiä juttuja livenä ja nauraa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD Nuutti on apinamies ! Saisit kyllä joskus tulla...... ;)

   Poista
 3. Apua toi kuva :DDDDDDD

  Nauroin muuten Tuiskeelle, se teki viimeks tota samaa, että kurotteli päätään etujalkojen väliin ja tsekkasi että tuleeko sitä leipää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin hyvä piirtää :DD

   Ahahaha ihana, kyl hepat on fiksui ! ;)

   Poista
 4. Uijui, taiteellinen piirros!<3 Ja sun postauksena kilometri postaukset jaksaa lukee aina;)

  VastaaPoista
 5. Vooi, sulonen Nuutti ! Nipa kans välillä itsekseen yrittää hamuilla herkkuja etujalkojen välistä ja kattoo mua "eksä tajuu?? nameja mulle nyt heti!" :D

  VastaaPoista
 6. Haha mahtava piirros, ethän sä mitään kuvaajaa tartte ku osaat havainnollistaa piirrustuksen avulla noin hyvin! ;D Villi Nuutti, mustaki tuntuu että meidän tallin kaikilla hepoilla on kevättä rinnassa, hulluja kaikki.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo ehkä jatkossa täällä ei enää muuta kuin piirroskuvia näykään ! ;) Joo tää kevät on kyllä ihan villiä aika..... tulis nyt vaan ne helteet jo :D !

   Poista
 7. Kyllä minä tykkään lukea tämmöisiä höpötyspostauksiakin :) Tässäkin oli montakin hassua tarinaa joita oli mukavaa lukea. Ja piirros on hauska! Mukavaa vaihtelua aina niin täydellisiin valokuviinne! :D Tämmösiä lisää!

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään ainakin sun höpöttelyistä tosi paljon ja kirjotat tosi kivasti :)

  VastaaPoista
 9. Hha, toi pukki :D Kirjotat niin kivasti, että ei yhtään haittaa vaikka ei ookkaa kuvia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan tolta se varmasti näytti ! XD Haha mut kiitos, tosi mukava kuulla ! :)

   Poista
 10. Voihan Nuutti! Sulla ei varmaan koskaan oo tylsää herran kanssa? :D
  Suloinen kaveri ja vaikuttaa todella symppikseltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo ei kyllä ihan heti tuu mieleen yhtään tylsää päivää ! ;D Se on kyllä ihana otus ♥

   Poista
 11. Hih, ihana postaus ja ihana Nuutti! Hieman hymähdin tolle sun piirtämälle kuvalle :D

  Oon kans koittanu opettaa mun ponille kumartanista, mutta se on tyssänny just tohon "laitan pään etusten väliin ja oon söpö nii saan karkin" -vaiheeseen :D yleensä nameja nähdessään se laittaa heti pään etusten väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii kiitos, Nuudeli on huippu ♥

   Hahaha ihana "oon söpö niin saan karkin" XD just sama meillä, mut oon päättäny et vielä joku päivä Nuudeli osaa kumartaa ! :D Teen siitä temppuponin sit ku se menee eläkkeelle ;)

   Poista
 12. Ihana postaus! Kyllä tän jakso ihan hyvin lukee, välllä tuli semmone et ''selaisiko nyt vaa kuvat'' -fiilis, mutta jotenkin sitä vaa jatko lukemista :D ! Ootte nii ihana pari ja sä osaat kirjoittaa tosi hyvin, vaikka tämmönen höpöttely postaus onkin :)!

  Minkä levyinen tää sun blogi(ja sivupalkki) muuten on (:?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla !! :)

   Sivupalkki on 280px :)

   Poista
 13. Kyl näitä on kiva lukea, toki kuvalliset kaikista kivoimpia! Voiko nuutilla hypätä? Kiva blogi ja ihana nuutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tietty on kivempi jos on hyviä kuvia tekstin lisäks ! Voi sillä, ei vaan olla pitkään aikaan kunnolla hypätty :) ehkä vois taas joku päivä rohkaistua !

   Kiitos ! :)

   Poista
 14. Vaikka tässä ei ookkaan ku pari kuvaa, niin mä ainakin jaksan lukea joka ikisen rivin! Tämmöset ihan vaan höpötyspostauksetki on kivoja, ku kirjotat niin kivasti:)
  Ja hieno piirros kyllä, täytyy myöntää;)

  VastaaPoista
 15. Kyllä sun tekstejä jaksaa aina lukea! Kirjotat mielenkiintoisesti ja huumoria löytyy, tykkään! ;)

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus :) nuutti on aika sulo <3 sitte ku saat jotain kuvia nii laita niihin jotai tosi aivokkaita kuvatekstejä! Ne on iha huippuja, hahahaaaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Nuutti on ♥ HAHA joo pitää laittaa... ! ;D

   Poista
 17. :DDD nauroin tolle lopun pukki-tarinalle niiin paljon :DDDDDD Ja KYLLÄ ehdottomasti tälläsiä jaksaa lukea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muaki nauratti se tilanne ihan sikana, Nuutti vaan oli niiiiin söpö ♥ Haha mut ihanaa jos tykkäsit, laitan siis jatkossakin...... ;D

   Poista
 18. Tälläset tekstit on ihan PARHAITA! Oon niin kyllästynyt siihen, kun tuntuu että nykyään kaikki bloggaajat vaan valittelee että ei oo kuvia ja ei oo aikaa blogille ja ei oo kuvia ja ja ja...
  Mut sun blogi on ja pysyy PARHAANA! <3 Kiitos tästä ihanasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista, tämmösistä tulee aina NIIN hyvä mieli ! ♥ Tosi ihana kuulla ! :)

   Poista
 19. Ihana postaus, olisipa ollut kuva siitä etujalkojen hamuilemisesta!:D Nauroin pitkään ja hartaasti pukkikuvalle:)) Ihana tälläinen hauska postaus!
  Ja muuten, hyppäättekö ollenkaan esteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä ! Yritin ottaa siitä videota mutta en ehtiny =( Haha mutta kiitos kiva jos tykkäsit !

   Hypätään me sillon tällön, nykyään lähinnä mielenvirkistyksen vuoksi kun musta on tullu vähän varovainen Nuutin jalkojen suhteen... Mutta pieniä kyllä mennään tosiaan välillä ja vähän isompaakin sillon ku siltä tuntuu :)

   Poista
 20. Tosi makee toi kuva teistä ;)

  VastaaPoista
 21. hahaa voi eei :DD hassu nuutti, mahtava postaus taas :D

  VastaaPoista
 22. aivan mahtava toi sun piirtämä kuva! XD pystyn melkein kuvitella tilanteen :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos, oon varma että se näytti just tolta ! ;)

   Poista
 23. Huh :D Lucky you että se ei lähteny tuhatta ja sataa ton pukin jälkeen :D mä oisin varmaa maistellu hiekkaa (tai ehkä vielä lunta) jo pelkästään ton pukinkin jälkeen :D . Millähän oppis yhtä rennoks ku sä noissa hevosten huvitteluissa, musta kun tuntuu et aina ku hevonen vähä riehuu oon itekki ihan säikkynä et jos tipun ja kauhukuvat vilisee silmissä miten mä oon ihan muussina ja heppa juoksee jossai autotiellä :P . Sun postaukset on parasta luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no älä muuta sano, siin ei kyl sit enää ois ollu mulla mitään jakoa ! :D Hahha, toi oli kyllä onneks niin suora ja paikoillaan oleva pukki, että oli mahdollisuus osua takas satulaan :D

   Ymmärrän kyl ton, etkä varmasti oo ainoo kelle käy noin ! Mulla oli kans jossain vaiheessa ihan sama fiilis, että melkeen odotin että Nuutti tekee jotain ja jännityin ittekki. Jossain vaiheessa sit vaan rupesin aattelee et no, jos tipun nii sit tipun ja se kuuluu välillä tähän lajiin :D pitää vaa yrittää olla miettimättä turhia ja luottaa hevoseen, vaikka se voiki välillä olla vaikeeta jos se on tosi pinkeenä... :D

   Voi kiitos, ihanaa jos tykkäät ! :)

   Poista
 24. haha, ihan paras toi sun piirros! :D:D muuten kuka sulle on tehnyt tuon bannerin vai oletko itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha kiitokset ;) Joo oon tehny bannun ite, unohtu vaan kirjottaa se siihen... :)

   Poista
  2. olisiko sinulla aikaa/jaksatko/viitsitkö tehdä minulle bannerin?:) (ei pakko jos ehdit tai jaksa)

   Poista
  3. No haluisitko/viittisitkö/ehtisitkö tehä mulle bannerin?:) (ei pakko)

   -KaisAA A

   Poista
  4. Ei kannata laittaa samaa kommenttia useampaan otteeseen, kun ne tulee tuonne tarkistettavaksi enkä ehdi sinne koko ajan hyväksymään... :D

   Mutta siis valitettavasti mulla ei oikein oo aikaa eikä oikein inspistäkään välttämättä bannereiden tekoon... pitäisi itsellekin väsätä uusi, muttei taho tulla mitään D:

   Poista
 25. Hei! Minkäkokoisia loimia nuutti käyttää (etenkin horsewaressa)? Onko noi HW:t susta isoa kokoa? Aattelin tilaa loimen netisfä nii kiinnostais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä sillä on 155cm loimia, joitakin 145cm löytyy kyllä myös, mutta kaikki Horsewaret taitaa olla 155 :) Minkä kokonen ja runkonen heppa sulla on?

   Poista
  2. Kyseessä 170cm säkäinen ja melko muheva mutta lyhytrunkoinen hevonen. Yleensä pitänyt 155cm kokoisia loimia. Vähän vaan hämää kun osa sanoo että noi HW:t isoa kokoa ja osa taas että ihan normaaleja :D

   Poista
  3. Okei no luulen kyllä että 155 vois olla Horsewarenkin loimissa sopiva, mä en ainakaan oo huomannu että ois mitenkään kovin isoa kokoa :D

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !