tiistai 24. syyskuuta 2013

Helmiä apinalle (+ jes !)

Mun kaveri, Niina, teki vähän aikaa sitten Nuudelille ihan super hienon otsapannan, joka tässä eräänä päivänä tupsahti alas postiluukusta. Rakastan kaikkea uniikkia sekä - näin poikahepan omistajana - hillittyä blingiä. No voi se olla vähän överiäkin, ei se oo niin justiinsa. Blingi on kuitenkin aina pop, eikö? Tosi harvoin kuitenkaan tulee vastaan kivoja helmiotsapantoja, helmistä sekä blingistä yhdistettynä puhumattakaan ! Tai ainakaan mä en oo sellasia juurikaan bongaillut. Olin siis ihan fiiliksissä, kun sain tällaisen teetettyä ;)

"Äiti miksi minulla on tämmönen koru päässä !!"

Yritin eilen Jonnan avustuksella saada Nuutista pellolla kivoja poseerauskuvia uuden, upean otsapannan kanssa, mutta ei ukkelia kamalasti kiinnostanut. Tai alkuun kiinnosti, mutta silloin mä sössin asetusten kanssa. Tarkennuspiste oli vahingossa hypännyt ihan väärään paikkaan ja näin ollen lähes kaikki alkupään kuvat olivat epätarkkoja... :( Onneksi sentään yhden julkaisukelpoisen kuvan sain lopussa napattua, hurray !

Söpönen Nupunen ♥

Kuvaushetken sekä pienen kävelylenkin jälkeen Nuudeli pääsi taas jalkojen kylmäykseen, ja Jonnan tunnin ajaksi mentiin heppasen kanssa yläkentälle viettämään laatuaikaa keskenämme. Leikittiin seuraa johtajaa ja samalla yritin saada napattua Nuuskusta vähän kuvia. Ei tahtonut onnistua kun kuvattava oli niin linssilutikkana."Ähähähä no jopas vitsin murjaisit !"
Oli pakko lisätä tää koska Nuudeli näyttää niin viisaalta !! Sori en jaksanu muokkaa tolppaa pois...

Miten te muuten käytätte hevosillanne noita BOT -tuotteita? Alkuunhan niitä neuvotaan ottamaan käyttöön vähitellen, mutta sitten suositellaan pitämään yhtäjaksoisesti vähintään 8 tunnin ajan, mielellään pidempäänkin. Mä oon nyt jättänyt Nuudelille noi BOT -kinnersuojat jalkaan yöksi, sillä aamutalli ottaa ne pois. Ne vaikuttaa siis yleensä ehkä n. 10-14 tuntia. "Totuttelujakson" jälkeen tuotteita neuvotaan käyttämään "hyväksi havaitsemallasi tavalla" TAI pitämään aina parin viikon ajan jatkunutta käyttöä vastaan viikon vapaa, jolloin tuotetta ei käytetä, jotta "keho ei tottuisi tuotteen vaikutuksiin". Pidättekö te taukoja BOT -tuotteidenne käytössä, vai käytättekö niitä käytännössä "koko ajan"? Mä en oikeastaan Nuutilla ole noiden kinnersuojien kanssa mitään taukoja pitänyt, tosin oon vasta vajaan viikon ajan ruvennut pitämään niitä yön yli. Ennen ne on ollut jalassa muutaman tunnin vuorokaudessa, sillä en oo sen tarkempaa tutkimusta näiden tuotteiden käyttöohjeista tehnyt (täältä niitä lueskelin), ja tosiaan ainakin alempana jaloissa ilmennyt turvotus on aina hävinnyt alle tunninkin käytön aikana.

Liikunnan jälkeisen käytön lisäksi oon nyt aatellut laittaa suojat jalkaan myös ennen liikutusta ja pitää ne päällä sen aikaa kun taluttelen alkukäyntejä. En tiedä onko tosta mitään hyötyä, vaikea sanoa vielä, mutta tuskin haittaa ainakaan. Noitahan oikeastaan ohjeistetaan käyttämään myös liikunnan aikana, sillä silloin niiden vaikutus tehostuu - mä vaan en tiedä kuinka mukavat noi kinnersuojat liikkuessa on... :D Samoin teho luonnollisesti kasvaa jos samalla käytetään linimenttejä tms. Käytättekö te? Mä olen miettinyt Arnikan käytön aloittamista, mutta voikohan se yhdessä Back On Trackien kanssa käytettynä tehdä huonoa? Siis jos ensin kylmää, sitten laittaa kintereeseen Arnikaa ja päälle BOT -suojat? Googlettamalla en oikein löytänyt mitään infoa tuollaisesta yhdistelmästä. Hmmm. Tai sitten ihan yksinkertaisesti pitää Arnikan kylmäyksen jälkeisenä vaihtoehtoratkaisuna BOT -suojille. Nää on mun mielestä kyllä aika mielenkiintosia juttuja... !

Nunuun mielestä pesarissa on ihan hauska hengailla. Tässä tosin taisi tulla kiire kääntää naama käytävän puolelle kun kuului heinäkärryn ääni...

Tänään ratsastin Nuudelin kahden kävelypäivän jälkeen, ensimmäistä kertaa sitten lauantain "huonon päivän"... pakko myöntää ettei fiilis ollut kovinkaan innostunut. Meinasin ensin lähteä maastoon, mutta pääsinkin tallille vasta joskus ennen kahdeksaa niin alkoi jo hämärtämään... lisäksi Nuutti oli aika lentoon lähdössä jo tallin pihalla (maneesin takana hillui omiaan) ja pelto oli IHAN täynnä jotain puluja (hanhia, mitä lie, ne melus kauheesti !), niin päädyttiin yläkentälle.

Reippaiden alkukäyntien jälkeen rupesin ravailemaan ihan pitkällä ohjalla ympäri kenttää, sillä halusin tunnustella hepan liikkumista ja varmistua siitä, että se liikkui puhtaasti. Ravi tuntui hyvältä joten uskaltauduin laukkaamaan - pitkällä ohjalla edelleen. Ihan kuin kivi olisi vierähtäny pois sydämeltä; Nuudeli liikkui hienosti ! Aavistuksen jäykästi ekat kierrokset, mutta laukkojen jälkeen ravi oli ihanan isoa ja energistä. Juuri mitään kummempia en puuhaillut, sillä olin niin iloinen hepan liikkumisesta. Annoin sen hölkötellä puolipitkällä ohjalla, ja oli muuten poitsu mielettömän kevyenä ja rentona hyvässä eteen alas -muodossa. Mä yritän pysyä pöksyissäni nyt, koska tiedän miten nopeesti sieltä pilvien päältä voi maan kamaralle tipahtaa.
Ketään ei ollut tänään kuvaamassa, joten käytin näitä "säästössä" olleita kuvia ;) Nämä siis ööm... viime keskiviikolta ! Laatu on mitä on, sillä ulkona oli tosiaan aivan pimeä. Samanlaisessa tunnelmassa mentiin tänäänkin niin hyvin sopi tähän postaukseen. Kuvista kiitokset Jonnalle :)

59 kommenttia:

 1. Me ollaan käytetty BOT-juttuja (tallisuojat ja selänlämmitin) aina rankkojen treenien jälkeen ehkä n. 3-4h yhteensä. En uskalla nuorelle hevoselle varsinkaan tallisuojia karsinaan jättää, olisivat luultavasti karsinan pohjalla rikkinäisinä aamulla.. Oon niin ymmärtänyt, ettei missään nimessä BOT-tuotteiden kanssa saisi käyttää minkäänlaisia linimenttejä joten en ole koskaan käyttänyt, mutta voinhan toki olla väärässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei ! Haha niin joo totta, meillä onneks ainaki toistaseks pysyny ehjinä, toivottavasti pysyy jatkossakin... :D Ei se kiellettyä oo mutta tuolla linkin takana ainakin sanotaan näin: "Huomaa: Noudata varovaisuutta, mikäli käytät linimenttiä tai vastaavia aineita samanaikaisesti keraamisen tuotteen kanssa; aineiden vaikutus tehostuu tällöin." ja oon just miettiny että minkälaiset ne haittavaikutukset sit voi olla / toimiiko esim. jos käyttää lyhyemmän aikaa tms... ! :)

   Poista
 2. Oon käyttänyt omalla monivammaponilla BOTin tallipatjoja, joka jalassa yön yli juurikin noin, että kaksi viikkoa patjat ja viikon tauko. Mun BOTien mukana tulleessa käyttöohjeessa lukee, että missään nimessä BOTien alle EI saa laittaa mitään linimenttejä ettei iho pala. Meillä jalat hoidetaan kylmäämällä 20 min/päivä + BOTit, en käytä linimenttejä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei ! Ai no ainakin Hööksin sivuilla BOT -tuotteiden "käyttöohjeessa" sanotaan vaan näin: "Huomaa: Noudata varovaisuutta, mikäli käytät linimenttiä tai vastaavia aineita samanaikaisesti keraamisen tuotteen kanssa; aineiden vaikutus tehostuu tällöin.", eli ei oo "ehdottomasti kielletty". Mutta tota ihon palamista just oon miettiny, ja mäkään en linimenttejä normaalisti käytä, lähinnä vaan just tota Arnikaa miettiny !

   Poista
 3. Tosi hienoja noi pimeässä otetut kuvat! Mitkä asetukset oli kamerassa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pienellä muokkauksella niistä onneks sai ihan julkasukelposia ! :D Manuaalilla kuvattu, aukko 3, ISO 2500 ja valotusaika 1/350 :)

   Poista
  2. Olivat siis tosiaan raakakuvina aika pimeitä, ja valoisuutta lisätessä menivät vähän rakeisiksi, mutta mun mielestä kivempi noin kun niin että esim. jalat tärähtänyt :)

   Poista
 4. Käytin ite hevosellani BOT- kinnersuojaa toisessa jalassa ( koska on vain yksi :D) ja molemmissa takajaloissa tallisuojia. Ne oli jalassa yöt, rankan viikon jälkeen (harjoiteltiin kisoihin + kisat) ja nyt pidän rankkojen valmennusten jälkeen. Oon ote ainakin huomannut sen tehon, on parempi takajaloista :)

  toi otsapanta on tosi kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ootte huomannu vaikutuksen !! Mäki kyllä uskon noiden tehoon :)

   Kiitos, se on ihana ! :D

   Poista
 5. Muuta en tiedä, mutta BOT-tuotteiden kanssa ei saa käyttää mitään linimenttejä, näin lukee yleensä kaikkialla ko merkin ohjeissa. Eli niin en ainakaan tekisi :D

  Mutta itse tätä testanneena täytyy kyllä sanoa, että se totuttelujakso on ihan paikallaan, sillä alkuun 1-2 tunnin käytön jälkeen olo alkoi olla aika epämukava. Epämukava olo lakkasi kyllä ehkä nelisen käyttöpäivän jälkeen ja sitten pystyi pitämään huoletta yön yli.

  Hevoselle mulla on vaan pintelipatjat, joten niitä käytän liikutuksessa ja tarvittaessa lämppäripatjoina yön yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo tainnu koskaan BOT -tuotteiden paperisia käyttöohjeita lukea (hups...) enkä tiedä onko niitä enää tallessakaan, mutta Hööksin sivuilta luin ja kuten muutamalle tuolla jo aiemminki oon lainannu niin siellä sanottiin näin: "Huomaa: Noudata varovaisuutta, mikäli käytät linimenttiä tai vastaavia aineita samanaikaisesti keraamisen tuotteen kanssa; aineiden vaikutus tehostuu tällöin." eli käsketään vaan olla tarkkana jos linimenttei tms. käyttää :D Mutta tosiaan oon just miettiny mm. ihon reagointia jos suojan alle tunkee jotain mömmöä, enkä tosiaan siks ihan tosta noin vaan viitti lähtee kokeilemaan... :D

   Joo totta, sama meillä alkuun. Tai ainakin Nuutti tömisteli jaloilla sillon joskus kun noita otettiin käyttöön, vaikka eivät edes kauaa olleet jalassa.

   Okeei !! Mäki oon miettiny että pitäiskö ottaa noi patjat käyttöön myös liikutuksessa mutta vielä en oo "rohkaistunu" kokeilemaan :) Pidätkö niitä sitten liikutuksessa sekä sen jälkeen jalassa myös yön vai jotenkin "vuorotellen"?

   Poista
  2. Toi on kyllä uutta, Hööks soveltaa :D Suhtautuisin kyllä tosiaan joo varovaisuudella niihin linimentteihin BOTin kanssa, etenkin jos on yhtään herkempi iho.

   Yleensä käytän aina liikutuksessa, mutta mulla on vaan pari joten joskus saatan vaihdella laitanko ne etusiin vai takasiin. Jos laitan yöksi niin ne on yleensä olleet myös liikutuksessa päällä, mutta puran ne pois kuitenkin siinä välissä että tarkistan ettei ole mitään hiekkaa mennyt väliin, ravistelen patjat ja saatan laittaa eri pintelit siihen päälle sitten. Ja onpa joskus tullut tehtyä viritys ja olen laittanut pintelipatjat selän päälle loimen alle ennen ja jälkeen treenin jos on selkä tuntunut jumiselta, kun en tosiaan ole raaskinut ostaa sitä selänlämmitintä :D Nää on ollut monessa mukana nää mun patjat :)

   Poista
  3. Jotkut omat ohjeet niillä :D Jep, mitään muita mömmöi en missään nimessä käytä, mutta tota Arnikaa vaan pähkäilin ja senkin käytön kyllä taidan jättää ihan sille "taukoviikolle" :)

   Okei ! Niin joo villapintelit ois muuten tyyliin varmaan parhaat sit ku noi bäkkärit jättää yöks? Tota pintelipatjan selälle laittoa oon myös joskus miettiny, en tiiä miks en koskaan oo toteuttanu :D Vois koittaa ! Patjat on kyllä käytännölliset kun saa käytettyä useissa paikoissa. Kaverikin virittänyt sellaisen jonkun loimen etuosaan, kun hepalla oli siinä ryntäissä jotain ongelmaa joskus :)

   Poista
 6. Arnikaa ja BoTteja ei suositella käyttämään samaan aikaan, koska pahimmillaan vaikutus on kuin lämpöpliistrauksella ja nahka voi kuoriutua irti... Mutta esim kaksiteholinimenttiä oon käyttäny BoTin kanssa, eikä hevosen ilme ainakaan näyttänyt kärsivältä :D mieluiten kuitenkin kylmään vedellä tai kylmäsuojilla, annan hetken lämmetä/kuivua ja isken sitten BoTit. Niitä myös suositellaan käyttämään just noin kuin kuvailit, kinnerpattien kanssa etenkin se "esilämmittely" ennen liikutusta on hyväksi, samoin jos hevonen seisoo pitkään, BoTit on hyvä olla. Valitettavasti kinnersuojat hankautuu rikki ja polttaa ihoa liikkeessä, joten niitä kannattaa käyttää lähinnä tallissa... Tässä mun kokemuksia n 1,5v ajalta kaikenlaisten BoT-tuotteiden käytöstä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa okei ! Just tota ihon reagointia oonki miettiny, kiitos siis tästä ! Niin aivan, tähän asti oonkin tosiaan vedellä kylmänny, kuivannut pyyhkeellä ja lykänny sitten Back On Trackit jalkaan.

   Ai suositellaan? Siistiä ! Yritin googlettaa mutta en löytäny mitään tietoa käytöstä ennen liikutusta, mutta tosi hyvä jos siitä voi siis olla hyötyä. Aivan joo kinnersuojat ei ehkä liikkeessä oo kovin käytännölliset... Tai ylipäänsä tommoset mitkä on kovin liikkuvassa paikassa.

   Kiitos näistä ! :)

   Poista
 7. "Miten te muuten käytätte hevosillanne noita BOT -tuotteita?"

  Omalla tammalla pidän aina 3 x 5 yötä viikossa, sitten yks taukoviikko (meillä hevoset seisoo sunnuntain sisällä niin en viitsi viikonlopuks koskaan laittaa jos niit ei ruokkija muistakaan ottaa pois..) ja hyvin on toiminut. Suosittelen taukoviikkoa ettei jalat totu niihin liikaa. BOT-tuotteiden kanssa ei kauheesti saisi linimenttejä laittaa, eli on parempi laittaa arnikaa vain silloin kun ei laita bäckkonträkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei ! Niin joo sekään ei varmaan oo niin hyvä jos monta vuorokautta on putkeen. Niin hmm... pelkään vaan että sitten sillä "taukoviikolla" mennään taas huonommaksi, äh :D Tai sit kans mietin jos tauon ajan laittaisin jalkaan kylmäyksen jälkeen Arnikaa, mutta onkohan se sitten vähän sama ku ei pitäis taukoviikkoa ollenkaan... :D

   Poista
 8. Vitsi miten ihanalta toi otsapanta näyttääkään Nuutin päässä! :o <3 Taisin just rakastua, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kiitos, se on kyllä munki mielestä ihana ! ♥

   Poista
 9. ihana toi otsapanta!

  VastaaPoista
 10. Kaaunis Nuudeli. :) Ihailtavan tunnollisesti kyllä hevosesi jalkoja huollat.

  VastaaPoista
 11. Mun vuokrahevosella on hankkarivamma ja sillä käytetään bottia aina hyppäämisen jälkeen siinä polven alapuolella, mikäähän osa se nyt on :D Vähän niinku iihmisen sääri ! Omistaja sano että botin kanssa ei saa laittaa linimenttiä, koska se voi polttaa ihoa .... Semmone käsitys mulla on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sääri se on :D Meilläkin on sellaset BOT patjat jota ollaan myös rankempien liikutuskertojen jälkeen käytetty :) Jeps hevoset ilmeisesti reagoi aika eri tavoin (just ton ihon suhteen), mutta mäkin taidan pysyä tällä linjalla etten mitään ylimääräisiä mömmöjä Back On Trackien kanssa käytä... :D

   Poista
 12. Ihana toi eka kuva XD vitsi miten kuvauksellinen voi hevonen olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hölmö poni :D On se kyllä kieltämättä aika fotogeneettinen ;)

   Poista
 13. meillä selänlämmitin Karismalla, on usein ennen lenkkiä 4- 6 tuntia päällä sekiä ratsastuksen jälkeen 4-8 tuntia rippuen tosiaan miten ratsihommelien aikataulut menee :)
  yhtäjaksoisesti 2-3 viikkoa käytössä ja oon koittanut pitää taukoa sen viikon, joskus vähän alle, joskus vähän päälle. hyvin on meillä toiminut ja vaikuttaa tammaan tosi positiivisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi oon kans miettiny tommosta selänlämmitintä ku Nuutilla on vähän jäykkä lanteen tai sen ristiselän (mikä onkaan...) alue ! Hmm pitäisköhän munki sit välillä pitää taukoa... pelkään vaan et siinä ajassa sit menee huonommaks taas, ääh :D

   Poista
 14. Alina Rantalasyyskuuta 25, 2013

  Todella kaunis otsapanta, tekeekö kaverisi tuollaisia käsitöitä ihan työkseen? Nuutti on kyllä hieno hevonen, toivottavasti se lauantainen oli tosiaan vain huono päivä ja pääsette taas jatkamaan liikutusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ! Eei, ihan harrastelumielessä väsäilee :) Vois kyllä pistää bisneksen pystyyn haha ;)

   Kiitos, Nuudeli on ♥ Joo toivotaan näin, eilinen onneksi antoi viitettä juuri siitä että varmaan päästään tästä jatkamaan :)

   Poista
  2. No meikä ainaki on kehittäny tässä tän päivän aikana semmosen pienimuotosen pakkomielteen tuommoseen helmiotsapantaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Saisko siltä sun kaverilta vähän jotakin vinkkiä että miten se on nuo nahkalenksut saa tehtyä, onko se tuunattu jostaki vanhasta otsapannasta? Aattelin kun siskolla on vähän tuommosen helminäpertelijän vikaa, jos se vaikka haluais mun ponskille jotain söpöä askarrella:3

   Poista
  3. Haha :D Nahkalenksut on jotain tommosta ihan "perus nahkaa", saa tilattua vaikka mistä ja siitä sitten leikkelee sopivat palat :) Tai voihan vaikka tuunailla jostain vanhoista juttusista, mm. nahkahanskoista oon kuullu joidenki tommosia lenksuroita tehneen ! Kannattaa kokeilla mikä parhaiten pelittää ;)

   Poista
 15. Ihana otsapanta!
  Meillä on käytössä BOTlta parit lämpöset ja käytetään niitä usein juurikin yön ajan jos on ollut jotain jaloissa. Käytetään enemmän Bemer laitetta joka on ihan paras! Minun ylläpitoponini 23v, jolla on jaloissa ties mitä kaikkea, kestää normikäyttöä (esteitä ei hypätä) vaikka voisi hyvin olla ettei se edes kävelisi enää. Kannattaa tutustua Bemeriin paremmin ja kysellä ihmisiltä siitä. Ihan mahtava laite!
  Koiralla käytän myös BOTin manttelia aina treenien yhteydessä ja jos on tarvetta.
  http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Wow, googlettelin tässä tota Bemeriä ja aika vaikuttavalta kyllä kuulostaa !! Pitääkin tutkia tarkemmin, kiitos tästä vinkistä !! :)

   Poista
 16. mun valmentaja neuvoi laittamaan back on trackkien alle kaksteholinimenttiä, jos niitä pidetään jalassa vaikka alle tunnin ajan. meillä kun ei tallityöntekijät ota mitään suojia yms. pois ilman erillistä maksua... tehoa siis saadaan suuremmaksi sen kaksteholinimentin kanssa, kun botit on jalassa vaan ehkä 30-60 minuuttia eli sen aikaa kun ollaan valmennuksen jälkeen tallilla laittamassa kamoja pois yms. ei oo ainakaan meidän ponin iho kärsiny ja jalat pysyny kuivina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä jos teillä toimii ! :) Mietinki just että oisko hyödyllinen yhdistelmä, jos suojat on jalassa just vaan vähän aikaa eikä niinku 10 tuntia :D Mutta tosiaan enitenhän toimivuudesta kertoo juuri se nimenomainen hevonen, niin yksilöllisiä juttuja :)

   Poista
 17. Mulle aina iskee epätoivo näitä sun kuvia katellessa, kun Nuutti on niin nätisti yleensä ja poseeraa, W aina kääntää pään pois kun kamera otetaan esiin ja sitten se rupee näyttämään nyrpeetä naamaa..... Plus se ei seiso 5 sekunttia pidempää paikallaan! Ihan hirvittää miettiä miten ne kevään kuvat sitte onnistuu XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa noo on meilläki välillä niitä maailman epätoivosimpia kuvaussessioita ! ;D Yleensä tosin hankaluutena on se, että Nuudeli pällistelee iloisena vaan semmosessa lahna-asennossa eikä näytä siis kovin hmm uljaalta........ :D Mut siis kuulostaa lupaavalta, hehe !! Noo, vähän haastetta elämään, kyl me saadaan hyvät kuvat ! ;)

   Poista
 18. ihana tää sun blogi, löysin tän muutama päivä sit ja luin postaukset alusta saakka! :DD jään ehottomasti seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, oli varmaan aikamoinen urakka ! :D Mutta ihanaa jos tykkäät, kiva kuulla !! :)

   Poista
 19. aapuua kun toi otsapanta on niiii ihanasupersöpö ja hienosti meette ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikööööös ♥ Nunuu on niin viattoman näkönen se päässä :D Hihi kiitti, aina välillä meilläkin on hetkemme...... ;)

   Poista
 20. Helmiä apinalle... Sun ihana apinas <3 Ja upee otsapanta! Mulla ei oo ollu heppailumotivaatioo taas vähää aikaa mut aina ku katon Nuudelia nii tulee hirvee heppakuume :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se oli oikein osuva otsikko ;) Onhan Nuude enemmän apina kuin sika ! Höhö. On se kyllä aika ihana mies ♥ Haha vooooi, sun niin pitää saada se oma poni ♥ Tai siis ei poni, vaan "poni", hehe ;)

   Poista
  2. Mä kannatan ponia enemmä ku "ponia" ;);) tai sit iha miniheppa!

   Poista
  3. Ei !! Heppa sen olla pitää !! Iso hevonen pienen ponin mielellä ;)

   Poista
 21. itte oon henkeen ja vereen "poni ihminen", omistan kolme shettistä, yhden russin ja new forestin, mutta siis nuutti on kyllä huippusöpö! ehkä maailman söpöin hevonen, ainakin yksi niistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohho, sullahan on aikamoinen ponilauma ! :D Haha voii kiitos, oon kyllä samaa mieltä ♥ ;)

   Poista
 22. toi kolmanneks viimenen ratsastuskuva on hieno, Nuutti näyttää niin terävältä! Tosi hieno otsapanta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totta ! :) Kiitos, mustaki se on ihan super hieno !

   Poista
 23. bot alle ei suoranaisesti ole kiletty laitaa linimenttiä mut ihon palovaara siinä on. mut ssen sijan arnika´´linimenttiä´´ missä ei ole kylmentävää tai lämmitävää vaikutusta voi laitaa huoletta bot.

  VastaaPoista
 24. Mul ei o bot-tuotteista minkäänlaist käyttökokemusta, mut oon harkinnu ostavani selänlämmittimen ruunalleni, kun sillä tuntuu selkä aika ajoin kipeytyvän.
  Arnikaa olen käyttänyt paljon, niin jalkojen kuin selänkin hoitoon :)
  Ite en käyttäis mitään aineita bot-tuotteiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep samaa oon pohtinu !! Onko Arnika teillä toiminu tai ootko huomannu positiivista vaikutusta? :) Joo samaan kallistun kyllä, parempi ottaa varman päälle.

   Poista
  2. Kyl se on toiminu :) Ruunalla hoidan jännettä ja selkää ja tammalla on ollu kintereis turvotusta sekä jaloissa jonkun verran nestettä.

   Poista
  3. Kiva kuulla ! Toivottavasti pelaa meilläkin :)

   Poista
 25. Hei!

  Mietin oletkohan tehnyt postausta tuosta hevosen muotoon saamisesta ihan käytännön tasolla?

  Olen itse ihan amatööritason ratsastaja toista vuotta ja kokemus ei ole kummoinen kerran viikossa tuntimäärällä, mutta olen aina ollut utelias tuosta. Meidän tunneilla ei tuosta puhuta ja mikään hevosvälkky en valitettavasti ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ! Muotoon (tai siihen "haluttuun muotoon") saa varmaan kuka tahansa hevosen kuin hevosen, mutta peräänanto onkin sitten eri juttu :) Ja sitä taas on kovin hankala selittää, sillä käytännössä jutussa on niin monta muuttujaa. Hevoset ovat erilaisia, ratsastajat ovat erilaisia, ja se mikä toimii toisella, ei toimi toisella.

   Peräänantohan on sitä, että hevonen liikkuu omalla moottorilla, rehellisesti selkänsä läpi ja viimeiseksi rentoutuu niskastaan siihen "muotoon". Mä esimerkiksi Nuutilla aina ajattelen liikettä "takaa eteen" ja hevosta "ylämäkeen", pyrin siihen tunteeseen, että kaikki hevonen on mun edessä, eikä kahnuta vastaan apujen takana. Käsi on pehmeä ja joustava, mutta samaan aikaan napakka ja vakaa, sillä ilman tasaista tuntumaa hevosella ei ole mitään mihin ns. "tukeutua." Hevonenhan ei tietenkään saa ohjalla roikkua, mutta suuhun pitää olla tuntuma; mahdollisimman kevyt.

   Ensin siis pitää saada hevonen oikeasti liikkeelle, vasta sitten voi ruveta vaatimaan lisää. Ulko-ohja pitää tuntumaa ja sisäohjalla voi vähän, hyvin hienovaraisilla liikkeillä ns. "pehmitellä" hevosta. Muodon tavoittelun ei kuitenkaan kannata antaa sumentaa näköä, sillä se oikea peräänanto kyllä tulee sitten kun on tullakseen :) Parhaiten oppii yksinkertaisesti ratsastamalla ja apujen oikeaa ajoitusta hakemalla. Kun tuntumaa saa lisää, asiat rupeavat sujumaan "luonnostaan", eikä oikeastaan enää edes mieti tekevänsä mitään erikoista :) Se on vähän niinku autolla ajaminen ! Tosin vaikeempaa opetella... ;)

   Tsemppiä ratsastusharrastuksen jatkoon, kyllä se kokemus siitä karttuu ! Mahtavaa että olet utelias, se on aina hyvä juttu. Ei kysyvä tieltä eksy ;)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !