torstai 28. marraskuuta 2013

Villiviikarin matkassa

Voihan, mun piti eilen illalla sekä tänään jo aikaisemmin päivällä tulla postailemaan, mutta eräs nimeltä mainitsematon höpsölauma sai mun huomion ihan muualle... :D Jäi Modern Familytkin katsomatta ! Onneksi sain ihan samalla tavalla nauraa meidän hieman levottomalle facebook -keskustelullekin, heh.

Anyhow ! Mun piti tulla kertomaan teille, että eilen päätin olla terve. Tai siis ainakin sen verran terve, etten vuodelepoa enää kaipaa. Kokosin siis luuni ja suuntasin aamupäivästä kulkuni Nuudelin luokse. Voooooi miten ihanaa olikaan nähdä rakasta pikku-ukkoa liian pitkästä aikaa ♥ Se oli oikein aurinkoisella tuulella, ja sai osakseen ainakin 100 halia ! Niihin se kävi kyllä hieman kyllästymään...

Vähän puolikuntoisen fiiliksen vuoksi päätin pitää vielä eilen rennon maastopäivän, mutta huligaani-Nuudelilla oli selkeästi aivan toisenlaiset pläänit. Heti ensimmäiseksi se karkasi multa kaksi kertaa (kentällä tosin, aitojen sisällä siis onneksi) siinä vaiheessa kun olin kapuamassa ratsaille. Se ei ole KOSKAAN ennen tehnyt niin, mutta no... nytpä teki. Ukkeli laukkasi iloisena kentän toiseen päätyyn ja odotti siellä että tulen noutamaan. Yritti samaa vielä kolmannellakin kerralla, mutta siinä vaiheessa olin jo paremmin tilanteen tasalla.

Siellä se tyytyväisenä möllöttää. "Hoi nössykät ! Meiksä otti just ritolat kaks kertaa, mä johdan tätä "tee omistajas hulluks" -skabaa jo ihan reippaasti !".

Viimein päästiin siis tositoimiin, eli metsätietä tallustelemaan. Nuutti oli aika pirtsakkana ja keräili siinä matkan varrella hieman lisää kierroksia, mutta ei kuitenkaan mitään kummempaa pönttöillyt. Riemu repesi sitten metsätien päässä, kun koitti aika kääntyä kotia kohti. Nuperolla flippasi ihan totaalisesti ja se ampui matkaan ihan päättömästi sivuttain loikkien. Tuli vähän äitiä ikävä...

Alkumatkasta oltiin vielä ihan rauhassa. "En viitti sua viel tähä tiputtaa ku ollaa nii lähel tallii !".

En tiedä kuinka pitkän matkaa roikuin ohjien jatkeena ja rukoilin apua ylemmältä taholta, mutta lopulta sain kuin sainkin hevosen pysähtymään. Se seisoi siinä aloillaan väristen ja puhisten, ja musta tuntui etten voi selässä edes hengittää tai otus sinkoaa salamana suoraan maata kiertävälle radalle.

Hetken aikaa siinä sitten pakiteltiin ja hypittiin aloillamme, kunnes suostuttiin jonkun maailman yhteisymmärryksessä jatkamaan matkaa, ja jollain ilveellä selvittiin yhtä matkaa takaisin tallillekin. Heppa pääsi vielä vapaana yläkentälle juoksentelemaan turhaa virtaa pois ja sainkin siitä pari oikein suloista kuvaa. On se vähän hassu... ♥

"Äiskää, täältä mä tulen !"
"Ja taas mä tuun !"
"Oonko vähä söpö !"

Nuutin pikkusievää ravia, piti mennä kentän ohitse talutettavia vauvaponeja ihmettelemään tottakai.
"Mä oon äiskä iha villinä hyvä et pysyy tukka päässä !!"
Niin viaton naama... ♥

Illemmalla lähdin vielä Nellin mukana Lohjalle ja tuuppailemaan Kallen kanssa. Viimeksi olen sillä ratsastellut joskus keväällä, ja voi vitsit miten pihalla mä (taas) olinkaan....... Sillä on niin valtava liike, etten vaan osaa istua siellä satulassa. Ilman jalustimia ravatessani meinasin oikeesti kupsahtaa alas kun heiluin ympäriinsä. Kamala sentään. Mutta on se kiva heppa, ja lopuksi päästiin jopa vähän enemmän samalle aaltopituudelle... !

Kalle keväällä. En edelleenkään käsitä miten se näyttää noin pikkuruiselta, kun säkäkorkeutta on kyllä vaikka muille jakaa.

Myös tänään pääsin Kallen selkään, kun käytiin Nellin kanssa maastossa vähän irrottelemassa. Oli kyllä hauskaa, poitsut pinkoivat minkä jaloistaan pääsivät ja ilmavirta pisti silmät vuotamaan. Hitsi kun onnistuisi Nuutinkin kanssa viilettää tuhatta ja sataa vailla huolen häivää, mutta kun se on sellainen heittoistuin. Kesällä heppa onneksi pysyy lapasessa niin ettei tarvitse tikkana pitää kontrollia, mutta näin talvikaudella se on aika hmm... pomppuisa. Keväällä yleensä taas helpottaa, ennen kuin sitten tulee maalis-huhtikuu, jolloin on taas Nuudelin riehukausi. Sen jälkeen se rauhoittuu moneksi kuukaudeksi. Nuusku pieni ikilapsi.......

Huomenna pitää yrittää ehtiä pulleron kanssa maneesiin tuuppaamaan, jotta pääsisi nyt kaikki energia hyötykäyttöön ;) Voisinpa oikein olla reipas ja tehdä meille kunnon tuntisuunnitelman ! Katsotaan onnistuuko vai löydänkö itseni kesken kaiken taas niitä ainaisia ympyröitä haahuilemassa........... eh. Näkemisiin !

38 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja ihana nuudeli!:) Onko tuo Kalle minkä rotuinen?

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia! :) Tuli vaan mieleen, että mistä katot tota Modernia perhettä, Netflixistä vai? :D

    VastaaPoista
  3. Olipa tosi ihania kuvia ja teksti oli tosi kiva. Oli tosi kiva lukea tätä, tykkään tälläisistä tavallisista kuulumis postauksista. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus joka sai hyvälle tuulelle :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia taas! Joissaki kuvissa nuutti näyttää vähän karvattomalle niin jouduin moneen kertaan kattomaa että kyllä sillä karvat on :D Ja kuvien lisäksi kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa juu, ei ole päässyt karvoistaan eroon ;) Kiitos ! :)

      Poista
  6. Ihania nuo irtojuoksutuskuvat ! :) Sun blogia on kyllä aina niin kiva lukee kun teksti on hauskaa ja kuvat niin törkeen laadukkaita!

    VastaaPoista
  7. Hehee;) pitää koittaa vähä rauhottuu tai ensaa enää mitää aikaiseks ku chattaan vaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa me viedään sut ihann hunningolle ! ;)

      Poista
  8. Voi kuinka höpsö se on, aina keksii jotain sun pään menoks maastossa ;-)

    Tuleehan huomiselta kuvia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kunnon ryökäle !! :D En saanut ketään kuvaamaan niin ei... :( Pitää yrittää saada joku mukaan ihan normi maneesikuviakin ottelemaan, kun viimeisistä on ihan ikuisuus !

      Poista
  9. Ihania kuvia ja värejä! Nuudeli on tooosi söpö:3 Onneks ei käyny pahasti siellä maastossa. Meinaatko ostaa Nuudelille joululahjaa tai -kalenteria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Haha joo, onneks tällä kertaa ei tullut semmosia jätti pukkeja.......... :D Varmaan jonkun joululahjan sille ostan juu, mutta kalenteria en oo jaksanu väsätä :D Joka päivä se kuitenkin saa porkkanaa niin on varmaan ihan tyytyväinen ;)

      Poista
  10. Näitä sun postauksia on tosi kiva lukea!Oot ihan oma itsesi etkä yritä liikaa!(:

    VastaaPoista
  11. Haha! Olipa teillä vauhdikas maastopäivä Nuudelin kanssa :D
    Ja tuossa ekassa kuvassa näyttää ihan kuin siellä tarhassa olisi toinen Nuutti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yleensä se osaa kyllä järkätä vauhtia mun elämään............. :D

      Haha en huomannukkaa ! XD Naapuritarhalaiset keräänty kaikki aidalle pällistelemään kun Nuuttilainen riehu omiaan :D

      Poista
  12. Ihanaa kun toinen on niin persoona, ei sulle ainakaan tule tylsää pollesi kanssa. Sovit muuten tosi hyvin kallen selkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, harvoin talleiluista nauramatta selviää ;) Kiitos !! :)

      Poista
  13. Toine nuutti sielä tarhasta kattoo itteesä riehumassa xD no ei vaa ihana on kyllä sun polle! Ja tarhasta kattelee ihanku toine nuutti! :D

    VastaaPoista
  14. ihania kuvia taas kerran♥ millä kameralla otat noi kun saat noin hyviä kuvia, ja millä muokkaat sun kuvas?
    voisitko tehdä sellaisen postauksen jossa näytät miten muokkaat kuviasi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :) Kamerana toimii Canon eos 60d ja muokkailen kuvia Picasalla sekä Photarilla. Oon tommosen postauksen joskus kesällä tehnyt, löytyy ainakin kun googlettaa "puoliverinen prinssi näin muokkaan kuviani" :)

      Poista
  15. Ää sun blogi on vaan niin ihana! On nuutti kyllä niin suloinen :3 Nauran sun postauksille aina ääneen, en tiedä miksi..:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihana kuulla ! :D Kiitos, Nuudeli on kyllä tosiaan söpö poika ♥

      Poista
  16. Ihana nuutti ♥

    VastaaPoista
  17. Sulla on nii maailman hienoin polle! Ja persoonallisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi kiitos, ja pakko kyllä sanoa että oon ihan samaa mieltä ! ♥ Hyvä maku sulla ;)

      Poista
  18. Kiva blogi sulla ja kivannäkönen heppa :) Mut miten näyttää noissa kuvissa että sil ois ihan karvattomia laikkuja? En keksiny mitään järkevää selitystä mun näköharhoille joten piti kysyä et onks sillä tosiaan karvattomia laikkuja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Haha siis Nuudeli kävi ennen näiden kuvien ottoa piehtaroimassa märässä hiekassa niin jäi sit kuraa ympäriinsä :D Näyttää kyllä tosiaan vähä siltä ku ois nahkaa vaan !

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !