tiistai 20. joulukuuta 2011

Fast but not furious

Tänään oli... melkoisen vauhdikas päivä :) Heräsin jo kahdeksan aikoihin, sillä tavalliseen tapaan sain toimia pikkusisaruksilleni koulukyytinä siitäkin huolimatta, etten olisi jaksanut huonon vointini vuoksi nousta vuoteesta lainkaan. Takaisin kotiin tultuani en enää saanut unta, joten päätin selata ulkoisilta kovalevyiltäni vanhoja kuvia Nuutista. Samalla sain taas nauraa parin vuoden takaisille, kehnoille kuvaustaidoilleni... :) Tänään onneksi oli luvassa jälleen laadukkaampaa materiaalia, sillä Laura ja Joanna innostuivat lähtemään mukaani tallille nappaamaan Nuudelista kuvia joulukortteja varten ! :) Voi kuinka suloiselta ukkeli näyttikään tonttulakki päässä tui tui ! Tonttukuvaset näette kyllä vasta sitten aattona... ;) Harmi ettei lunta edelleenkään ole... pakko siis jotenkin koittaa muokata kuvia talvisemmiksi.Tonttukuvausten jälkeen ratsastin vielä Nuutin maneesissa. Joanna ei ehtinyt jäämään pidemmäksi aikaa, mutta onneksi minun kyydilläni ollut Laura jäi napsimaan meistä hienoja kuvasia ! :) Päätin mennä taas ilman satulaa, sillä Nuutti on ollut niin parilla viime kerralla aivan todella mukava ! En tietenkään ottanut huomioon, että ulkona kentällä ratsastaessani minulla on ollut selässä ihana enkkuviltti, jonka ansiosta hevosen karmea selkä on tuntunut jopa melko siedettävältä. Noh ei se mitään, yritin parhaani mukaan keikkua kyydissä vaikka muutaman kerran olikin pienoisia hankaluuksia... :D

Nuutti yritti pariin otteeseen lähteä viemään minua suurella loikalla aivan vikasuuntaan ja yhden kerran se minut melko lahjakkaasti keskiympyrältä peilipäätyyn kuskasikin. Minulla ei ollut juurikaan sanottavaa, mutta onneksi seinä tuli ennen pitkää vastaan ja sain hevosen takaisin avuilleni... Muuten Nuudeli liikkui todella hienosti. Ilman satulaa olen huomannut pääseväni vaikuttamaan hevoseen ihan eri tavalla kuin satulan kanssa. Luonnollisesti tunnen sen liikkeet allani paremmin ja pääsen korjaamaan asioita nopeammin. Kun tunnen selän hiemankin jännittyvän, huomautan hieman pohkeella tai raipalla takapäätä toimimaan aktiivisemmin. Usein ongelma korjaantuu ennen kuin muoto tai liike ehtii juurikaan kärsiä. Toisinaan tunnen myös oman istuntani olevan parempi ilman satulaa; en pääse tukeutumaan jalustimiin, vaan istun paremmin alas ja hevonen reagoi istunnallani tekemiin muutoksiin kuuliaisesti. Ilman satulaa on myös helppo tuntea milloin istuu vinossa ja kuinka paino todella hevosen selkään jakautuu.

 

Olen vasta tänä syksynä taas "löytänyt" tuon vaihtoehdon mennä ilman satulaa :D Onhan se toisinaan hieman hankalampaa ja epämiellyttävääkin tietyissä tilanteissa, mutta opettavaista. Lisäksi olen myös huomannut kuinka tehokas treeni se on esimerkiksi reisilihaksille... ;) Tänäänkin hevosen selästä maastouduttuani tunsin todella tehneeni töitä niiden kanssa. Ajattelin siinä sitten vielä kaikessa rauhassa talutella pitkät loppukäynnit kunnes Nuutti ykskaks päättikin hieman järjestää vauhtia elämäämme......

Otus teki yhtäkkiä aivan hillittömän loikan, jonka avulla se pääsi kiskaisemaan ohjat irti kädestäni. Siinä Nuuttilainen sitten paineli menemään ympäri maneesia niin lennokasta ravia ja laukkaa että oksat pois....... ! Onneksi paikalla oli lisäksemme ainoastaan yksi ratsukko, joka pienen järkytyksen jälkeen pääsi jatkamaan hommia, kunhan tuo kuriton kakara suostui antamaan itsensä kiinni. Päätin odottaa kunnes toinen ratsukko poistui maneesista ja päästin Nuudelin sitten irti. Alkuun se vain pyrki maneesin ovelle, mutta kun vein sen takaisin keskelle ja maiskutin kerran niin se pääsi jälleen vauhtiin. Aikansa Nuutti siinä sitten pukitteli ja spurttaili korvat töttöröllä, piehtaroimassakin oli tietenkin pakko käväistä äkkilähtöjen välissä. Taas se jäi kieriskelyn jälkeen hyväksi toviksi istuskelemaan aloilleen, harmi kun se oli niin lähellä ettei oikein saanut kuvaa ! Lopuksi Nuutti jäi puhisten ja korskuen ravailemaan peilipäätyyn kunnes se viimein tyytyi ainoastaan kävelemään perässäni kun kiertelin tasoittelemassa hiekkaan tulleita kraatereita.


Että juuuuu, ei ainakaan vauhtia puuttunut Nuutilta tänään... (; Olihan se aika komea painellessaan pörheänä pitkin maneesia, vaikka kyllä sitä siinä vaiheessa hävettikin kun pääsi tahattomasti niin käymään... ! Tässä postauksessa tosiaan kuvasia tältä päivältä, kaikki © Laura mussukkani, kiitos upeista otoksista ♥ Joannaltakin saan kuvat piakkoin, hiih en malta odottaa ! Julkaisen nuo joulukuvat tosiaan vasta sitten muutaman päivän kuluttua... ;) Iloista Joulun odotusta kaikille ja kiitos muuten hirmuisesti liki 70:stä lukijasta ! :)

4 kommenttia:

  1. oi vitsi Nuutti lentää nois juoksutuskuvis, sulonen se on :3 ^^

    VastaaPoista
  2. Hahah, onhan se melko söppänä ♥ :)

    VastaaPoista
  3. tosi hyvii kuvii näpsitty ::D

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !