keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Hevoset Stadikalla 2013

Helsingin Olympiastadionin areenalla nähtiin viikonloppuna hevosia ensimmäistä kertaa kisojen merkeissä sitten vuoden 1952. 61 vuotta sitten siellä taisteltiin Olympiamitaleista, hassua eikö? Kumpanakin päivänä näytettiin kooste Olympialaisten ratsastuksista vuodelta -52. Se sai ihon kananlihalle. Stadion oli täynnä ääriään myöten ja esteet aika paljon erilaisia kuin nykypäivänä. Yksi elementti on kuitenkin pysynyt samana: hienot hevoset.


Lauantaina oltiin Sofian kanssa seuraamassa tapahtumaa koko päivän. Tarkoituksena oli istua katsomossa valmiina klo 10, mutta sisäänpääsyhässäkän vuoksi muutama alkupään ratsukko jäi multa näkemättä. Lippujonot seisoivat, eikä kukaan oikein tuntunut tietävän järjestelyistä. Onneksi mulla oli ranneke jo valmiina, niin pääsin suoraan sisään kunhan ensin löysin oikean paikan ja lippuhemmot olivat kukin hetken ihmetelleet rannekkeen väriä (keltainen, eli ratsastajille, hoitajille, hevosenomistajille..., "mikä tää on?"). No, alkukankeus ehkä ihan ymmärrettävää kun tämän tapahtuman järkkääminen ei kuitenkaan niin rutiininomaista ole... ;)

Päivä alkoi nuorten hevosten Racing Trophy -finaaleilla, ja heti ensimmäiseksi meinasin heittää kameran menemään kun kuvat eivät onnistuneet sitten lainkaan. Meinasin jo etten jaksa kuvata ollenkaan, mutta enhän mä onnistunut pitämään näppejäni kurissa. Nämä eivät todellakaan mitään mestariteoksia ole ja ärsytti kuvata niin ylhäältä. Mähän olisin kentän laidallekin periaatteessa päässyt, mutta en viitsinyt feidata Sofiaa. Tässä kuitenkin muutama otos näytille...

Ylivalottuneita kaikki, en näihin edes tosiaan kontrastia muokannut...



Nuorten hevosten jälkeen päivä jatkui matkaratsastusnäytöksellä, jonka jälkeen oli LähiTapiola GP:n finaali. Ohjelma ei ihan noudattanut alkuperäistä kaavaa, joten en nyt kuollaksenikaan muista missä järjestyksessä kaikki areenalla oikein tapahtui, mutta tässä nyt kuitenkin kuvia iltapäivältä ennen Saturday Night "-näytöstä".


Outs. Harmitti ihan hirmusti Hannan puolesta kun samassa luokassa kolme starttia, ja kaksi tippumista :( Olivat kyllä aika yllättäviä paikkoja kumpikin, en tiedä tekikö esteiden varjot jotenkin puuhan "normaalia vaikeamaksi" kun tuntui muutkin hieman haparoivan...?



Keppihevoset - näitä me koko päivä odotettiin !!


Nää valjakkoponskut oli aika makeita !

Väliaikaohjelmista mun mielestä parhaat olivat valjakkoajo sekä kenttäratsastus. Niissä oli vauhtia ! Vikellysnäytös olisi voinut olla ihan ok, mutta hevosen vireyden takia tyytyivät esittämään temput ainoastaan käynnissä. Saturday Night alkoi Tuhkimotarinalla ja se oli meidän mielestä aika hauska, vaikka vähän enemmän olisi kyllä saanut olla äksöniä. Jos ette olleet paikalla niin nou hätä, tässä teille vähän tarinan kulkua omalla tulkinnallani ! Lisäsin kuviin vähän puhekuplia niin lukekaa ne niinku aina ylhäältä alas... ! Älkää ottako turhan vakavasti.









Tanssiaisten aika ! (Meidän takana ollut poika: "kato äiti, kaks naista tanssii yhdessä !", äiti: "shh, ei se mitään.", poika: "mut...", äiti: "TÄÄ ON VAAN ESITYS.")



Illan viimeinen luokka oli tosiaan Six-Bar (tai no oikeastaan Five-Bar). Kilpailu eteni aina korkeimmalle mahdolliselle uusintakierrokselle (175cm) saakka ja vähän alkoi jo tunnelma nousemaan ! Musiikkivalinnat ainakin olivat osuvia, pisteet niistä... ! Kuvista tuli valitettavasti niin mömmöä, etten ainuttakaan kehtaa julkaista...


Sunnuntaina herätyskello pirisi puoli kuudelta, sillä lähdin tosiaan hoitelemaan Konstaa Nellille ja heidän luokkansa oli päivän ensimmäinen. Tällä kertaa oli mukana heppiksen avaimetkin..... ;) Olin ihan nukkuneen rukous, mutta onneksi ei ollut kiirettä.

Ihana, sumuinen aamu !
Late lammas on hukannut naamansa.

Stadikalla ehdin Nellin verkatessa kuvailemaan aika runsaasti, ja tuli kyllä vähän parempia kuvia kuin lauantaina. Sää oli "helpompi" (pilvinen) ja kentän laidalta saa kivempia kuvia kuin ylhäältä katsomosta. Tässä siis kuvia Unikulma GP -luokasta...










Nellin radan jälkeen nappasin Konstan ja lähdettiin käsihevosalueelle kävelemään. On se Koge vaan fiksu poika vaikka välillä vähän kakara onkin ! Ei välittänyt omituisista äänistä tai mistään muustakaan, vaikka muut hevoset höyrysivät. Konstikas tietää että kisaradalla käydään kuumana, muuten voi ottaa lunkisti ;)

Konstan purettuamme lähdettiin heittämään heppa Lohjalle, vaihdettiin henkilöautoon ja käväistiin katsomassa Väinöä naapuritallilla. Voi miten hieno ja iso poika se jo olikaan, päätti oikein näyttää meille vähän kuinka kovaa (ja korkealle) noilla jaloilla pääseekään ;)

Vrumm !


Väinön luota suunnattiin takaisin Stadikalle katsomaan tapahtuman viimeinen luokka, Volkswagen Leading Rider. Iltapäivästä aurinko rupesi paistamaan, niin kuvat tulivat tyhmästi vastavaloon, mutta sentään pääsin taas kentän laidalle ihmettelemään.

Ihmettelyä kirjaimellisesti ! © Sofia.











Luokanhan siis voitti (sekä tuli toiseksi) Sebastian Numminen, jonka ratsastusta on kyllä nyt ihan pakko vähän kehua ! Todella eleetöntä, siistiä, ja helpon näköistä. Oli ihanaa kun ei tarvinnut katsoa suusta kiskomista, tai pissat housussa miettiä milloin käy köpelösti. Rata oli kyllä aika vaativa (uudistettu versio vuoden 1952 Olympiaradasta), niin olihan ne runsaat virhepistemäärät varmaan ihan odotettavissakin. Pääosin kuitenkin näkyi hyvää ratsastusta ja ennen kaikkea upeita hevosia ! :)


Expossa ehdin pyörähtämään useammankin kerran, mutta mukaan ei tällä kertaa tarttunut yhtään mitään. Melkein meinasin lauantaina ostaa Nuudelille yhden pinkin huovan, mutta jäin vielä harkitsemaan ja seuraavana päivänä sitä ei siellä enää näkynytkään :( No, säästyipähän rahat (ja Nuudelin miehisyys) !

Sunnuntaina kotiin päästyäni olin kyllä niin naatti, niin naatti. Kokonaisuudessaan oli mun mielestä oikein mukava tapahtuma, joskaan ei ehkä niin "suurenmoinen" kuin olisi voinut kaiken mainonnan perusteella odottaa. Toivon kuitenkin, että hevosia nähdään Stadikalla jatkossakin - hieman pienemmän tauon päästä siis ;) Tapahtumasta varmasti voisi kehittyä vieläkin parempi ! ... ja jos ei Stadikan penkit mene vaihtoon niin seuraavaksi pitää muistaa napata omat istuinpehmukkeet mukaan :D t. selkärangan kohta ihan mustelmilla.........

Heippa Stadikka !

Semmoisia. Maanantain sain sopivasti viikonlopun jälkeen nukkua univelat pois ja olo ei ole enää ihan ryytynyt ;) Viikko ei olisi kyllä voinut paremmin alkaa kun Nuudelikin oli (taas) niin mahti ! Jonna oli meitä kuvailemassa, ja yhden otoksen facebook -sivuilla julkaisinkin. Loput tulossa ööm... no joku päivä tässä näin. Loppuviikosta Sofiakin on tulossa mukaan tallille niin katsotaan mitä keksitäänkään... ;) Hyvää viikon jatkoa kaikille, meikäläinen lähtee nyt puudelilauman kanssa ulkoilemaan, ciao !

56 kommenttia:

  1. hehe tuli nähtyä sua sunnuntaina siellä kentän reunalla kuvaamassa!:d tunnistin aluksi hiuksista:D

    http://darlingitsteatimetiia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Noi kommentit oli ihan parhaita, kiitos kun piristit päivää :) hienoja kuvia olit saanut (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi kiitos itelles, ihana kuulla !! :D

      Poista
  3. Kaikki vähemmän kuvaamisesta tietävät ihmiset hyppivät suunnilleen seinille "jee ulkona paistaa aurinko, ihana kuvaussää" ja sitten itse vain odottaa niitä ihania pilviä, ettei tulisi niin suurta valon ja varjon vaihtelua. En tiedä, miten kukaan harrastelijakuvaaja olisi paremmin suoriutunut nuista ekan päivän otoksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä, pilvisellä on paljon helpompi kuvailla tollasia tapahtumia ! Eri asia sit tietty jos haluu jotain auringonlaskukuvii tms. mut silloin voiki ite päättää missä seisoo siihen aurinkoon nähden... :D Nii mä en tiedä, kaikkeni yritin asetusten kanssa, mut mikään ei vaan oikein toiminu...... mut kiitti ! :)

      Poista
    2. Ja niin piti viel sanoo et aika usein just aamupäivisin se auringonvalo on niin "kova", että tulee just iha kauheen paljon kontrastia... D:

      Poista
  4. Kiva postaus ja tosi hienoja kuvia ! :)

    Ei kiesus mä repesin tolle "Late lammas on hukannut naamansa." XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset !! :)

      Hahaa mäki vähä hihitin ku näin sen onnettomana siel tallin pihalla... XD

      Poista
  5. Oot kyllä taas saanu upeita kuvia! Mä näinkin sut palloilemassa siellä kentän laidalla sunnuntaina ;)

    VastaaPoista
  6. Haha, sairaan hauska toi kuvasarjapuhekuplatsydeemi!! :D
    Ja aivan IHANA Väinö! Tui tui!
    Mun mielest kuvat oli hyviä :)
    Itse en tapahtumaan päässyt, mut onneks monen blogin kautta on nähny kuvia ymv, nii tietää suurinpiirtein millanen tapahtuma oli kyseessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos ! XD Luovuus pääs taas valloilleen, hehe.

      Väinö on ihan huippu, suurensuuret korvat kruunaa kaiken ♥

      Kiitos, kiva jos tykkäsit ! :) Hih, seuraavalla kerralla sitte..... ;)

      Poista
  7. ossa keppari kuvassa toi kolmas tyyppi on mun kaveri ja sulla on tosi kiva blogi:)

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva postaus! Sulla on niin kiva persoonallinen kirjoitustapa, jaksaa lukea pidemmätkin postaukset! :) HIHS jo kuukauden päästä, oot varmaankin menossa taas sinne hommiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla !! :) Juu siellä taas ! En millään malttais odottaa...... :D

      Poista
  9. Vikellysnäytös mentiin sen takia käynnissä, koska meidän hevoset eivät ole tottuneet nurmeen, ja se voi olla paikoitellen ympyrällä laukkaavalle hevoselle liukas! :) Emme halunneet ottaa turhia riskejä.

    Muutenkaan pohjan ylläpitäjät eivät tykänneet ravaavasta/laukkaavasta hevosesta ympyrällä, koska se kuluttaa pohjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu aivan, ihan ymmärrettävää ! Ois voinu vikeltäjilläkin olla vähän huterat oltavat kun heppa näytti hieman pirtsakalta... ;) Hiekkapohjalla oonki ryhmän menoa muutaman kerran nähny ja se on kyllä ollu ihan kiva kattoa.

      Poista
  10. mä en kestä tota tuhkimo juttua!!! XDD nauroin vedet silmissä, sun postaukset on vaan niin parhaita!

    VastaaPoista
  11. Hienoja kuvia! Itsekin olin lauantaina katsomassa mutta unohdin kameran kotiin. :D

    VastaaPoista
  12. Joo oli kyllä kiva että järjestettiin tämmöinen tapahtuma vaikka olisi kyllä parantamisen varaa (mm jonotin ranneketta tosi kauan..)
    Mutta mulla olis sulle yks toinen kysymys, toivottavasti voit auttaa :) kun etsin mulle hevosta ja olen käynyt katselemassa muutamia ja nyt viimeisin on kyllä semmonen mitä ei ihan joka kerralla tule vastaan. Eli järjellä ajateltuna kannattaisi hyödyntää tämä tilaisuus! Mutta silti epäröin. Tykkäsin kyllä hevosesta mutta minulle ei kuitenkaan tullut sellaista oloa että tää mun on pakko saada. Haluisin tietysti "täydellisen" hevosen mulle ja nyt mietityttää kun tämä hevonen tosiaan olisi aika täydellinen mutta kun epäröin silti.
    Kun sinä etsit heppaa niin tiesitkö heti että haluut Nuutin? Että kannattaako mun odottaa sitä oikeaa tunnetta vai odotanko sitä turhaan? Tietysti voi olla että se riippuu ihmisestäkin mutta haluisin kuulla sun mielipiteen!
    Kiitos tosi paljon jos jaksat vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi lippujärjestelyt ois voinu olla vähän sujuvammat... Joko enemmän henkilöitä luukuille vaihtamaan liput rannekkeiksi tai sitten rannekkeet kokonaan (ratsastajia, hoitajia sun muita lukuun ottamatta) pois.

      Kun mä etsin hevosta niin pidin tosi tärkeenä sitä, että hevonen on "käteen sopiva". Monta tosi hienoa tuli vastaan, ja nimenomaan olisivat ns. "järkeviä valintoja" olleet. Nuutin kohdalla mulla kuitenkin tuli heti sellainen olo, että "tää on mun hevonen". En enää halunnut koeratsastaa yhtäkään muuta, kun halusin vaan Nuutin :) Mä uskon siihen, että kun se oikee tulee vastaan, niin sen vaan tietää ! Mutta tietenkin ihmiset on tosiaan erilaisia, ja toisille toi tunne ei oo niin tärkeä :) Ja jos päädyt tuon hevosen ottamaan, niin varmasti siitä ajan myötä tulee kaikista rakkain ;) Miten ikinä valitsetkaan, niin ajattele että se on kohtalo ! Niin on tarkoitettu tapahtuvan. Tsemppiä päätöksen tekoon !! :)

      Poista
  13. Ai olit se sinä siinä jossain vaiheessa kun hengailit kentän laidalla! Sanoin kaverille et näyttää sulta kyl hirveesti takaapäin mut eestä ei sit näytä.... hups! Hirmu kivoja kuvia oot ottanu! Mullakin lauantaina tuntu et kaikki kuvat meni ihan pilalle, en tiiä miten se valo sillee temppuili sieltä sivusta, et kaikki ylivalottu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei XD Kiitos ! Joo oli kyllä vähän vaikee valo, sunnuntaina oli huomattavasti helpompi kuvata !

      Poista
  14. Hienoja kuvia! Ja hauskat noi puhekuplat :D Olin ittekin lauantaina seuraamassa kisoja, kun äiti meni voittamaan sinne VIP-liput :P

    VastaaPoista
  15. Wow! tosi hienoja kuvia!!(:

    VastaaPoista
  16. Super hieno kuva mikä on kepparijengin yläpuolella!hienoja kuvia muuteski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mustaki toi valo tuli siihen aika kivasti ! :)

      Poista
  17. hitto miten hyviä noi hyppykuvat!

    VastaaPoista
  18. HIENOJA kuvia! jälleen ;)
    ja kiva postaus :)

    VastaaPoista
  19. Haha, ihan tosi hauska tuo sun tekemä "sarjakuva" :D

    VastaaPoista
  20. vaaaau mitä kuvia taas kerran!! sun postaukset on aina tosi kivoja lukea, jotenki tekstit vaan vangitsee. :) jatka samaan malliin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voooi miten mukava kuulla, kiitos ! :) Yritetään... ;)

      Poista
  21. Mahtavia kuvia jälleen, vaikka kuvausolosuhteet oli varmasti ihan hanuristapoikittain! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa no kieltämättä meinas välillä melkein itku tulla ! XD Mut kiitos ! :)

      Poista
  22. Oli kyllä oikeesti vaikeeta kuvata tuolla lauantaina. Saman homman kanssa tuskailin. Mutta hyviä kuvia out kuitenkin saanut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli !! Välillä oli hetkiä kun ei yhtään jaksanu kameran kanssa tapella........ :D Kiitos ! :)

      Poista
  23. Hehee :D nauroin sun "sarjakuvalle" melkeen kuolemaan asti... :/ mut sun postaukset on tosi mukavia lukea ja kuvat on aivan huippuja!!! Tsemppiä sulle ja Nuutille jatkoon :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei no hyvä ettet ihan kuitenkaan henkeäs heittäny ! XD Ihana kuulla, kiitos kovasti ! :)

      Poista
  24. Sulla on aina niin hienoja ja hyvälaatuisia kuvia! :) Mikä kamera sulla on ja mikä putki? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :) Kamera on Canon eos 60d ja putki Sigman 70-200mm f/2.8 !

      Poista
  25. Muuten ihan hyvä teksti, mutta vikellysnäytös tehtiin käynnissä sen vuoksi koska tuo on nurmipohja ja kun hevonen ympyrällä laukkaa nurmella voi vahinko käydä. Tiedän, koska siskoni oli vikeltämässä tuolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä ymmärsin että yrittivät ensin ihan normaalisti laukassa (kun vielä kuulutettiinkin jotain että jos heppa on villinä niin voitte tehdä käynnissäkin tms.)? Ja no varmasti siinä vaiheessa se nurmi olisikin voinut olla petollinen jos heppa olisi kovasti innostunut riehumaan... :P

      Poista
  26. Eikä, mun kaikki lemppari bloggaajat oli tuolla! Eli Tiia,Pinja,Aada ja sinä. Hienoja kuvia. Harmi kun en itse tuonne päässyt :(

    VastaaPoista
  27. Aivan upeita kuvia! Millä kameralla on otettu? (:

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !