sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kisapäivä !

Hui, milloinkohan mä olen viimeksi kisapostausta raapustellut... ?! Varmaan suunnilleen ikuisuus sitten. Mun osalta paluu radoille on kuitenkin nyt suoritettu, kenenkäs muun kuin ihanan Usviksen kanssa. Eilen oli meidän ensimmäiset yhteiset kisat. Luokkana helppo C tutustumisluokan kouluohjelma lyhyellä radalla.


Herätyskello soi aamulla ennen kuutta, ja tallille saavuin hyvissä ajoin seiskan pintaan. Vihaan kiirettä, joten aikataulun olin laskenut kaikkea muuta kuin tiukaksi. Lastaukseenkin varasin mahdollisten ongelmien vuoksi yli puoli tuntia, mutta Usvis yllätti meidät totaalisesti ja käveli mun perässä sisään ihan muutamassa minuutissa. Pari kertaa se pysähtyi lastaussillalle katselemaan, mutta pakittelusta ei ollut tietoakaan. Hieno tamma !

"Mikäs täällä herkutellessa !"
Pakollinen tilannepäivitys Facebookin puolelle, hehe. Tarkennuksesta päätellen Linda tosin taisi havitella kuvaa taustalla näkyvästä tallirakennuksesta, ja mä vaan satuin seisomaan tiellä.....

Matkaan päästiin huomattavasti suunniteltua aikaisemmin, ja ABC:n kautta koukattuamme olimme kisapaikalla lähes kolme varttia etuajassa. Saatiin heppa-autolle hyvä, varjoisa paikka, joten Usvis pystyi seisoskelemaan siellä maailman menoa avonaisesta tavaratilan luukusta katsellen. Ennen hevosen ulos lastaamista käytiin Lindan kanssa maksamassa lähtömaksu ja tsekkaamassa verkkamaneesi sekä ulkokentällä oleva rata.

Ihan kamalasti ei ollut liikennettä.
Kamera on edelleenkin sitä mieltä, että muhun ei kannata tarkentaa.
Perillä ja auto parkissa. Ovesta ulos hypätessäni sain pistävän vastaanoton itseni korkuisilta nokkosilta.....
Kisakenttä ja aika bueno sää.
Perus meininki kun Usvaakin hävettää niin, että pitää heinäkaukaloon piiloutua... ;)
Viime hetken kiillotukset.

Tilanteen (lämpimän ilman vuoksi melko lailla painostavan kuuma maneesi sekä kentän raskas pohja) huomioon ottaen päätin ponisen jaksamista silmällä pitäen suorittaa melko lyhyen verkan. Ensin vähän pidempänä ravia ja laukkaa, sitten vähän pakettia kasaan, laukannostoja ja siirtymisiä. Tuntuipa muuten hassulta ratsastaa noin pienessä maneesissa, kun on kotona tottunut haahuilemaan puolet suuremmassa. Jossa sielläkin suurin osa ratsukoista sentään noudattaa liikennesääntöjä... Tiedättehän, oikealta ohi ja sitä rataa...? Eilisessä verkassa vallitsi ajoittain ihan viidakon lait, eikä meininkiä valvova (mieluiten mahdollisimman tiukka ja kovaääninen) henkilö olisi ollut lainkaan pahitteeksi.Ulkona sai radalla olevan ratsukon lisäksi olla seuraavana valmistautuvat ratsukot. Usva tuntui kentällä hieman nuupahtavan, minkä suurimmin uskoin juontavan juurensa tuohon merkittävästi työläämpään pohjaan. Itse rata oli onneksi pääosin hieman tiiviimpi, mutta toisessa päädyssä oikaisin ihan tarkoituksellisesti pahimman, alas viettävän "kyntömaan" välttääkseni. Ennen sisäänratsastusta herättelin Usvista nopeilla siirtymisillä käynnin ja ravin välillä.

Kotona nenän paikka on jo aika hyvin löytynyt ylempää, ja verkassakin saatiin ok pätkää. Kentällä poni pääsi välillä valahtamaan vähän turhan matalaksi.

Radalla Usva käyttäytyi tosi hienosti. Se on varsin fiksu nuori hevonen, eikä sillä ole tapana hölmöillä omiaan, mutta jännittyessään se kuulemma saattaa ns. käpertyä kuoreensa ja kuuroutua hieman. Valkoisten aitojen sisäpuolelle painellessamme heppanen jäi aavistuksen hitaaksi ja painui tosiaan ajoittain liian alas edestä, mutta ohjelman edetessä Usvis kuitenkin hieman rentoutui. Meidän tapauksessamme rentous toi mukanaan pyörivämmän laukan sekä nopeamman reagoinnin, ja tämän ansiosta saimmekin viimeisestä laukkaympyrästä sekä raviin siirtymästä papereihin numeron 7 ("täsmällinen, tahdikas"), ja siirtymisesti keskikäyntiin samaten 7 ("kaunis käynti").


Kaiken kaikkiaan numerot ovat sijoittuneet välille 5-7. Ainoa 5 tuli myöhästyneestä laukannostosta tuomarin edessä. Luulin valmistelleeni, mutta pitää seuraavalla kerralla olla vieläkin huolellisempi ;) Kaikki tulee helpottumaan kunhan saadaan lisää ratoja alle, sillä täsmällisyyttä, aktiivisia takajalkoja ja pyörivää laukkaa on jo kotosalla havaittavissa useimmiten ihan runsaastikin. Tällä hetkellä meiltä puuttuu vielä rutiini, mutta perus siistiin suoritukseen pääsimme silti. Siihen olen erittäin tyytyväinen. Loppukommentti: "Mukavasti liikkuva hevonen ja siisti suoritus. Ajoittain painuu liian matalaksi edestä ja laukassa kaipaa vielä voimaa kantaa itsensä, nyt hieman pitkänä ja etupainoisena. Tsemppiä treeniin !", ja sehän on juurikin näin :) Tulokseksi saimme 61,4%, jolla voitimme ennen kaikkea itsemme. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti seuraavia karkeloita... !

Radalta poistuttuamme käytiin maneesissa keventelemässä muutama kierros ja mä totesin siinä hiekkaa nieleskellessäni, että kannattaa varmaan seuraavaksi ratsastaa suu kiinni. Wiknerillä kun ei kenttä pölyä lainkaan, niin siellä voi ihan kaikessa rauhassa viilettää leipäläpi ammollaan, heh. Maneesista suunnattiin autolle heittämään satula selästä ja lähdettiin käymään rantsussa. Kisapaikalla kun oli mahdollisuus uittaa / kahluuttaa, niin tottahan me tämä mahdollisuus hyödynnettiin !


"Oonks mä nyt hieno?"

Hups... sori Timppa !

"Meinataaks me kauanki täs hinkkaa?"
"Mul on nälkä eikä tääl oo mitään syötävää."

Aikamme rannassa rällättyämme (sekä Lindan kengille hiekkakuorrutteen annettuamme) palattiin autolle, pakkattiin kamat plus poniini, ja lähdettiin hyvillä mielin kotimatkalle. Mä olen Usvasta kaikin puolin ihan tavattoman ylpeä !

Superi poni
Lähes valmiita kotimatkalle, mutta...
... ponsku oli tullessamme nassuttanut napaansa kaikki heinät, joten piti omin kätösin nyhtää sille vähän evästä paluumatkallekin !

Kaikista kuvista suuret kiitokset super hoitajallemme Lindalle, ja mukavista kisoista tunnustus järjestäjille ! Usvanen saa nyt jäädä viikoksi lomailemaan, minkä jälkeen käydään seuraavia kisoja katselemaan... ;) Vielä kun saataisiin Nuuttikin radalle, niin kaikki olisi enemmän kuin mainiosti. Yritän ehtiä sen huomenna taas kranioimaan (sekä tarvittaessa myös iilaroimaan...), ja palailen kuulumisten kanssa vähän myöhemmin.

Näitä päiviä ehdottomasti lisää

Mitenkäs ovat teidän kilpailunne viime aikoina sujuneet, ja meinaatteko vielä tällä kaudella radoille painella?

48 kommenttia:

 1. Hienoa, ei huono yhteisen kisauran aloitus ollenkaan! :)
  Täällä toivottavasti päästään vielä tänä vuonna radoille tuon uuden hevosen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon kyllä itekki tosi tyytyväinen ! :)

   Oii peukut pystyyn, ihan innolla jään seurailemaan teidän yhteiselonne kulkua !

   Poista
 2. Vautsi, tosi hienosti näytti menevän! Usva on kyllä niin hieno poni :)

  VastaaPoista
 3. kuka tää usva niiku on? sun vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mun oma, vaan ratsastettava :) Autan omistajia hevosen eteenpäin viemisessä ja kilpailen !

   Poista
 4. Kiva lukea pitkästä aikaa tästäkin blogista kisa postausta:)

  Itse olen päässyt vasta kilpailemaan enemän nyt näin "loppu" kesästä. Tai siis kyllähän minä kävin mun oman ponin kanssa muutamissa kisoissa keväällä. Ja nyt viimeviikolla olin estekisoissa yhdella hepalla ja lisäksi olin samoissa kisoissa myös sillä omalla ponillani ja tänä viikonloppuna uudestaan:)

  Hyviä kesän jatkoja!:)

  -Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mustaki oli kiva pitkästä aikaa kisafiilareista kirjoitella ! :)

   Nonni, hyvä hyvä !! Tsemppiä tuleviin kisoihin ja kiitos, mitä mainioimmat kesän jatkot myös sulle ! :)

   Poista
 5. Tosi kiva postaus ja hienosti olette suoriutuneet radasta vaikka olosuhteet eivät ihanteelliset olleetkaan! :)

  Itse koitan päästä elokuussa (syyskuussa viimeistään) kisoihin oman pollen kanssa. Se on vähän hankala sekä koulussa että esteillä, jännittyy todella herkästi ja esteradalla ei aina ihan tuo jarrupoljin ja ratti toimi. Mutta treeniä vaan että saadaan hommat toimimaan ja jos uskaltaisi jotain pientä ja helppoa sen kanssa nyt syksyllä räpeltää vaikka ollaan me He A:ta menty yli 60% mutta äh silti :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Voi ei, tuttu tunne ! Nuutti on myös kisapaikalla yleensä melko haastava ratsastaa, etenkin verkassa. Ratti sentään yleensä toimii, voin vaan kuvitella minkälaista on mennä kovaa ilman sitä............. :D Mutta rohkeasti kisoihin vaan, kyllä se siitä !! :)

   Poista
 6. Ei seurakisoissa kuule olla kuultukaan väistämissäännöistä, sama kaaos se on kaikkialla :D Kunnollinen verkanvalvoja ei taida olla pakollinen koulukisoissa, joten harvemmin sellaistakaan kyllä valitettavasti löytyy. Täytyy mennä vähintään aluekisoihin jos haluaa rauhassa ratsastaa verkan puolella!

  Onnittelut hienosta tuloksesta, tosi hyvin ekoista kisoista! Veera on muuten täsmälleen samanlainen kuoreensavetäytyjä kilppari joka vetää jalat ja pään kuoren sisään ja pistää korvat lukkoon. Viime kaudella se alkoi onneksi kuunnella välillä edes toisella korvalla ja opin hyödyntämään jollain tapaa tuota rentoa mutta valitettavasti samaan aikaan löysää ratsua, joka kääntyi aina kisapaikalla halinalleksi :D♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin taitaa olla joo....... :D Ehkä me loikataan suoraan kansallisiin vaan !

   Kiitokset ! Haha voii toista ♥ Se kultainen keskitie on toisinaan kyllä toooosi vaikee löytää, Nuuttiki osaa olla joko tosi pinkeenä tai sitten maailman löysimpänä spagettimakaronina....... :D

   Poista
 7. Aargh! Mä niin inhoan sitä kun ihmiset ei kisoissa tottele "liikennesääntöjä"! Räyh! No mutta onnea hyvin menneistä kisoista ja tsemppiä tuleviin kisoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo älä muuta sano, varsinkin jos vauhtia on paljon ja rymistelee eteen ihan miten sattuu !

   Kiitos ! :)

   Poista
 8. Ite olin parisen kuukautta sitten estekisoissa eikä ihan nappiin mennyt - sija 10/12, virhepisteitä muistaakseni 7. Poni vähän hyyty radalle ja pelkäs nurkassa seuraavaa luokkaa odottelevia esteen täytettä. Silti olen todella tyytyväinen poniin!

  Syksyllä olis tarkoitus mennä koulukisoihin HeC-luokkaan, mutta ratsu on vielä avoin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, aina ei mee ihan suunnitellusti, mutta hyvä, että olit kuitenkin itse tyytyväinen ! Tsemppiä tuleviin koulukisoihin ! :)

   Poista
 9. Oon nyt jo pitemmän aikaa miettinyt et mikä tää Uska-kuvio on? :D oma/yp/ratsastat vai häh ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastan Usvaa nyt heinäkuun ajan lähes kokonaan ja sitten varmaan säännöllisesti viikottain, autan omistajia sen eteenpäin viemisessä ja kilpailen :)

   Poista
 10. Ihania kuvia ja hienosti teillä meni rata :)

  VastaaPoista
 11. Tää hevonen on kyllä niin rehellisen ja yritteliään näkönen! Kuvissa se on aina niin positiivinen, tekee mielellään sen mitä tekemässä ollaan. Usvasta tulee kyllä varmaan ihan huippuotus treenien edetessä! Eikä sillä, että se nytkään huono olis. ;)

  Vipen kanssa lähdetään ens viikon puolella Hankoon hyppäämään pikkuluokat. Saa nähä miten käy, kun ratsu on ollut koko kesän leirikäytössä... Tosin ne pari kertaa kun oon sillä mennyt, se on kyllä tuntunut yllättävän hyvältä siihen nähden. :D Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tosiaan on ! Todella miellyttämisenhaluinen pieni heppanen, josta tosiaan varmasti tulee vielä oikein mukava peli :)

   Uii siistiä, vitsi, Hankoon haluisin joskus mäki kisaamaan päästä ! Hyvin se menee, täysillä vaan !! ;)

   Poista
 12. Ihania kuvia! J a ratsastat tooosi hyvin! :)
  Itelläki oli eilen kisat ja oltiin seitsemänsiä (kuusi sijoittui). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! :)

   Oi, teillähän meni sitten hyvin, onnittelut !!

   Poista
 13. tosi kiva postaus ja onnea hyvin menneistä kisoista :) ihana huomata että sulle hevonen on aina ennen kaikkea ystävä, jonka kanssa edetään hätäilemättä vaikka tavoitteet kilpakentillä olisivatkin. aivan liikaa nimittäin näkee niitä duuniinsa kyllästyneitä ratsuttajia, joille hevoset tuntuvat olevan pakkopullaa. "äkkiä tämä nyt alta pois" -mentaliteetti harvoin tuo esille sitä kirkkainta loistoa. pointsit siis sulle, ja oikein paljon tsemppiä tuleviin koitoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset !! :) Joo kyllähän noita työhönsä leipääntyneitä löytyy tältä(kin) alalta, se on toki harmi, mutta onneksi vaihtoehtoja löytyy ! Itsekin kyllä ehdottomasti uskon siihen, että parhaimpaan lopputulokseen päästään aidolla innostuksella sekä hevosen ehdoilla etenemällä :) Kiitos vielä kovasti tsempeistä !

   Poista
 14. Olettepas tyylikäs pari. :) Omat kisat meni pari viikkoa sitten ihan päin prinkkalaa, kun hevonen ei pysynyt nahoissaan yhtään. Ihan ymmärrettävää toki, kun takana melkein vuoden sairasloma. Kaiken kokenut tantta olisi halunnut esitellä tuomareille vähän laukanvaihtoja ja piaffeja, vaikka ohjelmana oli vain K.N. Special... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Haha, voihan nyt sentään ! Ihan liian iisin ohjelman olit selkeästi valinnut :D

   Poista
 15. Voi miten hyvin teillä meni, onnittelut ! Ja prosentitkin on tosi hyvät :-)
  Usva vaikuttaa niin symppiskaverilta !

  Kirjotit tekstin (niin kun kaikissa postauksissa) niin, että sen jakso lukea tosi hyvin läpi, vaikka yleensä en kisapostauksia jaksa kokonaan lukea :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset, kiva kuulla että jaksoit lukea !! :) Usvis on kyllä tosiaan symppis tyyppi ♥

   Poista
 16. ihania kuvia!!

  VastaaPoista
 17. Me ollaan mun uuden hepan kanssa vasta aloitettu kisaaminen, kahdet ensimmäiset kisat meni tosi hyvin (ekalla kerralla 90 cm voitto, tokalla kerralla 90 kakkosia ja metrissä 4.) mutta viimeisissä kiellettiin ulos molemmissa starteissa (toinen la, toinen su..). Onneksi estevalmennus oli heti alkuviikosta niin päästiin yli meidän ongelmista ja nyt vain seuraavia kisoja odottelemaan!

  Teillä meni nähtävästi tosi hyvin, oot kyllä taitava ja Usva tosi söpö. :) Voi kun Nuuttikin pääsisi kisoihin, se olisi varmaan innoissaan? Näitä kisapostauksia on kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :( Hylky on aina kurja ottaa, mutta hyvä, että pääsitte heti valmennukseen hyppimään ! Tsemppiä tuleviin kisoihin ! :)

   Kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen :) Ja joooo, Nuudeli olisi varmaan ihan intsinä ♥ Katsotaan miltä meininki tulevia kisoja ajatellen näyttää...... ;)

   Poista
 18. Kieltämättä aika näpsäkän oloinen tamma tuo Usvis! :)

  VastaaPoista
 19. Joskus olis kiva päästä kuvaamaan sua ja Nuuttia Wiknerille... :P Vaikutat itse hurjan mukavalta ihmiseltä ja Nuutti mitä mahtavimmalta hevoselta! No, ehkä vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla !! Missä päin asustelet? :)

   Poista
 20. Minä kisasin ekat kisani ikinä kesäkuun ensimmäisellä viikolla leirikisoissa. Tultiin hoitoponini kanssa toisiksi tallin omistajan tytön jälkeen. :) menin tosin vain 40 luokan kun ko poni on shetlanninponi! :) mukava että sinulla ja usviksella meni heti ekat kisat noinkin hyvin! Toivottavasti pääsisit myös Nuudelin kanssa kilparadoille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, nehän menivät hienosti, onnittelut ! :) Kiitos, toivotaan tosiaan näin !

   Poista
 21. Pakko kommentoida kun jäi häiritsemään nuo "osaamattomat verkkailijat".. Puhuit tekstissäsi siitä kuinka tulisi ohittaa oikealta, kun todellisuudessa ohitukset tehdään nimenomaan vasemmalta. Kuulosti vain vähän ikävältä muiden taitojen vähättelyltä, kun itsekään et ole ihan perillä säännöistä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ratsastuksen liikennesäännöissä ohitukset (ratsukoiden vastakkaisiin suuntiin kohdatessa) tehdään oikealta, niin että ratsastajien vasemmat kädet kohtaavat. Eli vasenta kierrosta menevällä ratsukolla on uralla etuajo-oikeus, oikeaa kierrosta menevä väistää. Poikkeuksena esim. pääty-ympyrää käyttävä ratsukko, jonka tulisi kierroksesta riippumatta jättää ura vapaaksi eri suuntaan kulkevia varten.

   Poista
 22. Menin ekat kisat ikinä leirillä ja voitin ne :) Ne oli koulukisat, c-merkin rata ;)

  VastaaPoista
 23. Mikä tän blogin malli on ja miten olet saanu ton 'mallin suunittelija ....' tekstin pois? :)

  VastaaPoista
 24. Olitte Rautiontaliilla kisailemassa?? Mä käyn ite siel ratsastamassa! :)

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !