tiistai 1. heinäkuuta 2014

Suunnitelmista

Moi, mun oli tuon viimeisimmän postauksen jälkeen tarkoituksenani vielä ennen viikonloppua ehtiä postailemaan, mutta haaveeksihan se sitten jäi. Samoin kuin meidän kisasuunnitelmat sunnuntaille... pläh. Kuljetuskaluston kanssa tuli pieniä ongelmia, joten siirrettiin katse suosiolla seuraaviin koitoksiin. Mitkä ne sitten ovatkaan, niin sitä juurikin pohdimme... ;)

Suunnitelmissa olisi siis suunnata kouluradoille ihanan Usviksen kanssa. Alustavasti heinäkuulle on mietitty kahdet kilpailut, mutta katsotaanhan minne lopultä päädytään. Estekisoja en vielä ole juurikaan katsellut, sillä yhteisiä hyppykertoja meillä on Usvan kanssa takanamme tosiaan ainoastaan tuo reilun viikon takainen. Hieman enemmän treeniä, niin ehkä me vielä jossakin vaiheessa estekarkeloihinkin uskalletaan !

Olen tästä mahdollisuudesta todella innoissani ja kiitollinen. Usva on tosi symppis heppa, jonka kanssa on ilo tehdä hommia. Haluan ilman muuta lähteä kisoihin tekemään mahdollisimman hyviä suorituksia, mutta ennen kaikkea tarkoituksenamme on kerätä nuorelle hevoselle onnistuneita kisakokemuksia mahdollisimman rennolla fiiliksellä. Turhia paineita me ei huolita mukaan ollenkaan ;)

Pikkuneiti panostaa. Ravissa alkaa hetkittäin löytyä astetta isompaakin liikettä !

Nuudelin mahdollisista tulevista kisoista en osaa sanoa yhtään mitään. Rehellisesti puhuen sen kanssa kilpailemisesta on jollakin tasolla tullut mulle pieni peikko. Ei yhdenkään jännittyneen poukkoilun tai rajummankaan tippumisen vuoksi, vaan siksi, että olen jo kerran joutunut hevosen kanssa radalta liikkeen epäpuhtauden takia kääntymään. Olo oli silloin niin pettynyt ja tyhjä. Itketti, mutta sisältäni ei tuntunut löytyvän edes kyyneleitä. Mun olisi vain pitänyt kuunnella itseäni enemmän kuin muita.

Vaikka tuo jo visusti taakse jäänyttä elämää onkin, ja meillä menee Nuutin kanssa tällä hetkellä ihan hyvin, pelkään rikkovani kaiken "suurempia suunnittelemalla". Saattaa kuullostaa todella typerältä, mutta ihmismieli on kummallinen: kun jokin pelko sinne takaraivoon iskee, kummittelee se pääkopassa toisinaan tuskallisenkin kiivaasti. Niin paljon kuin kisaamisesta pidänkin ja radoille jatkuvasti kaipaan, haluan tällä kertaa pelata vielä enemmän kuin varman päälle. Tämän vuoksi olen jo keväällä asettanut toiveen tasoiseksi tavoitteeksi syksyn kilpailut omalla tallilla. Ne tuntuisivat turvalliselta paikalta tehdä paluu radoille näin pitkän tauon jälkeen... :)

Joskus oltiin iskussa. Miss these times...

Postauksen ylemmässä kuvassa Usvis viime perjantaina, © Sofia Forsblom. Paineltiin vähän erilaisia radanosia, (mm. pituushalkaisijaa pysähdyksineen, mikä otetaankin seuraavaksi treeniin niin suoruuden kuin hieman nopeampien pysähdystenkin suhteen !) ja löysin ponista taas vähän "uusia nappuloita"... ;) Nuuskulikin pääsee tällä viikolla palailemaan takaisin töiden pariin, joten yritän saada siitäkin taas enemmän kuvamatskua. Aktivoitumista tiedossa siis... !

32 kommenttia:

 1. Mitenkäs se kilpailun palkinto? Meinaatko arpoa sen niiden kesken jotka antoivat sulle vinkkejä siihen sarjakuvaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, kerron kunhan saan itsekin infoa :)

   Poista
 2. ihanaa jos pääset kisakentille noin kivan nuoren hevosen kanssa! tiedän sut yhden meidän yhteisen kaverin kautta, ja vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tästä ihan innoissani ! Ja voi, kiva kuulla !! :)

   Poista
 3. Vau, Usva on kulkee tosi hyvin tuossa kuvassa!

  VastaaPoista
 4. Taas kiva postaus :) onko minulta jäänyt jotain ohi..? Liikutatko Usvaa nykyään useinkin, kuinka usein? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Liikutan säännöllisen epäsäännöllisesti, ihan miten apua tarvitaan ! Tässä kuussa ratsastelen tammaa normaalia enemmän kun omistajat ovat reissussa :)

   Poista
 5. Paljonko ottaisit maksua jos kävisit nuorta suomenhevosruunaa ratsastamassa (Knummi) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittele mulle vaikka sähköpostia (susanna.niemi@live.fi) niin jutellaan tarkemmin :)

   Poista
 6. siis ratsutatko usvaa?? oot kyllä hyvä ridaan :) kunpa pääsisitte nuutinki kaa kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En haluaisi puhua ratsuttamisesta, liikuttelen ja auttelen sen kanssa parhaani mukaan :) Kiitos ! Eiköhän me vielä joku kaunis päivä... ;)

   Poista
 7. Älä pelkää kisaamista, ei sua siellä purra. Ihan hyvin te varmasti menette, ei huolta! Pidän peukkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ötökät voi purra ! :o Ei vaan, en mä muuten kisaamista pelkää, ainoastaan kummittelee mielessä tosiaan toi Nuutin epäpuhtaus yhdellä kouluradalla... Mutta ehkä mä vielä joskus pääsen siitä yli :) Kiitos !

   Poista
 8. iedän tunteen, kun jokin asia jää pelottamaan, vaikka siitä olisi tsiljoona vuotta. Itse lensin ensimäisen hoitsuni selästä aika rajusti ja sen jälkeen aloin pelkäämään kyseistä hevosta. Minullakin on ollut toiveen korkuisena tavoitteena päästä joskus tapaamaan tuo hevonen, mutta eipä ole vielä vuoden / puolentoista sisään "ehtinyt". Ehkä joskus. Mutta asiasta haluan päästä yli. Mutta pikkuhiljaa mennään, ja juuri kuin sinäkin noiden kisojen kanssa, ei kannata heti ottaa tavallaan suurta palaa vain hitaasti, mutta varmasti :)

  Mutta ihana blogi ja pidän kirjotustylistäsi ja hevoiset ovat todella nättejä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kurja juttu... :( Onneksi harrastus on sentään jatkunut (?), tiedän niitäkin jotka ovat tippumisen jälkeen lopettaneet ja vieraantuneet hevosista ihan kokonaan. Se on sääli, mutta pelkoon ei kai koskaan voi täysin samaistua, jos ei ole sitä itse sellaisenaan kokenut... ;s Tsemppiä kovasti sulle, ja kiitokset kehuista ! :)

   Poista
  2. Joo on harrastus jatkunut ja käyn samalla tallilla erihevosilla. Aluksi toki jännitti mennä ihan pomminvarmallakin hevosella, kun ne ovat samasta paikasta lähtöisin (tulleet tallille pelastushevosina), mutta nykyään sitten tuo pomminvarma polle on toisella ihmisellä ja saan ooneksi sitä sitten ratsastaa :) Muita heppoja en pelkääkkään, mutta jäänyt tuohon yhteen tuommoinen pelko, mutta tavoitteena tosiaan päästä kattomaan tuota hepoista, josko siitä pääsis sitten yli :) Onhan se nykyiselläkin pukitellut, mutta hän on aikuinen ja tietää nämä metkut :D

   Poista
  3. Nonni hyvä juttu ! Sen pelkäämäsi hevosen näkeminen voisi tosiaan laukaista sellaisen tietyn jännitteen teidän välillä ja näin ollen auttaa pelon voittamisessa :) Toivottavasti pääset kyseistä karvakaveria moikkaamaan !

   Poista
 9. Jee! Ilmota sitten heti missä on kisat, tuun true henkiseksi tueksi ja kuvaamaan :) !!

  VastaaPoista
 10. Voisitko joskus tehdä videopostauksen siitä, kun menet Usvalla? :)

  VastaaPoista
 11. Sulla on tosi hieno blogi! Sait uuden, innokkaan lukijan :)

  VastaaPoista
 12. Ai että kun on nätti kuva Usvasta! Kun olisin itse edes puoliksi niin hyvä ratsastaja kuin sinä, huoh :)

  VastaaPoista
 13. Nonih, huippua! ;-) Pakko sanoa, että sä osaat kyllä ilmeisen hyvin lukea erilaisia hevosia ja toimit varmasti ihan loistavana ratsastajana nuorelle (tai minkä ikäiselle vain!) hevoselle. Niiden kanssa kun usein tarvitsee vähän sellaista pelisilmää! Peukku ylös ja hirmuisesti tsemppiä tuleviin kisoihin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos !! :) Nuorten hevosten kanssa tosiaan on tärkeetä se, että osaa ratsastaa niitä kehittävästi kuitenkaan liikaa niiden osaamistason rajojen ylitse puskematta. Toi pelisilmä on hyvä sanavalinta ! Jonkun verran on tullut kaiken maailman raakileita tässä vuosien varrella ratsastettua, niin ehkä se kaikki oppi ei oo hukkaan valunut... ;) Kiitos vielä tsempeistä !

   Poista
 14. meet tosi hyvin usvalla ja nuutilla voitatte varmaan kaikki

  VastaaPoista
 15. Sä oot NIIN hyvä! Onnee kisoihin! :) T. Urkkeli

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !