lauantai 27. kesäkuuta 2015

Onnellinen, onnellisempi, Nuutti

En tiedä onko hevosen mahdollista näyttää enää yhtään onnellisemmalta kuin tänään (viimeinkin!) laitumelle päässeen Nuudelin. Suullisen ruohoa napattuaan se laukkasi pellon toiseen päähän laumansa luo ja poimi sieltä ylimääräiselle kunniakierrokselle mukaansa yhden uusista tuttavuuksista: poniherra Luckyn. Tai siis, ovathan ruunat toisilleen tuttuja maastolenkeiltä sekä rinta rinnan taitetuilta loppukäynneiltä jo muutaman vuoden takaa, mutta tämä oli ensikohtaaminen vapaana samojen aitojen sisällä. Ja kaksikkohan oli kuin olisi ollut yhdessä aina.


Reilun kymmenen ruunan lauma on suurimmaksi osaksi tuttu edellisiltä vuosilta ja kaikki ovat ihan älyttömän hyviä kamuja keskenään. Siellä ne välillä yhdessä suuressa jonossa rapsuttelevat kuka ketäkin ja kierähtävät sitten porukalla piehtaroimaan. Toisinaan otetaan - lähinnä tietenkin leikkimielellä - matsia ja lopputulemana saattaa olla pieniä tai huonolla tuurilla vähän suurempiakin haavereita, mutta niille vain ei voi mitään. Vaikka hevosen kuinka käärisi pumpuliin, saattaa se katkaista jalkansa vaikka karsinassa kääntyessään.

Patukka.
Ilmeisesti se ruoho tosiaan on aina vihreämpää siellä aidan toisella puolen.
"Me ollaan nyt sit vissiin bestiksii tän kaa."
Nam, nam, suolakiveä.
"Hei Lucky tuu tänne mä varaan tätä suolakivee!"
"Joo joo, kyl säki kohta saat odota nyt hetki."
Vermutti poseerasi kuin L'Oréalin mainoksessa.
Jonkun onnelliset korvat ne siellä...
Toinen ihan taivaassa.
Ja sitten takaisin itse asiaan. Kynityllä ruohopläntillä, vaikka laidun on täynnä paljon herkullisemmankin näköistä purtavaa.....
Vermut on sitä mieltä et tää kaveri haisee.
"No haa haa, onpa hauskaa."
"Mä tiedän et se irvistelee taas, eikö irvistelekin?"

En missään nimessä sano, ettäkö ympärivuorokautinen laiduntaminen suuressa laumassa olisi ainoa avain onneen ja sopisi kaikille. Hevoset ovat yksilöitä ja se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toiselle aiheuta juuri muuta kuin stressiä. Lähtökohtaisesti laiduntaminen kuitenkin toimii niin hevosen fyysistä kuin psyykkistäkin hyvinvointia edistävänä toimintana ja Nuutti on aiiivan onnensa kukkuloilla kun saa päivät läpeensä vetää napaansa ruokaa niin paljon kuin jaksaa ja välillä vähän kiusata kavereitaan. Se on sitä todellista hevosen elämää!

"Äiskä tiiäksä mikä unohtu: mun nenun rasvaus! Äkkiä tuubelia esiin ja voidetta kärsään ettei pala niinku sun naama."

33 kommenttia:

 1. Voi apua näitä Nuudelin kuvia :D Se on niin älyttömän ilmeikäs ettei rajaa!!
  Mun toinen iso ruuna on semmoinen ettei kärsi laiduntaa kuin päivisin. Se stressaa ihan kauheasti jos joutuu olemaan yöt pihalla, aina laihtuu kesäisin muutenkin kun stressaa ilmeisesti ötöjä niin paljon :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no kieltämättä! :D

   Voih... mutta hyvä jos kuitenkin edes vähän laitumelle pääsee! Tai siis jos edes vähän siellä viihtyy. Nuutti ei pahemmin ötököistä piittaa, mutta meillä onkin niin tujut myrkyt, että oksat pois!

   Poista
 2. Kyllä Nuutti näyttää nyt onnelliselta :D ♡

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, Susanna, kun annat hevosen olla hevonen! Nuutti näyttää tosiaan kovin onnelliselta oloonsa. :)

  VastaaPoista
 4. Mun hevonen ei laidunna kuin tuulisina/lämpiminä sateisina päivinä muutaman tunnin. Juoksee niin kamalasti karkuun ötököiltä... Kaikki ikinä vastaan tulleet ötökkämyrkyt on kokeiltu, eivätkä loimetkaan ole tuoneet ratkaisua. Harmittavaa, mutta ei voi mitään. Onneksi Nuutti nauttii olostaan laitumella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kurjaa... :s Meillä on käytössä yksi myrkky mitä ei käsittääkseni enää edes myydä, ja se on ehdottomasti toimivin. Pitää loitolla kaikki ötökät aika pikku mäkäräisistä isoihin paarmoihin. Tämä kesä on kyllä ollut aika vähäötökkäinen muutenkin!

   Poista
 5. Voi onnesta soikeaa Nuuttia <3 Laidunkausi on ihan parasta aikaa! Tulee itsellekin hymy huulille kun näkee miten tavattoman onnellisia hevoset tosiaan hevosina ovat :-)

  VastaaPoista
 6. Jos sulla olisi joku tosi kallis kilpahevonen, laittaisitko sen laitumelle? En kysy pahalla, vaan ihan mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hevonen viihtyisi ja tulisi toimeen laumassa niin kyllä. En halua koskaan omistaa niin kallista hevosta, etteikö sitä hintalappunsa vuoksi voisi laitumelle laittaa.

   Ja muutenkin: Nuutti on mulle maailman arvokkain hevonen. Niin arvokas, ettei sitä voi rahassa edes mitata. Jos uskallan senkin laitumelle laittaa, niin miksen ketä tahansa muutakin...?

   Poista
 7. Ihana Nuutti! <333
  Paras postaus kaikista blogeista ikinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuu on ♥ Haha, voi kiitos, ihanaa jos tykkäät :D

   Poista
 8. Tulipa niin hyvä mieli tästä postauksesta ja sen kuvista! Niin suloinen ja todellakin elämäänsä tyytyväisen näköinen Nuutti! :)

  VastaaPoista
 9. ihana Nuutti kun kieli ulkona joka toisessa kuvassa :DD

  VastaaPoista
 10. Laitumella on myös huonoja puolia mm. lihominen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin? Suurin osa laidunruohostahan on vettä, eli se lihominen on lähinnä turvotusta, joka häviää suurimmalla osalla syksyn myötä kuin tuhka tuuleen. Ja jos on hevonen on kova lihomaan niin ei muuta kuin enemmän liikuntaa! Vaikka siis ihan reippaita käyntimaastoja tms. :)

   Poista
 11. Tosi ihanat kuvat :))

  VastaaPoista
 12. Ihana Nuutti! <3 noi sun kuvatekstit on ihan parhaita! ;D

  VastaaPoista
 13. Nuutti näyttää niin iloiselta näissä kuvissa!:)
  Mielestäni se on myös hevoselle kyllä ihan parhautta, kun saa isossa laumassa laiduntaa ympäri vuorokauden, hienoa että teillä on siellä tällainen mahdollisuus :)

  Blogiasi on todella mukava seurata, kun postaukset ovat niin laadukkaita ja kuvat aina yhtä upeita, kiitos siis tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todella on! Ja totta puhut, se tosiaan on sitä hevosen elämää miltei aidoimmillaan :)

   Voi miten mahtava kuulla, kiitoksia! :)

   Poista
 14. Voi Nuutti on niin onnellisen näköinen! <3 Oma hevonen pääsi eilen laitumelle ja oli niin iloinen että venäytti jalkansa! No ei se mitään pientä lepoa vaan niin sitten on kunnossa takajalka...

  VastaaPoista
 15. Osaat aina tehdä niin ihania postauksia! Nuudeli on kyllä niin hyvä poseeraamaan :D Ja nuo kuvatekstit ovat parhautta! Kiitos päivän nauruista taas kerran <3!

  VastaaPoista
 16. Apua miten ihania kuvia :')♥

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !