tiistai 12. tammikuuta 2016

Kallis(arvois)ta terapiaa

Nuutti näyttää mammutilta. Se on kasvattanut itselleen hillittömän turkin eikä ajatus kevään karvanlähdöstä ole koskaan tuntunut pelottavammalta. Saattaa olla, että siinä maaliskuun tietämillä heppasen haituvat hukuttavat alleen koko pohjoisen pallonpuoliskon. Mitäs sitten tehdään, häh. Päivi Räsänen sanoisi ehkä, että kielletään hevoset. Ihan joka ikinen, kokonaan. Kaikki karvoineen etelänavalle hus, sinne niin pingviinien seuraksi täältä normaali-ihmisten elämää hankaloittamasta. Jollakin tapaa tämä ei edes tunnu kaukaa haetulta. Nimim. kuunnellut vierestä kun vanha rouvashenkilö räyhää tallin omistajalle hänen pihalleen lentäneestä karvatuposta. Ei ilmeisesti muuten haitannut, mutta ärsytti kun lintu tuli sen noutamaan ja samalla reissulla kakki auton tuulilasiin. Siinä meni kuulkaa pojanpojan vastapesty Mondeo, ihan käyttökelvottomaksi suorastaan. Niin, no, niin. Ainakin lintu sai mukavan makuualustan.

"No jopas oli juttu!"

Onneksi meidän kotitalleillamme ei ole kukaan koskaan ollut haastamassa oikeuteen, mikäli karvoja keväällä vähän irtoilee. Kohteliastahan se aina on jälkensä siivota ja itsekin tosiaan enimmät ylimääräiset villat viskon roskikseen, mutta jos linnunkakka ei pelota, niin tarjotkaa ihmeessä siipiveikoille ensin! On meinaan haluttua tavaraa, meiltä tulivat joskus rohkeimmat hakemaan kädestä saakka. 

Ennen karvoista luopumista on kuitenkin edessä vielä (toivottavasti) pitkä talvi. Ihanaa kun viimeinkin on kunnolla lunta ja pakkanen paukkuu! Siis okei ne -30 kelit ovat vähän siinä ja siinä, hitusen ehkä epämukavuuden rajamailla, mutta tämä suunnilleen -10 asteen paukkuminen kelpaa kyllä. Jos on kylmä niin hypätkää hankeen tekemään lumienkeleitä, aloittakaa lumisota - jos ei kavereiden niin vaikka tuntemattomien vastaantulijoiden kanssa - tai kiivetkää märkien lapasten avustamana lyhtypylvääseen, whatever! Tehkää jotain, eläkää, nauttikaa! Sää on pukeutumis- ja ennen kaikkea asennekysymys! Kun tarpeeksi kauan hokee itselleen, että talvi (tai mikä tahansa muu) on ihanaa aikaa, niin siihen alkaa ihan tosi uskomaan. Aivopesu se on mikä kannattaa, ai ettien että, mä niiiiin rakastan talvea.

"Mitä vikiset siellä mä poseerasin jo ihan tarpeeks!"

Lumisella pellolla maailman parhaan karvaterapeutin kanssa kelliessä elämä tuntuu olevan aika hyvin kohdallaan. Ainakin parempaan päin mennään, uskoisin. Viime vuosi oli vähän rankka, mutta nyt mieli on tietyllä tapaa levollisempi. Sellainen vähän varovaisen onnellinen. Vaikka usein (yleensä niitä eläinlääkärilaskuja maksellessani.....) mietin, että minkähän ihmeen sortin hullu sitä pitääkään olla kun yhden kavioliiton eteen vuodesta toiseen laittaa lähestulkoon kaiken, niin onhan hevosenomistajuus edelleen ehkä maailman upein juttu. Välillä sitä meinaa ruveta pitämään itsestäänselvyytenä, kunnes taas herää tajuamaan miten etuoikeutettu onkaan. Onni on oma Nuutti 


Kuvista kiitokset Jonnalle! Löytyikö näistä ehkäpä lempparia?
Ikivanha kameranrämäni on vielä entistä uhkaavammin alkanut ilmoitella halustaan siirtyä eläkkeelle, joten kuvanlaatu on mitä on. Jos näyttää aivan puurolta, niin klikkailkaa suuremmaksi - bloggerikin kun välillä vähän kettuilee!

28 kommenttia:

  1. Toisiksi ensimmäinen ja kolmanneksi viimeinen kuva ovat lemppareitani! Ihania kuvia joka tapauksessa kaikki. :)
    Täältäkin muuten löytyy yksi talven ystävä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jee, ihana kuulla! Juuri tämä tämänhetkinen lumi- ja pakkastilanne (ainakin täällä etelässä) on musta liki täydellinen, en malta oottaa viikonloppua että pääsen valoisan aikaan hiihtämään! :D

      Poista
  2. Niin ihanat te! <3

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia teistä! <3

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia! Ihana Nuutti. :) Tykkäsin ehkä eniten kolmanneksi viimeisestä kuvasta. Sulla on muuten ihan täydelliset hiukset ja oot muutenkin tosi kaunis!

    VastaaPoista
  5. Viimeinen on lemppari <3

    VastaaPoista
  6. Olin kuolla nauruun, kun luin alun kun sanoit jotain että nuutti on mammutti;) kun itelläni on oma islanninhevonen, niin tuo ei ole nähnytkään mammuttia! Rastsastuksen opettajani sanoikin ettei hän ole ikinä nähnyt kenelläkään näin pitkiä partakarvoja;) Mutta blogisi on tosi hyvä ja nättejä kuvia on riittävästi. Mutta olisi kiva jos kuvat olisivat vähän erilaisia, vaikka tottakai ymmärrän että on aika vaikeaa saada heidän tilanteessa enään erillaisia kuvia kun ei pysty hirveästi liikkumaan. Mutta tässä olisi mielestäni vähän parannettavaa. En halua kommentillani dissata blogia! Ja on ihanaa nähdä kuinka hyvää huolta pidät nuutista. Mahtava blogi. Ja minkä ikäinen nuutti on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei, saatan hyvin kuvitella! Ihana! Sinne varmaan uppoaa käsi ihan mukavasti :D

      Kiitos kovasti kommentistasi, ihanaa saada asiallista kritiikkiä! Tällainen palaute on aina ihan ehdottomasti enemmän kuin tervetullutta :) Nuutti täyttää tänä vuonna 19, hui!

      Kiitos vielä sinulle, ihanaa jos täällä blogissa viihdyt! :)

      Poista
  7. Kielletään hevoset :DDDDDDDDDDDDDDDDD Jos en parane tästä keuhkokuumeesta koskaan, sä joudut syntipukiksi tämän naurunkähinän vuoksi. Ihana Buutti ja vielä ihanampi (jos mahdollista) Susanna. Kuulkaa me toivotetaan pitkää ikää ja sillai <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ÄLÄ KUOLE!!! Ainakaan ennen ens kuuta sitä yhtä päivää! Hihihi, äläkä kyl sen jälkeenkään ihana Siiripiiri en muuten tiedä mitä tekisin! Pus ♥

      Poista
  8. Nii ja Buutti on tainnu olla kiltti ku on tainnu joulupukki tuua uuden takin ja kaikkee! Sydänemoiji x 5060605404

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAA, joo joskus kaks vuotta sitte ;) Täl kertaa ei ollu tarpeeks kiltti lapsi! Kakkaemoji x miljoonatsiljoona!

      Poista
  9. Mikä merkki noi sun kengät on? Tosi kivan näköset, mistä oot ostanut niitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Uggit, en kyllä yhtään muista mistä ostettu :o

      Poista
  10. Ihania kuvia! Ja voi kuinka tekstisi taas piristikään päivää :)

    Ps. Laitoin sulle sähköpostia jokin aika sitten, onkohan tuo sivupalkissa oleva osoite vielä toiminnassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei joo, hyvä kun sanoit! Luin sun viestin kännykällä mutta enhän mä siitä päässyt vastaamaan... laitoin uutta viestiä tulemaan!

      Poista
  11. Ihan kivoja ootte. Ihan.. :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooooooo, silleen ihan ok ehkä! Höhö ;)

      Poista
  12. Toiseksi viimeinen kuva on ihan paras. Pakko sanoa, että Nuutin ilmeikäs tyyli on kyllä valloittanut minut ihan kokonaan. Ja nuo teidän kuvatekstit on aivan mahtavia. Joulukalenterin luukuistakin nauroin hysteerisesti Nuutin tekstareille! Osaat hienosti liittää sopivaan kuvaan juuri sen oikean tekstin.
    Nuutille paljon paranemisia ja sinulle voimia kaiken keskellä :) pidä blogia hengissä, mielestäni yksi Suomen parhaista hevosblogeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, kiitokset sinulle! Mahtavaa, että olet viihtynyt blogin parissa, tällainen palaute antaa aina hirmusti intoa! :)

      Poista
  13. Viimeinen kuva paras! Kiva kuulla taas teidän kuulumisia. Voiko Nuutilla nykyään siis ollenkaan ratsastaa? Ja muuten, haittaako ratsastamista jos on loimi satulan päällä (niinkuin teillä tuossa bannerissa) ? Tallilla kerran yks tyttö puhui että haittaa niin sen takia jäänyt mietityttään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä saisi kävellä selästä käsin, mutta olen toistaiseksi talutellut vain. Katsotaan, josko kohta pääsisin ratsaille saakka... :) Parisen kuukautta varmaan ainakin vielä jatketaan ihan pelkästään kävellen, sitten toivon mukaan päästään miettimään paluuta ravailun ja laukkailun pariin!

      Riippuu ihan loimesta. Tuo meidän bannerikuvassa oleva on tarkoitettu ratsastuskäyttöön, joten se toimii siinä oikein hyvin :) Ei ole mahavöitä eikä purista edestä. Tavalliset talli-/ulkoloimet saattavat jäädä kirraamaan kaulan/lapojen alueelta, joten niitä ei ehkä kannata satulan kanssa ratsastaessa käyttää!

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !