keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Vastauspostaus

Huh, viimein pääsee julkaisuun tämä vastauspostaus. Kysymyksiä tuli oikein mukava määrä, kiitos kaikille niitä jättäneille ! :) Vastaukset tälläkin kertaa ihan tekstinä, sillä videosta olisi tullut ihan hirmu pitkä eikä varmaan kukaan olisi jaksanut katsoa... :D Ensin vastaukset ratsastusta sekä Nuuttia koskeviin kysymyksiin, sen perään muihin. Samankaltaisten kysymysten kohdalla vastasin vain yhteen / yhdistelin niitä. Olkaa hyvät !

HEVOSIA JA RATSASTUSTA KOSKEVAT KYSYMYKSET

K: Osaavin hevonen millä olet ratsastanut?
V: Varmasti yksi Kyran entisistä olympiahevosista, Patrick of Finland. Sen kanssa pääsin kokeilemaan piaffit, passaget, sarjavaihdot sekä piruetinpoikaset, ikää mulla taisi olla tuolloin ehkä 12 tai 13 vuotta?

K: Jos saisit ihan minkä tahansa hevosen koko maailmassa, minkä ottaisit?
V: Apua, vaikea sanoa. Jos Nuuttia ei saisi sanoa niin ihan näkemän perusteella voisin mielelläni ottaa mm. montakin Don Shufrolaista. Blue Hors Don Romantic esimerkiks ois aika magee... :)

K: Minkä rotuisen hevosen ostaisit itsellesi, jos et puoliveristä?
V: Ei se rotu ole kaikki kaikessa, vaan ihan hevonen yksilönä. En kuitenkaan tiedä ostaisinko itselleni muuta kuin puoliveristä... :)

K: Voisitko ostaa itsellesi suokin?
V: Vastaushan vähän jo tuli tuossa ylemmässä; en usko. Suokit on ihan kivoja ja muutamalla tosi osaavallakin olen ratsastanut, mutta ehkä ne ei kuitenkaan yleisesti ihan oo mun tyyppisiä hevosia. But you never know... :)

K: Mikä sun taso ratsastajana on?
V: Hmm, en oikein tiedä. Hankala sanoa, kun luonnollisesti osaavammalla hevosella olen päässyt tekemään vaativampiakin harjoituksia, mutta Nuutin kanssa ollaan treenattu helpon A:n ratoja kokonaisuudessaan, sekä joitakin vaativien pätkiä. Nuutin kanssa vain tuskin koskaan tullaan niihin vaativan ratoihin pääsemään, koska sillä on muutamia juttuja, jotka vaikeuttavat asioita eivätkä ole juurikaan korjattavissa.

K: Vaikein hevonen millä oot ratsastanut?
V: Nuutti :D Se vain osaa olla todella haastava, sitä on vaikea käsittää ellei ole tehnyt sen kanssa hommia monia vuosia ja useasti itkenyt kurjuuttaan, kun asiat ei vaan suju........ :D

K: Mistä ostat heppatavaroita?
V: Mistä sattuu, ehkä suurimmaksi osaksi Hipposportista on tullut ostettua.

K: Mikä on paras muistosi hevosten kanssa?
V: Voii, näitä on niin paljon etten osaa sanoa yhtä... :) mm. ensimmäiset ulkopuoliset kisani koskaan Silvian kanssa, kun haettiin Nuutti kotiin, leiri Nuudelin kanssa, lukuisat kesäpäivät tallilla......... kaikki !

K: Matka- vai kenttäratsastus? Miksi?
V: Hmm ehkä kenttäratsastus, sillä vaikka kokemus ja tiedot kummastakin ovat aika hataralla pohjalla niin ehkä maastoesteisiin on kuitenkin hieman matkaratsastusta enemmän tutustunut :) Lisäksi sitä olisi ehkä suurempi into jatkossakin puuhata. Kenttäkisoja on myös kiva katsoa, ja toivon mukaan pääsen kenttäratsastuksen maastoesteosuutta joskus kuvailemaankin :)

K: Ökylaiska vai hullumenijä ratsastukseen?
V: Oon aina tykänny enemmin hevosista jotka menee ite eteen niin ehkä jälkimmäinen vaihtoehto :D Tosin laiskankin hevosen voi saada herkäksi, jos osaa ratsastaa sitä oikein, niin kyllä voisin sanoa että kaikki käy ! Tykkään ratsastaa erilaisilla hevosilla, kaikilta oppii jotain :)

K: Ihana syliheppa vai unelmaratsu?
V: Apua paha :D molempia tai jotain siltä väliltä? Musta on ihanaa kun hevonen on seurallinen ja sen kanssa on mukava tehdä muutakin ku treenata, mutta tietenki ois mukavaa jos se ois kiva myös ratsastaa... :D

K: Kisoihin vai maastoon?
V: Kumpikin käy ! Tällä hetkellä tekis kyllä ehkä enemmän mieli... kisoihin ! Mutta toisaalta sitten kun pääsee maastoon, ja etenkin loistavan maastolenkin jälkeen, fiilis on ihan loistava :)

Leprechaun_gold_by_nelleke-d5x26lz_large
Oi vitsi tonne mä haluun maastoilemaan !

K: Pukittelija, ryöstäjä vai tottelematon hevonen?
V: Millä tavalla tottelematon? Sellainen jumittaja vai hankalampi? :D Ehkä se tottelematon, ellei ole sellainen että esim. hyppii pystyyn ja kaatuilee selälleen. Tai jos olisi hevonen, joka pukittelee pää ylhäällä tai muuten vaan niin että siellä selässä pysyy, niin sitten se ! ... koska esim. Nuutin pukit on kaikkea muuta kuin helppoja, ja siinä vaiheessa kun selästä lentää niin ei oo enää paljoo tehtävissä :D

K: Tykkäätkö kisata?
V: Tykkään ! Vaikka oonkin armoton jännittäjä... :) Kisaisin enemmänkin, jos vaan ois mahdollisuus (tai ehkä jos saisin aikaiseksi esim. sen pikku E:n..........)

K: Sun tavotteet tälle vuodelle?
V: No tietenkin kehittyä Nuudelin kanssa ratsukkona ! :) Haluaisin saada esim. raviväistöt sujumaan helpommin, ja laukanvaihdot varmemmiksi. Lisäksi haluun oman istunnan paremmaksi. Kisojen suhteen tavoitteena vois olla saada Helppo A tasoisista radoista Nuutin kanssa yli 60% tuloksia. Vaikka ohjelmat itsessään eivät ole vaikeita, ja muut kohdat sujuvat, niin mm. käynti sekä heikot väistöt laskevat keskiarvoa oikeasti aika paljon... eli pitäis pystyä ainakin vahvistamaan niitä osa-alueita, mistä me pisteitä saadaan ! :)

K: Jännitätkö kisoissa / ennen kisoja?
V: Tulikin jo tuossa ylhäällä, mutta siis joo, jännitän ! :D Ihan sama vaikka ois tyyliin rataharkat, oon ihan hermona ja sit vaan pyörin ympäriinsä ku päätön kana :D

K: Valmentaja jonka tunnille haluaisit?
V: Warwick McLean ! (Warwick on toiminut pääratsuttajana Australian Equine Behaviour Centerissä. AEBC on kehittänyt ainutlaatuisen menetelmän kouluttaa hevosia. Tieteeseen perustuva menetelmä pohjautuu hevosen luonnolliseen käytökseen ja oppimiseen. Warwick on erittäin arvostettu valmentaja, joka on menestynyt kouluratsastuksessa GP-tasolla. Hän on sisäänratsastanut hevosia mm. GP-ratsastajille Kyra Kyrklund sekä Emma Hindle. Tällä hetkellä hän asuu Englannissa ja pyörittää omaa yritystä Equine Performance Training, Carolina Westerlundin kanssa. Teksti kopioitu Team Nissalan nettisivuilta.) Haluaisin niin nähdä kun toi menis Nuutilla ! Niin upeesti herra kyllä saa hepat liikkumaan. Lisäksi mm. Piia Pantsun estetunnille ois kiva päästä kokeilemaan :)

K: Mitä harrastaisit jos et harrastaisi ratsastusta?
V: Jaa-a ! Vaikee sanoo, koska kaikkien muiden pienempänä kokeilemieni harrastusten osalla kiinnostus on tainnut kestää sellaiset pari kuukautta korkeintaan, ja ratsastus on tosiaan ainut missä intoa yhä riittää... :D Mutta ehkä jalkapalloa...? En tiedä olisinko valokuvauksestakaan innostunut ilman hevosia, ei voi tietää ! :)

K: Kisaatko mieluummin koulua vai esteitä?
V: Molempia kisaisin mielelläni ! Ehkä jos olisin nyt ostamassa uutta hevosta, hankkisin jonkun koulupainoitteisen, mikä kuitenkin osaa jonkun verran hypätäkin.

K: Vaativin luokka, jonka oot kisannut?
V: Helppo A:4 !! Se on mun (tai ehkä meidän, Nuutin kanssa ratsukkona) inhokkiohjelma, kun periaatteessa koko rata on ainoastaan koottua ravia ja koottua laukkaa. Toi on monien (mukaanlukien mun) mielestä vaativampi kuin jotkut Vaativa B tason ohjelmat...

K: Ootko varusteratsastaja?
V: Ööh en tiedä :D ehkä vähän? Tai siis meinaan että tykkään kun kamat on laadukkaita ja siistejä, mutta en mä nyt kuitenkaan ihan kokonaan varusteratsastaja oo. Kyllä mä ainakin muiden ratsukoiden kohdalla katson enemmän yhteistyön toimivuutta kuin niitä yllä olevia kamoja... ;)

K: Voisitko kuvitella kisaavasi kenttää?
V: Itseasiassa joo voisin ! ... tosin en mitään kovin vaativaa, isot kiinteet esteet ei oo se mun juttu :D Enkä Nuutin kanssa, koska kenttäkisat on kuitenkin aika rankkoja rupeamia ja kun sen jalat on mitä on, niin yritän niitä vähän varjella.

K: Ootko tulossa Tampereen hevosmessuille tänä vuonna?
V: Tuskin... :(

K: Ratsastatko paljon muita hevosia omasi lisäksi?
V: Viime aikoina olen ratsastanut Nuutin lisäksi aika useasti Nellin ja Roosan hevosilla, eniten Konstalla. Muuten en valitettavasti kamalasti muita ratsasta, vaikka mielelläni niin tekisinkin ! Uudet heppaystävät ovat aina tervetulleita :)

K: Millaista on hevosenomistajan arki?
V: Ei erikoisempaa :D välillä saa vähän miettiä miten ehtii tallille ja hepan hoitamaan (ja varsinkin miten ehtii tehdä jotain ylimääräistä talleilun sekä muun "pakollisen" lisäksi), mutta oon kuitenki ollu hevosenomistaja jo niin monta vuotta etten pahemmin edes mieti millaista arki olisi ilman hevosta :D

K: Millaista hevosta suosittelisit ensihevoseksi?
V: Sellaista opetusmestaria, joka osaa enemmän kuin ratsastaja, ja voi auttaa tätä eteenpäin :)

K: Meneekö hevosen omistamiseen vuodessa paljon rahaa siis jos tallivuokria ei lasketa?
V: Kyllähän siihen saa uppoamaan vaikka ja kuinka, mutta suurin menoerähän se on tietenkin se tallivuokra :) Kuukaudessa rahasummat tallivuokran lisäksi ovat jotakin muutaman sadan euron luokkaa.

K: Valmentaudutko?
V: Nyt en ole hetkeen valmentautunut, mutta tarkoitus olisi taas aktivoitua :)

K: Millaista hevosta et IKINÄ haluaisi itsellesi?
V: En tiedä... ;o Jos mulle maksettais hevonen ja sen pito niin kyllä mä voisin ottaa melkein millaisen hevosen vain :D mutta jos oletetaan että itse olisin itsellesi hankkimassa, niin pidän sitä fiilistä siellä selässä aika tärkeänä. En varmaan ainakaan ottaisi mitään kovasuista ryöstäjää tai vanhaa jästipäätä :D

K: Mitä mieltä olet rollkurista?
V: No siis "oikee rollkur" on tietenki mun mielestä väärin, mutta monet ei oikein tunnu tietävän mitä se on ja heti ollaan osottamassa syyttävällä sormella jos heppa kulkee millin kuolaimen takana... :D mutta siis semmonen tiedostettu, oikea rollkurin käyttö niin onhan se kurjaa...

K: Entä kuolaimettomuudesta?
V: Jokainen saa käyttää semmosia suitsia ku parhaaks katsoo, enkä mä nyt niin niistä kummemmin oo mitään mieltä :D Kyllä mä uskon että Nuutti semmosilla toimis, kerta toimii riimullakin, mutta kyllä mä taidan näissä kuolaimellisissa kuitenkin pysyä. Kukin tehköön kuten parhaaksi kokee !

K: Haluaisitko käydä kisoissa enemmän?
V: Jeps :P

K: Missä kesäleireillä oot käyny? Missä oli parasta?
V: Relanderin ponitallilla ja Riilahdessa oon ollu leireillä :) Molemmissa on ollu ihan huippua, mutta Riilahti on kyllä joka vuos ollu semmonen kokemus että ihan on itkettäny leirin päätteeks lähteä kotiin ! :D

K: Hevonen jolta olet tippunut eniten? Hevonen jolta olet tippunut pahiten (ei Nuutti)?
V: Mun muistaakseni en oo tippunu muilta hevosilta enempää kuin kerran, enkä koskaan kovin pahasti :D Mutta... jos Nuuttia ei saa sanoa niin pahin tippuminen tapahtui ehkä eräältä nuorelta tammalta, jonka kanssa kävin kouluvalmennuksissa. Se oli vähän sellainen norsu, ja yhdellä tunnilla se sitten vähän väliä rynni / otti rodeoita maneesin "pelottavasta päädystä". Alkuun pysyin mukana ihan ok, ja sain käännettyä ympyrälle tms., mutta kerran heppa sai mut sitten irti satulasta ja heitettyä kaulalle. Siinä sitten roikuin kun tamma rymisteli maneesin päädystä toiseen ja teki stopin oviaukkoon. Lensin alas naama maneesin oviaukon seinän kulmaa päin ja sen jälkeen kyllä huimas ja oksetti. Vertakin tuli nenästä :D Jos ei ois ollu kypärää, ois voinu sattuu pahemminki...

K: Hevonen jota ikävöit?
V: Useita ! Patrick, Silvia, Meltsi, Coile, Beku... ♥

K: Paras Wiknerin tuntishettis?
V: En tiedä kun en oo siellä shettiksillä koskaan ratsastanut :D Useemmathan niistä on tosi symppiksiä kavereita ja opettaneet lapsia ratsastusharrastuksen alkuun jo vuosikausia... :)

K: Paras ratsastaja jonka tunnet?
V: Tunnen ja tiedän moniakin hyviä ratsastajia, enkä kykene sanomaan vain yhtä nimeä... :)

K: Kaikki hoitoponisi?
V: "Virallisesti" hoidin muinoin Wiknerin opetushevosia Roopea ja Bellaa, sekä kaverini poneja Meltsiä ja Callea :)

Roope ja meikäläinen joskus kivikaudelta... mulla ikää varmaan joku 13 vuotta. Lippiskin ihan vinkkelissä !

K: Mistä vuodesta lähtien sulla on hevoskokemusta?

V: No siis äidin mukana oon pyöriny tallilla ihan pikku nassikasta saakka, eli aika pitkältä ajalta on jonkinlaista kokemusta :D ... jos ei muusta niin maneesin hiekkaan piirtelystä !

K: Kauan olet ratsastanut?
V: Lähes koko ikäni, alkuun tietty talutuksessa ihan... :) säännöllisemmin ehkä 7 vuotiaasta, ja ratsastuskoulun tunneilla 10 vuotiaasta, siinä ohella oli lisäksi vuokriksia sekä muitakin ratsastettavia.

K: Missä aloitit ratsastuksen?
V: Äidin kanssa eräällä yksityistallilla Klaukkalassa missä äidin heppa asui. Siellä ratsastin sen lisäksi muillakin poneilla ja hevosilla. Ratsastuskoulun tunneilla aloitin tosiaan 10 vuotiaana, Wiknerillä :)

K: Montako tuntia viikosta olet tallilla?
V: En kyllä osaa yhtään sanoa, riippuu niin paljon viikosta ! Harvoin sitä päivässä tallilta alle kahdessa tunnissa kerkiää :)

K: Onko sinulla Nuutin lisäksi ollut muita vuokra / omia hevosia?
V: Ennen Nuuttia meillä oli tosiaan perheessä äidin vanha heppa, Patrick. Lisäksi myös vuokrasin monia hevosia ennen kuin Nuutti hommattiin :)

K: Jos sinulla ei olisi Nuuttia, millaisen hevosen haluaisit? (Rotu, säkä, koulu..., re..., väri, kuumenee esteillä / ei kuumene, herkkä avuille vai vaativa... jne.) Ja jos sillä olisi jokin paha tapa niin mikä se olisi näistä: potkiminen, pukittelu, pureminen, ei suostu menemään traikkuun, kuopisi, menisi kiitolaukkaa ja pidätteet menisivät sivusuun, karkaisi tarhasta / laitumelta, rikkoisi riimuja ja loimia?
V: Haluaisin varmaan jonkun saksalaisen tai tanskalaisen puoliverisen, sukupuolella ei niin kovasti ole väliä mutta ehkä tamma... :) Säkäkorkeudeltaan ois kiva jos se ois vähintään Nuutin kokonen, mutta joku 170cm vois olla ihanteellinen. Vähän koulupainoitteinen, mutta sellainen joka osaa myös hypätä :D eli ehkä estesukuinen. Väriltään rautias ♥ tai tummanrautias, läsipää joillakin sukilla mieluiten ;) Ratsastettaessa herkkä avuille ja sais kuumua herkästi ! Noista pahoista tavoista ehkää... toi että ei suostu menemään traikkuun (jos kuitenkin sinne päästyään on ok eikä hajota koko koppia), koska se on ehkä yks "mukavimpia ongelmia" hevosten kanssa. Tietty riippuu paljon myös hevosesta ja sen aiemmista kokemuksista, mutta yleisesti ottaen tota pidetään suht helposti ylitettävänä ongelmana kun hevosen käsittelijät ovat määrätietoisia ja osaavia.

K: Montako kertaa olet tippunut hevosen selästä?
V: Ei harmainta aavistusta :D en ole laskenut, mutta ihan riittävän monesti !

Tumblr_mj49kmgc901qdmdy6o1_500_large

K: Ootko usein hermostunut ratsastaessasi jotain hevosta, jos se ei yksinkertaisesti tottele?
V: Kyllähän se pinna meinaa välillä kiristyä, mutta harvemmin hermostun. Nuutin kanssa saattaa tulla sellaisia tilanteita, että on pakko ottaa pieni time out kun ei suju ja tunteet rupee kuumenemaan molemmilla, se vaan osaa olla niiiin vaikea ! Mutta yritän kyllä olla hermostumatta, koska se ei ikinä johda mihinkään hyvään.

K: Suosikki varusteesi?
V: Ai niistä mitä omistan? Vai yleisesti? Satulahuovat ainakin on ihania... ♥

K: Suosikki varustemerkki?
V: Hmm kaikista mahdollisista heppakamoista? No ratsastusvaatteissa ainakin Pikeur ja Kyra K, hepalle Horseware, Eskadron ja ja ja... Equiline, sekä monet muut... :)

K: Unelmahevosesi?
V: Joku näyttävä, herkästi syttyvä liitokavio ! ;)

K: Tuleeko sinulla usein ratsastaessa sellaista onnistumisen tunnetta?
V: Tietenki aika ajoin ! ... mutta välillä kyllä vaan tuntuu että kaikki menee ihan metsään........ :D Nuutti on kyllä siinä mielessä kiva, että sen kanssa kokee onnistumisia aika paljon. Se ei anna mitään ilmaiseksi, mutta toimii kuin unelma sitten kun kaikki palaset ovat kohdillaan.

K: Pidätkö uusista haasteista, vai pyöritkö mieluummin vanhoissa tutuissa jutuissa?
V: Liittyen ratsastukseen siis? Pakko myöntää että oon kyllä vähän semmonen tyyppi, joka tuppaa yksin ratsastellessaan kangistumaan kaavoihin. Onni on oma valmentaja ! Tykkään kyllä haasteista ja uusista jutuista, mutta mielestäni on hyvä edetä rauhassa ja hioa vanhat jutut oikeesti kuntoon, ennen kuin etenee vaikeampaan. Näin ei tule otettua liian isoja harppauksia ja sitä kautta ehkä välttyy takapakeiltakin paremmin.

NUUTTIA KOSKEVAT KYSYMYKSET

K: Parhaat puolet Nuutissa?
V: Varmaan parasta Nuutissa on se, että sillä on jatkuvasti pilkettä silmäkulmassa :D sen kanssa ei oo ikinä tylsää, mutta silti se on hirveen kiltti. Esimerkiksi jos se sattuu mut selästä lennättämään, niin yleensä se stoppaa ja jää vierelle venaamaan :D sitte se voi taas viskoa uudelleen alas... ;)

K: Huonot puolet Nuutissa?
V: Yksi on ainakin hepan erittäin suuri mukavuudenhaluisuus... heti kun vaatimustaso ratsastettaessa vähän kasvaa, on tosi usein pakko käydä se iänikuinen "onkopakko ?!" -keskustelu ennen kuin hevonen suostuu tekemään niin kuin pyydetään.

K: Mitä kuolainta käytät Nuutilla?
V: Ohut nivel / hieman paksumpi kolmipala sekä sileällä, että esteillä, välillä treenataan myös kankien kanssa. Maastossa olen käyttänyt kumipelhamia tai kankia, etenkin talvisin, sillä silloin heppa saattaa olla aika riehuli. Kesällä onnistuu maastoilukin nivelellä.

K: Millainen Nuutti on karsinassa?
V: Riippuu todella paljon päivästä !! Välillä se on aika känkkäränkkä, luimii ja heiluttelee päätään, tömistelee jaloillaan, kääntää takapuolta kohti ja nostelee takajalkojaan........ koskaan se ei kuitenkaan mitään tee. Toisinaan Nuutti taas osaa olla tosi kilttinä, seisoo aloillaan ja vaatii rapsutuksia... :) Mutta yleensä siitä saattaa saada karsinassa vähän vääränlaisen kuvan, kun se on sen "oma paikka". Karsinan ulkopuolella se hyvin harvoin hapannaamailee :)

K: Onko Nuutti kisannut Saksassa?
V: Juu on, esteillä 130cm tasolle saakka ja koulussa vähemmän, joitakin helppoja luokkia... :)

K: Miksi juuri Nuutti?
V: En tiedä... :D tätä olen välillä itsekin miettinyt ! Voisin vaikka joskus väsätä ihan oman postauksen tästä aiheesta, kun ei ole niin yksiselitteinen juttu :D Jokin Nuutissa vain iski !


K: Mitä ratsastusmerkkejä tykkäät käyttää Nuutilla ja itselläsi?
V: Mietin pitkään että ai tarkoitetaanko tässä noita ratsastusmerkkejä joita suoritetaan eri tasoisilla radoilla, mutta hokasin että taidettiin tarkoittaa vaate ja varustemerkkejä ! :D Itselläni tykkään ainakin käyttää mm. Pikeuria, Kingslandia, Kyra K vaatteita jne... Nuutilla mm. Equilinea, Shockemöleä, Horsewarea, Eskadronia... mitä ikinä !

K: Miksi juuri ne?
V: Ostelen aika paljon ulkonäön perusteella :D tietty laatukin on hyvä juttu, ja usein noi kaksi ominaisuutta mun mielestä ihan hyvin käsi kädessä kulkevatkin.

K: Onko Nuutti kiltti hoitaa?
V: On se iha peruskiltti ja simppeli, ei se mitään tee (potki, pure tms.), mutta uhitella osaa kyllä, kuten tuolla ylempänä kysymykseen "millainen Nuutti on karsinassa?" vastasinkin :) Käytävällä hoidettaessa heppa seisoo yleensä kuin tatti eikä ongelmia ole missään. Kokemattomammalle en kuitenkaan Nuuttia hoidettavaksi anna, kun sillä on kuitenkin ne omat juttunsa ja vaikka itse tiedän, ettei Nuutti mm. tule päälle, niin joku muu saattaa kuitenkin sen känkkäränkkä käytöstä pelästyä.

K: Voiko Nuuttia kuvailla sanalla "ainutlaatuinen"?
V: Todellakin !! :) Tuollaista velmulia ei ole toista, ihan uniikki ukkeli ♥ ... tosin varmasti jokainen, tai ainakin moni on omasta hevosestaan samaa mieltä ;D

K: Nuutti kolmella sanalla kuvailtuna?
V: Pieni, hölmö taavetti :)

K: Söpöin kuva Nuutista?
V: Niitä on niin monta etten osaa sanoa ! Pyrin julkaisemaan lähiakoina postauksen mun lemppari Nuuttikuvista, niin siihen tulossa sitten suosikkeja näytille ;)

K: Miten löysit hevoseksesi juuri Nuutin?
V: No siis oltiin etsitty hevosta jonkun aikaa ja kierrelty Suomessa kattelemassa. Kun sopivaa ei alkanut tulla vastaan niin oltiin lähdössä ulkomaille pällistelemään. Äiti kuitenkin yhtenä iltana löysi netistä ilmoituksen Nuutista ja sanoi että käydään tää vielä kattomassa, sitte lähetään Saksaan. Eipä tarttenu lähtee ku en suostunu enää Nuutin nähtyäni muita kokeilemaan ! :D Se vaan jotenki vallotti mut, vaikkei ollu juuri ollenkaan sen tyyppinen hevonen, mitä luulin hakevani... :)

K: Onko Nuutti ensimmäinen oma heppasi?
V: Ensimmäinen minulle ostettu kyllä :)

K: Kokeilitko monta hevosta ennen Nuudelia?
V: Kyllä niitä aika monta tuli kokeiltua. Tarkkaa lukua en osaa sanoa, mutta jotakin 10-20.

K: Kuinka paljon omaa rahaasi kulutat Nuuttiin kuukaudessa (suunnilleen)?
V: Tosi vaikea sanoa, sillä määrät riippuu tosi paljon kaikesta mahdollisesta. Pääasiassa kuitenkin pyrin huolehtimaan kaikista ns. "irtokuluista", eli ruuista, kengityksistä jne.

K: Mikä on sinun ja Nuutin lempivuodenaika?
V: Varmaan kesä ! Silloin on kiva tehdä yhdessä kaikkea mahdollista :) Tykkään kyllä oikeastaan kaikista vuodenajoista, mutta Nuutti ei oikein välitä syksyn lätäkkökeleistä, koska sen mielestä on ällöttävää astua märkään... :D

225262_566646293346118_91643717_n_large

K: Millainen Nuutti olisi ihmisenä? Mikä se olisi ammatiltaan?
V: Se olis varmaan joku lapsellinen naistennaurattaja, tai joku sen tapanen :D Ammatiltaan... jalkapalloilija !! Tai näyttelijä, tai laulaja... Haha, joku muu missä saa olla esillä, kuulla suosionosoituksia ja poseerata kameroille ;)

K: Vaikein / haastavin juttu Nuutille?
V: Ehdottomasti raviväistöt. Sillä on vähän jäykkä lanne, eli sivulle liikkuminen ei ole sille luonnostaan helppoa, vaan sitä pitää aika paljon auttaa ja tehdä kompromissia mm. muodon kanssa, jotta kuvio onnistuu. Raviväistöjen lisäksi on myös muutamia juttuja, jotka Nuutti kyllä osaa muttei aina halua tehdä ihan kunnolla, mm. laukanvaihdot..... :D

K: Mikä sitten taas on Nuutista helppoa?
V: Pituushalkaisijat + pysähdykset ! ;) Niistä saadaan kouluradoilla hyviä pisteitä. Nuutti menee hyvin suoraan ja se tekee lähes poikkeuksetta pysähdykset tasajaloin, kunhan itse muistan edes vähän ratsastaa..... :D Lisäksi mm. vastalaukat on Nuutille aika helppoja.

K: Millainen on Nuutin viikko-ohjelma?
V: Riippuu ihan viikosta, mutta yleensä sillä on pari talutusvapaata, 1-2 rankempaa liikutuskertaa ja loput päivät kevyempää liikutusta, mm. keventelyä maneesissa tai maastoilua.

K: Kuinka usein valmentaudutte?
V: Normaalisti koulupuolella kerran viikossa, esteillä harvemmin. Nyt on vähän ollut kouluvalmennuksistakin taukoa, mutta toivon mukaan kohta päästään taas kiinni vanhaan rytmiin :)

K: Mikä on ihanin kokemuksesi Nuutin kanssa?
V: Näitä on niin monia... :) mm. leiri Riilahdessa kun Nuutti oli ollut mulla about pari viikkoa, kesäiset peltolaukkailut vailla huolen häivää, viimekesäinen uittoreissu... :) Nuutin kanssa nää vuodet on ollu täynnä ihania hetkiä ♥

Koulukisoissa Vihdissä 2009, tehtiin meidän yhteisen aikamme surkein rata ! :D Nuutti vaan meni kovaa eikä kuski mahtanut selässä mitään. Keskikäynneistä sekä muutamasta muusta kohdasta taisi tulla pyöreä 0 "laukkaa".......... no oho.

K: Kuinka vanhana sait Nuutin?

V: 14 vuotiaana :)

K: Millainen Nuutti on ratsastaa?
V: Haastava :D Tai siis, se menee kyllä kiltisti sinne minne ohjaa, ja saattaa mennä kaula kaarellakin, mutta se on oikeasti haastava saada OIKEASTI tekemään hommia ! Kun rupeaa vaatimaan enemmän, se alkaa vänkyröimään ja aina on pakko kysyä se ainainen "onkopakko ?!" ennen kuin voi ruveta toimimaan... :) Mutta sitten kun Nuudeli toimii niin ai että ♥

K: Kuinka korkea Nuutti on?
V: Jotain 165-167cm, tarkkaan en tiedä :D

K: Onko Nuutti koulu- vai estepainoitteinen?
V: Estehevosena me ollaan se ostettu, ja selkeesti ne on enemmän sen juttu. Vuosien varrella ollaan kuitenki ruvettu vähän enemmän koulupainoitteisiksi kilpailemisen (tosi kilpailua haha) sekä "tositreenin" osalta, mutta hyppäämistä ei olla missään nimessä unohdettu, ite oon vaan vähän hyppypuuhan osalta nössööntyny........ :)

K: Onko Nuutti elämäsi hevonen?
V: On, ei epäilystäkään !


K: Millaisena Nuude pitää sinua?
V: Haha, enpäs tiedä ! :D Välillä se tuntuu pitävän mua ihan pilkkanaan...... rapsutuskoneena? Ruoka-orjana?

K: Onko Nuutilla ollut joku sairaus tms. kun yhdessä vaiheessa et ratsastanut sillä ollenkaan?
V: Ei ole. Sillä on joskus vuosia sitten hoidettu hankosidevamma, mutta syksyllä meillä tuli yhteen läjään vähän useampikin epäonninen sattuma, jonka seurauksena Nuutti oli ainoastaan kävelyliikunnalla kunnes saatiin uudet kengät jalkaan ja todettiin kaiken olevan kunnossa :)

K: Haluaisitko muuttaa Nuutissa jonkin piirteen? Jos kyllä, niin minkä?
V: Haluaisin että se olisi vähän enemmän miellyttämisenhaluinen :)

K: Onko Nuutti sun unelmien hevonen?
V: Vaikka hassulta tuntuu, niin kai se vähän niinkun on :) Ainakin se on rautias läsipää kolmella sukalla, semmosesta unelmoin ipanasta lähtien ! ;)

K: Minkä väristä satulahuopaa et ikinä pistäisi Nuudelin selkään?
V: Haha vaikea sanoa oisko mikään väri semmonen :D Joskus vannoin etten ikinä pue Nuudelia vaaleanpunaiseen, mutta hupsista onhan se meidän kyseistä väriä edustava huopa ollut selässä useammankin kerran.............. :D

K: Arvelitko Nuuttia ostaessa, että siitä paljastuu linssilude?
V: En ! :D Oon jälkeenpäin naureskellut että joo-o oonpas osannukki valita noin kuvauksellisen hevosen, vaikken tosiaan silloin ipanana valokuvausta millään tapaa harrastanutkaan :)

MUUT KYSYMYKSET

K: Lempi artistisi (muusikko)?
V: No ööh näitä on ehkä miljoona........ Ainakin Ellie Goulding, Lana del Rey ja Pink ovat kovia nimiä tällä hetkellä :)

Fewfew_160845720_large

K: Paras kotimainen artisti?
V: Kuuntelen hyvin vähän kotimaista musiikkia, muttaah sanon... Karoliina Kallio.

K: Paras naisnäyttelijä?
V: Öööh... Helena Bonham Carter, Nicole Kidman, Jennifer Aniston, Rachelle Lefevre... ja monet muut.

K: Paras miesnäyttelijä?
V: Nää on liian vaikeita hei ! :D Ainaki Matthew Macfadyen, Jackson Rathbone, Johnny Depp, Channing Tatum, Robert Pattinson, Hugh Grant, Jude Law............. ja kaikki muut ihanat.

118430665171038229_hkn0pfij_c_large

K: Lempi TV-sarja?
V: Kosto, Castle, Greyn Anatomia, Täydelliset Naiset, NCIS Rikostutkijat, Todistettavasti Syyllinen + kaikenmaailman Huippikset ! :P

Tumblr_mf8adlc9ir1s0ecr5o1_400_large

K: Kaunein nainen maailmassa?
V: Vaikee sanoo kun ei tunne kaikkia maailman naisia ;) koska musta on outoa sanoa jotakuta kauneimmaksi ketä ei tunne? Joo tietty voi olla kaunis ulkoisesti, mutta jos on sisältä ihan läpimätä niin ei se sit oo "koko paketti kasassa"... Joten, en osaa vastata. Kaikissa on jotakin kaunista ! ... mutta pakko sanoa että HYMY KAUNISTAA ♥ hymyilkää siis ihmiset !
Tumblr_mj8og3mhum1s7xgx5o1_500_large
K: Komein mies maailmassa?
V: Höhöhö tähän voin vastata........ koska kauneus ja komeus on mun mielestä vähän eri asia ?! Vai kuulostaako tää tekopyhältä... eihän ny voi sillee sanoo et joku on sisäisesti komee? No ei, eli....... komeita miehiä on miljoona, mutta Sergio Ramos ♥ on vaan ihana.

Tumblr_mj7f18x7gq1s7c84ko1_1280_large

K: Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
V: No jaa-a, hyvä kun tiedän edes missä oon huomenna. 10 vuoden päästä oon kolmekymppinen hui kamala. Ehkä silloin ois kiva ku ois saanu elämällään jotain aikaiseksi? Tai sit ois vaan kivaa jos mulla ois esim. joku potentiaalinen nuori heppa, jonka kanssa kilpailla :) ... tai miksei vaikka pari ! Lottovoittoa odotellessa.

K: Mitä mieltä oot homoista?
V: No siis, ihan normaaleja ihmisiä siinä missä kaikki muutkin? :D

K: Missä fantasiamaailmassa eläisit jos se ois mahdollista?
V: KAIKISSA ! Okei en edes tiedä kaikkia, mutta esim. Harry Potter maailma ois aaaika cool. Mutta en haluis olla jästi koska sehän nyt ois aivan typerää. Tai Twilight juuuu ♥ aika monikin fantasiamaailma kävis hyvin.

Tumblr_mj7gxmo6qk1r68gbyo1_500_large

K: Jos saisit mennä naimisiin koko maailmassa kenen vaan kanssa, kenet ottaisit?
V: Öh no siis naimisiinhan pitäis mennä syystä rakkaus liibalaaba, mutta siis no Sergio Ramos olis edelleen aika ihana. Olettaen ettei sillä oo tässä asiassa mitään sananvaltaa, haa haa.

K: Mikä piirre ihmisissä ärsyttää eniten?
V: Hmm, ehkä sellainen että on ns. tuulella käyvä, ja tietynlainen "nuivuus". Onko se sana? Nuiva, nuivuus... no kuitenkin. Inhoan sellaista fiilistä, että täytyy olla sanomisiensa ja tekemisiensä kanssa ikäänkuin varuillaan kaiken aikaa, kun ei tiedä millä tuulella toinen on.

K: Tykkäätkö Twilightista?
V: Kyllää ! :)

Tumblr_me0gakyhm01rutujoo1_500_large

K: Lempielokuva?
V: Ääh näitä on liikaa ! Ainakin Titanic, Päämääränä Cold Mountain, Pelastakaa Sotamies Ryan, Marie Antoinette, Seabiscuit, Geishan Muistelmat... lista on loputon... :)

Tumblr_mgoo21if2t1s3prsio1_500_large
Cold Mountain ♥

K: Minkä tyylisiä elokuva tykkäät kattella?
V: Oon leffojen(kin) osalta aika "kaikkiruokainen", eli melkeen mikä vaan menee ihan hömppäkomedioista kauhuun sekä draamaelokuviin saakka :)

K: Pidätkö itseäsi kauniina?
V: En, ainakaan ulkoisesti :)

K: Jos olisit hevonen, millainen olisit?
V: Luultavasti aika ärsyttävä :D Alkuun uusia ihmisiä kohtaan epäluuloinen, vetäisin herneen nenään herkästi jne... :D en tiedä miksi, mutta näin kerran unta että olin tuollainen !!

K: Luetko Tiian ja Pinjan blogia?
V: Luen :)

K: Montaako blogia luet?
V: Varmaan miljoonaa... :D tosi tosi montaa !

K: Mitä muuta harrastat, kuin ratsastusta ja valokuvausta?
V: En mitään varsinaisesti :D Lenkkeilen sekä treenaan kotona jonkun verran, ja koirien kanssa tulee luonnollisesti puuhattua aika paljon.

K: Miehet vai hevoset?
V: Hevoset ! :D Koska en kestä miehiä, oottelen tässä sitä päivää kun ne meinaa aikuistua. Tietty poikkeuksiakin on, mutta hirveesti ei oo niitä valitettavasti kohdalle sattunu. Ja se menee kuitenki sit niin et hevoset ja mies, tai ei miestä ollenkaan ! Heppatyttö92 moi.


K: Sun lempiruoka?
V: Apua vaikee sanoo ku yleisesti ottaen ruoka on hyvää ja melkein kaikki menee ! Mutta mutta... ainaki kiinalainen ruoka on sikahyvää, ja kanapasta, kanarisotto, tortilla-lasagne... en osaa valita yhtä ! :D

K: Millanen on sun arkimeikki?
V: Tätä nykyä oon ruvennu aika laiskaks meikkaamaan ellei oo jotain "oikeeta menoo" niin et ois kiva näyttää ihmiseltä. Yleensä heitän siis nassuun vaan meikkivoiteen ja ehkä laitan kulmiin vähän väriä :)

K: Jos saisit astua ajassa taaksepäin, mihin elämänvaiheeseen palaisit?
V: Ehkä siihen kun olin juuri saanut Nuutin :) eli niihin aikoihin kun olin joku 14 ja huoleton lapsi vielä.

K: Oletko tyytyväinen elämääsi?
V: Pääosin kyllä, vois sitä kai huonomminki mennä ! :D

K: Millainen ihminen olet?
V: Oon... alkuun ehkä uusien ihmisten kanssa vähän "ujo", mutta tuttujen kanssa välillä tosi kovaääninenkin... Luonnehtisin itteäni ainakin luotettavaksi ja rehelliseksi. Pyrin vaalimaan ajatusta "tee muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän" :)

K: Neljä lempieläintäsi?
V: Hevonen, koira... öö sit menee vaikeeks :D heitetään nyt sit vaikka et panda ja koala !

K: Laku vai suklaa?
V: Öö... suklaa !

560afdac85cc11e2892d22000a1fb72b_7_large

K: Kuka on sun idoli; ratsastaja, näyttelijä, laulaja tai joku muu urheilija tms.?
V: En oikee osaa sanoo :D Ihailen ehkä enemmän ihmisiä mun omassa lähipiirissä, kun jossain kaukana Hollywoodissa !

K: Monessa eri maassa oot käynyt?
V: Ööh mikäli oikein laskin niin... kymmenessä?

2612dd1ef9022f9348d3e5b7e2973d8a_large
Espanja ja ihana rantakatu ♥ Meidän talo sijaitsee tuolla jossain tästä kuvasta vasemmalle yläviistoon :)

K: Mikä oli sun keskiarvo yläasteen päättärissä?
V: Oliskohan ollu 8,4?

K: Top 5 sivustoa netissä, joilla käyt eniten?
V: Google, Blogger, Youtube, Facebook ja ehkä Telkku.com? :D

601426_471912402881184_1369110335_n_large
K: Ammatti, jossa et ikinä haluaisi olla?
V: En haluis olla mikään semmonen joka joutuu näkee kuolleita ihmisiä !

K: Kuinka vanhoja sun veli ja sisko on?
V: Veli on 18 ja sisko 11.

K: Mitä kysyisit itseltäsi?
V: Varmaan että ootko tyhmä :D

K: Onko ulkonäkö sinulle tärkeä?
V: Hevosten vai ihmisten kohdalla? Ihmisten kohdalla ei, paljon enemmän välitän ihmisen luonteesta. Hevosten kohdalla on pakko sanoa, että kiinnitän kyllä ulkonäköön huomiota ja jotkut hevoset miellyttävät enemmän kuin toiset.

K: Paleletko helposti?
V: En oikein tiedä, aika helposti kai :D

K: Oudoin asia minkä teet toistuvasti?
V: En tiedä, mut ainaki heiluttelen mun varpaita :D

K: Mikä on onnennumerosi?
V: 7 !

K: Mikä on kuolinpäiväsi? (http://www.testimaa.com/testi.php?t=kuolema)
V: Hui kamala en mä tämmösii haluu tietää ! :D ... silti oli uteliaana pakko tuo testi tehdä, ja tulokseksi tuli... "kuolet 2.10.2073", eli elän vielä 62 vuotta ! Huh, kuulostaa ihan hyvältä.

K: Näetkö tallilla / muualla usein kiusaamista?
V: En, meidän tallilla on onneksi tosi kiva ilmapiiri :) ainakin mun tietääkseni?

K: Näetkö usein syrjimistä?
V: En ainakaan tiedä näkeväni.

K: Onko sinua koskaan kiusattu?
V: Ei.

K: Oletko koskaan ollut kiusaamassa muita?
V: En tiedä, joskus ala-asteellä meillä oli sellaisia porukoita, joiden kanssa ei tultu (tai haluttu tulla) toimeen ja saatettiin välillä sanoa toisillemme ilkeästikin... tosi typerää ja lapsellistahan semmonen oli...

K: Oletko koskaan joutunut puuttumaan koulukiusaukseen?
V: En tiedä kiusaamisesta, mutta ainakin kun erästä tyttöä syrjittiin, menin juttelemaan hänelle ja pyysin mukaan meidän touhuihin. Tämäkin siis ala-asteen ajoilta.

Tumblr_mijzgstgby1rti6jio1_500_large

K: Pidättekö sen koiranpennun joka teillä nyt on?
V: En osaa sanoa vielä :)

K: Lempi blogisi?
V: Niitä on hirveän monia.

K: Parhaat puolesi?
V: Ehkä... avuliaisuus ja luotettavuus?

K: Mikä on lempi hiustenvärisi?
V: Punanen ! Tai semmonen hmm... ruskeenpunanen, vähän viininpunaseen taittava ! Eräällä henkilöllä jonka tiedän on suunnilleen tuollaiset ja ah ne on niin täydelliset ♥ (yritin löytää jotain havainnollistavaa kuvaa mutta vastaan ei sattunut oikean värisiä !)

K: Pidätkö lävistyksistä?
V: Juu, joillekin ne sopii mun mielestä tosi hyvin :)

K: Mikä muumeista olisit?
V: Muumipeikko tietty !! ;)

Tumblr_li0kwus0ts1qcuq56o1_500_large

K: Mikä on unelma-ammattisi?
V: Valokuvaaja ! :D

K: Entä unelma työsi?
V: Valokuvaus? :D

K: Missä opiskelet? Mikä susta tulee isona?
V: En tällä hetkellä missään, mutta nythän nuo haut ovat taas päällä, niin tarkoitus olisi muutamaan paikkaan hakea. Mikä musta tulee isona, sitä en kyllä tiedä :D tällä hetkellä toivon, että musta tulee isona joku tyyppi joka saa työskennellä valokuvauksen parissa ! :)

166921_157690094341807_1953889426_n_large

K: Miten pidät huolta itsestäsi? Miten usein on ok herkutella?
V: Ratsastuksen ohella pyrin liikkumaan mahdollisimman usein muutenkin. Välillä oon kyllä ihan toivottoman laiska ! Mutta lenkkeilyä (yksin, sekä koirien kanssa) ja kuntosalia (kotona), niistä se oheistreeni pääasiassa koostuu. En tiedä miten usein ois ok herkutella, mutta mä ainakin herkuttelen ihan liikaa ! :D Oon oikee herkkuhamsteri, koko ajan tekis mieli jotain napostella..........

Tumblr_mizpkkcl4v1r8mmrfo1_500_large

K: Kuinka paljon maksat itse Nuutin pitämisestä? Entä auttaako sun vanhemmat sua rahallisesti?
V: Maksan niin paljon kuin kykenen, ainakin (kuten yllä jo sanoin) pyrin irtokulut maksamaan. Vanhemmat auttavat mua rahallisesti kyllä, ilman heidän tukea mulla ei olisi asiat näin hyvin.

K: Onko sulla oma kämppä vai asutko vielä vanhempien luona?
V: Vanhempien luona asun vielä.

K: Miten tienaat rahaa Nuutin elättämiseen?
V: Mun porukat maksaa Nuutin elättämisen aika pitkälti, mutta itse oon isäni firman palkkalistoilla ja teen niin paljon hommia kuin niitä on tarjolla. Muitakin töitä oon hakenu oikeestaan koko ajan, mutta ilman koulutusta tai alan työkokemusta sitä tuntuu olevan tosi vaikea saada....... ;s

K: Oletko tehnyt joitain valintoja mitkä on sulta pois? Mitä?
V: No oon tehny valinnan et haluun pitää hevosta ! :D Välillä se rajottaa elämää vähän joka suunnasta, mutta kuitenkin koen sen antavan moninkertaisesti takaisin.

K: Paras ystäväsi?
V: En oikein osaa sanoa, niitä tärkeimpiä on useita :)


K: Oletko tyytyväinen blogin lukijamäärään?
V: Siis en ois ikinä uskonu että lukijoita edes tulee näin paljon ?! :D En tiedä voiko olla tyytyväinen, jos ei periaatteessa oo mitään "tavotetta"? :P Eikä mulla oo, mut tietty oon ilonen jos ihmiset oikeesti tykkää ja kokee saavansa tästä jotain irti :)

K: Lempivärisi?
V: En taida osata tähänkään vastata, mielipide vaihtuu niin tiuhaan :D Ja riippuu myös missä sitä väriä on.

K: Montako kertaa oot värjännyt hiukset?
V: Ehkä kolme kertaa? :D Joskus muinoin pari kertaa ja nyt jokunen viikko sitten taas. Uudelleen olisi tarkoitus värjätä kunhan löytyy se oikea väri :)

K: Kuinka pitkä oot ja paljonko painat?
V: Pituutta on about 175cm ja painosta nyt en oo ihan varma kun en oo muutamiin päiviin käyny vaa'alla :D jossain 55-57 kilon paikkeilla se yleensä liikkuu.

K: Kuvaile ittees viidellä sanalla?
V: Luotettava, avulias, huumorintajuinen, iloinen, peikko !

K: Jos saisit 100.000€ käteen, mitä tekisit sille / mitä ostaisit?
V: Ostaisin ainakin Nuutin rinnalle jonkun nuoremman hevosen jonka kanssa pääsisin kisaamaan ja tiedän tasan tarkkaan minne heppani veisin ! Siskollekin voisin ostaa jonkun kivan ponin ;) + hoitaisin kaikenlaiset pakolliset maksut ja laittaisin loput säästöön.

K: Sipsi vai karkki?
V: Karkki :D

K: Seurusteletko?
V: En tällä hetkellä :)

K: Oletko seurustellut?
V: Olen.

K: Juotko?
V: Harvemmin.

K: Poltatko?
V: En.

K: Oletko neitsyt?
V: HAA, mä oikein odotin että millon tää kysymys tulee ! :D Hauskaa että jotakuta oikeasti kiinnostaa. Mutta se jääköön arvoitukseksi, valitettavasti mulla ei oo täällä julkisesti mielenkiintoa puhua kaikista asioistani... :D

K: Millaisena näet tulevaisuutesi?
V: Vaikea sanoa, haluaisin ensin päästä opiskelemaan ja miettiä sitten tarkemmin :D

K: Millaisista ihmisistä pidät / et pidä?
V: Pidän rennoista, avoimista ja iloisista, ehkä tietyllä tapaa lapsenmielisistä ihmisistä :) Jotkut ihmiset ovat ihania, kun jaksavat aina hymyllään sekä olemuksellaan piristää päivää ! Tietenkään aina ei voi olla naantalin aurinkona kaiken aikaa, mutta arvostan sitä, että huononakin päivänä osataan olla ihmisiksi. En pidä kaksinaamaisuudesta, sekä - kuten tuolla jossain ylempänä mainitsin - sellaisesta tuulella käyvästä luonteesta.

K: Minkälaisia ihmisiä arvostat?
V: Sellaisia jotka ovat nöyriä, empaattisia ja ottavat muut huomioon.

K: Kuinka paljon käytät aikaa blogiin ja postausten tekemiseen?
V: Riippuu ihan päivästä ja tilanteesta. Jos en ehdi päivittämään blogia, jätän yleensä kokonaan välistä ja teen postauksia silloin kun on riittävästi aikaa. Keskimäärin postauksen laatimiseen menee ehkä yhdestä kahteen tuntia, riippuen myös siitä kuinka paljon tulee kuvia ja jumittaako photari :D Oon kyllä välillä tosi hidas, ja kirjotan yhtä tekstipätkää uudelleen ja uudelleen useaan otteeseen.....

K: Mistä löydät blogin taustoja?
V: Pääasiassa varmaan sivustolta deviantart.com.

K: Oletko tyytyväinen elämääsi, perustelut?
V: Joo ja en. Olen tyytyväinen siihen, että mulla on Nuutti, ystäviä ja perhe, ollaan terveitä jne., mutta haluan opiskelemaan ! Koska nyt tuntuu välillä siltä, että elämä vain jumittaa paikoillaan.

K: Mitä muuttaisit itsessäsi?
V: Ulkoisesti aika montaakin asiaa, varmasti enemmänkin mitä jättäisin ennalleni :D mutta muuten haluaisin muuttaa itsessäni tietynlaista epävarmuutta.
Tumblr_miuhd4e2tu1qlp5emo1_1280_large

Siinä olivat toivon mukaan kaikki ! Piti tosiaan saada tämä postaus julkaisuun jo eilen, mutta sekoilin jotain............. tässä tää ny oli kuitenki :) Kuvat ovat oman irc-gallerian kätköistä, sekä sivustolta weheartit.com :)

23 kommenttia:

 1. RAMOOOOOS! <3
  ja nauroin itteni kipeeks tolle google-kuvalle :D:D hihihi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ramos on ehkä ihanin ihmismies ikinä ♥ ♥ ♥

   HAHA älä mäki ! Ryhdyin heti kouluttamaan tota mun puudelipennun kakkakasaa :) :)

   Poista
 2. Eikä, mulla on kilpailija ramosin viettelyssä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh noes !! :D Mut HAAAA mä näänki sen syksyllä ;) ;) niin aion sit kertoo sille et mennää naimisii piste !

   Poista
  2. ... ainaki toivon mukaan nään ;o Jos se ei pelaa niin teen kuolemaa.

   Poista
 3. haha täytyy myöntää, että muutama kohta lievästi nauratti, oot niin sinä ;) pakko järkkää nyt aikaa joku päivä ja toteutetaa se sun hieno plääni !

  ja hei ooks tulos viikonloppun Helsinki Horse Fairiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIHUHO ♥ Joo älä nii pitääki koska ei olla nähty ikuisuuteen ;o !

   ONKSE JO NYT VIIKONLOPPUNA ?! Voi räkä en mä varmaa pääse ku oon Roosan ja Nellin kisahoitajana ! ;o

   Poista
 4. aww vähän tää oli kiva! haha tuli muuten tosta hogwarts kuvasta kesä mieleen heeh pottermore! :D:D:D ihana nuudeli ja sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄÄÄÄ ainii Pottermore !!! En oo käyny siel ikuisuutee, pitää mennä sinne taas apinoimaan hahaha :D

   Hih ♥

   Poista
 5. Siis en tiiä, mut vaikutat ihan mun ystävältä, sulla on jotenki ihan samanlaiset jutut :DDD se on kyllä oikeesti ihan saman ikänenki ku sä, hauskaa tosiaan juu ja kiinnostavaa! No mutta jokstapauksessa ootte niin nätti pari Nuudelin kanssa, sun eläin on söpö! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aijaa, hassua ! :D Voi kiitos, Nuudeli on kyllä suloinen tapaus ♥ :)

   Poista
 6. how to train your poop..... :DD tälläi puol 12 nauratti jo vähän liikaaki :D Ja vähänkö ihana toi Espanjakuva! äää mäki haluun :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki hirnuin tolle nii paljo :D mietin aina et oonko jotenki vajaa ku nauran kaikelle tyhmälle mut onneks on samanhenkisii ihmisii ympärillä ♥ ♥

   Joo mäki haluun Espanjaan ! Tai jonnekki lämpimään tai ulkomaille ees !

   Poista
 7. HUH! Olipas lukemista vähäksi aikaa :DD mut joo kiva ku sait vihdoin julkastua tän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, respect jos jaksoit kokonaan lukee ! :D

   Poista
 8. Hahaha ihan sikahauskoja noi jotkut kuvat! How to train your poop... .:DDDD Loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ! XDDD nyt tiiän mikä haluun olla isona: poop trainer !

   Poista
 9. Tää oli ihana postaus! :) Tykkään muutenkin tosi paljon sun blogista, ja Nuutti on supersulonen! :3

  Hahhah, Ramos on kyl just hyvä, se on jotenki hellyyttävä. Ootko menossa kattomaan siis ens syksynä sitä Suomi-Espanja peliä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kiva jos tykkäsit !! :)

   Niin on ♥ ! Joo oon menossa, enkä malta millään oottaa ! :D

   Poista
 10. Tosi kiva tää postaus! Muutenkin blogisi on todella hieno, tykkään, tykkään, tykkään! Jotenkin "rentoudun" aina, kun pääsen lukemaan teidän menosta ja meiningistä. Te ootte todella hyvä parivaljakko Nuutin kanssa. :)

  En ole vielä kauhean kauaa lukenut teidän blogia, mutta kun löysin tämän blogin, niin joka päivä on pakko käydä katsomassa onko uusia postauksia tullut. Tämä on itseasiassa yksi niistä harvoista blogeista, jota luen näin innoissani. Se johtuu varmasti siitä, että Nuutti on niin ihana ja muistuttaa todella paljon itselle tärkeää hevosta! <3

  Kaikkea hyvää jatkossakin Nuutin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hirveesti ihanasta kommentista, tuli tosi hyvä mieli tätä lukiessa ! :'---) Ihanaa jos tykkäät ja toivottavasti viihdyt mukana jatkossakin ! ♥

   Poista
 11. Oih, sulla on hyvä maku! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, ja samoin kun kerran tota mieltä oot ! ;)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !