keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vauhdikkaita hepsuleita !

Moikkamoii ! Hitsi että mua tällä hetkellä ärsyttää, vähän kaikki mahdollinen. On oikeastaan ärsyttänyt koko päivän. Nuudelinkin kanssa ajattelin lähteä pellolle tuulettelemaan, mutta siellä se hermo vasta meinaski mennä ! Siitä kohta enemmän, ensin kuitenkin vähän eilisestä...

Olin siis eilen tosiaan Roosan mukana Lohjalla ratsastamassa Nellin heppaset, ja sain jopa vähän kuvamatskua kumpaisestakin ! Kostan kanssa en tehnyt mitään kovin kummallista, kunhan yritin jotenkuten heilua mukana sen suurissa liikkeissä ja pitää hepan hallinnassa, mutta Simin kanssa työskentelin vähän "perusteellisemmin". Tein aika paljon hommia käynnissä, ja turhautuminen meinasi iskeä jossain vaiheessa aika lujasti. Ehkä eniten siinä vaiheessa, kun Simi vaan laukkasi täysillä ympäri kenttää enkä saanut sitä mihinkään kontrolliin........ :D Sintin kanssa ei edes auta se, että viilettää "turhat höyryt pois", kun sillä niitä höyryjä riittää tasan sinne maailman tappiin asti - ellei pidemmällekin !

Konstan tyylikäs varjokuva, toi turpa on aika söpö !
Konstikas, ja kuski tuuppaa minkä ehtii.

Arvatkaa kävikö mielessä luovuttaminen, "ok no laukataan sit". Se on Simin kanssa tosi siistiä. Vaan päätinkin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja oikeasti ruveta hommiin. Tuon hevosen selässä ei voi matkustella, mikäli haluaa saada sitä oikeasti läpi. Istuin alas satulaan, ja päätin että muahan ei täältä irti vedetä. Taivuttelin hevosta, ajattelin ohjia kuminauhoina. Simi kun on niin reipas tapaus, niin sinne välillä vaan unohtuu keikkumaan. Tulee semmonen vammautuminen. Pitää muistaa että vauhdikastakin hevosta pitää päästä ratsastamaan. Viimein se sitten tapahtui; Sintti antoi periksi ja oli ihan mieletön !!! Siis wow, ai ettien että ! Ravasin yhden pitkän sivun eteen, ja tsekkasin että hevonen tulee vielä takaisinkin (eikä vedä itseään pitkäksi ja lähde paahtamaan...). Se tuli, ja siihen lopetettiin. Vitsi mikä fiilis !

Ehehe, näin ensin... Simi kuskaa.
Kunnes sitten suostuikin taipumaan ;) ... ja taas tää "heppa: hieno, kuski: kikkare" -ilmiö......
Aah ette arvaa kuinka kova työ tän rentouden ja keveyden takana oli... ! Simii ♥

Nellille taas kiitos mahti heppojen lainasta ♥ ja Roosalle kuvista ! Mahtavuus jatkui läpi illan, mutta tän päivän puolelle sitä ei kyllä järin riittänyt ! Aamulla ensimmäiseksi vuoteesta noustessani kolautin varpaani yöpöydän jalkaan ja oi voi se sattui. Seuraavaksi päätin tehdä itselleni aamiaista, mutta kananmunat eivät oikein olleet halukkaita yhteistyöhön.........

Näinkin yksinkertaisen jutun voi sössiä, kun oikein on lahjakas.

Se siitä, tulin siihen tulokseen että tämä päivä on tuhoon tuomittu heti alkuunsa. Fiilis kuitenkin parani hieman siinä vaiheessa kun kello läheni yhtä, ja Jonnan piti tulla koulusta kotiin. Hän oli nimittäin lupautunut lähtemään mukaan tallille kuvailemaan meidän peltoiluita. Arvaatte varmaan, että ei taas mennyt ihan putkeen. Siskoa ei näkynyt, eikä hän vastannut puhelimeenkaan. Vitsi mua kiukutti. Vasta joskus ennen kuutta sain vastauksen viestiini; Jonna olikin päättänyt lähteä katsomaan kaverinsa tanssituntia ! Voi ku hienoa................... =)

Tallille suunnattiin sitten kuuden jälkeen, ja pidin vähän saarnaa Jonnalle. Hups, mutta kyllähän sitä nyt ihan oikeasti pitää vähintään ilmoittaa jos sovituista aikatauluista poiketaan. Onneksi hyvä mieli heräsi heti kun päästiin tallille ja näin Nuudelin boksissaan pällistelemässä ♥

Matka pellolle sujui ihan ok, Jonna otti meistä taas joitakin tosi kivoja kuvia. Vastaan tuli metsätiellä yksi heppa, ja olin iloisesti yllättynyt siitä ettei Nuutti tehnyt asiasta minkäänlaista numeroa. Mutta siinä ei ollutkaan vielä kaikki.......... eiköhän siellä pellolla sitten kohdattu varmaan puolet koko tallin porukasta ! Siinä vaiheessa hepalla meinasi mennä kuppi nurin, ja koko loppuajan se olikin niin maailman rasittavin apina ettei mitään rajaa. Teki melkein mieli ruveta itkemään, kun en saanut heppaan mitään otetta. Se oli suurimman osan ajasta aivan tyhjä edestä, eikä suostunut muuta kuin höyryämään aloillaan sellaisella. Sitten kun yritin saada sitä eteen, niin vaihteena oli ainoastaan pukkiloikkalaukka. Turhautuminen x 10000000000000 !


Räkätin mun naamalle varmaa puol tuntii oh god kiva näyttää joltai avaruusrumilukselta ! Tui tui Nuu ♥Tosi kiva kattoo kun muut vetää hevostensa kanssa täysillä ympäri peltoa, hyppää siellä maastoesteitä, ja Nuutti vaan riehuu. Siis arh, mua ärsytti niin kovin että päätä rupes särkemään. Loppuviimein kun heppa suostui ravaamaan suht kiltisti yhden pätkän, annoin olla sillä erää ja suunnattiin kulku tallille. Oli ihan pakko vielä pyörähtää yläkentällä vähän vaatimassa hevosta kuulolle ja se oli sielläkin ihan tulisilla hiilillä............... -.- huoh. Ihme turbohemuli. Tallissa kun vielä päivittelin muutamille että on se Nuutti apina, niin Jonna vaan sanoi että "ei se ois Nuutti jos se ei riehuis !" :D ei nii, se ois fiksu."Oonko vähä söpö !"

"Oon iha fiksu !!!!1", kuinka moni haluis allekirjottaa jos tekisin adressin et Nuutti synonyymiks sanalle pölkkypää !

Lohduttaudun ajatuksella, että kohta tulee kesäkuumat ja taas helpottaa. Ainakin toivon niin. Ei tässä nyt taas auta muu kuin ottaa härkää sarvista ja peltoilla vaan oikein olan takaa. Seuraavaks ostan kyllä hevosen joka ei osaa pukitella.........................

JA HEI näin lopuksi vihoviimeinen kutsuhuuto ARVONTAAN ! Kaikki mattimyöhäiset nyt äkkiä mukaan, vielä ehtii jos on vikkelä ! Huuu. Nyt painelen nukkumaan päänsärkyä pois, huomenna taas puuhapäivä. Adios !

54 kommenttia:

 1. Dear, mitä ihmettä sä teit noille kananmunaraukoille? :D

  Jos Nuutti häviää kesän aikana nii suuntaa Kuopioon ettimää. Musta tuntuu et käyn pöllii sen siinä matkalla ku lentelen kotiin ku se on nii ihnun näkönen! Se varmaa riemastus ku se kuskailis mua pitkin kenttiä ja metsiä ku mitäki märkää lapasta :( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaankaan tiedä :D

   Joo tuu hakee pois vaan, mä etin jonku järkevän tilalle !!

   Poista
 2. ihana postaus!! on se aina kiva lukee toisen epäonnesta ;DD sitte ku sä osaat kertoo vielä niin kivasti asiat, että en voi olla nauramatta XD tää on ihan parhaita blogeja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vahingonilo paras ilo XD voi kiitos ! :)

   Poista
 3. Mikä satula Nuutilla on? Kiva postaus ja sulla on ihanan paljon kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Voi höpsö nuutti! ;3 Se on niin hassu aina :D ei ainakaan tule tylsää? :D

  VastaaPoista
 5. Katoin eka et noi kananmunat oli jotain meduusoja XD tai niitä meriötököitä, mikä niitten nimi nyt olikaa.
  Ihana Nuutti♥Se on niin söpis

  VastaaPoista
 6. Voisi helpottaa tota riehumista, jos liikutaisit Nuuttia enemmän. Ainakin kun näitä sun tekstejä on lukenut, niin on saanut sellaisen kuvan, että Nuuttilla on tosi usein vapaa/talutus muu "löysäily/rento" ohjelma. Mutta taas kerran super kivoja kuvia!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän tiedätkin paljon Nuuttia liikutetaan? Sillä on aina ollut aika "löysä" viikko-ohjelma, ihan 1-2 rankempaa ratsatuskertaa vaan, muuten keventelyä, maastoilua, paljon kävelyä jne. koska sen jalat nyt on mitä on. Ei se muualla riehu, ku tuolla pellolla, ja se on sama juttu joka ikinen kevät.

   Kiitos !

   Poista
  2. tällaiset "neuvot" ovat aika turhia kun ei hevosta tunne. pelkän blogin perusteella tuskin kovinkaan pitkälti asioista tietää.

   Poista
  3. En lähe arvostelee miten Susi liikuttaa Nuuttia, mutta blogista saa ainakin semmosen kuvan vähän, että keskityt enemmän ny Nelli ja Roosa heppoihi ku Nuuttii - vaikken asian usko iha näi oleva mut kuitenki. Ja et sen takii Nuutti sais kauheesti vapait ja näi, mutta sä sen oikeest parhaite tiedät ja nii kuuluuki.

   Poista
  4. Keskityn enemmän Nellin ja Roosan heppoihin ku ehkä pari kertaa viikossa käyn niiden kanssa tallilla ja kisahoitamassa? XD ok ! Huomaa ettei tietämystä tosiaankaan kovin suuresti ole.

   Voin kertoa että asia ei tosiaankaan ole noin. Tietenki Nuutilla on ne vapaat sillon ku en ite ehdi tallille? Oishan se vähän typerää pitää vapaapäivät sillon ku ite käyn tallilla, kun en halua muiden Nuuttia ainakaan tällä hetkellä ratsastavan =)

   Asia toivon mukaan loppuun käsitelty. Tästä on aika tyhmää jauhaa, kun oman hevoseni liikutuksesta tiedän ehkä hieman enemmän ku jotkut random tyypit blogin perustella :)

   Poista
  5. Lopettakaa anot se ruikuttaminen kun ette selkeesti asioista mitään tiedä.

   Pakko sanoo että mulla tulee mieleen kyllä heti ainaki yks nimi mikä saattaisi tämmösii kommenttei anonyyminä kirjotella!

   Poista
  6. Laitan sulle viestiä facessa!

   Poista
  7. Okei. On mullakin ollut mielessäni muutamia (ei ainoastaan tässä tapauksessa vaan muulloinkin), mutta eipä mua järin heidän mielipiteensä tai "päätelmänsä" kiinnosta :D

   Poista
 7. luuletko, et ei ne muutkin hevoset riehu pellolla? voi sitä varmaan siitä huolimatta esteitä hypätä, jos uskaltaa ottaa riskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä vaiheessa oon sanonu niin luulevani? =) Lueppa uudelleen. Eilen ei siellä kukaan muu heppa riehunut, kaikki vaan veti täyttä laukkaa ympäriinsä hevoset kuuliaisina.

   Mitä järkeä lähteä hyppäämään jos heppa ei oo lapasessa ensin? Musta se on enemmänki tyhmää ku "rohkeeta".

   Poista
  2. Aika helposti suutuit anon kyssästä. Jos pitää blogia niin pitäis osata ymmärtää, että välillä tulee myös ikäviä kommentteja. Ei kaikki kommentit oo "täydellinen blogi"-kommentteja. Tällästä vaan. Vaikka oletkin jo 20v niin välillä vaikutat 15-veeltä. Ei pahalla, kaikkihan me välillä kiehutaan.

   Poista
  3. :DDd suutuin? Lähinnä huvituin. Jos ei kestä asiallista vastausta kommenttiinsa, ei varmaan kannata kommentoida ;)

   Poista
  4. Anonyymi jos toi on sun mielestä suuttumista niin voi herää, aika kova maailma on vastassa. Eikä noi kommentit oo ( ainakaan mun mielestä ) _ikäviä_, vaan ainoastaan turhanpäiväisiä.

   Ihania kuvia taas, Nuutti on niin söpö :-)

   Poista
  5. Jep, etenkin toi toinen lause osui aika naulan kantaan.

   Kiitos, onhan se ! :)

   Poista
 8. Konsta on upee!
  Ja tosi hienoja kuvia taas :) Ehkä mäkin opin joskus käyttää mun järkkäriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ! :)

   Kiitos, ahkerasti vaan harjottelemaan ! ;)

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia! Varsinkin Nuutin ja sun kuvat :) ootte söpöjä!

  VastaaPoista
 10. Voi vitsi, mutta nauroin kyllä tuolle kananmunakuvalle XD Mutta kiva postaus, mulla taas kaikki on mennyt tänään hyvin, lukuunottamatta sitä kun näin kaksi hirveä n. 50 m. päässä minusta kun olin kävelemässä bussille, säikähdin meinaan että ne rynnii kohta päälle, kun jäivät kattelemaan mua :D enireaktio kun näin vasta toisen "Oh god mikä helvetti toi on?!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Huiii apua, hirvet on kyllä aika hurjia eläimiä kun ne kohtaa tollai lähietäisyydeltä ! Ne on niin kookkaita ja kaikkee ! :D Onneks ei kuitenkaa tappajahirvet hyökänny ;D

   Poista
 11. Katoin ekana, että mistä oot löytänyt meduusoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD joo syön niitä aamiaiseks every day ;) !

   Poista
 12. nauran näille anonyymeille jotka tulee pätemään sulle miten nuuttia pitäis liikuttaa... koskaan koko hevosta nähnykkään, et hyvähän se on tulla huutelemaan :D säälittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no sepä se, ehkä kuitenki ite tiedän vähän paremmin millaisella liikutuksella toimii ja pysyy kunnossa... :D

   Poista
 13. Hiukan olet nätti! Ihana nude<3

  Ootte uskomaton pari:3

  VastaaPoista
 14. Hei mikä se oli se sun oma kuva sivusto? Ois kiva käydä kahtelee sun kuvailuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ikimuisto.kuvat.fi, mutta eipä siellä kauheesti kuvia kyllä oo..... :D

   Poista
 15. Enhän ole ainoa, joka luuli, että tuossa ensimmäisessä varjokuvassa nuo kavionjäljet korvaa silmää ja suuta?

  Mut Nuuutti♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa apua katoin vasta nyt ku sanoit, pelottava ! :D

   Nuutti on söpö hölmöliini ♥

   Poista
 16. Ää miten noi noiden hepat menee, oon nyt ihan kujalla. Siis onko noi kaikki hepat Nellin ja Roosan yhteisiä vai onko niillä molemmilla oma? Vähän olis unelma jos olis noin monta hevosta. :D Ja Konsta on aivan upea! Näyttää joltain olympitason kilparatsulta! Ja Sintti kans! Mutta Nuutti on silti suloisin. :3 And you have the best blog! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sintti ja Konsta on Nellin, Kalle ja Noppa periaatteessa Roosan :) Konsta on hieno kyllä, kunnon tykki ! Kaikki ovat mahti hepsuja ♥

   Voi kiitos ! :)

   Poista
 17. Pohdin täällä ankarasti että kävitkö ryöstämässä Sea Lifen jossain vaiheessa, vai mistä ihmeestä oli saanut meduusoja keskelle tallielämää sankoon asustamaan...

  Ja sitten julma totuus paljastui että ne olivatkin vain kananmunia :( Tämä pettymys! Mikään ei ois niin siistiä ku lemmikkimeduusa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ! XD apua lemmikkimeduusa :DDDDD haha, mikähän sen nimi sit ois... Klimppi?

   Poista
 18. Ihan älyttömän ihania Nuuttikuvia! :3 Talven jälkeen sairaan kivaa ku kaikkialla on aurinkoisia kuvia! Voi ku meilläki olis noin lyhyt ja kiiltävä karva..

  (Koitin muuten heittää sua facebookissa viestillä :D Tais mennä muut-kansioon?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! :)

   Aijaa ?! Joo voi olla, mun pitää tarkistaa se ! :D

   Poista
 19. Hepat on hienoja kaikki, mutta aika etupainosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät kyllä ole mitenkään "normaalia etupainoisempia" :) pst, hevonen on luonnostaan etupainoinen eläin.

   Poista
  2. pätevät anonyymit taas muutaman kuvan perusteella analysoimassa xdd jos noi on muka etupainosia niin ei oo ano kyllä etupainosta hevosta nähnykkää!

   Poista
  3. Niin noo en usko että anonyymi pahalla sanoi :) Kyllähän jotkut hevoset ovat raskaampia edestä kuin toiset, ja Nuuttikin esimerkiksi aika matala ja saattaa näyttää ratsastuskuvissakin herkästi siltä että kippaa nenälleen, ellei sitä saa takajalkojen päälle ryhdikkääksi. Mutta Sintti (vaikka myös onkin rakenteeltaan matalampi) ja varsinkaan Konsta eivät kyllä mitään kovin massiivisia edestä ole. Muutaman kuva ei tosiaan kamalasti kerro :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !