perjantai 17. tammikuuta 2014

Pientä peltoilua !

Moikka ! Tällä viikolla olen parina päivänä onnistunut pääsemään tallille ihan aamusta, ja voi että miten ihanaa onkaan ollut nauttia kirpeistä pakkaspäivistä auringon sekä maailman parhaan hepan kera :) Keskiviikon irtojuoksuttelusta on tulossa kuvamateriaalia, samoin kun Nuudelin poseerauksista pellolla samaisena päivänä. Jälkimmäisen kohdalla olettaen siis, että onnistuin nappaamaan useamman kuin yhden onnistuneen kuvan... :D

Voiko ihanammin päivä enää alkaa?

Rästissä olevista postauksista huolimatta päätin nyt ensimmäiseksi laittaa tänne tämän päivän kuulumiset melko kuvapainoitteisen postauksen muodossa ! Kuten otsikosta voi päätellä, suunnattiin Nuutin kanssa pellolle. Ensin juostiin hetken aikaa liinassa, sillä halusin napata hepasta muutamia kuvasia ja samalla nähdä sen liikkumista maasta käsin nyt kun kraniosakraaliterapeutin vierailusta on kulunut reilu viikko. Letkeältä näyttää edelleen !

Ensin muutama kierros loimen kanssa kun oli niin kylmä viima ! Nuudeli ei kyllä yhtään hokaa tota liinassa juoksemista, se vaan seilaa ympäriinsä ihan omia kuvioitaan. Tästä syystä liinaakin on vähän vaikea käsitellä...
"Kato äiskä, mä vedän ihan nakuna täällä !!", tässä välissä siis vaihdettiin Sofian kanssa osia, eli hän meni juoksuttamaan ja minä siirryin kameran taakse :)

Jossakin vaiheessa juoksuttelua Nuudeli onnistui polkaisemaan itselleen vasemman takasen vuohisen kantaan pienen vekin, joka vuosi haavan kokoon nähden aika runsaasti. Vähän rupesi nupissa heittämään, kun tarkastelin hepan veristä tassua sekä lumessa näkyviä kirkkaanpunaisia läikkiä.......... mä niin vihaan verta.

Noi vuohiskarvat vois muuten taas ehkä saksia........

Polkema onneksi tosiaan on melko pieni, eikä se näyttänyt hepan liikkumiseen vaikuttavankaan. Käytiin siis tallilla heittämässä satula selkään ja palattiin pellolle uudemman kerran vielä vähän hölköttelemään. Heppa käyttäytyi ihan hyvin, vaikka olikin aika ajoin hieman jännittynyt. Se hakeutui herkästi kuolaimen taakse ja tyhjäksi edestä, mutta onneksi saatiin vastapainoksi myös muutamia rennompia pätkiä. Niiden aikana Nuudeli tuntui tosi hyvältä.

Töyhtöhyypiö sekä iloinen pilotti !


Hahaa, astetta taiteellisempi muokkaus, sillä tässä kuvassa tarkennus oli osunut taustaan. Mietittiin juuri Sofian kanssa, että miksi ihmeessä aina juuri ne parhaimmat kuvat tuntuvat menevän teknisesti mönkään ?! Mäkin olisin tänään saanut Nuutista kivan juoksutusriehuli kuvan, mutta eiköhän sekin sitten ollut epätarkka.......... !

Laukkaa en uskaltanut ottaa kuin yhden pienen pätkän, sillä pohja oli hyvä ainoastaan suhteellisen pienellä alueella. Vauhdin kasvaessa alustan merkitys on aina entistä suurempi, joten mieluummin pelaan varman päälle. Lisäksi Nuutti oli perus nuuttimaiseen tapaansa vähän menossa, ja tuokin yksi säälittävä laukkapätkä onnistui vasta useamman noston jälkeen... heppa kun olisi kovin mielellään tarjonnut vain ja ainoastaan vaihdetta nimeltään rodeo. Kertaakaan se ei onneksi ehtinyt aikeitaan varsinaisesti toteuttamaan, sillä useimmiten otus pomppi jonnekin mistä löytyi jäätynyttä vettä ja "kraks !" -ääni sai sen stoppaamaan.


"Päästä irti, päästä irti !"

Tää on ehkä hurjin kuva koskaan................ Katsokaa noita korvia, tui !

Loppuun vähän rennompaa ravia, jes !

Hullua miten Nuutti onnistuu pienilläkin loikilla saamaan ratsastajansa todella hyvin irti satulasta. En ollenkaan ihmettele, miksei se aikoinaan tuntihevosen hommaan sopinut. Tulisipa nyt edes tuota lunta vähän enemmän, niin tahattoman jalkautumisen (tai ainakin mun tapauksessa ehkä useimminkin naamautumisen...) sattuessa vastassa olisi ainakin pehmeä hanki, eikä hyvällä tuurilla joku umpijäässä talveaan viettävä mutapaakun ryökäle. Sattuu muuten ihan vähän enemmänkin, t. kokemusta jo useamman kohtaamisen verran.

"Nii, mun äiskä lähtee ku talkkari jäiseltä peltikatolta aina jos vähänki satun ilakoimaan !"
"Oon niin kiltti etten ihan aina viitti sitä kauheesti riepotella mut välillä vaan iskee kiusaus..."

Tämän päivän ratsastuskuvista, sekä avusta ja seurasta kiitokset Sofialle ! Tähän postauksen loppuun säästin vielä kaksi mun mielestä parasta otosta, joita muokkailinkin taas vähän normaalia enemmän... :) Mitä pidätte? Toivottavasti nämä ihanat säät jatkuvat ja saadaan sovituksi vielä lisää mukavia kuvauspäiviä !! Oikein aurinkoista viikonloppua kaikille !


Rakkauspakkaus.

66 kommenttia:

  1. Tosi hienoja kuvia! Meillä täälläpäin ainakin on hienot kuvauskelit, mutta vähän jäätyy tuolla kuvatessa kun on -30 astetta :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Ohho no joo uskon.............. ! Meillä sentään ollu päivisin puolet vähemmän pakkasasteita, mutta silti tuntunu et vähintään sormet, varpaat ja korvat tippuu... :D Joku -5 olis nice mun mielestä !

      Poista
  2. Aivan ihana tuo viimeinen kuva! <3

    VastaaPoista
  3. Tuo on niin totta, että aina kaikki parhaat kuvat ei onnistu... :D kiva postaus ja muokkaat kuvat minun mielestä omalla tavallasi, josta aina tunnistaa blogisi :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla että muillaki on sama kirous yllään !! :D Voi kiitos, onpa kiva kuulla ! :)

      Poista
  4. Niin kaunista! :*

    VastaaPoista
  5. Tää auringonpaiste sais kyllä tosiaan jatkua, ei valittamista !

    Wau miten upeita kuvia ja teidän meno näyttää jo kivalta, tai ainaki tuplasti paremmalta mitä vähä aikaa sitten !! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ! Se on niin ihanaa kun tuntee kuinka pakkanen puree, mutta aurinko kuitenki lämmittää... :)

      Hihii kiitos, ihana kuulla ! ♥

      Poista
  6. upeita kuvia! Nuutti näyttää näissä jotenkin vielä tavallistakin hienommalta! :)

    VastaaPoista
  7. Ehdottomia lemppareita toinen kiukuttelukuva, laukkakuva ja rento ravailukuva! Todella nättejä toki kaikki kuvat, nyt on niin kauniit ilmat ulkona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset !! :) Joo on kyllä ihan älyttömän kaunista, pakko yrittää hyödyntää näitä ilmoja nyt oikein kunnolla !

      Poista
  8. Oot kyllä niin mahtava muokkaamaan kuvia ! Noi on niiin hienoja <3 sulla on kyllä mun lemppari blogi :)

    VastaaPoista
  9. Tosi ihania kuvia, varsinki noi kaks vikaa! Ja kiva nähä kunnon ratsastuskuvia, oot hirmu taitava! :)

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia ja nuutti on taas niin söpönä :3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Hihii, söpöilyn Nuutti kyllä taitaa juu ♥

      Poista
  11. Ihania kuvia ! Nuutti söpppänä <3
    Hei muuten voisitko tehdä joskus hevosen varuste postaukse? Oisin kiva saada vaikka videona :) onko nuuttti muuten paha loimien tuhooja? En tiiä mistä on jääny sellane tieto päähän..saattaa olla joku muukin heppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin se on ! ♥

      Joo semmonen on ollu pitkään tarkotus väsäillä, lupaan vielä joku kaunis päivä saada sen julkaisuunkin saakka... :D Videona siitä voisi kyllä tulla aika pitkä...

      Hahaa, on se aika tuholainen juu... ! :D

      Poista
  12. Jeejee, peltoilu on pop! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä ihan parasta !! Vielä ku pääsis kunnolla tykittelee ni ois mahtia ;)

      Poista
  13. Aivan mielettömän hienoja kuvia!! :)

    VastaaPoista
  14. aivan ihania kuvia, etenkin tosiaan nuo kaksi viimeistä. :) on sulla vaan ihan tajuttoman kaunis hevonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän !! :) Pakko myöntää että heppa on kyllä tosiaan kaunis tapaus - kaikin puolin... ♥

      Poista
  15. Todella ihana, hyväntuulinen postaus! :-) Mahtavia kuvia, kuten tuntuu sun blogissa olevan aina. Mäkin olen aina inhonnut verta, mutta siedätyksen ansiosta pystyn sitä jo ilman oksennusreaktiota katsomaan melko suuriakin määriä. Eläinlääkäriksi opiskelevana sitä verta kun tosiaan joutuu usein näkemään...

    Pakko vielä sanoa, että tästä on ihan muutamia postauksia luettuani tullut mun uusi lemppariblogi :-) Jatka siis samaan malliin, tulet pääsemään vielä pitkälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii, tosi mukava kuulla, suuret kiitokset ! :)

      Haha voi ei, verikammo ei tosiaan varmaan tossa tapauksessa mikään kauheen mukava juttu ole... :D Tai no eihän se muutenkaan, mutta ainakin mä voin veren näkemistä suht helposti vältellä ! Nuuttikin kyllä yrittää mua siedätyshoitaa, mutta toistaseks ei oo toiminu kovin hyvin... Oikeestaan tuntuu et tää vaan pahenee koko ajan, yh....... :D

      Poista
  16. hitsi miten ihania kuvia taas! toi eka ravikuva, oioi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii kiitti !! :) Nupsupupsu hienoilee... ♥

      Poista
  17. Niin ihania kuvia taas! Kuvissakin nuudeli näyttää ihan niin höpsöltä kuin oot kuvaillutkin sitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Haha, se on kyllä tosiaan ihan oikee höpsöyden huipentuma... ♥

      Poista
  18. Ihan nuutin värinen toi ulkoloimi! NIIIIN söpö :))
    Ja toi viimunen kuva on aivan upea <3

    Aargh mun ilme kun näin ton polkeman! Tuli just sellanen:"Tuokaa sakset, skalpelli, pumpulia ja pari muumilaastaria, ÄKKIÄ!!" Mutta hyvä ettei ole pahempi, vaikka näyttääkin kuvassa hirmulta :c Muista puhallella pipiä!

    Ja tosiaan oot löytänyt kunnon rakkauspakkauksen, ootte niin mäts, ettei vois parempaa olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Mäki tykkään niistä ihan sikana, sekä loimesta että tosta vikasta kuvasta siis ! ;)

      Hahaha, meiltä löytyy kaapista Hello Kitty laastareita mutta ehkä pitäs täydentää varastoa vielä muumikuvioiduillakin !! ;) Oli kyllä ällön näkönen ku tallissaki toi koko kavion pohja oli ihan veressä, yökh.......... Voin kuvitella ku meen tonne takajalkoihin puhaltelee ja löydän itteni jostain karsinan nurkasta hokinreiät naamassa... :D Vaikka ei Nuudeli kyllä niin ikinä tekis ♥ ... kop kop kop :D

      Hihii voi kiitos vielä ! ♥

      Poista
  19. vautsi mitä kuvia ja ihana ulkoasu ja toi banneri O_____o aivan amahtava<3
    teetkö muuten toisille bannereita ilmaiseksi vai maksusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :) Pitää kyllä kohtapuoliin yrittää päivitellä banneria talvisempaan, mutta kiva jos miellyttää silmää !!

      En oo oikeestaan muille juuri bannereita tehnyt, mutta harkitsen pienen banneripajan avaamista jossakin vaiheessa... :) Pienen maksun vaadin, sillä muutoin tilauksia tulvisi ihan yli äyräiden...

      Poista
    2. okei mutta pystyisitkö tekemään mulle banneria? otanko yhteyttä sähköpostiin?

      Poista
    3. En ainakaan vielä tee. Ilmoitan täällä blogissa sitten, mikäli banneripaja tosiaan jossakin välissä aukeaa... :)

      Poista
  20. voi eii! ihania kuvia täälläkin ja hienosti te vedätte siellä! nauran noille "rodeo"kuville XD go te ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitoksia, ollaan me aika taitavii kyl kieltämättä....... !! ;)

      Poista
  21. Hö hö, voihan pukki Nuutti! :D
    Mahtavia kuvia jälleen. Nuo kaks viimeistä on niin täydellisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuutti oli niin tyytyväisenä ku sai mut vedettyä irti satulasta ihan pienellä vaivalla.... :D Oi kiitos !! :)

      Poista
  22. Aah, ihania kuvia jälleen kerran! Nuutti on niin hulvaton, kun se niin iloisena heittelee suuntaan jos toiseen :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Hihii, se on kyllä tosiaan hauska tapaus ♥

      Poista
  23. Aivan ihania kuvia ! Varsinkin noissa kahdessa viimeisessä oli kiva tuo muokkaus :)!

    VastaaPoista
  24. Mukava postaus
    Ihania kuvia! :3
    Varsinkin noi kaks vikaa kuvaa on ihania♡

    VastaaPoista
  25. Kiitos ! :) Joo mäki ensin ton verimäärän perusteella luulin että jalassa on joku syvempiki vekki, mutta ei sit onneks sentään... :)

    VastaaPoista
  26. Nää on niin ihania kuvia! Nuutti on niin suloinen etten kestä :'3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Hihii, se on kyllä tosiaan ihan mahdoton söpöli ♥

      Poista
  27. Kerta kaikkiaan mahtava blogi <3 Piristävää ja huumoririkasta tekstiä jota tulee usein. Kuvat kuvateksteineen ovat viihdyttäviä. Nuutti on hurjan söpö!

    tayttalaukkaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, kiitos kovasti ! ♥

      Poista
  28. En voinu olla huomaamatta että yhdeksännessä kuvassa ylhäältä sulla ja Nuutilla on samanväriset jouhet :D Sun hiukset ja Nuutin häntä on samassa asennossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa niinpä onkin !! :D Mun oma hiusten väri on aika lähellä Nuutin väriä ja se alkaa taas värin haalistuessa tulla esiin. Pitääki kattoo raaskinko enää värjää ku noin hyvin mätsää heppaan ! ;)

      Poista
  29. Pakko vaan sanoa, että sun blogi on aivan ihana. Arvostat selvästi sun lukijoita ja käytät meihin aikaa vastaamalla kaikkiin kommentteihin, yleensä muutakin kuin pelkän "kiitos" tms :)
    Muutenki sun tekstit on aina niin positiivisia ja panostat paljon kuviin! I like! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa jos sulle on jääny sellanen fiilis !! :) Kiitos hirmusti ♥

      Poista
  30. Ihana heppa! Onko se Nuuttipukki vai pukki-Nuutti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hahaha, mietin hetken että ai niin mikä...? kunnes hokasin että eikä miten hyvä, kai se vois olla noista kumpi vaan :D

      Poista
  31. voitko vastaa tohon mun banneri kysymykseeen, oon siis eri ano kun toi virallinen joka laittoi että teetkö bannereita niin voisitko vaikka vastaa siihen niin osaan sanoa :DD eli voisitko tehä mulle bannerin, otanko johonkin yhteyttä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioin sulle saman vastauksen: En ainakaan vielä tee. Ilmoitan täällä blogissa sitten, mikäli banneripaja tosiaan jossakin välissä aukeaa... :)

      Poista
  32. Hei, millä ohjelmalla sä muokkaat näitä kuvia, tosi hienoja :)

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !