torstai 9. tammikuuta 2014

Ylistyshuuto kraniosakraaliterapialle !

Mä olen sanaton. Nuutti ei ole liikkunut näin hyvin aikoihin, ei varmaan sitten kesän 2012. Siis oikeesti. Se oli tänään eloisa, irtonainen ja... no, aivan eri hevonen kuin ennen tiistaista kiropraktikon vierailua. Koko olemuksessa oli selvä muutos. Tarhassa mua odotteli pirtsakka hevonen, joka ravasi portille vastaan lennokkaana kuin mikä. Talliin käveltiin pitkällä, letkeällä askeleella - yliastuntaa arviolta puolen metrin verran. Tai vaihtoehtoisesti steppailtiin oikein terävänä. Vissiin vähän innosti kun ei mistään enää tiukkaa... :)

Ensimmäistä kertaa moniin viikkoihin sain hevosen rehellisesti selkänsä läpi. Huomatkaa myös piilostaan kurkkivat vatsalihakset ! Painoa vielä vähän takaosalle niin hyvä tulee.

Mitään ihmeempiä ei tänään tehty, kunhan vain paineltiin ympäri maneesia ja fiilisteltiin. Rennoksi eteen alas ja sitä rataa. Oli niin ihanaa tuntea kuinka Nuutti satulan alla oikeasti liikkui, ja käytti itseään oikein. Ruosteessahan me ollaan (mm. alaspäin siirtymiset vaativat öh... hieman hiontaa), mutta toivottavasti tämä on viimeinkin alku meidän uudelle nousukaudelle.

Kraniosakraaliterapia tulee kyllä jatkossa ehdottomasti kuulumaan meidän elämäämme vaikka Nuutin liikkumisessa ei varsinaisesti mitään "hälyttävää muutosta" huonompaan tapahtuisikaan. En vielä osaa sanoa mikä hoitoväli olisi sopiva, mun pitää jutella Pekan kanssa. Mä en missään nimessä halua, että hevoselle enää muodostuu mitään vastaavanlaista täyslukkoa, vaan jumit huomataan jo ennen kuin ne pääsevät kasvamaan liian suuriksi ja vaikuttamaan laajemmin.

Laukkaa rennosti taivutellen.
Hieno poika !
Hommien jälkeen kun mä lähdin keräilemään Nuudelin jätöksiä, niin herra itse oli sitä mieltä että hän voisi painella edeltä talliin. "Tulkaa joku avaa mulle tää ovi !".

Nuutin hoideltuamme suunnattiin Lindan (jolle kiitos kaikista päivän Nuudelikuvista !) kanssa hänen hoidokkiponinsa luo. Alkoi olla jo sen verran hämärää, ettei kuvista meinannut tulla oikeastaan mitään, mutta ainakin pari onnistunutta sain sentään napattua ! Pientä muokkausta toki vaati mutta... sitä varten on Photoshop.


Loppuviikosta on luvassa kaikenlaista pientä kivaa ja sisko on ilmoittautunut halukkaaksi meitä Nuudelin kanssa kuvailemaankin, joten... palaillaan toivon mukaan pian. Moiksu !

75 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja tuo Lindan hoidokki! Sekä tietysti Nuudeli! <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Molemmat kyllä kieltämättä suloisia ukkeleita ♥

      Poista
  2. Missä välisssä Pekka on kiropraktikoksi kouluttautunut? Aiemmin on toiminut kraniosakraaliterapeuttina. (uskomushoito) ja antanut iilimatohoitoja hevosille.

    VastaaPoista
  3. Jeeee !! Hieno Nuutti poika ♥ mahtavaa, että kiropraktikon (oikea sanahirviö...) käynti auttoi ja Nuude liikkuu taas hyvin. Oon onnellinen teiän puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpää !! ♥ Haha toi on oikeesti jotenki tosi vaikee sanoo ääneen ku tuntuu et ei vaan aivot ja fysiikka oo samalla aaltopituudella... :D Hihi kiitos ♥ Mäki oon niin happy !!

      Poista
  4. Omg mikähän bloggeria haittaa taas :/ Ei tule kommentti läpi sitten millään! Mutta siis, tarkoitus oli tulla kehumaan, kuinka onnelliselta ja vireältä Nuutti kuvissa näyttää! Meillekin on tulossa "ammattilainen" auttamaan hepan jumeja pois pian ja pidän nyt peukkuja että meilläkin on hoidon jälkeen iloinen ja letkeä hevonen :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh, perus bloggeri ! :( Mutta oi kiitosta, ihanaa jos sen huomaa !! Toivottavasti teidänkin kohdallanne auttaisi, sillä tätä samaa fiilistä sois ehdottomasti muillekin ! :)

      Poista
  5. Ihan mahtavaa, että ratkaisu löytyi ja Nuutti liikkuu nyt hyvin! Oon ihan innoissani teidän puolesta! :) kuvissakin näyttää tosi rennolta ja tyytyväiseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii voi kiitos, ihana kuulla ! ♥ Mäki oon kyllä kans niin onnellinen nyt !! Nää on niitä hevosenomistajuuden huippuhetkiä :D

      Poista
  6. Hyvä, että Nuutti on taas kunnossa eikä ollut mitään sen pahempaa ! Toivottavasti pääsette taas kehittymään paremmin ja ei tuu mitään sairasteluja kummallekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan tosiaan näin ! Ainakin on treeni-into u(skoakseni molemmilla osapuolilla) kohdillaan ! ;)

      Poista
  7. Mahtava homma et se käsittely nuin paljon autto, kuvista huomaa eron ! :)Kivoja kuvia jälleen :)

    VastaaPoista
  8. ihanaa, jes!!! nyt teitä ei pitele enään mikään!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mä yritän kyllä parhaani mukaan pidellä Nuudelia ettei ihan villiks mee......... :D

      Poista
  9. söpö nuutti tuolla ovella :D kiva kuulla että käsittely auttoi noin suuresti, vau! meinaatteko tulevalla kaudella kilpailla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha se on aika söpö höpöliini ♥ :D Jos kaikki menee nyt edes melkein putkeen niin hyvin mahdollisesti jotain pientä ainakin ! :)

      Poista
  10. Ihanaa kuulla! :))

    Ja tuo Nuutin satulahuopa on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäki edelleen rakastun siihen uudelleen ja uudelleen ! ;)

      Poista
  11. Kiva postaus ja Nuutti liikkuu sulla ihan tosi kivan näkösesti !
    Oliko se kiropraktikko muuten kalliskin (jos viitit hintaa sanoa) ? Kun oon itsekkin harkinnut omalle hepalle tota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :)

      Riippuu tosi paljon kiropraktikosta, mutta me selvittiin alle satasella :) Kannattaa ihan soittaa sopivalle ja kysyä, tai udella tutuilta mikäli samaa käyttävät !

      Poista
  12. Aivan mahtavaa että löysitte noin hyvän ratkaisun! Onnea tulevaisuuteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, en vieläkään tahdo pysyä nahoissani ! Kiitos kovasti ! :)

      Poista
  13. Voi kun kiva, että Nuudelin jumit saatiin pois kiropaktikon avulla! :) Huomasi selvästi sen, miten rennosti se liikkui ilman jumeja! Ja ihania kaikki postauksen kuvat :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei voi olla muuta kuin tajuttoman iloinen :) Tosi kiva kuulla, kiitos !! :)

      Poista
  14. Oon niin iloinen teidän puolesta! Mahtavaa, että yksi huolista selvitetty ja Nuutti voi noin hyvin ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ On tosiaan ihan huikeeta, vilperistä tuli vielä astetta vilperimpi...... ;)

      Poista
  15. Aivan mahtavaa että kiropraktiikasta oli selkesti apua! Voin vain kuvitella miten huippu fiilis on, jos hevonen on liikkunut joillain tapaa epämääräisesti ja sitten löytyy apu ja on aivan kuin heppa olisi lähes vaihtunut toiseen. :) Kaikkea hyvää teille jatkoon, nyt on taas hyvä jatkaa eteenpäin, kun polle on kunnossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tää fiilis on jotain niin käsittämätöntä !! Tosiaan ihan ku ois eri hepalla ratsastanu, huhhu :D Kiitos kovasti ♥

      Poista
  16. Mä muistan kanssa kuinka Voiton ontuminen saatiin lopulta loppumaan kun kiropraktikko sitä availi, vaikkei Voitolla ollutkaan mitään yhtä selviä jumeja kun Nuutilla. Kiropraktikot on huippuja!!

    VastaaPoista
  17. Kiropraktiikka on kyllä witchcraftiä! Itse olen käynyt tosi paljon ja sen jälkeen tulee just sellanen olo "mä lennän"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hullua ?! :D Pitäis tosiaan varmaan itteensäkin panostaa kun noin tehokkaasti toimii... !

      Poista
  18. Oon tosi iloinen teidän puolesta, mahtavaa! On varmasti helpottunut olo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! On kyllä tosiaan todella helpottunut ja onnellinen olo :)

      Poista
  19. onko nuutilla kieli ulkona tossa ekassa kuvassa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, se on kuolaa sekä vaaleanpunainen alahuuli :)

      Poista
  20. Ihan mahtava juttu, että sen kiropraktikon käynti on vaikuttanut noin suuresti ja positiivisesti! Tosi kiva postaus, sulla on vaan niin ihana tyyli kirjoittaa :'3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei voi edelleenkään muuta ku ihmetellä !! :) Voi kiitos, ihanaa jos tykkäät !

      Poista
  21. mahtavaa <3 nyt vaan hyppää ja kunnon treeniin ;) miten se su? jb odottaa xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JUPAA ! ♥ Jos mul on auto ;) Paitsi nii riippuu tietty mis aattelit leffaa jos mennää ?!?! :DD .. paitsi toi JB vähä epäilyttää.......................

      Laitan sul viestii fb !

      Poista
  22. Voi että miten ihana uutinen!! :) Nuutti näyttää niin tyytyväiseltä!

    VastaaPoista
  23. Voi miten kivan näköisesti ja rentona Nuutti liikkuu! Mä en oo oikeen perillä näistä asioista, eli onko hierojalla ja kiropraktikolla (en muista miten kirjotetaan:D) mitään yhteistä jne? Mun poni on käynyt kerran hierojalla, mutta nyt oon näiden sun postauksien jälkeen alkanu miettimään jo sitä kiropraktiikkaa.. Kiitos siis siitä!:) Paljonhan tämmönen hoito suunnilleen maksaa, en muista onko tätä jo joku kysynyt, tai en ole ainakaan huomannut.

    Tosi ihana blogi ja Nuutti ja sinä jajjjajja kaikki:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva ja rento se tosiaan olikin !! :) No siis mä en oikeestaan niin kovin tiedä kun yksittäistenki ammattilaisten välillä saattaa olla eroja. Hieroja kuitenkin keskittyy luonnollisesti lihaksiin ja kiropraktiikka enemmän mm. rangan ongelmiin. Tosi vaikee sanoo ku en mitenkään tosiaan suuremmin oo näihin itsekään perehtynyt, mutta henkilökohtaisesti mulla on sellainen kuva että kiropraktisessa hoidossa hevonen käsitellään vähän laajemmin :) Usein myös kuulee suositeltavan hierojan sekä kiropraktikon yhteistyötä, jotta hevonen saisi mahdollisimman kokonaisvaltaista hoitoa.

      Kiva jos oot ruvennu itekki miettimään kiropraktiikkaa, oman kokemukseni perusteella en tosiaan voi muuta ku suositella !! :) Hinnat vaihtelee tooosi paljon, mutta me selvittiin alle satasella.

      Hihi, kiitos !! :)

      Poista
    2. Okkei, kiitti paljon!:)

      Poista
  24. Vitsi miten kiva kuulla että Nuutti on taas oma itsensä:) Ootte kyllä mainio pari!

    VastaaPoista
  25. ihanaa ku pääsitte taas liikkumaan kunnolla ja vielä ku meni niin hienosti !

    apuaa, ihana toi neljäs kuva ♥ (varo vaan kohta se aukoo kaikki karsinanovet yms) XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpää, tää on niin mahtia !! :)

      Haha toivon mukaan ei....... XD Tietää minne se suuntais ensimmäisenä ja sen jälkeen ei enää hoikkaa Nuudelia näkyis !

      Poista
  26. miten hyvään saumaan tulikin nämä postaukset, kun just ollaan brendaakin tässä lähiaikoina käyttämässä jollain kiropraktikolla! Toivottavasti meilläkin toimisi yhtä hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ku kiva, toivon mukaan tosiaan toimii ! Pidän peukkuja :)

      Poista
  27. Nyt kannattaa panostaa ratsastuksessa hevosen jumppaan, jonka myös auttaa jumeihin, vaikka kiropraktikko kävisikin säännöllisesti :)

    VastaaPoista
  28. Miksi ylistät kiropraktista hoitoa kun kiropraktikko ei ole hoitanut sun hevosta? Taidat sekottaa kiropraktiikan ja kraniosakraaliterapian?

    VastaaPoista
  29. vuokolle on tehty tota Shiatsua,ja sekin o toiminu oikeen hyvin ! :) kohtapuoliin pitäs taas saada sellanen käymään,itse vaan en ehkä siihen voi niin vaikuttaa,kun ei oo oma heppa kyseessä.Mut joo hienosti kyllä menee nuutti ! :o hyvä te ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siistiä ! On se hullua miten tämmöset ihme jutut voiki vaikuttaa niin suuresti, ei voi muuta ku ihailla näitä keillä on taito hallussa :) Hih kiitos, Nuutti oli kyllä mahtava ! :)

      Poista
  30. Voi miten ihana kuulla, kiitos ! :)

    Hahaa joo se oli kyllä hupaisa... XD Sit ku huutelin sitä niin se vaan kurkki sieltä silleen "en varmana tuu sinne kun mä oon nyt redi !!" :DD

    VastaaPoista
  31. paras pari of all time <3

    VastaaPoista
  32. Jee! Nuutti menee niin nätisti ja letkeesti♥:) sie oot hyvä ratsastaja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, se oli kyllä niin ihana lötköpötkylä että ! ♥

      Poista
  33. Onko "nuudelin" oikea nimi nuudeli va nuutti??XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen oikee nimi on Gastello ja lempinimi Nuutti :) Nuudelit sun muut on sitte semmosia lempinimiä lempinimestä...... :D Koska rakkaalla lapsella on monta nimeä !

      Poista
  34. hei, musta olisi tosi kiva nähdä välillä jotain videota teidän treeneistä? Kuvia sulla on usein, mikä on tietty hyvä juttu, mutta videotkin ovat hyviä. Eikä nyt siis ole mikään pakko tietenkään mutta vinkkinä vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon itekki aika vastikään innostunu videoista ja tarkotuksena ois saada niitä blogiin jatkossa useemmin :) Varsinki nyt ku heppa liikkuu ja päästään taas treenin makuun !

      Poista
  35. Ihan mahtava juttu, big like. :)

    VastaaPoista
  36. Voi miten ihanan oloinen blogi, tätä jään ehdottomasti seuraamaan! :-) Suloinen heppakin sulla, rautiaat on aina ollu mun mieleen...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ui kiitosta, tosi mukava kuulla ! Tervetuloa :) Ja joo, rautiaat... = ♥ !

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !