maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ihana lauantai kahden kaviokaverin kanssa

Vähän myöhässä, mutta parempi niin kuin ei milloinkaan. Lauantaina mun aamu alkoi torkkua vastaan taistelemalla, sekä aikatauluistani myöhästymällä. Varsin normaalisti siis. Yhdeksän jälkeen suuntana oli Linnanmäki, jonne pääsimme muutaman tunnin ajaksi maksutta temmeltämään. Hauskaa oli - siitäkin huolimatta, että Salama päätti kohdallamme jäädä killimään keskelle rataa. Maan kamaralle päästyämme ravattiin ainoastaan Hurjakurussa - siellä ainoa pelko oli joutua vesiputouksen alle ja saada vettä niskaan.

Yhdeltä Lintsin ovet aukesivat yleisölle, joten me häivyimme talleilemaan. Usvan ihmiset olivat pyytäneet mua liikuttamaan tammasen, joten ratsastettavana oli kaksi heppandeerusta. Me so happy ! Ja voi vitsi miten huikean tyytyväinen mä kumpaankin olin ! Niin mahtavia otuksia. Eivät anna ilmaiseksi, mutta palkitsevat kun ratsastaja tekee oikein.

Ensin hommiin pääsi Usvis, josta voitte lukea hieman tarkemmin edellisestä postauksesta. Mä en taaskaan voi muuta kuin ylistää sitä; aivan mahtavan asenteen omaava hevonen ! Sen kanssa on ilo tehdä töitä. Alkuverryttelyn jälkeen jatkoimme jälleen siirtymisillä, jotka muuten paranevat ihan huimaa vauhtia. Niiden treenaaminen auttaa todella tehokkaasti takaosan vahvistamisessa, ja sitä kautta tietysti edistävät myös ratsastusmukavuutta ;)

Alkuravailua.Lauantaina Usva kantoi itsensä alusta saakka oikein kelvollisesti, takajalat eivät potkineet taakse ja nenä valunut liian syvälle, vaan moottori oli enemmän alla. Jäimme työskentelemään suurelle ympyrälle ja lisäsimme viimekertaiseen treeniin vaikeusastetta hieman tiuhempaan tahtiin tulevilla siirtymisillä. Ravia, muutama askel käyntiä, taas pieni pätkä (n. neljäsosa ympyrästä) ravia, muutama askel käyntiä jne. Mun piti jatkuvasti muistaa vahva istunta, joka ei päästä hevosta leviämään vaan pitää sen takaosansa päällä myös siirtymissä alaspäin. Kädellä ei missään vaiheessa vedetä, vaan sillä ainoastaan tavallaan pidetään raamit kasassa. Vetokilpailussa hevonen voittaa aina, joten siihen ei kannata lähteä.


Hetken aikaa jatkoimme myös siirtymisillä ravin sisällä, eli ympyrän joka neljänneksellä suoritetut käyntiaskeleet jätettiin pois ja tilalle tuli siirtymä "melkein käyntiin". Ajatuksena siis se, että juuri kun hevonen on siirtymässä käyntiin, se ratsastetaankin takaisin isompaan raviin. Anniina neuvoi kentän laidalta ajattelemaan etuosaa hitaaksi ylös, takaosaa nopeaksi alle. Sillä kuten hänkin sanoi: "asioihin vaikuttaa paljon se, miten niitä ajattelee". Olin Usvaan ihan hirmu tyytyväinen, sillä se pysyi näiden siirtymien läpi tosi hyvässä muodossa ja lähti "uuteen raviin" hienosti etupää kevyenä. Hieno, hieno tamma.

Kyllä se sieltä vielä nousee !
Nuudelin turpa.......... :D Onneksi peitti vain ratsastajan !

Lepotauon* jälkeen jatkoimme laukan työstämisellä. Siirtymisiä edelleen, tällä kertaa laukan ja ravin välillä. Koska laukka tosiaan on hieman ravia voimattomampaa, Usva saattaa toisinaan kaatua sisäpohjetta vasten. Tässä vaiheessa koin hyödylliseksi ajatella takaosakäännöstä, eli takajalkoja enemmän "liikkeen alle". Huutomerkki ulkoapujen perään. Laukassa helpotin kuviota hieman niin, että puolet ympyrästä laukattiin, puolet ravattiin. Siirtymistä halutaan kuitenkin maltillisia ja tasapainoisia, eikä niin sanotusti juosten kustuja... ;)

Tässä vaiheessa pääsin taas huomaamaan mitä teettää, kun en muista istua siirtymää alas tarpeeksi hyvin... ---» hevonen tippuu laukasta kiitoraviin ja kiskoo mut irti satulasta. Voi, mä muistan kun Nuutti teki tätä muinoin jatkuvasti. Siinä ei auta kuin kasata pakka uudelleen (onnistuu ehkä parhaiten käynnin kautta, se antaa hyvän välin tilanteen nollaamiseen), ja ratsastaa seuraavalla kerralla paremmin. Jos itse unohdan hoitaa osuuteni, en voi vaatia hevostakaan hoitamaan omaansa. Onneksi mäkin kai olen ihan kehityskelpoinen yksilö, kun siirtymät sitten taas kerta kerralta paranivat. Lopussa Usva esitteli ihan hirmu mallikasta laukkaa, jonka tahdin pystyin pitämään melko rauhallisena. Siihen oli hyvä lopettaa, ja loppuravit Usvis sai ravailla rennosti eteen alas. Pidemmästä muodosta huolimatta se ei jättänyt takajalkoja peräänsä, vaan piti ne hyvin matkassa. Tästä tulee vielä ihan loistava peli !!

Hyvä takajalat !
Ponin ilme
Lepotauoista halusin vielä mainita sen verran, että etenkin nuoren hevosen kanssa niitä kannattaa pitää runsaasti. Usvankin kanssa me tehtiin hommia kyllä tehokkaasti, mutta lyhyissä pätkissä ja hevosta koko ajan kuunnellen. Sillä kun hevonen väsyy, se ei enää yritä tai opi. Ja silloin mennään metsään.


Usviksen jälkeen vuoroon pääsi Nuudeliduudeli, jonka Kukka 13 v. (joku kysyy kuitenkin, hehe) mulle verkkasi. Selkään päästyäni Anniina siis ruoski meidät hommiin saman tien, eikä muuten päästänyt helpolla ! Ja hyvä niin, koska no pain, no gain...

Nuudeli pieni lahnaeläin 
Kukka jaksoi istua ja aktivoida laukkaa tosi hyvin !

Ensimmäiseksi ilmoitettakoon, että mulla on ukkelin kanssa uusi ongelma. Se on nimeltään ohjien valahtaminen. Mä en ymmärrä mikä mua vaivaa ?! Nuutti ei millään tavalla kisko tai paina kädelle, mutta silti saan jatkuvasti korjailla naruja puoli metriä lyhyemmiksi. Pikaliimaa tänne ja vähän äkkiä....................


Nuutin kanssa Anniina pääsi keskittymään paljon mun istuntaan, sillä ohjien lisäksi sekoilin kaikkea muutakin. Kentän laidalta kuului tasaisin väliajoin käsky ratsastaa ryhdikkäämmin ja kiinnittää huomiota siihen, ettei oikea kyynärpää lähde lentelemään minne sattuu. Kun itse istun paremmin, on hevosenkin helpompi hoitaa hommansa.

Myös Nuudelin kanssa päätimme keskittyä siirtymisiin. Erittäin nopeisiin siirtymisiin. Heti käyntiin siirryttäessä ajatus jo raviin ja sama toisin päin. Tämä aktivoi hevosen luonnostaan hieman hitaita takajalkoja toimimaan reippaammin ja voihan sentään miten hyvin alkoivat palaset loksahtelemaan ! Yksi ravipätkä oli niin mieletön, että meinasin pudota satulasta. Mun pitää ehdottomasti treenata näitä urakalla ihan itseksenikin, ja luovuttamista miettiessäni muistaa päässäni Anniinan tiukka ääni: "ratsasta, ratsasta  !".

Liimaa voisi tosiaan pistää myös noihin mun kyynärpäihin. Ajattelin seuraavaksi kieputtaa semmosen jumppakumpparin mun ympärille niin yrittäkääpä siinä sitten kädet riehua omianne ! Tai olisiko teillä mahdollisesti hyvä vinkkejä?
Aika keskittynyt ilme hepalla.
Oli niin karmiva istunta, että tein itsestäni kristallin. Tästä kun saadaan vielä hevosen rintakoria ylös, niin hyvä tulee !

Etenkin laukassa meillä on vasemmassa kierroksessa Nuudelin kanssa ongelmana se, että lapa lähtee herkästi valumaan ulos. Sitä kautta hevonen ikään kuin livistää töiden alta. Mun pitää olla hirmu tarkka ulkoapujeni kanssa, sillä vähänkään kun annan periksi väärässä paikassa, niin Nuutti katoaa miljoonalle mutkalle. Se pitäisi saada kerran oikein kunnolla läpi, niin se olisi kuin unelma. Mä tiedän sen. Vaan helpommin sanottu kuin tehty........ Lauantainakin teki melkein mieli itkeä, kun yritin istua, istua ja istua vielä istumasta päästyänikin, eikä Nuudeli pieni lurjus antanut mulle yhtään mitään ! Vatsalihakset kävivät läpi helvetin lieskoja ja suussa maistui kuiva hiekka (sen siitä saa kun ratsastaa suu auki.....), eikä lohtua tippunut edes Anniinalta. Hän totesi kylmän viileästi, että sun nyt vaan pitää jaksaa. "Sillä se on varmaa, että toi hevonen ei ilman ratsastajan panosta täydellä teholla työskentele".

Nuutin mielipide tyhmistä siirtymisistä ja koko tyhmästä koulutuuppauksesta.

Niin. Nuutti on vähän sellainen mukavuudenhaluinen pieni rontti. Menossa aina sieltä mistä aita on kaatunut niin ettei tarvitse kinttujaan juuri nostella. Mutta sitten kun kaiken saa pelaamaan, heppa on kuin unelma. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla. Vaikka me ei lauantaina mitään täydellistä läpimurtoa tehtykään, niin sitä kohti mentiin kuitenkin. Pienien, ohikiitävien hetkien ajan kaikki toimi. Ja niiden tavoittelu on se, mikä ajaa mua eteenpäin jatkuvasti.

Viimeisimmissä laukoissa alkoi takapää työntää alle aika hienosti !
Pikkuravissakin säilyi aika hyvä tahti ja energia.

Kuvista sekä koutsauksesta suuret kiitokset Anniinalle ! Tulipas hieman (...) pitkä postaus, mutta toivottavasti joku jaksoi lukea, tai edes selailla kuvat... :) Seuraavaksi onkin sitten näiden analysointien vastapainoksi luvassa taas vähän erilaista postausta, ettei ihan yksitoikkoiseksi mene. Minkälaisista postauksista sinä pidät eniten?

71 kommenttia:

 1. Kivan näköistä! :)

  Kyynerpäistä ja jumppanauhasta tuli mieleen, yhdellä tunnilla ratsastuskoulun omistajan tytär oli laittanut kädet jumppanauhasta läpi ja jumppanauha kiersi selän takaa, vissiin ollut ongelmana kyynerpäiden paikka ja testattu hiukan erillaista tapaa... :D Eli hieman erikoisen näköistä. Kun alkoi hyppäämään niin otti kyllä pois. Tiedä sitten auttoiko vai eikö. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Haha aika hyvä, ehkä munkin pitäis tosiaan viritellä jotain tommosta ! Pakko keksiä joku ratkaisu tähän ongelmaan....... :D

   Poista
 2. OIs voinut edelliseen kommenttiin laittaa, mutta itsellä sama ongelma ohjien kanssa... Aina löysät. Tipahdahdin hevosen selästä elämäni ensimmäistä kertaa, koska ohjat ei ollu tuntumalla ja hevonen lähti kovassa vauhdissa kääntymään liian aikaisin, joten minä jatkoin matkaa suoraan. Tilanteesta eteenpäin onkin sumeat muistelmat. Mä heräsin vähän kuin unesta maassa ja mietin että tää on unta. Muita ajatuksia en muista enkä muista mitään ääniä ennen kuin olin istumassa kentän reunassa, siitä eteenpäin sumeat muistikuvat siihen asti että lähdin käveleen poispäin kentältä. Noh, tulipahan opittua ettei ohjia jätetä löysäksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, onneksi ei kuitenkaan pahemmin käynyt ! Voihan sitä sattua vaikka ohjat olisivat kädessäkin, joten ns. yhden askeleen etumatkaa on hevosten kanssa aina hyvä tavoitella... :)

   Poista
 3. sun kaikki postaukset on hyviä ja ne jaksaa aina lukea:) ihan paras blogi

  VastaaPoista
 4. Hahahahaha toi piirros XDDDD

  VastaaPoista
 5. Ja niin, ihania kuviakin! Tosi kivan näköinen suokki tämä Usva!

  T. Sama ano

  VastaaPoista
 6. Todella kiva, asiapitoinen mutta huumorisävytteinen postaus! Olet ilmeisen taitava ratsastaja! Sinulta kuulisin mielelläni lisää esimerkiksi hyvistä puomi/kavaletti tehtävistä (nuorelle piensuokille), olisiko mahdollista toteuttaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! :) Pitää katsoa joskos vaikka Usvan kanssa joku kerta puomeilla tai kavaleteilla työskenneltäisiin, niin voisin siitä sitten postailla ! Kiitokset ideasta, pistää mutkin miettimään ;)

   Poista
 7. Poopekaan ei mielellään lähtisi kunnolla töitä tekemään tai selkäänsä käyttämään (kukapa tahtoisi ;) , mutta meillä on toininut se, ettei heppa nää alkuun suoraa uraa. Teen sillä avoja, sulkuja ja väistöjä. Sulut ympyrällä on tuskallisia molemmille, mut se avaa heposta mielettömän hyvin! Takapää alkaa aina meillä toimimaan viimeistään tästä! Kannattaa kokeilla?! :)

  T. Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä teen myös aina alkuun paljon varsinkin sulkuja ja takaosakäännöksiä, ne toimii meillä parhaiten. Rikkoo Nuutin passikäyntiäkin samalla kuin aktivoi takaosaa :)

   Poista
 8. Vähänkö mä nauroin tolle kristallikuvalle XD mut oot sä kyllä ihan huipputaitava!! Tuut nyt päivittelee munkin hevosen avuille, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa jopas vitsin murjaisit !! Tsamppi on ihan silleen voi jumaa taas toi urpo........... :D

   Poista
 9. Juuri tällainen, äsken lukemani postaus on aivan mahtava! Mä tykkään just tämmösestä, että kerrotaan tarkasti tehtävä, sen seuraus ja tarkoitus, omat virheet ja niiden mahdollinen korjaus. Näistä vain saa niin hyviä vinkkejä itsellekin! Tänään taidan testailla tuota siirtymisjuttua ainakin. :) Myös kaikki kuvapostaukset on ihan mahtavia, jos ne oikeasti toteuttaa ajatuksella (kuten sinä yleensä teet :D)!

  Kiitos jälleen superkivasta postauksesta, jota kuvitti superhienot kuvat. Hyvältä näyttää meno molempien ponskien kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitokset perusteellisesta ja kannustavasta kommentista !! Tästä tuli hyvä mieli :)

   Poista
 10. Laita pesusienet kyynärpään ja kyljen väliin. Jos pesusienet tippuvat huomaat, että kyynärpäät ovat liian irti kehosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, pitää toteuttaa joku päivä kun on mukana joku apulainen niitä pudonneita pesusieniä keräilemässä......... :D

   Poista
  2. Tämä tosiaan toimii! :) Oon nähnyt kavereitte tuntejakin katsellessa kun joillain ratsastuskouluilla käytetty tätä. :D

   Poista
  3. Haha, tehokasta ! Voin kuvitella miten lukemattomia kertoja mulla tulee ne sienet tipahtelemaan...... :D Pitää hommata jotain tosi isoja !

   Poista
 11. susi oot pro! sun pitäis tulla ratsastaa vempulaa taas, sait sen viimeks liikkuu niin hienosti 😍 raisaki oikee ihmetteli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buhaha apua muistan miten se testas mua alkuun...... :D

   Poista
 12. Usva ja Nuutti on molemmat niin söpöjä <3

  VastaaPoista
 13. Tää oli oikein hyvä, musta on aina kiva lukea treenistä kun on hyvälaatuisia kuvia välissä! Usva on niin tajuttoman söötti :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä sun postaukset jaksaa aina lukea alusta loppuun! :) Hienosti ratsastat, ja tiedät tosi paljon hevosista. Sun blogista tekee mun mielestä persoonallisen nää sun hienosti muokatut kuvat, ja ihan omanlainen kirjoitustyyli :D

  VastaaPoista
 15. Kiva saada tämmöstä pitempääkin postausta välillä, itte tykkään paljon!:) voisit tehä esim. jonkunlaisen postauksen jossa kerrot vaikka aikaisemmista ratsastuspaikoistasi tai muuta historiaa :D
  -mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ! Ja kiitos postausehdotuksesta, pistän korvan taakse ;)

   Poista
 16. Upeita kuvia, ihanan aurinkoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä tosiaan ihana sää ! :)

   Poista
 17. Vau, Usva on aivan mahtavan ihanan näkönen! Ja postauksen perusteella se taitaa olla oikea unelma ratsastaa? Ja Nuutti on komea, niin ku aina ! Kisaatteko te Nuutin kanssa koulussa vai esteillä? En ole "uutena" lukijana oikein kerinnyt noita vanhempia juttuja lukea joten on se teidän kisapuoli jäänyt vähän epäselväksi :d Mutta ihanaa kesää sulle ja Nuutille <3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva on tosi kiva, ei mikään helppo, mutta todella nopea oppimaan ja hirmu yritteliäs :) Nuutin kanssa me ei olla kisattu pitkään aikaan (yli vuoteen), mutta tänä vuonna päästään toivottavasti edes omissa kisoissa pyörähtämään ! Koulussa ollaan kuitenkin viimeksi enemmän kisattu :)

   Kiitos ja hyvää kesää myös sulle ! :)

   Poista
 18. Jaksoin lukea koko postauksen, koska oli minusta tosi mielenkiintoinen. Selkeä ja rehellinen teksti! Parhaita ovat ehdottomasti kuvapostaukset ihan parhaine kuvateksteineen :D

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä noi suojat sopii tooosi hyvin Usvalle! :)

  VastaaPoista
 20. Mukava postaus, jaksoin lukea loppuun ja ei ollu liian pitkä:D Nuutti, Usva ja sä olette parhaita ja niin taitavia!♡

  VastaaPoista
 21. Pitkä postsus mutta luin silti. Tee joku lifestyle postsus. :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Joo pitäis kyllä, kunhan vaan saisin jonkun hyvän inspiksen !

   Poista
 22. Osaat kertoo mun mielestä tosi hyvin miten ratsastat hevosilla :) ja kuvatki on todella upeita :)

  VastaaPoista
 23. Minä aina nauran noille kuvillesi :D

  VastaaPoista
 24. Tää oli aivan huippu postaus!:) Näistä sai _todella_ hyviä vinkkejä omaan ratsastukseen ja huomenna laitetaankin norsun kanssa hiki virtaamaan kentällä. Mulla on myös sama ongelma noiden ohjien ja käsien kanssa, ne vaan valuu käsistä!:D Mutta oon huomannut, että hyvät kumiohjat estää pikkusen valumista:) Ootte Nuutin kanssa huippupari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha nonni, tosi kiva kuulla !! ;) Kumiohjat on varmaan kyllä hyvät, Anniinakin vinkkasi niistä ! Pitää siis varmaan hommata :)

   Kiitos ! :)

   Poista
 25. Mulla auttoi tohon käsiongelmaan kun virittelin kouluraipan ratsastuksen ajaksi seläntakaa molempien kyynärpäiden edestä. Eli tavallaan raippa poikittain selkää vasten ja kädet raipan taakse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan tän neuvon lapsuuden ratsastustunneilta ! :D Pelkään vaan, että hartiat valuvat liikaa eteen kun kyynärpäät pitää tietenkin olla vähän normaalia taaempana... Ryhtiä mun pitäis ehdottomasti treenata myös !

   Poista
 26. Mä saisin varmaan sydärin jos joku laite jäis jumiin! Siitä syystä en koskaan meekkään mihinkään semmosiin mitkä menee korkeelle maan pinnan yläpuolelle.. :P

  Mutta siis hyvä postaus ja näitä ehottomasti lisää! En oikeesti osaa sanoo minkä tapasista postauksista tykkään eniten kun sä teet kaikista niin hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa mua oikeastaan vaan nauratti :D

   Voi miten kiva kuulla, kiitos ! Näitä treenipostauksia on varmasti tulossa jatkossa useammin mitä vähään aikaan :)

   Poista
 27. Kuka tämä Anniina siis on? Vaikuttaa pätevältä opelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun serkku :) Kilpaillut aikoinaan aktiivisesti kouluratsastuksessa ja mm. edustanut maajoukkueessa poninsa kanssa. Ja on tosi hyvä ope ! Hirmu toimivia neuvoja, eikä anna löysäillä... ;)

   Poista
 28. Vähänkö kivaa kun selitit oikeen kunnolla tehtävät ja miten sait oikeen niistä siirtymisistä parempia ja laitot hyviä huomioita kans tonne sekaan, joita on hyvä muistaa ! Jes jes, ihana hyvänmielen postaus ja tosi kivoja kuvia ! Oot kyllä taitava ratsastaan, vaikka välillä vähän ittees vähätteletkin ;) Onneksi hevoset ei huijaa siinä asiassa, että niistä kyllä näkee, jos niitä on liikutettu joko oikein taikka sitten aivan väärin. Nuutti ja Usva näyttää molemmat niin hienoilta sun alla, lisää treenipostauksia (paljon, paljon, paljon !!!) Ja lisää ihania kuvia :D tää on huippublogi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitoksia ihanasta kommentista ! :) Tosi mukavaa jos tykkäsit, pitääkin ehdottomasti kirjoitella näitä treenipostauksia yhä ahkerammin jatkossakin !!

   Poista
 29. Sun postauksia on mukava lukea, kun lisäät aina ripauksen huumoriakin sekaan:)

  VastaaPoista
 30. Mulle tuli mieleen, että tiedätkö sä suositella jotain hyvää valmentajaa täällä pääkaupunkiseudulla? Siis ihan perus kouluvalmentajaa, jonka muistat/ tiedät olleen pätevä? :) Niin ja mahtavasti hepot näyttää kulkevan sun ratsastamana, tykkään kaikenlaisista postauksista, tätä myös jaksoi innolla lukea, kun oli ajatuksella kirjoitettu, eikä vaan selitetty 10 tehtävää putkeen ja kerrottu muutamalla sanalla lopuksi, että menikö hyvin vai huonosti vai jotain siltä väliltä. Sun pitää jatkossakin tehdä näitä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, moniakin ! Millaiselle ratsukolle ja uskallatko sanoa yhtään tarkemmin missä päin pääkaupunkiseutua olette? :) Meidän kouluvalmentajaa voisin ainakin erittäin lämpimästi suositella, en vaan tiedä kuinka kiireinen on... Kirkkonummen suunnalla kuitenkin ainakin vaikuttaa ! Ja no esim. Håcku on tosi hyvä, tiukka ja vaativa, mutta vitsikäs :D

   Voi kiitos, kiva kuulla että pidit :) Mä oon itekki taas enemmän innostunu treenaamisesta niin näitä tulee tosiaan varmaan jatkossa vähän runsaammissa määrin täällä näkymään ;)

   Poista
  2. Ollaan Lohjalla, mutta tarpeen vaatiessa tietysti voidaan jonkun matkan päähän lähteä jos jollain tietyllä tallilla valmentaa! :)

   Ei tässä nyt mitenkään oikeen kehuttavan tasoisia olla, välillä tuntuu että ne perusjututkaan ei oo oikeen hanskassa.. Heppa kyllä osaa vaikka mitä, mutta kuski onkin sitten asia ihan erikseen, jää junasta nimittäin useimmiten ihan alkumetreillä.. Joskus todella harvoin se yhteinen sävel säilyykin jostain mystisestä syystä pidempään. :D Mutta siis tavoitteena tosiaan löytää joku mukava, mutta tiukka, joka vaatii oikeesti tekemään justiin eikä melkein niitä tehtäviä.. En nimittäin oikeen itse (taaskaan jostain kumman syystä) jaksa/osaa suurempia yksinäni vaatia eli ihminen joka käskee ja potkii perseelle, että koita nyt edes ratsastaa ois aika nappi jos mielin tästä nykysestä tavasta päästä eroon :P Ei vaan, justiin kun itse pääsee laiskistumaan, niin jää sitte sille hölläily asteelle eikä sitä tuu tehtyä mitään kovin järkevää.. mutta kuka tämä teidän valmentaja on? :)

   Poista
 31. Kannattaa laittaa sienet käsien ja kylkien väliin ja sillä tavoin voi pidellä käsiä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tota pitää tosiaan koittaa, kiitos :)

   Poista
 32. Nam näyttää niin makeelta tuo Usva! Hyviä kuvia, mielellään näkis myös joskus videoita sun ratsastuksesta :) Oikeen kiva, perusteellinen postaus. Tästä saa itsekin vinkkejä omaan ratsastamiseen, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on makee pikku poniini ! :) Kiitos, tosi kiva jos pidit ! Ja joo videota pitäis ehdottomasti nappailla useamminkin, tekis hyvää itelleki :) Yritän muistaa joku kerta tyhjentää kännykän muistikortin niin että mahtus videotakin mukaan !

   Poista
 33. Oih, tuo Usva on vaan niin <3 !! Ihan huipun näkönen pikkuotus! Ja Nuuttipoika on aina yhtä komee ;) Vaikutat tosi taitavalta ratsastajalta ja kaikki sun oman ratsastuksen ja hepan liikkumisen analysointi on jotenkin niin..järkevää? en keksinyt parempaakaan sanaa :D
  Mää tykkään lukea sun ihan kaikkia postauksia, tää oli tosi selkeästi kirjoitettu mutta ei kuitenkaan liian vakavalla asenteella :D oonkin oottanut innolla millon tulee tämmösiä treenipostauksia (näitä lisää!!). Ihanaa kun Nuutti on kunnossa!
  ps kerrotko tarkemmin blogissa Nuutin iilimatohoidosta josta oli kuva fb:ssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi kiitos ihanasta, piristävästä kommentista ! Tosi kiva kuulla, että tykkäät tämmösistä postauksista vaikka tämäkin vähän pitkäksi venähti... :) Kerron juu iilimatohoidosta tarkemmin ensi viikolla kun palaan Ruotsista !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !