keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Onni on kaksi mahtavaa heppakaveria

Niin mikä aktivoituminen... eh. Mulla on riittänyt elämässäni vähän pyöriteltävää yhdellä jos toisellakin saralla ja rehellisesti sanottuna hetkittäin on ollut tosi vaikeeta. Jotain positiivista jos tilanteesta kuitenkin noukkii, niin ainakin on hevosiin liittynyt murheistani ne pienimmät ! Kerrankin...

Ja onhan mulla onneksi aivan parhaat hevosystävät. Viime viikon lopusta lähtien olen ratsastanut Nuudelin lisäksi Usvista, jonka kanssa saankin heinäkuun aikana touhuilla oikein antaumuksella ! Ihanaa, ihanaa, ihanaa  Perusteellinen heppaterapia tuleekin tällä hetkellä tarpeeseen taatusti enemmän kuin koskaan.

Kuvamateriaalia on kuluneilta päiviltä hieman heikonlaisesti, sillä aikataulut ovat taas menneet kaikilla vähän ristiin rastiin. Yritän kuitenkin saada tilanteeseen muutosta :) Viime viikolla sisko oli mukanani tallilla ainoastaan sunnuntaina, jolloin hän hoiti Nuudelin vapaapäiväkävelyt samalla kun ratsastin Usvan. Raahasin kuitenkin kameran mukaan kentän laidalle, joten loppupuoliskon tuuppailuista löytyy muutama kuvanen !





Vasen laukka on hieman oikeaa vaikeampi saada pyörimään kunnolla.

Jalat hieman levällään, mutta lähes tasan ! Hieno tammanen.

Usvis oli sunnuntaina aika hyvä. Alkuun hieman kiinni oikeassa ohjassa, eikä vasen pohje tahtonut mennä läpi, mutta suoruuden kanssa työskenneltyäni rupesi tamma asettumaan melko mukavasti. Tiedän pari ihan valtavan hyvää tehtävää, mitä meinaan sen kanssa tällä viikolla hinkata, mutta niistä mahdollisesti lisää myöhemmin.

Nuutti tosiaan palaili viime viikolla laidunlomaltaan ja torstaina oli kranion vuoro. Yksittäisiä kireyksiä ei yhtä uskottavasti toisen hevosen kaviosta saanutta aluetta lukuun ottamatta oikeastaan ollut, mutta tasapaksua, lievää lihasten jännittyneisyyttä oli havaittavissa vähän kaikkialla. En muista kauanko otusta käsittelin, mutta vähän meinasi muutamassakin välissä usko loppua, kun tuntui ettei mitään tapahdu. Seuraavana päivänä eron kuitenkin etenkin selän alueella havaitsi melko selkeästi. Liikkumiseen vain en ole edelleenkään ihan tyytyväinen (periaatteessa se on ihan ok, mutta kaipailen vähän lisää elastisuutta), joten uusin käsittelyn parin viikon sisällä.

Maanantaina meillä oli kummankin hepan kanssa maastopäivä ja voih... vauhtia riitti ! Nuutti keräsi kierroksia jo ennen kuin pääsin selkään, sillä tallin pihalle kannetut pöydät sekä tuolit uhkasivat syödä raasun elävältä. Siinä mokoman steppailua sekä jättiläismäistä kaulalihasta katsellessani mietin vain että voihan ihme... miten mä saisin tuon Nuudelin esille aina ratsastettaessakin ?! Muuallakin kuin maastossa, pusikoissa temmeltäviä örrkimönkiäisiä ihmetellessä. Se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi, ellen sitten joku kaunis päivä satu saamaan sitä kauan odotettua ahaa -elämystä........

Hyviä hetkiäkin onneksi riittää ! Julkaisematon kuva viime kuulta, © Jonna.

Usvan kanssa usvatettiin oikein kunnolla. Ei siksi, että olin niin suunnitellut, vaan koska Usva niin halusi. Mä en käsitä, miten noin pieni palleroinen voi mennä niin kovaa ! Seuraavalla kerralla pitää yrittää muistaa Sports Trackerin olemassaolo ja mitata huippunopeus. Ja tiedättekö, vuosikausia pukkihirmun kanssa elelleenä on ihan huisia päästellä hevosella, joka ei pukittele ! Kaikki on fine niin kauan kun hevonen menee kovaa, mutta siinä vaiheessa kun se menee kovaa ja pukittelee niin... ei kiitos. Lukemattoman monet kerran keskelle peltoa mätkähtäneenä ja hevosen loittonevaa takamusta katselleena voin ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa: siinä vaiheessa peli on menetetty !

Eilen tehtiin painostavan kuumuuden vuoksi Usviksen kanssa melko kevyt treeni maneesissa. Vähän siirtymisiä käynti - ravi - käynti, ja sitten tulevan lauantain koulurata niiltä osin miltä sen muistin :D Tänään pikkuneiti saa vapaapäivän, huomenna varmaankin treenaillaan tuota rataa, perjantaina kevennellään luultavasti maastossa, ja lauantaina olisi tarkoitus suunnata kisoihin. Huii, saa nähdä miten käy ! Nuutin ohjelma on varmaan aika saman näköinen, joskin tämä päivä voisi sen osalta sisältää keventelyä kentällä. Eilen käytiin ukkelin kanssa (taas) maastossa, jossa se menohaluistaan huolimatta tuntui kerrankin siltä, ettei meinaa pukitella ! Tähän on varmaan syynsä........


Niin... sinne katosi tehokkaasti se ylimääräinen energia. Melkein vei mun huumorinkin mukanaan. Pahainen riiviö, se oikeasti juksutti mua. Ensin tulee luokse korvat hörössä kuten yleensä aina, ja sitten kun olen ojentamassa kättäni niin: "ähäkutti, etpäs saa !!". Tuli taas mieleen se lasten satu siitä karkuun juoksevasta piparkakkupojasta... "kipin kapin kirmatkaa, piparkakkupoikaa Nuudelia ette kiinni saa !"...

Ohho, melkoisen sekametelipostauksen sainkin teille taas toimitettua... jaksaako kukaan lukea näitä? Yritän tosiaan kasata itseäni ja reipastua blogin suhteen, mutta mitään en nyt tilanteesta riippuen lupaa. Pohjalta ei kuitenkaan suunta ole kuin ylös, joten valoa kohti eikös vain ! :)

P.S. Muistatteko vielä muutama viikko sitten käynnistyneen Hevoshullu -kilpailun, jossa me bloggaajat lopulta yleisöäänestyksen muodossa kilpailimme kesäisestä tuotepaketista jollekin lukijallemme? Lopultahan siinä kävi niin, että me voitimme, ja sain täten arpoa palkinnon kaikkien sarjakuvan suunnittelussa auttaneiden kesken. Käsitin itse hieman väärin ja luulin arvonnan olevan avoin kaikille, pahoittelut siis tästä erehdyksestä... Hevoshullun kesäisen tuotepaketin arpa kuitenkin päätti osoittaa Nennalle, onnea ! Sinuun otetaan yhteyttä sähköpostitse. Kiitokset kaikille osallistuneille sekä äänestäneille ! Alla vielä vasemmalla kilpailuun lähettämäni sarjakuva, oikealla siitä se lehden versio.

Klikkailkaa suuremmaksi niin tekstit näkyvät paremmin.

33 kommenttia:

  1. Usva on niin nätti hevonen :) ja wau toi sun ja Nuutin kuva :>

    VastaaPoista
  2. Mikä se palkinto olisi ollut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevoshullun kesäinen tuotepaketti, mm. uusin Hevoshullu, julistespessu, lehtikotelo, kalenteri ja ylläri :) Olisi ollut kiva arpoa se kaikkien lukijoiden kesken, mutta yritän järkkäillä jotakin muuta mukavaa !

      Poista
  3. Sun postaukset jaksaa aina lukea :)

    VastaaPoista
  4. sä oot nii hyvä ratsastaa! usva ja nuutti on hienoja hevosia. :)

    VastaaPoista
  5. On sulla kyllä tosiaan ihan mahtavan oloiset heppakaverit, ihana postaus taas kerran :-) Tsemppiä elämän kiemuroiden ratkomiseen, ja muista aina pitää matkassa tuo positiivinen asenteesi! Asioilla on onneksi tapana järjestyä... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, tunnen kyllä itseni tuolla saralla ihan erityisen onnekkaaksi :) Ja kiitos, yritetään ! Onneksi tosiaan näin, ennemmin tai myöhemmin... ;3

      Poista
  6. Vau, sä olet kyllä osaavan oloinen ratsastaja, molemmat hepat näyttävät taas niin hyvältä. :) Mihin ootte menossa kisoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Karjalohjalle ollaan suuntaamassa :)

      Poista
  7. OI IHANAA! :) Mahtavaa voittaa viimeinkin jotain ja pitkästä aikaa taas jotain! Nyt kyttään sähköpostia 24/7!

    VastaaPoista
  8. Hevoset on kyllä tosiaan ihan parasta terapiaa. Itelläki kuoli isoisä muutama viikko sitten, ja kaiken surun keskellä oli ihana tietää, että tallille pääsee aina. Omaa hevosta ei enää valitettavasti ole (lopetettiin lannehalvauksen vuoksi viime lokakuussa), mutta useita muita heppakavereita kyllä.

    Pakko vielä sanoa sen verran, että sulla on tosi hieno blogi. Nuutti vaikuttaa postauksiesi perusteella upealta hevoselta. Samoin myös tämä Usva, tsemppiä teille sinne kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, otan osaa isoisäsi sekä hevosesi poismenon johdosta... :( Onneksi olet saanut muista hevosista itsellesi tukea, nämä kaviokkaat ovat kyllä ihan käsittämättömiä voiman lähteitä ♥

      Kiitos kovasti tsempeistä sekä kehuista, mukavaa jos tykkäät !

      Poista
  9. sun sarjakuva on parempi ku toi oikee :DDD vaik seki on kyl iha hyvä

    VastaaPoista
  10. oi vitsi mä diggaan suokkei, usva on tosi mageen näköne :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mäkin olen Usvan myötä päässyt kyseiseen rotuun sisään ihan uudella tavalla :)

      Poista
  11. meneepäs teillä Usvan kanssa hyvin ! :-)

    VastaaPoista
  12. Mä oon just tässä mm-kisojen aikaan vasta innostunut futiksesta ja nyt oon ihan in lööww (vaikka en tajuukkaan siitä juurikaan mitään, varsinkaan niistä liigoista, kun niitä on eri maissa ja kaikkee liian monimutkasta mulle xd..) ♥ Sunhan lempimaa oli Espanja :) ? Mikä sun suosikkijoukkue on siis ei mm-kisois? Ja joo oli näköjään pakko tulla kertomaan asiasta sulle, mut mut mut ok nyt lopetan

    Ihan mahtavia kuvia sulla taas kerran ! Jotenkin ihanan kesäisiä (: Sun blogi on muutenkin tosi hyvin kirjoitettu, tyylikäs ulkoasu, kuvat on parhautta ja samoin kuvatekstit.

    Hyvää kesää sulle ja sun heppakamuille (-:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii ihanaa jos oot innostunu ! Varoituksen sananen: kohta oot niin sisällä siinä jalkapallokuplassa että ulos ei oo enää tietä !! ;)

      Ja joo Espanja on mun ikuinen ykkönen, kaikessa :) Lemppariseurajoukkue on Real Madrid, mutta seuraan koko Espanjan liigaa aika tiiviisti, vähän kaikkia kannattaen....... :D

      Hyvä että tulit kertomaan mulle, haha, jalkapallosta on aina kiva höpöttää ! Hevoset ja fudis, mun kaks lemppariaihetta ;) Ootkos sä jo löytänyt itselles sen suosikkijoukkueen MM-tasolla? :)

      Voi kiitos kovasti kehuista, ihanaa jos tykkäilet ! Oikein hyvää kesän jatkoa myös sulle ! :)

      Poista
    2. Hah :D Mietin että mistä sä seuraat Real Madridin (tai muidenkin joukkueiden) pelejä? Tuleeks niitä ihan telkkarista tai mistä nettisivulta vois löytää tuloksia? :)

      Ehkä mä tonne Brasilian puoleen kaadun. Ne näyttää pelaavan tunteella ja vaikuttaa jotenki symppiksiltä :D Niiden pelei oonki eniten seurannut ja toivonut Brasilialle menestystä, nii alko kyllä suruttaa Saksa pelin jälkeen kun katsoin David Luizin haastattelun :(... Toivottavasti lauantaina paremmin:)

      Poista
    3. Telkkarista tulee jotain (lähinnä maksukanavilta), mutta eniten seuraan pelejä netistä, kannattaa tsekata mm. sportlemon.tv !

      Nonni, Brasilia onkin ihan suuri futismaa, joten seurattavaa taatusti löytyy ! Oli tosiaan kyllä vähän surullinen peli tuo... Mutta ehkäpä sisuuntuivat tästä ja pistävät Hollannin huomenna koville !

      Poista
  13. Kumman toivoit voittavan Saksa-Brasilia pelissä? Mitä mieltä oot koko pelistä? :/ Ite tuli brassifanina vuodatettua kyyneleitä ainakin koko Brasilian edestä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, ymmärrän sun tuntemukset oikein hyvin kun tosiaan itekki tota Espanjan kohtaloa aika vuolaasti niiskutin...

      Mutta siis noh, mulla ei oikeastaan ollut koko pelistä mitään selkeetä mielipidettä. Saksan pelejä kateltuani aattelin, että ne tosiaan voi olla aika vahvoilla varsinkin kun Thiago Silva istui penkin puolella, mutta ihan tuollaisia lukemia en olisi odottanut... ;s Nuudeli kun on Saksasta alkujaan niin vähän vitsillä peukutin ensimmäisiä maaleja, sen jälkeen tuli jo vähän sellainen olo, että älkää nyt ihan täysin nöyryyttäkö... :(

      Lohdutuksena sulle kuitenkin sen verran, että Brasilialla on vielä pronssiottelussa mahdollisuus paikkailla tätä tappiota ! Varmasti (tai uskottavasti, toivottavasti?) sisuuntuivat tuosta ja haluavat voittaa kansan puolelleen pelaamalla Hollantia vastaan paremman pelin !

      Poista
    2. Toivon niin :( Nyt kun saadaan Silvakin kentälle niin puolustukseen ryhtiä! Mielenkiintosta nähdä ketäs siellä hyökkäyspäässä pelaa...

      Poista
    3. Vielä pakko lisätä että säälittää David kun hän oli kapteenina niin tämmöinen peli :/ Sitä en ymmärrä kun jotkut brassifanit alkoivat viheltää Fredille ja lopulta koko joukkuelle, just kun joukkue tarviis tukea! Onneks Oscar toi ees jotai valoo ♥

      Poista
    4. Joo sitä viheltämistä mä en kans ymmärtäny !! Mulla ei IKINÄ tulis mieleen buuata omalle maalle (eikä edes vastustajalle... en ymmärrä tota yhtään...), vaikka kuinka huonosti pelaisivat :( Ja etenkin toi, että tosiaan yhteen pelaajaan kohdistetaan kaikki "viha"... Se ei oo oikein.

      Mutta tosiaan, uskon että Silvan paluu nostaa pelin vähän korkeammalle tasolle. Ihan jo tietenkin sen takia, että puolustus on taatusti ryhdikkäämpi, mutta ennen kaikkea ihan sellaista yleisen taistelutahdon luojaa Brasilia nyt tarvitsee ! Kaikkea ei sentään vielä ole menetetty :)

      Poista
  14. Moikka! Tulee varmaan vähän puskista tää kysymys, mutta minkä merkkinen tuo Usvan satula on? Näyttää meinaan tosi hyvältä satulalta omaan silmään! Usva on tosi söpö, muttei läheskään yhtä söpö kuin Nuutti ;) Hih, terkkuja rapsutuksia tasapuolisesti heppakavereille, ja hyvää loppukesää myös sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on joku Prestigen koulupenkki, ja on kyllä mukava ! Tarkempaa mallia en tiedä, pitääpä seuraavaksi katsoa lukeeko satulassa :)

      Poista
  15. heippa! missä oot opiskellu tota kraniosakraaliterapiaa? :)

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !