keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Viime viikon aurinkoiset tuuppailut ja muuta höpinää

Täällä taas. Viime viikon loppu meni sukuloidessa, ja sen jälkeen olenkin talleilulta jääneen vapaa-aikani kuluttanut kaiken maailman "ylimääräisiä" pikkujuttuja järjestellen. Ehkä kaikki kohta helpottaa, oma olo on ainakin taas vähän parempi. Nuudeli on tehnyt hommia melko normaalisti, ja liikkunut (kop, kop, kop...) ihan hyvin. Usvakin palaili tällä viikolla laidunlomaltaan ja sai eilen kraniokäsittelyn, eli päästään senkin kanssa taas treenin makuun.

Viime viikon torstaina saatiin pitkästä aikaa kuvamateriaalia meidän erittäin vakavasti otettavista tuuppailuista, kun Sofia saapui kameran kanssa paikalle. Oli aivan ihana ilma; todella lämmin, muttei kuitenkaan painostava. Tehtiin töitä melko lailla kunnolla (niitä pieniä hetkittäisiä lopahduksia lukuunottamatta, hehe, kuskin istunta ei meinannut riittää.....), ja Nuutti oli pitkästä aikaa hikinen muualtakin kuin satulan sekä vyön alta. Score ! Yleensä heppanen ei juuri hikoile, koska ratsastaja hoitaa sen hänen puolestaan.

Olen vahingossa raahannut kaikki ratsastushanskani kotiin niin piti mennä ilman. Oli ihan kamalaa.

Joskus ehkä vajaat parisen viikkoa sitten Nuutti liikkui yhtenä päivänä todella kummallisesti. Olin kranioinut hepan muutamaa päivää aiemmin, joten kopeloin kaikki paikat läpi vähän pintapuolisesti. Mitään merkittävää en löytänyt ja koska selkeää epäpuhtauttakaan ei liikkeessä ollut, neuvoi Pekka tsekkaamaan sekä oikean että vasemman leveän selkälihaksen. Etenkin sen kainaloon tulevan pään hän käski käsittelemään oikein kunnolla. Tein työtä käskettyä, ja seuraavalla kerralla Nuudeli liikkui taas normaalisti. Se on varmaan ottanut laitumella hieman osumaa (siitä kielivät lukuisat taisteluarvet ympäri kehoa, heh...) tai vaihtoehtoisesti kiusannut muita, joutunut tekemään erilaisia väistöliikkeitä (se on aika ninja, näkisittepä välillä...) ja esimerkiksi liukastunut. Onhan tuossa laumaelämisessä omat riskinsä, mutta ehkä se hevosen onni on riskin arvoinen.

Nuuskuli kamuleidensa kanssa sunnuntaina, kun Sofia kävi hakemassa pojan sisään.

Päätin kuitenkin tällä viikolla siirtää Nuutin laitumelta tarhaan ihan siitä syystä, että se on sisälle lepäämään päästyään ollut huomattavasti energisempi ja tätä kautta luonnollisesti miellyttävämpi ratsastaa. Lisäksi laitumet alkavat olemaan melko kuivassa kunnossa, joten syötävää on niukasti. Näin ollen suuressa laumassa syntyy helpommin kahnauksia ja myös ötökät tuntuvat muuttuvan suuremmaksi ärsykkeeksi. Nuutti ei normaalisti juuri moisista kiusankappaleista piittaa, mutta nyt se on ollut joka päivä laitumen portilla vastassa ja hikisenä potkinut paarmoja kimpustaan. Otus on ollut silminnähden onnellinen päästessään tallin viileyteen nukkumaan.

Yhtenä päivänä se makoili karsinassaan aivan reporankana. Ilman korvien liikkeitä olisin voinut luulla sen kuolleen niille sijoilleen, sillä silmät pysyivät visusti kiinni huhuiluistani huolimatta. Hetken aikaa se siellä pötkötteli, kannoin varusteet karsinalle ja harmittelin puhelimesta loppunutta akkua, kunnes huomasin pörröisen pään kurkkivan kaltereiden välistä. Taisi olla melkoiset power napit, kun virtaa riitti maneesissa vaikka muille jakaa.

Miten suorastaan tyhjästä voikin saada näin paljon tekstiä? Säästän teitä hieman, ja kertoilen meidän loppuviikon treeneistä ihan pikaisesti. Nuutti oli pääosin aika mukavalla tuulella, se pysyi hyvällä tuntumalla ja runsaan verkkailun jälkeen rupesivat jalatkin liikkumaan. Suurimpana ongelmana oli se, että isompaa liikettä hakiessani oma istuntani ei riittänyt pitämään pakettia kasassa niin hyvin, ja Nuutti tuppasi valahtamaan hieman kiireiseksi. Onneksi näitäkin hetkiä saatiin melko hyvin nopeilla siirtymisillä korjattua. Heti kun tunsin Nuutin esimerkiksi ravissa lipeävän, otin sen takaisin, siirsin käyntiin, ja taas nopeasti takaisin uuteen, hyvään raviin. Onnistuneet pätkät kasvattivat pituuttaan, ja lopettamaan päästiin oikein hyvillä mielin.

Melkoinen ralliponi.
Tässä vaiheessa Nuudeli alkoi kantamaan paremmin suurta rintakoriaan.
"No voi äiskä kuule, on kai mun helpompi kulkea kun lopetit sen röhnöttämisen."

Vielä yksi positiivinen juttu muuten tähän loppuun: meidän kengittäjämme kävi tuossa ööh... reilu viikko sitten (?) tallillamme kenkäämässä pari hevosta ja katsoi pyynnöstäni Nuutin sädemädän tilanteen. Se on mun mielestä mennyt hieman paremmaksi, mutta halusin nyt ihan perusteellisen mielipiteen taatusti asiansa osaavalta ammattilaiselta. Kengittäjän kommentti oli, että ei tuo paha ole. Ruman näköistä, mutta huonokuntoisin alue on onneksi säteen keskellä, eikä mene sen syvemmälle. Pitkälti saadaan pidettyä kurissa ihan vain oikealla kengitysvälillä, ja voin kuulemma nukkua yöni rauhassa :) Hienoa, että edes jonkun suhteen !

"Kattokaa nyt mitä toi puuhaa. Ei oo ihan kaikki nappulat oikeilla paikoillaan."
"Ja mä en näe tässä mitään hauskaa joten lopettakaa se nauraminen."
"Turhaan sössötät siinä senkin apina."
"En anna sulle ikinä anteeks. Paitsi jos sulla on mulle jotain herkkua, vaikka porkkanaa. Tosi paljon porkkanaa."

Kaikista postauksen kuvista suuret kiitokset Sofialle, joka loikki ympäri kenttää parempien kuvauspaikkojen perässä ;) Yritetään sopia mahdollisimman pian jotain kuvauspäivää peltomaisemissa ja lisäksi suunnitteilla on yksi toinenkin kiva juttunen. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin, oikein hyvää pikkulauantain jatkoa kaikille !

43 kommenttia:

  1. tän postauksen viimeiset kuvat olivat aivan ihania XD sä todella osaat lukea Nuutin ajatukset noita kuvatekstejä kirjoittaessa :'D kivasti muuten sävysävyyn sun toppis ja Nuban satulahuopa, ihan tarkoituksellisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos :D Joo tarkoituksella valitsin turkoosin topin - ihan kaupasta saakka ;) Olisin laittanut näihin kuviin pintelitkin ellei olisi ollut niin kuuma päivä !

      Poista
  2. Kummasti sitä tekstiä kertyy vaikkei asiaa olisikaan paljon (kokemusta on)... :D Näitä sun postauksia on kyllä kiva lukea vaikka tekstiä löytyy enemmänkin :) pakko vielä
    sanoa että ihania kuvia ja hieno parivaljakko te kyllä Nuudelin kanssa ootte!

    P.S. On vähän tämä kommentoiminen jäänyt kun luen nykyään bloglovinin kautta smutta nyt ryhdistäydyin xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihana kuulla ! :D Ja voi kiitos :)

      Bloglovin' on kyllä kätevä, itekki oon yrittäny opetella sen kautta selailemaan, kun bloggerilla tuntuu aina tasaisin väliajoin olevan milloin mitäkin ongelmaa... Ja hei älä huoli, oon nyt muutaman kuukauden ollu niin luokattoman surkee bloggaaja, että ihan hävettää huomata kuinka postauksia silti jaksetaan lukea ja kommentoida ! Mäkin siis yritän tällä saralla kovasti ryhdistäytyä....... :D

      Poista
  3. Onko Nuutti liikkunut aina noin "selättömästi"? Kiinnitin nyt jotenkin huomiota, ei se minusta ennen ole tuollaiselta näyttänyt? Ja en sano tätä pahalla, kunhan kiinnitin tuohon huomiota, sinä tietysti tunnet hevosen, en minä näiden kuvien perusteella :) Söpö ja hieno se kyllä on, olisi joskus kiva nähdä ratsastusvideotakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis... huomiosi ei ole lainkaan tuulesta temmattu. Nuutin liike ei sitten viime vuoden jumahdusten ole ollut ihan entisensä, vaikka onkin kranion avulla mennyt paremmaksi jatkuvasti. Selän kuntoa olen silti miettinyt ja mietin edelleen, koska toisinaan musta tuntuu että se ei liiku yhtään. Ainahan hepalla on hieman jäykkä lanne ollut, mutta on se silti pystynyt suuremmin ja elastisemmin kulkemaan. En vain oikein tiedä mikä selässä voisi olla, sillä se on sekä eläinlääkärin (klinikallakin) että kranio-Pekan toimesta tutkittu ja hoidettu, eikä mitään suurempaa mainittavaa ole löytynyt... Tai no lannerangassa on yksi okahaarake, joka välillä kiristää vasemman puolen pitkän selkälihaksen, mutta aluetta säännöllisesti käsittelemällä se on pysynyt aika hyvänä. Välillä tulee kuitenkin ihan kamala epätoivo, kun tajuaa miten selän liikkumattomuuteenkin saattaa olla syy vaikka ihan muualla... Vaan missä? Röntgenkuvatkin ovat aina olleet puhtaat oikeasta takajalasta, kintereestä löytynyttä pientä luunsirua lukuun ottamatta, ja senkään ei pitäisi liikkumiseen vaikuttaa millään tavalla. Voihan vika olla myös mussa ratsastajana, ja siinä, että oltiin aika pitkään sellaisella "harmaalla alueella", eli ei päästy säännöllisesti treenaamaan ja kasvattamaan kuntoa entiselleen. Nuutti kuitenkin tykkää liikkua ja liike myös aina ratsastusten loppua kohden paranee, joten katsotaan kuinka pitkälle päästään yksinkertaisesti tasaisella liikutuksella sekä kraniolla. Pekkakin lupasi joku päivä tulla katsomaan Nuutin läpi kun hänelle tuosta parin viikon takaisesta huonosta päivästä itkin... :D

      Ja ihmissilmää voi toki myös hämätä kuvissa tuo hieman liian iso masu... :D Nythän se on kesän ollut laitumella, mutta muun ajan syönyt kupunsa täyteen olkipellettikuiviketta, minkä vuoksi olenkin tässä kartoittanut purua kuivikkeenaan käyttäviä talleja... Ei se nimittäin koskaan ennen ole noin pallero ollut, päinvastoin.

      Sori ihan kamalasti tällaisesta romaanivastauksesta, mutta siis harvase päivä revin hiuksia päästäni näitä asioita pohtiessani... :D Näiden torstain treenien jälkeen olin vain niin iloinen siitä, että Nuudeli oli jälleen tavallaan palannut siihen moodiin, missä ollan nyt edetty, vaikka siis kokonaisuuteen en ole tyytyväinen ennen kuin ollaan siellä mistä viime vuonna tipahdettiin ! Pitää vain toivoa, että sitä kohti edetään...

      Mutta kiitos, söpö Nuudeli tosiaan on ♥ Ja voi kun tiedän myös miten hieno se on parhaimpina päivinään ollut !! Äh, taidan kääntää veistä haavassa vanhoja kuvia selailemalla... Voisi pistää niitä julkaisuun joku päivä, niin näkisitte te lukijatkin vähän sitä meidän tavoitetta ihan konkreettisesti... :)

      Poista
  4. Vähän pidempi postaus ei haitannut ollenkaan, sun tekstiä on niin kiva lukea! Ja paljon plussaa hienoista kuvista! :)

    VastaaPoista
  5. Hauskoja noi vikat kuvat! :D Oot vaan niin hyvä kirjottaja!

    VastaaPoista
  6. jeee hyvä te ! ja ihania kuvia :-)

    haha noi viimesten kuvien kuvatekstit..... XD

    VastaaPoista
  7. Oih, ihania kuvia! Nuutti näyttää olevan tosi hyvässä kunnossa, liikkuu hienosti ja voi miten kiiltävä karva sillä on ! :-) tsemppiä kovasti teille treeniin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ! :) Parempaan päin toivottavasti, pätkittäin se liikkuu jo tosiaan ihan kelvollisesti !

      Poista
  8. Ihania kuvia ja kiva postaus muutenkin!<3

    VastaaPoista
  9. Ihana Nuutti♥

    VastaaPoista
  10. hienoja kuvia, erityisesti tuo ensimmäinen:)

    VastaaPoista
  11. Mitä kaikkea Nuutti osaa ja kuinka korkeitä esteitä se hyppää? Se on tosi söpö ja ihanan oloinen luonne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se osaa vaikka mitä niin halutessaan ! ;) Ei vaan ööh... no siis koulupuolella sen kanssa selviää yleensä ihan ok helppo A tasoisista radoista, mutta sen jälkeen menee hieman vaikeaksi. Väistöt onnistuvat jotenkuten, mutta hankalia ovat kyllä. Laukkasulut menevät helpommin ! Yksittäiset laukanvaihdotkin onnistuvat silloin kun arvon Nuudelille sopii ;) Muutoin se ei ota vaihtoapuja kuuleviin korviinsa, vaihtaa ristilaukalle, tai etupään ennen takapäätä.

      Esteitä Nuutti on loikkinut Saksassa 130cm tasolle saakka, kotona toki enemmänkin :) Mun kanssa ei noihin korkeuksiin ole ollut asiaa, mutta ollaan me sen kanssa joskus kultaisina aikoinamme jotain 120cm -ratoja treenailtu.

      Kiitos, sitä se tosiaan on ♥

      Poista
  12. Nuutin korvat tossa tokassa kuvassa XDDDD Ihan ku sil ois lapaset niissä!!

    VastaaPoista
  13. Ihanan kesäisiä kuvia hienosta ratsukosta! :-)

    Hyvä kuulla, että sädemädän tilanne on kengittäjän mukaan parempi. Se on ikävä ongelma, joka otollisissa olosuhteissa lähtee helposti etenemään syvemmällekin. Entisellä hoitohevosellani on paha sädemätä etenkin etukavioissa, ja lopulta se rupesi oireilemaan ihan kumpaakin etustaan vuorotellen ontumalla. Huolellisesta hoidosta huolimatta ei auttanut kuin vaihtaa tallia (turvekuivituksesta puruun ja kuivemmat tarhat), jotta tamma viimein saikun ja huolellisen hoidon kautta saatiin takaisin ratsastuskuntoon. Kaikkea näiden kanssa kyllä voikin olla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :)

      Juu älä muuta sano... Mäkin oon ollu välillä tosi huolissani noista Nuudelin töppösten tilanteesta, mutta onneksi näin. Hyvä, että sunkin hoitoheppa kuitenkin saatiin takaisin kuntoon ! Itsekin olen itseasiassa sekä näiden kavio-ongelmien että Nuudelin ahneuden vuoksi vähän miettinyt lähialueen purukuivitteisia talleja mahdollisen muuton vuoksi. Niitä vain ei puitteiltaan muutenkin hyviä ihan kamalasti tunnu olevan... ;s

      Poista
  14. Kiva postaus ja söpöjä nuo vikat kuvat, hepalla oli korvat noin hassusti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos, Nuutti vähän loukkaantu ku kastelin sen päätä... :D

      Poista
  15. Ihana postaus! Sun tekstit aina yllättää positiivisella tavalla :) ja kuvat teli hyvästä postauksesta vielä paremman !

    VastaaPoista
  16. Kiva postaus, ja aivan ihania ja hyvälaatuisia kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäki ihailin noiden kuvien laatua vaikka kuinka kauan ! Sofia on hyvä kuvaaja :)

      Poista
  17. Mikä tän blogin malli on ja miten oot saanu ton" mallin suunnittelija" tekstin pois? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en nyt kyllä yhtään muista :o Juuri vaihdoin malliakin uuden ulkoasun mukana. Tarkoitatko siis tuota tekstipätkää tuolla alhaalla missä nyt lukee "Malli: Simple"?

      Poista
    2. juu sitä tarkoitin

      Poista
    3. Ai siis juu ! Tuolla bloggerin "ulkoasu" -kohdassa, ihan alin gadget, missä lukee "nimeä" :) Sieltä pääsee kirjoittelemaan tuonne lootaan haluamansa tekstin !

      Poista
  18. Heips!

    Löysin sun blogin tänään ja luulenpa et tulen vierailemaan täällä jatkossakin. Kirjoitat tosi kivasti ja mielenkiintoisesti, tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla, kiitän ! Tervetuloa lueskelemaan :)

      Poista
  19. Hiukan on tämän blogin pitäjä matkinut sinun blogisi nimeä:
    http://puoliverinenprinsessani.blogspot.fi/
    :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, arvasin että näin vielä joku päivä käy... :D

      Poista
  20. Ihanat noi korvat tolleen sivulla :3 Söpö kieli :D Tosi hienoja ja laadukkaita kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toinen vähän loukkaantu saamastaan suihkuta... :D Kiitos ! :)

      Poista
  21. Nuutti näyttää kuvissa oikein kauniilta. Ja tuo kuva missä on kieli ulkona ja korvat sivulla. Näyttää kuin sitä ois pyydetty poseeraamaan tolleen mut se ei ois halunnu. :'D

    -Nimetön lukija

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !