tiistai 11. marraskuuta 2014

Mitä kuuluu kukkuluuruu

Jahas, missähän se talvi oikein luuraa. Kaverit pohjoisnavalta (tai jostain muualta missä on lunta) laittelevat pakkasessa huurtuneiden linssien läpi kuvattua materiaalia pitkin feisbuukkia ja täällä etelässä elellään kuravellin keskellä. Kävin viime torstaina vaihtamassa mun autoon renkaatkin. Tai siis, vaihdattamassa. Yritin ensin itse, mutta eihän siitä mitään tullut kun jo tunkin irroittaminen takaluukun telineestä aiheutti pienen hermoromahduksen. Piti siis nöyrtyä, pakata renkaat kyytiin ja ajella läheiselle huoltamolle jonottamaan. Siellä oli muutama muukin hädissään joka vuosi yhtä yllättäen saapuvan ensilumen liukastamista ajoradoista......

Pakollinen "siinä se nyt killuu" -kuva.

Ja seuraavana päivänä se illan mittaan loskaksi muuttunut möhnä oli enää muisto vain. Mikä oli kyllä siinä vaiheessa ihan hyvä juttu, sillä mun hokit eivät menneet Nuutin poposiin. Ähersin ja puhersin kunnes tallikaveri kysyi, että niin siis ovathan sun nastat oikean kokoiset. Ai hä? Onko niitä erilaisia? Jumankiuta. Hankalaahan se varmaan on 10 millistä siihen 8mm reikään änkeä..................... Mikkelissä viikonlopun yli luuhatessani kävimme sitten Anniinan kanssa hokkiostoksilla ja nyt ovat oikean kokoiset odottamassa lunta ja pakkasia. Siellä Mikkelin mailla molempia oli jo, ja saisivat kyllä tulla pian tännekin.

Hokeista puheenollen mietin tässä pidänkö Nuutin läpi talven viime vuoden tavoin ainoastaan kantahokeissa vai mitä oikein teen. Maneesissa sulalla pohjalla tuuppaillessa neljä hokkia kuitenkin jarruttavat liikettä melkoisesti, mutta reippaammat maastolenkit kaiketi vaatisivat enemmän pitoa kuin mitä kantahokit antavat. Sellaisia nimittäin haluaisin tänä vuonna painella oikein kaikkien edellisten edestä, kun mopo viimeinkin on ainakin suurimman osan ajasta jotenkuten hanskassa. Hmm hmm... Miten te tapaatte omat hevosenne hokittaa?

Melkoiseksi pikapostaukseksi menee nyt, mutta pakko päästä nukkumaan... Nuutin kuulumiset kaikessa lyhykäisyydessään siis: liike on ollut oikein hyvää ja etenkin raviin ollaan saatu mukavasti terävyyttä, mutta samalla kuitenkin myös tiettyä viivettä. Jes ! Torstaina meillä oli jälleen parin viikon tauon jälkeen koulutunti, joka tuntui tällä kertaa kestävän huomattavasti kauemmin kuin normaalisti. Ei siksi, ettäkö meillä olisi mitenkään järisyttävän huonosti mennyt, vaan siksi, että ajatuksia heräsi niin monenlaisia. Niitä on todella vaikea pukea sanoiksi, mutta yritän kuitenkin hieman myöhemmin omassa postauksessaan. Nuutti oli joka tapauksessa oikein hyvä, ja esimerkiksi raviväistöt olivat ehkä meidän parhaimpiamme ikinä. Ne varmaan tulivat mukaan kuvioihin niin äkkiä kaiken muun hinkkaamisen lomassa, ettei Nuutti tavalliseen tapaansa ehtinyt mulle siinä suuttumaan... ;)

Tänään ratsastelin heppasen maneesissa rentsisti ilman satulaa ja sisko otti ennen tuntiaan meistä muutaman kuvan. 

Huomenna pidetään ennen kranio-opiskeluita joku ulkoilutuokio ja torstaina on taas koulutunti. Voisimme kuulemma kangetkin kaivaa käyttöön mikäli vielä niille helppo A radoille mielimme... iik. Mitähän muuta mun vielä piti sanoa? Ai juu, arvatkaas mitä äiti yhtenä päivänä löysi ! No vanhan muistikortin, mistä löytyi ikivanhoja kuvia mm. Nuutista. Meinasin ruveta itkemään. Laittelen näitä esille varmaankin seuraavaan postaukseen, joten stay tuned. Nyt katoan unten maille, moi !

20 kommenttia:

  1. Ne lumet hävis jo täältä Mikkelistäkin :( Oli ehkä nippanappa puoltoista päivää, just sen verran että ehti innostua ja iloita että jee ne tuli!, pestä koirat sillä ajatuksella että kerrankin ne ei heti likaannu ja todeta että jaahas. Ihan tyhmää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ne siellä ainaki sen viikonlopun ku mä olin :D Mutta hööh mälsää jos ei enää... :(

      Poista
  2. Tuohon hokkiasiaan viitaten, oletko ajatellut, että voisit laittaa kannoille ns. "normaalit" hokit ja eteen sitten hieman pienemmät. En tiedä sitten onko tämä kannattavaa tai mitä esim. kengittäjä asiaan sanoisi, mutta ajattelin vain heittää ajatusta ilmoille! (: Meillä on tällä hetkellä hevosilla kannoilla pienemmät hokit kuin normaalisti, kun kengittäjän kanssa pohdittiin että vielä ei kannata kunnon hokitusta laittaa (kengitys oli siis lokakuussa), koska maat eivät ole jäässä ja noilla pienillä hokeilla pärjää ihan hyvin tarhassa, kun meillä on kumminkin maneesi käytössä. En sitten tiedä miten tuo pienempi hokitus edessä toimii, mutta kannattaa varmaan puhua niistä hokeista kengittäjän kanssa enemmän. (: Tsemppiä teille treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo muuten eri kokoluokan hokkeja miettinytkään, kiitos, pitää jutskailla kengittäjän kanssa :) Tosiaan kunnon jäänastat tuntuu tässä sulan maan aikaan vielä vähän turhan jämeriltä, mutta ehkä se talvi sieltä kohta tulee....... :D

      Poista
  3. ootko lyömähokkeja miettinyt/kuullut? En itse kyllä tiedä niistä paljoa, mutta moni tuttu käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun tietääkseni niitä käytetään etenki sillon ku hevosella on hokit ympäri vuoden :) En tiedä kuinka isoja ne yleensä on, me kun ollaan aina noita "perinteisiä" kierrettäviä käytetty.

      Poista
  4. rakastan sun kirjoitustyyliä :DD

    VastaaPoista
  5. Meillä on kaikilla vain kantahokit. Talvi liikutaan kuitenkin eniten maneesissa, ja maastot ovat meillä vain rauhallista hölkkää usein hyvän lumipeitteen omaavilla teillä. Tarhoissakaan eivät näytä liukastelevan, joten olemme eläinlääkärin kanssa päättäneet näin.

    Nuutti on muuten kuvissa tosi hieno, vau. :)

    VastaaPoista
  6. Hahah, voin hyvin kuvitella sut noita hokkeja vääntämässä... :-D Noo, ei aina voi onnistua! Sanon tämän varmaan miljoonannen kerran mutta: Nuutti on niin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, voi sitä tuskaa kuule ku ei onnannu......... :D

      Nuo sanat saat sanoa kuule vaikka miljardibiljardi kertaa ! Aina tulee yhtä hyvälle mielelle :) Kiitos siis !

      Poista
  7. Eipä oo Mikkelin mailla enää lunta ja pakkasta... :( Sitä samaa kuravelliä ollut nyt moooonta päivää. Kuinka kiva onkaan kaivaa hevonen sieltä kuran alta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pläääh, ihan tylsää... :( Ja joo haha, on kyllä varmasti......... :D

      Poista
  8. Ääww...Nuutti on niin ihana :3♥♥

    VastaaPoista
  9. Meillä on kanssa hyvä maneesitalli, missä kantahokit täysin riittävät, kun tarhojen pohjistakin pidetään ihanteellisesti huolta huonoimmilla/liukkaimmilla keleillä. Itse olen ratkaissut asian niin, että vaikka työtä teettääkin, niin maastolenkeille ruuvaillaan sitten lisää hokkeja ja taas pois lenkin jälkeen.
    Tuntuu vaikuttaneen hevosen jalkojen kuntoonkin nuo pelkät kantahokit, kun treeni ei yhtäkkiä hokituksen takia talvella muutu kahta raskaammaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mä alan itsekin kääntyä tuon ruuvailun puoleen ! Pitää vaan muistaa aina tunkea reiät täyteen vanua tms. etteivät mene ihan täyteen kaikkea ylimääräistä... :D

      Ja siis aivan, kyllä se aika paljon kuitenkin ottaa liikettä pois kun täydet nappulakengät alla. Mukava kuulla että olet havainnut kantahokituksen myötä muutosta parempaan ! :)

      Poista
  10. Ah ihania nää kelit! Talvirenkaat ollu jo jonku aikaa käytössä. Ja ponilla hokit :D neljällä hokilla eletään yllättäen ku ulkona mennään. Btw paljo velottaisit kranio hoidosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on joo, ihan täyttä kakkaa suoraansanottuna ! :D Niin joo ulkosalla se on varmaan vähän pakollinen juttu.

      Kraniosta juttelen mielelläni lisää vaikka sähköpostin (susanna.niemi@live.fi) tai facebookin (https://www.facebook.com/idasusannna) yksityisviestin puolella ! :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !