keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Epäonnisen peltolenkin kuvasaldo

Edellisessä postauksessa kerroin meidän pieneen äksidenttiin johtaneesta maanantaimaastosta, jonka seurauksena Nuutti viettää ainakin tämän viikon kovan tällin saanutta jalkaansa toivutellen. Ennen ilmalentoani Sofia kuitenkin ehti räpsimään meistä muutamia oikein iloisia kuvia, niitä siis vähän tähän väliin... !

Nuudeli katsoo että jahas, pellolla taas ! Mitähän sitä tänään keksisi...?
Siellä menee autoja, joku iso koliseva rekkakin. Sellaisen kanssa meille muinoin sattui aika hurja läheltä piti -tilanne.
Päästiin ehkä 10 metriä edemmäs kunnes heppa taas löysi ihmeteltävää.
Pieni pätkä ravia. Kuulolla olosta ei ollut tietoakaan, vaikka heppa tässä taas hämäävän kiltiltä näyttääkin...
Käyntiin siirtyminen ei Nuutin mielestä ollut yhtään niin hauskaa kuin pidätteiden läpi juokseminen.
"Ohoi Sofia, oletkos valmiina sen kameran kanssa jos kohta vähän lähden?"
"Täällä on niin mahtava keli, että ihan varmasti pistän ranttaliksi !"
Yritin pienen käyntityöskentelyn avulla saada hevoseen jotain otetta, mutta eihän siitä mitään tullut.
Pohkeenväistöä yrittäessäni heppa koki tilaisuutensa tulleen, karkasi omin luvin raville ja...
... siitähän se sitten lähti.
Siellä lepää. Ei muuten antanut kivikova hanki periksi varmaan senttiäkään......
Ohjat lipesivät käsistä vaikka kuinka yritin pitää kiinni viimeiseen saakka.
Ja siellä se sitten painaa hippulat vinkuen. Tämä erittäin tuttu näky tuo mieleeni lukemattomat maastolenkit joskus vuosia sitten. Ihan eivät sormet eivätkä varpaatkaan riitä laskemaan montako kertaa olen omin jaloin, ilman hevosta joutunut tallille tarpomaan.

Juu, aina ei mene ihan niin kuin piti, mutta jos unohdetaan kaikki huoli ja murhe niin ovathan nämä kuvat aika hupaisia. Saa nähdä mitä Nuudeli seuraavalla kerralla pellolle suunnatessamme sanoo, toivon mukaan ei taas "kiitos ja näkemiin". Mikäli mokoma rontti ei olisi maanantaina satuttanut jalkaansa, olisin tietenkin vienyt sen takaisin heti siltä seisomalta. Nyt pitää odottaa kunnes kunto ja kelit antavat myöten, joskin reunoja pitkin saatetaan käydä kävelemässä jo loppuviikon aikana. Siellä palloilu ei ole lainkaan yhtä hurjaa kuin keskellä aukeaa, mutta vie meidät vähän lähemmäs sitä riekkuli zonea. Postailen jalan tilanteesta tarkemmin varmaan huomenna tai ylihuomenna, riippuen vähän miten koneelle ehdin.

"Mitä ryttyilet siinä ?! Mä oon kuule Arska niin kova jätkä et sinuna menisin vähä kauemmas ennen ku nappaan nenusta."

Kiitokset vielä kaikille ihanista tsemppiviesteistä, olette mahtavia

58 kommenttia:

 1. Toi eka kuva jossa oot jo maassa näyttää siltä et vedät jotai tuuletuksia et JEE täällä ollaa XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahah ei hitto kui hajosin ! XD

   Poista
  2. Hahhahahahaa vähän mäkin hajosin tolle! xDDD Paranemisia Nuutille, se on ihan pöhkö! :D

   Poista
  3. Hahahaa XD Kiitos, niin se kyllä on........ ! :D

   Poista
 2. Hahahaha, voi ei, huikea kuvasarja! Tuhma (mutta silti niin ihana) Nuutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos ! Kamalan ihana ihanan kamala Nuutti ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tosi harmi toi nuutin juttu, mutta ihan oikeesti haloo, missä suojat? Nuutillakin on varmaan hokit, ihan järjetöntä mennä ilman suojia! Mutta senkin sait nyt valitettavasti ihan kantapään kautta sitten oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo soimasin itseäni ihan samasta asiasta. Normaalisti en ole hangessa suojia pitänyt (tosin nyt hanki olikin niin kova, että ei siellä varsinaista hankitreeniä edes päässyt suorittamaan...), kun irtoilevat ja hukkuvat sinne, mutta jatkossa kyllä laitan aina. Tuota haaveria ei kuitenkaan olisi estänyt se suojakaan, joten jossittelu tämän suhteen on vähän turhaa. Jatkossa pitää vain olla viisaampana liikenteessä.

   Poista
  2. Semmoset veredusin suojay pysyvät jalassa aina, myös hangessa! :) niitä on halpokakin kopioita samalla kiinnityksellä. Tarrasuojista on enemmän haittaa kuin hyötyä hangessa, kun menevät miten sattuun.

   Poista
  3. Joo itseasiassa mietin just et jos hommaiski semmoset ! En tiedä ehditäänkö hankeen enää tänä talvena mutta ainaki ois sit seuraavan varalle :)

   Poista
  4. Pintelit toimii meillä,kaikki muut irtoaa.

   Poista
 4. mikset käytä suojia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankitreenissä en ole yleensä käyttänyt kun irtoilevat ja hukkuvat lumeen, mutta jatkossa laitan kyllä sinnekin. Helpompihan se on kadonnut suoja kuin rikki mennyt hevonen korvata... "Onneksi" haaveri sattui alueelle missä suoja ei jalassa ollessakaan olisi suojannut, muuten soimaisin itseäni tästä vielä entistäkin enemmän... ;s

   Poista
  2. Kannattaa kääräistä suojien ympärille vähän jesaria niin pysyy suojat hangessa mukana. :) näin teen omillani suojien kanssa joissa on huonot tarrat. Ihania kuvia ootte kyllä saanu otettua ja toivottavasti selvisitte pelkällä säikähdyksellä eikä nuutille jää mitään haaverista. Tsemppiä teille! :)
   -Nea

   Poista
  3. Laita kunnolla jesaria tarrojen päälle hangessa niin ei irtoile! :)

   Poista
  4. Nauran vieläkin tolle kuvalle, missä nuutti painelee karkuun... Kunnon kameli satulansa kanssa. Ei hauskaa sinänsä, mutta onhan nuo kuvat aika hupsuja.

   Poista
  5. jesarilla ku vedät suojien ympäri kerran ni kyllä pysyy- myös vedessä, testattu on! (:

   Poista
  6. Kiitos kaikille, pitääkin tosiaan napata jesaria mukaan seuraavalla kerralla (ellen ehdi tuollaisia "nappulasuojia" ennen sitä hommaamaan) ! :)

   Poista
  7. eipä vain meillä ole pysyneet jesarinkaan kanssa :D... toista talvea kotisuojat ovat nimitin hangen alla talvehtimassa jesareineen päivineen

   Poista
 5. Toivottavasti jalka nyt paranee kunnolla! Mahtava nuo ilmalentokuvat, Nuutti otti kyllä kaiken ilon irti kun pääsi irti :-D Ainakin ekassa kuvassa missä makaat maassa Nuudeli näyttää siltä että JEE! Mutta hienoja kuvia, ihana auringonvalo tuo tunnelman kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kyllä, villi ja vapaa voi olla monella tapaa... ;) Kiitos ja joo, toivotaan parasta jalan suhteen !

   Poista
 6. Mokoma Nuutti!! D: Mutta taas hienoja kuvia niinkuin aina :) eiköhän se heppa siitä parane!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, ryökäle.... :D Kiitos, ja juu eiköhän ! :)

   Poista
 7. Ihania kuvia ja hauskaa että toi tippuminenkin saatiin ikuistettua (vaikka tietenkään tippuminen ei ole hauskaa, mutta ymmärrät varmaan) :) itsekin ihmettelin kyllä ettei ole suojia, mutta luinkin ylemmät kommentit. Kannattaa teipata suojat jesarilla niin pysyy hangessa, mutta "onneksi" haava ei ollut suojan kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan näitä jälkikäteen aika hauska katsella... :D

   Ja juu, kiitos, pitää tosiaan napata jesaria mukaan seuraavalla kerralla !

   Poista
 8. Itse tilanne näyttää kyllä kuvissa ihan hurjalta :s Nuutti taisi todella olla ihan pölönä :---) toivottavasti itsellesi ei käynyt mitään? Varmaan kova lumihanki sattui... :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo Nuutti oli ihan pönttö, ois pitäny arvaa jo siitä ku ennen ratsastuksia karkas karsinastakin...... :D Mulle ei tosiaan sattunu mitään, vähän vaan tärähti tohon hankeen mutta edes mustelman mustelmaa ei muistoksi jäänyt :)

   Poista
 9. Aika tempun teki, mut ompahan komeet kuvat.... :D

  VastaaPoista
 10. Kuinka paljon teillä on oikein lunta siellä? :D Meinaan meikäläinen jos lähtee pellolle hevoisen kanssa niin lunta on reippaasti yli hevosen polven ja mun polle ei oo se pienin kaveri kun säkää on kuitenkin 175cm...

  Ja typeriä nämä tämmöiset jeesusteluun taipuvat kommentit suojien käytöstä. Ainoastaan pintelit olisivat suojanneet tässä tapauksessa ja pintelit taas ovatkin just ne oikeat vehkeet kun lähdetään tekemään hankitreeniä peltoon. So not.
  Ite vedän aina suojat jesarilla kiinni (hävitettyäni muutaman tuonne metriseen lumivaippaan...) Ja silti toivon että ehkä kestää ehkä ei...

  Tsemppiä Nuutin toipumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis luntahan periaatteessa on, mutta plussan ja miinuksen välillä pomppineet kelit ovat tehneet hangesta pakkaskeleillä ihan hevosenkantavan... :D Jos lumi olisi kahluukunnossa niin varmaan puolen säären / polven alapuolelle yltäisi !

   Juu pinteli kun levähtää auki ni siinä ollaan hyvin äkkiä nenällään ! Kerran oltiin lumisella kentällä ja tarrat kyllä kestivät kiinni, mutta pintelit valahtivat ja rupesivat keräämään paakkuja matkaan vaikka oli ihan kunnolla laitettu. En tiedä sitten vaikuttaako materiaali, mutta juu... on tämä välillä yhtä taiteilua :D Seuraavaaksi täytyy tosiaan ottaa teipit käyttöön !

   Kiitos !! :)

   Poista
 11. Aikamoinen pappa se kyllä on. :D Onneksi sinulle ei sattunut pahemmin!

  Noista suojista vielä sen verran, että omallani oli pari talvea sitten jalassa kaikki mahdolliset varustukset (kaveritkin aina vitsailivat kuinka olemme kuin sotaan lähdössä) mutta silti se onnistui loukkaamaan pahoin oikean etujalkansa. Villiintyi laukassa ja jalka lipesi, meni nurin ja osui johonkin kiveen tms. niin, että polveen tuli pitkä viiltohaava ja jalka turposi tallissa ihan palloksi (jänne venähti). Toisessa takasessa myös hokin tekemä naarmu, eikä suojissa jälkeäkään. Jossitella voi aina, mutta eivät ne varustuksetkaan aina pelasta. Silti itse aina kuitenkin varmuuden vuoksi suojitan, ainakin säästyy nimenomaan siltä itsensä soimaamiselta.. :) Meillä ei oikein hankeen edes pääse (ei ole mitään peltoa tmv. ja kaikki ratsastusreitit on talvisin aurattu) niin ei ole ollut ongelmana tuo suojien putoilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se :D Ja juu onneksi ei, vaikka mieluummin olisin sen isomman tällin itse kärsinyt !

   Näinhän se tosiaan on, aina voi jossitella mutta kaikkia haavereita ei kuitenkaan välttämättä voi estää. Jatkossa suojat ovat silti meilläkin mukana myös hankitreenissä, sillä kyllä todella syyttäisin itseäni jos tuo jalkaan tullut reikä olisi johonkin suojan kohdalle osunut !

   Poista
 12. Voi Nuutti! Tiedän kyllä tuon tunteen kun melkein saa pidettyä ohjeista kiinni mutta viime hetkellä ote lipeää. Ja oli muuten mahtava kuvasarja! x) On mukavaa aina kun joku kuvaa, että kamera on lähes aina valmiina niin nuo "parhaimmatkin" hetket saa tallennettua. Ja Nuutti on edelleen niin ilmeikäs poika. Tuntuu, että kaikki kuvatekstissä olisi otettu suoraan Nuutin päästä! :)
  ~Heppatyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos ! Joku liimapintainen ohja ois kyllä hyvä.......... :D Näistä tilanteista on tosiaan aina hauska jälkikäteen katsoa kuva- / videomateriaalia :) Harmi kun meidän ensimmäisiltä vuosilta sitä löytyy niin rajallisesti... !

   Poista
 13. Upean hohtohetken järjestit kuvaajalle! Hienot kuvat.

  Alkuviikosta oli mahtavat hankikannot, harvoin saa sellaisista nauttia. Ilmeisesti Nuutti nautti vähän liikaakin ;) Toivottavasti jalka paranee pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo tosiaan, oli ilmeisen kevyt liikkua kun ei hanki upottanutkaan yhtään... ;) Kiitos, toivotaan näin !

   Poista
 14. Viimeksi sain teidän puhisevista pakkaskuvista energiaa, nyt jopa sydämentykytyksiä! :-o Tuollaisissa pukeissa ei ole mahdollista säilyä satulassa, ellet sitten ala käyttää jotain teholiimaa, mikä taas voi sitten aiheuttaa hieman toisenlaisia ongelmia! Eikö sua koskaan pelota nousta takaisin selkään? Mä olen sen verran turvallisuushakuinen, että saisin moisesta spurttiriehunnasta ikuiset traumat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, joku teholiima ois aika hyvä ! Vielä kun tosiaan löytyis semmonen tökötti millä housut sit sais irti penkistä niin ettei ratsastuksen jälkeen tarttis se satula haaruksissa ympäriinsä kuljeksia... ;)

   Ei pelota, onneksi ! :D Kai toi näiden loikkien seurauksena tippuminen on aikoinaan tullu niin tutuksi, ettei pelkäämistä oikeastaan edes muista miettiä...? ;D

   Poista
 15. Voi höpsö, tuhma Nuutti! Josko se oppisi että tuollaisesta tulee jalka kipeäksi ja paljon haavoja..? Mutta tuollaista sattuu, etkä olisi voinut estää tuota oikein mitenkään, et edes niillä suojilla :/ (ehkä turvavyöllä olisit pysynyt satulassa :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, turvavyö olisikin loistava !! Pitäisi varmaan kehitellä joku fiksu järjestelmä, mikä pitäisi kyydissä kun hevonen pukittaa, mutta irtoaisi kuitenkin tarpeen vaatiessa... ;D

   Poista
 16. Haha, apua mikä kova jätkä 😂 Ihan loistava kuvasarja, pointsit kuvaajalle että jatkoi kuvaamista - joskus alkuaikoina kaikki meidän "hurjat" kaatumis tai tippumisvideot on loppuneet kesken, kun äiti ei ole enää keskittynyt kuvaamiseen ;) Nykyään on kyllä petrannut, tippumisesta kun voi saada juuri näin hulvattomia kuvia - ainakin silloin, kun ei käy mitään pahemmin. Paranemisia vielä Nuutille!

  (Ihan käsittämättömän kova hankikanto tällä hetkellä, kantaa hevosenkin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika badass tosiaan ;) Ja joo älä muuta sano ! Mäkin muistan menneiltä vuosilta niitä videoita (äidin kuvaamia tietty, heh) mitkä kääntyvät maneesin hiekkaan heti kun jotain jännää tapahtuu :D

   Kiitos !

   Poista
  2. Ja joo siis ihan uskomaton toi hankikanto mikä noilla pakkasilla oli ! Nuutin kaltainen tonnikeijukin kipitteli pinnalla ihan muitta mutkitta... :D

   Poista
 17. Kiitos nauruista <3 Toivottavasti paranette molemmat tästä kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oleppa hyvä ;) Kiitos, eiköhän me !

   Poista
 18. On kyllä hauskoja kuvia, Nuutille pikaista paranemista! <3 Oon kyllä niin kateellinen noista sun pitkistä jaloista, määki haluan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kerro vaan montako senttiä niistä haluat niin annan ilomielin ! Ei vaan, ihan käteväthän nuo ratsastaessa kyllä ovat :D

   Kiitos ♥

   Poista
 19. Toi kuva sarja näyttää pelottavan tutun näköiseltä... :D

  VastaaPoista
 20. Ihan sairaan hienoja kuvia, nuutti on kyllä ihan pöhkö :D !!

  VastaaPoista
 21. Anteeksi kommentti näin vanhaan postaukseen, mutta millainen läheltä-piti tilanne teille on rekan kanssa sattunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiotko vastata? Ois kiva tietää aiotko vai kestääkö vaan? :)

   Poista
  2. Sori, unohdin vastata! Mutta siis niin, entisellä tallilla olimme maastossa, kääntymässä pienemmältä hiekkatieltä isommalle kun sitä pitkin yhtäkkiä kurvasi rekka ihan kamalaa vauhtia. Jossakin vaiheessa tajusin sen vilkuttavan sinne mistä me olimme Nuutin kanssa tulossa, mutta ajoi niin kovaa että luulin vilkun jääneen päälle aiemmasta risteyksestä. Äiti yritti ehkä kymmenisen metriä edempänä viittoilla kuskia hidastamaan mutta aurinko paistoi niin, että tämä ei ilmeisesti nähnyt lainkaan - huomasi vasta kun äiti joutui hyppäämään tien sivuun. Rekkakuski tietenkin löi jarrut pohjaan, äiti huusi kurkku suorana että äkkiä pois alta nyt ja itse jäädyin ihan totaalisesti. Olin jäätynyt jo aikaa sitten. Onneksi Nuutti tajusi kiepata karkuun, muuten olisimme varmaankin päätyneet rekan keulaa koristamaan... Seuraavassa risteyksessä heppanen pysähtyi ja kun käännyimme takaisin niin rekka oli tiellä poikittain ja hiekassa pitkältä matkalta isot jarrutusjäljet. Vähän täristiin, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

   Poista
  3. Huh, aika moista! Onneksi ei sattunut mitään. :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !