tiistai 24. helmikuuta 2015

Liikkeellä taas !

Nuutin pieni, vajaan viikon kestänyt sairasloma taisi olla tässä. Eilen ehdin ennen tuntien alkua tunnustelemaan hevosen liikkumista vain parin hassun kierroksen verran, mutta niiden aikana saatoin kuitenkin todeta, ettei Nuutti askelluksen ponnettomuudesta huolimatta ainakaan ihan kolmijalkainen ole. Tänään pääsin suorittamaan hieman perusteellisemman ratsastuksen, ja kaikki vaikutti olevan ihan ok. Aluksi liike oli edellisen päivän tapaan hieman voimatonta ja vasen takanen otti hitusen lyhyempää askelta, mutta selkään tuntunut kankeus katosi liikutuksen myötä aika hyvin. Lopuksi saimme raviin jo hetkittäin sitä samaa liitoa, mitä siitä ennen tätä pientä onnettomuutta oli alkanut löytymään.

En voi sanoin kuvata tätä helpotusta, mikä mieleni eilen - ja vielä vahvemmin tänään - valtasi. Hevonen ei onnu, jalan turvotus on laskenut, eikä haavakaan ole tulehtunut. Se on lähtenyt rupeutumaan ihan siististi, mutta iso osa vekistä on vielä auki joten... ei nuolaista ennen kuin tipahtaa - ja muistetaan koputtaa puuta kaiken varalta. Toistaiseksi kaikki on kuitenkin mennyt paremmin kuin hyvin ja pääsemme iloisin mielin, ilman tämän suurempaa taukoa palailemaan normaaliin arkeen.

Nuutti oli ihan innoissaan kun pääsi taas hommiin, kuolaimetkin kahmaisi suuhun niin että meinasivat sormet jäädä väliin... :) © Jonna.

Mitä teille ja teidän hevosillenne kuuluu?

29 kommenttia:

 1. Ihanaa että Nuutti on kunnossa! <3

  Sä olet ihan paras kun jaksat aina kiinnostua myös lukijoiden kokemuksista/kuulumisista. :) Minun viikkoni alkoi tosi hyvin kun ensimmäinen oma hevoseni saapui kotipihaan maanantai-iltana! Ressukka on vähän hämillään, mutta eiköhän se pian kotiudu. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta ♥

   Tottakai, vuorovaikutus lukijoiden kanssa on ehdottomasti yksi bloggaamisen suurimmista plussista :) Todella suuret onnittelut ensimmäisestä omasta hevosesta ja kaikkea hyvää teidän yhteiselle matkalle ! Jännää ! :)

   Poista
 2. huh, hyvä ettei ontunu! :) aina ku ei ees välttämättä näy ulospäin vaikka ois sattunu jänteeseen tms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, eläinlääkärikin pystyi vierailullaan toteamaan vain sen, että ainakaan jänne ei ole poikki tai saanut ulkoisesti pahoja vaurioita. Muusta emme ennen liikkeelle lähtöä tienneet :)

   Poista
 3. Kiva että Nuutti voi jo paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on ollut ihan intona kun pääsee hommiin taas :)

   Poista
 4. Ihanaa, toivottavasti ei tuu takapakkeja! <3 Täällä on päästy vihdoin takaisin ratsastuksen makuun kun Viikkarilla on alettu pikkuhiljaa ratsastamaan enemmän. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä ! Ja jes, superia, toivottavasti kaikki menee hyvin sielläkin !! ♥

   Poista
 5. Ah, se on niin ihana tunne palata saikun jälkeen hevosen selkään ja huokaista helpotuksesta! Hyvä Nuudeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, yks ihanimmista tunteista koskaan... ♥

   Poista
 6. Jee, hyvä, että jalka on lähtenyt parempaan päin! :)
  Mun viikonloppu meni lähes aamusta iltaan tallilla, sillä meillä oli kouluvalmennuskurssi, joka oli kyllä ihan hyödyllinen, vaikka se ilman jalustimia keventäminen olikin aika tuskaa... Maanantaina sitten humputeltiin pelkällä riimulla, ja menin eräällä isolla ponilla. Meillä meni ihan jees, mutta sitten huomasin yhden ruunan karanneen tammojen tarhan viereen, ja toki tammat juoksivat ja riehuivat pitkin tarhaa. Ratsuni oli vähän jännittynyt, mutta rentoutui siitä sitten, kun ruuna saatiin kiinni ja talliin. Vähän ajan päästä menin sitten kentän toiseen päähän nostamaan laukkaa, ja poni päättikin lähteä reippaaseen köyrylaukkaan, josta sitten lensin kuperkeikalla maahan. Kypärästä lähti lippa, ja ranne särki, mutta onneksi mitään ei murtunut, vaikka tuo käsi + otsa melko kipeitä ovatkin.. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! :)

   Auts, onneksi ei sattunut pahemmin kun selästä kellahdit ! Noi köyrypukkilaukat on just niitä pahimpia............ Mikä kypärä sulla on, saako lippaa korjattua vai onko uuden osto edessä?

   Ja voi ei, mä voin kuvitella kuinka munki reidet varmasti huutais hoosiannaa jos pitäis ilman jalustimia kevennellä... :D Huh !

   Poista
  2. Mulla on vissiin sellanen lamicellin aika uus kypärä, ja taas pitää ostaa uus, kun ne, josta se lippa oli kiinni, katkes :P

   Poista
 7. Kiva blogi liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, tervetuloa mukaan !! :)

   Poista
 8. Onneksi Nuutin jalka on mennyt parempaan päin! <3
  suomenhevostamma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Jess, ihanaa että selvisitte säikähdyksellä!! Omakin polle teloi jalkansa pari kuukautta sitten tosi pelottavan näköiseksi, mutta muutaman päivän loman jälkeen oltiin taas back on track. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, onnea matkassa meillä molemmilla ! Hyvä näin :)

   Poista
 10. Hyvä Nuutti! Mun hevoselle kuuluu myös hyvää! Saatiin tänään klinikalta lupa aloittaa pitkien sivujen ravaaminen kun ollaan nyt 4 kuukautta oltu kävelyllä jännevamman takia. Onneksi oli aika pieni vamma niin ehkä vielä ehditään kesän kisoihin.. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa, toivottavasti kaikki menee teidänkin kohdallanne hyvin ! :)

   Poista
 11. kiva kun pääsette takaisin normi liikutukseen! mitkä kuolaimet nuutilla käytetään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! Nuutilla on ihan normaali ohuehko nivelkuolain :)

   Poista
 12. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! <3 Toivottavasti liike normalisoituu ihan kokonaan kun taas pääsette tekemään enemmän :-)

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus taas jälleen kerran, vaikka olikin vähän lyhyt! Onneksi Nuutti on toipunut ihan hyvin. :) En oikein tiedä miksi, mutta teistä tulee mieleen Elastisen "Eteen ja ylös" kappaleen sanonnoista tuo "Jotkut on niin köyhiä ei niil ei oo muuta ku rahaa". :D Siis tarkoitin tuolla sitä että te ette ole niin köyhiä. ;) En yhtään tiedä mistä tuo tuli, mutta heti kun kuulin sen tuli mieleen Te (sallinkohan kirjoittaa tuon isolla "T"llä, kun te olette enemmän yksikkö kuin monikko). On kyllä totta, että en ole törmännyt yhteenkään pariin, josta olisi tullut näin hyvä mieli, tai siis että "Wow, voi kun minullakin olisi tuollainen /suhde/ jonkun kanssa!" (:
  -Heppatyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten ihana kommentti ! Kiitos kovasti kauniista sanoista, tämä piristi iltaa ihan älyttömästi ♥

   Poista
 14. Onneksi Nuutti on jo paranemaan päin! :) Ehkä se nyt oppisi ettei noin vain lähdetä ja jätetä äiskää lojumaan pitkin peltoja (vaikka kyllä aina välillä vähän riepotella saa, pitäähän hepassa vähän luonnetta olla), tai sitten se ei oppinut... :D oma heppaseni voi ihan hyvin, tosin taitaa olla mulle vähän möks, kun eilen piti kesken päiväheinien kiskoa hänet ulos (väärän tulipalohälytyksen takia nimittäin. Joku oli jättänyt perinteisesti ruokaa mikroon ja siitä oli yullut sitten savua), kun heinätuppokin oli vielä suussa... Tänään kun kävinkin aamulla tallissa ja hevosellani oli siinä aamuheiniä, ihan kuin olisin huomannut sen iskevän kaikki neljä jalkaansa maahan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha ihana, "mä en muute lähe täältä enää ikinä !" :D Mut hyvä et oli vaan väärä hälytys, huh ! Ainaki tietää et hälyttimet toimii ;P

   Ja joo, saa nähä oppiko Nuutti mitään vai onko seuraava peltolenkki yhtä villi...... :D Mut ihan hauskaa tosiaan et virtaa riittää !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !