torstai 27. lokakuuta 2016

Onni on niin arvaamaton

Kesä tuli, oli ja meni. Parin viikon mittaiseksi kaavailemani ulkoasuremontti venähti ihan huomaamatta blogihistoriani pisimmäksi tauoksi ja vähitellen ajatus paluusta alkoi tuntua lähinnä epärealistiselta. En tiennyt mistä repiä aikaa tai huumoria kun elämä täysin varoittamatta poikkesi pois tutuilta uriltaan ja pisti omat ajatukset sekaisin. Monet lämpimät illat istuin Nuutin laitumen reunalla, katsoin sen onnea ja mietin mitä ihmettä oikein teen. En suoranaisesti saanut vastauksia, mutta hirveästi henkistä voimaa kyllä. Voimaa antaa asioiden edetä omalla painollaan. Niillä kun onneksi on tapana järjestyä, aina. Tavalla tai toisella.

Kesän aikana muutin. Pakkasin tavarani, vein suurimman osan niistä varastoon ja sulloin jäljelle jääneen elämäni auton takakonttiin. Sittemmin olen sitä sieltä hieman purkanut, lähinnä isäni luokse. Vähän vaikeiden aikojen jälkeen olemme taas paremmissa väleissä. Oma asunto on hakusessa, mutta etsintä vakavoituu vasta kun saamme edellisen kodin kaupaksi. Koska, tosiaan, äiti ja sisko muuttivat toiselle paikkakunnalle. Tarkemmin sanottuna Mikkeliin. Juhannuksesta lähtien olen minäkin oleillut samaisessa kaupungissa, joskin eri osoitteessa. Rakkaus, niin, rakkaus. Petollista. Olen tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, etten vietä hyviä vapaapäiviä Nuutin kanssa ja no... siitä se ajatus sitten lähti.

Tein päätöksen, että myös elämäni kalleimmasta aarteesta tulee savolainen. Toisin sanoen Nuuttikin siis muuttaa Mikkeliin. Ehdin tallille hyvällä tuurilla jopa aiempaa enemmän ja voin viettää siellä viikonloppuisin aikaa tuntikaupalla - vaikka useammassa erässä. Matkat kun ovat lyhyitä, muutamia kilometrejä. Uusi kotitallimme on sama, jossa Nuutti vietti ensimmäisen kesänsä meille saavuttuaan. Pari kuukautta kului valmentautuen ja tutustuen. Sain kuulla ostaneeni melko haastavan hevosen, mutta kaiken kaaoksen lomassa myös nähdä pieniä vilauksia siitä herkästä sielusta, joka kovan kuoren alla piileskeli.

Kai tämä tavallaan on sellaista ympyrän sulkeutumista, siltä se tuntuu. Hyvältä. Vaikka entiseen jää ihan käsittämättömän suuri ikävä, uskon kohtalon kyllä kuljettavan oikeaan suuntaan. Nuutti pääsee jatkamaan elämäänsä kavereiden kassa (jahka oikeat löydetään), vapaalla heinällä ja kengättä, mikäli se niin kestää. Suuria peltoja ei uudessa kodissa ole, mutta kuntoutumiselle maneesin ja suuren, hyväpohjaisen kentän sekä lukuisten metsäteiden ja -polkujen myötä sitäkin paremmat puitteet. Sillä - kuten meitä Facebookissa seuraavat tietävätkin - eläinlääkärihän näytti vihreää valoa paluulle normaaliin elämään. Jalka on parantunut ihmeellisen hyvin ja saimme luvan ruveta vähitellen ravailemaan. Lokakuun vaihduttua piti aloittaa, mutta päätin, että otetaan vielä iisisti ja jatketaan kävellen muuttoon saakka. Sitten katsotaan mikä on tilanne ja edetään sen mukaan.

Koska omat työni ovat edelleen Helsingissä ja vietän viikot täällä, en luonnollisestikaan pääse osallistumaan Nuutin kuntoutukseen kuten menneinä vuosina. Se harmittaa, toki, mutta onneksi olen saanut itselleni neljä innokasta apukättä. Toinen pari kuuluu siskolleni, toinen nuorimmalle serkulleni. He ovat luvanneet maanantaista torstaihin hoitaa Nuuttia kuin omaansa. Liikuttaa sovitulla tavalla, putsata karsinan ja lelliä enemmän kuin laki sallii. Huolehtia, että hevosella on kaikki hyvin. Joka ikinen viikko, vaikka kuinka olisi kylmä ja taivas sylkisi räntää vaakatasossa päin naamaa. Ei haittaa yhtään, kuulemma. Antaa tulla vaan!

Tätä paikkaa todella jään kaipaamaan, © Jonna Niemi 2016.


Blogin remontti on vielä vähän kesken, mutta eiköhän tämä tästä parin viikon sisään valmiiksi saada. Lauantaina joka tapauksessa muutetaan ja siitä alkaa uusi luku meidän tarinassa. Toivottavasti teitä on siellä jokunen vielä ruudun toisellakin puolen!

46 kommenttia:

 1. Tämä elämä on aina täynnä yllätyksiä ja haasteita ja on mahtavaa lukea että olet päättänyt mennä sen mukana ja antaa tilaisuuksien tulla luoksesi. Harmillisen usein ihmiset jäävät haraamaan virtaa vastaan koska muutos pelottaa. Välillä pelottavan muutoksen takana voi aueta uusia ovia!
  Paljon onnea uuteen ja jännittävään tulevaisuuteen ja Nuutille tervetuloa Mikkelin huudeille! Ehkä joskus näen teidät sielläpäin valmennuksissa ja kisoissa käydessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Välillä on uskallettava antaa muutokselle mahdollisuus :) Ja kiitos, moikkaillaan jos jossakin törmäillään!

   Poista
 2. Tervetuloo meille mikkeliin ratsastamaan läsipäisellä rautias tollikalla,jos huvittaa ja Nuutilta kerkiit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kutsusta! Aivan ihana (ja tietenkin juuri oikean värinen ;)) heppa sulla!

   Poista
 3. Jee tervetuloa takaisin! 😊

  VastaaPoista
 4. Oi että, ihanaa! Tervetulloo Savon mualle! :) Toivottavasi viihdytte hyvin ja kuntoutuminen starttaa parhaalla mahdollisella tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan tosiaan näin, toistaiseksi ainakin näyttää lupaavalta :)

   Poista
 5. Ihanaa lukea teidän kuulumisia, johan näitä postauksia on odotettu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Tosi kiva palata takaisin, mulla on ollut niiiiin ikävä teitä lukijoita :)

   Poista
 6. Jes! Tätä on odotettu!! Ja vau, tosi kiva kuulla, että nuutti on parempaan päin:) innolla odotan tulevia postauksia. Nuutti se vaan osaa aina yllättää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Ja sanos muuta, on se ihme otus! ;D

   Poista
 7. Tulihan se kambäkki sieltä lopulta! :D Hyvä homma, että Nuutti näyttäisi sittenkin menevän parempaan päin. Toivottavasti toipuu hyvin ja voi elää vielä pitkän ja onnellisen elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin, viimein! Vitsi tuntuu ihanalta päästä rustailemaan taas! Kiitos, toivotaan tosiaan näin :)

   Poista
 8. Mukava lukea taas kirjoituksiasi!

  VastaaPoista
 9. <3 Asioilla on tapana järjestyä.
  Kiva kuulla, että ravailulupa on saatu! Ja muutenkin oli ihana yllätys nähdä uusi postaukseksi, itse asiassa juuri pari päivää sitten yritinkin blogia päästä lueskelemaan. Jään taas seurailemaan, oikein hyvää loppuvuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, onneksi näin! Ihana kuulla, että te vielä muistatte meidät, mulla oli niin ikävä kirjoittamaan ja höpöttelemään teidän kanssa :) Kiitos, ja samoin sulle!

   Poista
 10. Miten ihana ylläri avata blogger ja nähdä, että sulta on tullut postaus! Tervetuloa takaisin, teitä on ikävöity <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään, ikävöity on täältäkin suunnalta! Olette ihania!

   Poista
 11. Paljon on tapahtunut, mutta ihana päästä taas lukemaan teidän juttuja! Tervetuloa takaisin. :)

  VastaaPoista
 12. Kiva saada kuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! On kyllä niin kiva päästä rustailemaan taas :)

   Poista
 13. Ihanaa kuulla teidän kuulumisia - tätä on odotettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, te teitte tästä palaamisesta kyllä huippua! :)

   Poista
 14. Tsemppiä uuteen alkuun!

  VastaaPoista
 15. Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Niin kivaa olla täällä taas :)

   Poista
 16. Tervetuloa Mikkeliin, tää on hyvinkin jees paikka! :) Ja ihana kuulla, että teille alkaa vihdoin elämä hymyilemään! :) Niin ja erityisen kiva, että palasit blogin pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä :) Ja ihan mahtava palata kirjoittelemaan kun teitä on siellä edelleen niin monta ruudun toisella puolen!

   Poista
 17. mä jo ihmettelinki mihi katosit! hyvä että teille kuuluu hyvää ja nuutin jalka voi paremmin :)

  banneri on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, "pieni" hengähdystauko..... :D

   Poista
 18. Kiva kuulla teistä taas pitkästä aikaa! :) Ihanaa että kaikki on hyvin<3

  VastaaPoista
 19. Ihanaa, kun vihdoin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana tunne, toivottavasti onni on tällä kertaa vähän myötäisempi kuin viimeksi... :)

   Poista
 20. Oho, onnea uusiin tuuliin!

  VastaaPoista
 21. Kylläpä ilahduin kovasti tästä postauksesta! :) Kävin kyllä jo aiemmin kurkkumassa kuulumisia fb:n puolella, kun jäi keväällä niin kova huoli Nuutin tilanteesta. Onneksi kaikki on teillä hyvin - ja hauskaa, että blogissa näkyy varmaan jatkossa myös mun vanhan kotikaupungin maisemia. :) Rapsutukset Nuutille ja kivoja syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla, mäkin ilahduin kun huomasin miten paljon teitä lukijoita vielä on jäljellä! Teki tästä palaamisesta kaksin verroin kivempaa :) Kiitos kovasti, samoin sulle sekä tietenkin myös maailman söpöimmille kisuleille!

   Poista
 22. Voi kun ihanaa lukea teidän kuulumisia!<3 Olen moneenkin kertaan miettinyt että mitähän teille mahtaa kuulua ;) Tsemppiä muuttoon!:)

  VastaaPoista
 23. Oih, mun suosikkiblogi on back! ❤️ Hitto mä tykkään tästä sun tyylistä kirjottaa, teidän kuulumisia lukee todella mielellään, vaikka kuulumiset itsessään eivät sairastelun johdosta niin ihmeellisiä oliskaan. Onpa ihanaa kuulla että N:lle annettiin taas toivoa normaaliin paluusta! Kaikkea hyvää nyt kuntoutuksen kanssa, toivottavasti kaikki lähtee sujumaan hyvin!!

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !