perjantai 28. syyskuuta 2012

Keep smiling, because life is a beautiful thing and there's so much to smile about

Halouu, tulin juuri Hipposportista ja mietin että on se kumma kuinka siellä saa aikaa kulumaan vaikka tietää tasan tarkkaan mitä on menossa hakemaan... hehe, ainahan siellä on pakko vähän kierrellä... ;) Mietin samalla tuota arvonnan palkintoa ja voi että kun on vaikeaa... minulla on jo osa palkintoa kasassa, mutta haluaisin siihen vielä jotakin lisää... hmm. Pitänee huomenna käydä ainakin Hevosmeressä ja pohdiskella vähän lisää...

Tänään onnistuin siis kuitenkin pysyttelemään ihan vain noissa tarveostoksissa, eli Nuutin ruokapuolessa. Olin kyllä aika vähällä ostaa poikaselle yhden beigen korvahupun (korvapaikat stretch -kangasta sillä edes ne jumbokokoiset venymättömät eivät Nuudelille mahdu...) joka kävisi ehkä kivasti meidän siihen yhteen flättärihuopaan, mutta onnistuin pitämään itseni kurissa. Pintelitkin olivat aika houkuttelevia (hihi vaaleansiniset ja vaalenkeltaiset banaanipintelit olisivat aika söpöt), satulahuovista puhumattakaan..........

Mutta en sortunut en, hyvä minä. Ostin Nuudelle tosiaan mussuteltavaa, eli ihan leseitä sekä lisäksi Build Upia (Dodson & Horrell) ja Greenlinea (Racing), sillä heppanen on tässä jonkin verran laihtunut... Eikä se siis ole lainkaan hyvä juttu, sillä sen ei todellakaan tarvitsisi laihtua vähääkään. Nuutti on rakenteeltaan tavallaan vähän hämäävä, sillä se on jotenkin aina sellainen malliltaan pyöreä, eikä koskaan varsinaisesti näytä aliravitulta vaikka liian laiha olisikin. Hyvinvoivalla hevosellahan kylkiluut tuntuvat kun kevyesti painaa, mutta eivät näy, ja Nuutilla näkyy, ihan liian selkeästi. Satulavyökin menee yhden reiän normaalia kireämmälle... Hevosen karsinataulussa kyllä lukee, että sille pitää antaa paljon heinää, mutta mutta... en tiedä mitenkä se nyt äkisti on noin laihtunut. Greenline ainakin sitten täydentää sitä heinäannosta, ja on meidänkin käytössä hyväksi havaittu lisä. Laihtumisestaan huolimatta Nuutti on kyllä ihan oma ihana pirtsakka itsensä, syö mielellään, karva kiiltää yms. niin eiköhän oikeanlaisella ruokinnalla saada poikaselle hitusen lisää massaa ja hyvät lihakset ylläpidettyä.

Nuutti on syönyt kesäkauden ainoastaan kauraa (heinän lisäksi tietenkin) + mössöt (= leseitä, elektrolyyttiä, vitamiineja...) ja ennen sitä olemme syöttäneet sille kauran ohella Prixiä. Nyt ajattelimme kuitenkin testata tuota Build Upia, sillä se on ilmeisen hyvä rehu kun halutaan kasvattaa (tai pitää yllä) lihasmassaa mutta välttyä sellaiselta hömppäenergialta mitä Nuutilla tuntuu näin syksyn tullen (ja oikeastaan talven läpeensä) riittävän ihan ilman mitään liian kuumentavia ruokiakin. Katsotaan mitä poikanen tuosta pöperöstä sanoo :) Kuulostaa ainakin hyvältä varsinkin näin talvikauden rehuksi. Onko jollakin teistä omakohtaista kokemusta kyseisestä rehusta?

Pakko vielä mainita, että Hipposportissa on kyllä hyvä palvelu ja ystävällinen henkilökunta ! :) Siellä on aina mukava asioida.

Puuh, nyt olenkin täällä kotosalla ihan yksinäni. Tai siis onhan mulla kolme koiraa onneksi seurana :) Lily lähti tänään äidin, Jonnan, Piian, Kukan ja neljän muun puudelikaverin mukaan Ahvenanmaalle koiranäyttelyihin ja poppoo palaakin vasta sunnuntaina. Siihen saakka täällä siis vallitsee ihana rauha, ah ! Eilen olikin välillä melkoinen vilinä kun parhaimmillaan jaloissa pyöri yhdeksän mustaa puudelia :D Meillä oli Jonnan sukulaissynttärit part 2, ja tällä kertaa edustettuna sukua äidin puolelta. Oli kyllä tosi kivaa nähdä Pappaa ja Annukkaakin pitkästä aikaa, saatiin heiltä tuomisina Fazerin sinistä niin ai että nyt kelpaa käpertyä peiton alle ja katsoa joku hyvä leffa... :) Voisinkin mennä tästä keittämään vielä lisäksi kaakaota kun tuli puudeleiden kanssa iltalenkillä vähän vilpoinen... joo sounds good to me !

Puudelitrio ! :) Hihnatkin ihan solmussa kun nuo kaksi oikeanpuolimmaista kauhukakrua riehuvat... kuvassa vasemmalta siis Ritu, Meme ja Vertti, joka osaa hymyillä kauniisti :) Melkein ovat sisarukset saman kokoisia joo-o... :D

P.S. Ihana fiilis kun pakotin itseni eilen laittamaan yhden viestin ja siitä seurasikin sitten vaatimattomasti lähes viiden ja puolen tunnin mittainen puhelu... :D Illalla ysistä puoli kolmeen yöllä, not bad. ♥ "growing apart doesn't change the fact that for a long time we grew side by side; our roots will always be tangled. I'm glad for that."

11 kommenttia:

 1. Fox on kans laihtunu jonkun verran vaikka laidunkauden jälkeen oli oikeastaan tosi lihava :D mutta nyt tuntuu et se saa tosi vähän heinää... meki kokeillaa nyt sitä build uppia ni jos sillä sais sitä massaa enemmän.. mut ainaki iltaruokinnas ne saa tosi vähän heinää ni käyn kyl ite ain hakee lisää sille:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foxi näyttää lihavana varmaa samalta ku Nuutti laihana hahah :D ei mut joo Nuutillaki vaan maha roikku ku tuli laitsalta mutta nyt se on kuihtunu ihan laiheliiniks ! Tota iltaruokintaa oonki vähä miettiny... Pitäis varmaan yrittää päästä tallille useemmin sillee illalla että pääsis just itte hakee lisää jos heppa on syöny kaiken tyylii 5 minuutissa D:

   Poista
 2. rozehan söi sillon tota build uppia :-( ja hyvin maistu :-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Roze, Nuuden tyttöystävä... ♥

   Haha Nuutillekki varmasti maistuu, se on semmonen ahnepallo että syö kaiken mitä etee laittaa ! :D No okei ei ihan, mm. juustosämpylä ei kelvannu ;o

   Poista
 3. Me syötetään hevosillemme musliä joka muistuttaa build uppia, ja se on kyllä ollut tosi hyvä. Etenkin Shandyn kanssa joka alkuaikoina laihtui ja oli muutenkin tosi nirso todettiin että Build Up oli aivan mahtava massan lisäämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei tosi hyvä kuulla, koska en haluu Nuutin tiputtavan lihaksiaan... ! :D Nuutilla ei onneks oo ongelmaa nirsouden kanssa ku se syö tyyliin kaiken mitä sille antaa XD

   Poista
 4. Noi "pikaiset" heppatarvikeliikekäynnit tiedetään kyllä ;)
  Ihanat haukut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooooo iha nopeesti vain kävästään... ;)

   Hih kiitos, ne on ! :)

   Poista
 5. Puhuit jossai vaiheessa uudesta tallipaikasta Nuutille? Joko on löytyny? Vai päätittekö pysyä Wiknerillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, ei olla ihan päätetty vielä.... :'----D Tällä viikolla ois tarkotus käydä katsomassa yhtä tallia, mutta saa nähdä miten päätetään. Pitäis joku päivä jutskaa asiasta äidin kanssa ihan ajatuksen kanssa !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !