torstai 25. lokakuuta 2012

If you never try you'll never know

Tätä postausta on jotenkin tosi vaikea kirjoittaa, en vain oikein tiedä mitä sanoisin. Huoleton on hevoseton, vai miten se meni...

Torstaina Nellin oli tarkoitus liikuttaa Nuutti, kun itse olin kiinni noissa HIHS jutuissa. Heppa oli kuulemma alkuun ollut tosi hyvä, mutta ruvennut sitten äkisti liikkumaan huonosti. Tietenkin juuri kun en itse ole paikalla... ;( no, Nelli tuli alas selästä, talutteli Nuudelia ja kylmäsi sen jalat. Sen jälkeen hevonen sai viikonlopun olla pelkällä taluttelulla ja maanantaina koitin miten hevonen muutaman lepopäivän jälkeen liikkuu.

No epäpuhtaastihan se liikkui, vasenta etusta arkoi. Käynnissä ei huomaa, mutta ravissa kyllä. Joskus olenkin tänne blogiin kirjoittanut tuosta, kuinka kyseisen jalan jänne jokunen vuosi sitten muuttui eri näköiseksi kuin oikean jalan, ja siitä lähtien olen aina välillä miettinyt että kuinkakohan pitkälle jalka kestää. Ohjeeksi ollaan saatu vain paikallinen kylmäys, mitäpä muuta sitä tehdä jos jalka on oireeton ulkoisesta epäkohdasta huolimatta. Mutta entäs nyt?

I will always try to fix you.

Minulla on tapana varautua aina pahimpaan, vaikka eihän sitä ikinä voi tietää mikä ontumisen syynä on ennen kuin asiaa on enemmän tutkittu. Jotenkin vain on silti ihan lohduton olo, ja väkisinkin tulee mieleen kaikki se, mikä käytiin läpi silloin muinoin kun Nuutti meille tuli. Osa sen tarinan ehkä tietää, osa ei, mutta lyhyesti... Nuutti ehti olla meillä pari kuukautta, kun se rupesi ontumaan ja useiden klinikkakäyntien (ja viimein skintigrafian) seurauksena oikeassa takasessa todettiin vaikean laatuinen hankosidevamma. Juurikaan toivoa meille ei annettu, sillä ennusteet olivat huonot alusta pitäen. Kahden leikkauksen jälkeen ei edelleenkään oltu saavutettu toivottua tulosta toipumisen suhteen, joten periaatteessa Nuutti sai eläinlääkäriltä lopetustuomion. Hän siis sanoi, että enempää ei ole tehtävissä, "siitä ei koskaan tule hevosta".

Nämä sanat kaikuvat mielessäni edelleen. Mitä jos olisimme luovuttaneet? En olisi koskaan saanut tietää, miten upea yksilö minulla oli käsissäni, en olisi koskaan saanut tutustua elämäni hevoseen. Mutta me päätimme vielä yrittää, viimeisen kerran. Se oli kesä, Nuutti sai olla laitumella ja nauttia elämästä. Välillä vain toivoin, että syksy ei koskaan tulisi...

Mutta tulihan se, yhtä äkisti kuin aina ennenkin - ellei äkimmin. Taas kerran Nuutti vietiin klinikalle, ja taas kerran sain juosta sen kanssa pitkin Hyvinkään hevossairaalan käytävää sekä pihamaata. Loppuun suoritettiin vielä liinassa juoksutus, ja muistan elävästi sen kuinka olin pyörtyä mahassa vellovan jännityksen johdosta. Rukoilin ja toivoin, että kesän aikana olisi tapahtunut ihme.

"Se liikkuu täysin puhtaasti. Onneksi ette uskoneet minua, tuollaista hevosta ette toista löydä", se oli kommentti jonka eläinlääkäriltä saimme. Me ei äidin kanssa voitu uskoa, että se oli totta. Se oli ihme, oikea ihme, ja silloin mä lupasin itselleni etten ikinä lakkaa uskomasta niihin. Mikään ei ole mahdotonta, jos oikeasti uskoo ja yrittää. Siinä hetkessä kaikki ne kyyneleet, kaikki valvotut yöt ja uupuneena kuljetut päivät, kaikki tuntui niin mitättömältä siihen verrattuna mitä oltiin saavutettu. Yhtäkkiä meillä oli Nuutin kanssa edessämme yhteinen tulevaisuus, josta en aiemmin ollut uskaltanut edes unelmoida.


Mulla on nyt jotenkin tosi tyhjä ja vähän pelokas olo. En todellakaan haluaisi maalailla peikkoja seinille, mutta tällainen epätietoisuus saa aina pelkokuvat valloilleen. Tällä kertaa kengätkin on (tai pitäisi olla) ihan hyvin jalassa, niin ei ole edes samanlaista "turvautumisen varaa" kuin viime kerralla... Tämä viikko ainoastaan talutellaan ja jalkaa kylmäillään, ensi viikolla sitten tsekataan tilannetta uudemman kerran. Jotenkin mä vaan toivon että tämä viikko menisi todella hitaasti, koska en tiedä haluanko tietää miten asioiden laita maanantaina on... Pitää vain yrittää rauhoitella itseään ja rapsutella Nuuttia oikein kovasti. Voi pientä ukkelia... ♥

Anniina onneksi tuli meille tiistaina yöksi, niin sai hieman muuta ajateltavaa :) Harmi vain hänen piti jo eilen lähteä takaisin kotiin, kun työt kutsuivat. Meillä oli kunnon Paranormal Activity maraton, eli ti iltana katsottiin 1-3 ja eilen käytiin leffassa katsomassa nelonen. Vaikka kaikki noita aina dissaa niin mun mielestä toi on niin siisti sarja ! Saisi kyllä ehkä tapahtua vähän enemmän, mutta tykkään kuitenkin. 4 oli ihan hyvä, ehkä vähän turhan hassu muutamissa kohdin = nauratti vaikka olisin kyllä halunnut pelätä mieluummin. Mutta se juoni oli aika karmiva ! Tai siis se tapa millä 4 on yhteydessä kolmen aikaisemman leffan kanssa. Hui hui...

Otettiin myös eilen aika suloisia kuvia Anniinan Tipi koirasta, mutta kone tosiaan on niin täynnä, etten mahdu niitä tällä hetkellä juurikaan muokkailemaan. Tässä postauksessa kuitenkin pari Anniinan ottamaa kuvaa minusta ja Nuutista kun käytiin eilen tallilla. Kävin selässä muutamien kuvien oton ajan ja muuten taluttelin heppasta reilut puoli tuntia yläkentällä + perään jalan kylmäys ihan vedellä about 20min. Me ei oikein olla tykätty linimenttejä sun muita käyttää, kun niissäkin on ne omat huonot puolensa (saattavat mm. turvottaa), eli mieluummin ollaan ihan vedellä (ja talvella lumella) sekä "kylmäsuojilla", hyvällä kuivauksella ja back on track pinteleillä + suojilla menty.

Juu, mutta nyt lähden tallille hoitelemaan Nuuttilaisen ennen kuin tuolla tulee ihan pilkkopimeä. Pitää varmaan laittaa päälle ihan hirmuisesti vaatetta, tuolla on ihan sairaan kylmä jo.........

77 kommenttia:

 1. No eikö kannattaisi jo käyttää sitä kaakkia klinikalla uudestaan, jos sillä on aiemminkin oireillu nuo jalat? Jos siellä jtn mäsänä taas on ei se odottamalla parane, saattaa ehkä loppua joksikin aikaa, mutta paljon se ei varmaan lohduta jos hevonen taas yhtäkkiä "paraneekin" mutta siellä on oikeasti jotain paskana ja hevonen vaan välttelee kivun näyttämistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule sillä ei ole jalat oireillut muuta kuin tuo otj silloin kun toi hankkarivamma oli. Jos et satu tietämään niin hevosille voi sattua vaikka mitä, ihan samalla tavalla kuin ihmisillekin. Ja se voi olla ihan ohimenevää.

   Ja hevoset ei ajattele että "joo nyt en näytä mun kipua vaan liikun ihan puhtaasti jotta ratsastajalle tulis parempi mieli". Niitä voi selästä käsin tukea paljon, jos ratsastaa kunnon tuntumalla, mutta liinassa juoksuttaessa / löysin ohjin ravatessa sen kyllä huomaa mikäli hevonen on ep tai ontuu.

   Eiköhän me olla hevonen klinikalle viemässä, jos tuo ei tosta paremmaksi mee, joten anonyymien on aika turha tulla tänne loistavia neuvojaan huutelemaan.

   Poista
  2. Hienosti osoitti taas anonyymi tietotasonsa joka varmaan lähentelee sitä nollaa! Tuo kaakki sanakin sai kommentin kuulostamaan entistä asiantuntevammalta... voi lapsi raukka.

   Usein se juuri nimenomaan on se lepo ja aika mikä auttaa, ihan eläinlääkärin suusta kuultua.

   Älä Susanna välitä tommosista kommenteista, noi tulee just niiltä joilla ei todellisuudessa ole mitään käsitystä oikean hevosen hoitamisesta tai omistamisesta :-)

   Tsemppiä teille, toivottavasti kaikki kääntyy hyvin päin!

   Poista
  3. Joo noinhan se menee. Ilmeisesti on kuitenkin pakko päästä sanomaan ja yrittää lannistaa, mutta onneks oon oppinu päästämään tommoset anonyymikommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)

   Kiitos sulle tsempistä !

   Poista
  4. Voi että, tsemppiä teille !
   Meillä on tälläkin hetkellä sama ongelma, ja oltiin jo lähdössä klinikalle, kun yht' äkkiä se hellitti. Lepoa vaan ja pientä kävelyä, toivotaan että on ohimenevää ku Nuutilla oli tuo hankkarivammaki ! :)

   Poista
  5. Kiitos !

   Oi ihanaa että selvisitte säikähdyksellä, toivottavasti meilläkin olisi tuuria matkassa ! :'---)

   Poista
 2. Voi ei... Toivottavasti ei oo mitään vakavaa. :/ Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. ounou :( mutta hei pakko vaan uskoa siihen että kaikki on hyvin ja niin ne on ! :) kaikki kääntyy kyllä parhain päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii... kiitos ihanasta kommentista :'---) !

   Poista
 4. Voi ei, tosi kurjaa! :( itsekin jalkavaivaisen hevosen omistajana tiedän, miten kamalaa tuo epätietoisuus on. Hirveesti tsemppiä ja jaksamista, Nuutille paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ;( Höh, ei oo helppoa ! Kiitos kovasti !!

   Poista
 5. Voi ei, toivottavasti selviäisitte säikähdyksellä.

  VastaaPoista
 6. Voieii!! :( Paljon onnea sinne, me pietetää kaikki täällä peukkuja pystössä !! :)

  VastaaPoista
 7. toivotaan että jalassa ei oo mitään vakavaa!:) pärjäile(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei auta ku toivoo, kiitos, yritän ! :'--)

   Poista
 8. voi eii! :'/ tsemppiä! toivottavasti vain jotain pientä ohimenevää..!

  VastaaPoista
 9. aivan ihanasti kirjoitettu! Toivon niin kovasti että Nuutilla ei ole mitään vakavaa jalassa. Tsemppiä sulle tosi paljon <3

  P.s. olin itse katsomassa sunnuntaina paranormal activity nelosen elokuvissa ja en ollut nähnyt muita. Mutta tykkäsin siitä, vaikka siinä ei paljon mitään jännittävää tapahtunutkaan! :-D

  http://www.youtube.com/watch?v=f_EiqPp-vBM

  että sulle tulis vähän parempi mieli niin linkitin sulle tuon Enriquen videon, se on vaan niin hot ja aina kun katson sen videoita mulle tulee aina niin parempi mieli :) Ja itse kun olet Enriquen fani myös, niin toivon että tuon katsominen piristää sua edes vähän ! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ♥

   Joo musta noi Paranormal Activityt on sillee siistei ku ne on niin "aidon" olosia tai sillee, tulee semmone fiilis et ihan hyvin vois itelleki tapahtuu :'---D

   Ja voi ihanaa, kiitos linkityksestä ! Hyvä musiikki on kyllä loistava keino piristää ♥

   Poista
 10. ekasta kun selvisi niin kyl se tästäkin.. :< kurja juttu. mut tsemppiä, mäki pidän peukut ja varpaat pystyssä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Nuutti on tehty selviytymään ♥ ! Mut joo, ei auta ku toivoo parasta ja kattoo päivä kerrallaan. Kiitos !! ;'--D

   Poista
 11. jaksamisia ja voimia susis! nuutille erikoisvoimia :)

  VastaaPoista
 12. Voi Nuuttia :( Mut kyllä se siitä :) Sehän saattaa olla vaan joku ohimenevä juttu niin kuin ihmisilläkin on kaikenlaista ja luottavaisin mielin vaan :) Tsemppiä sulle ja Nuutille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin saattaa, pitää toivoa oikein kovasti että näin on :) Isot kiitokset tsempeistä !!

   Poista
 13. Voi ei... tosi kurja juttu! Toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

  Itsekkin lupasin itselleni viime jouluna, etten koskaan unohda uskoa ihmeisiin. Meillä poni oli klinikalla ähkyleikkauksessa, leikkauksen jälkeen koko ajan tilanne huononi ja huononi. Eräänä iltana sai sitten omistajan kautta armahduksen, että päästetään irti. Lääkärit totesivat, että aamulla sitten tehdään lopetus jos ei tilanne parane. Jotenkin, kukaan ei tiedä miten, mutta aamulla poni näytti paremmalta ja veriarvot olivat paremmat. Muutaman päivän päästä saatiin poni kotiin ja joulu koitti :)

  Teijänkin kohalla on tapahtunu tällainen ihmeellinen juttu, toivotaan ettei tää jalkavamma olisi yhtä paha kuin aikaisempi!! Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kamala, on mahtanut olla kamala paikka, mutta voi miten ihanaa että onni oli teidän puolella ! :'---) Varmaan oli aika ihana joululahja saada terve poni kotiin !

   Kiitokset tsempistä, ei tosiaan auta ku toivoa parasta !

   Poista
 14. Tsemppiä, toivottavasti ei ole mitään pahempaa! :)

  VastaaPoista
 15. Voi Nuuttia :( Toivotaan että ei oo mitään yhtä vakavaa kuin viimeksi ja menee nopeasti ohi! Nuutti on selviytyjä, eiköhän se pian ole jo kunnossa :) Tsemppiä sulle kovasti <3

  VastaaPoista
 16. Omalle tammalle annettiin vähän samanlainen ennustus viime vuonna.. '' ei ravaa enää koskaan..''
  Mutta minäpä en luovuttanut! Tässä sitä sitten ollaan, tamma 20 vee, kirmailee iloisesti tarhassa kavereitten kanssa, jalkavaivoista ei tietoakaan!
  tsemppiä siis sinne teille, mikää ei oo oikeesti mahdotonta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihana kuulla ! :'---) Kyllä niitä ihmeitä vaan tapahtuu ♥ kiitos kovasti tsempistä !

   Poista
 17. Voih, kovasti tsemppiä teille sinne <3

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä kovasti, toivotaan ettei ole mitään vakavaa! ♥ (:

  VastaaPoista
 19. Ounou :( Toivottavasti jalassa ei mitään pahempaa ja pääsette taas "normaaliin" elämään ! Tsemppiä ihan hurjasti ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan niin, kiitos kovasti ! :'---)

   Poista
 20. Tsemppiä molemmille:)! Alku kesästä mun ratsastus ponilla murtui laitumella kavio/: mutta, siitä selvittiin ja nyt on poni kunnossa ja ollaan jo laukkailtu eikä ponia vaivaa enään mikään!
  Toivotaan, että nuutti parantuu ja että tuo olisi vain ohimenevää!!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ouuuts, mutta onneks poni siitä toipui, ihana juttu ! Jep, ei auta ku toivoo vaan, kiitos tsempistä ! :'--)

   Poista
 21. http://wunderbaumjakumppanit.blogspot.fi/2012/10/095-post-it-tunnus.html

  Sinulle olisi tuollainen juttu blogissani, käyppäs kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 22. Voi ei! :( Toivottavasti on vaan joku pieni juttu josta selviätte vähällä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 23. Voi ei :(( Toivotaan että ei olis mitään hirmu vakavaa - meilläkin kävi kesällä ponin kanssa silleen, että yhtäkkiä vej. jänne turposi ihan älyttömästi ja oltiin ihan varmoja, että siinä on jännevamma (vielä kun edellinen hevonen piti lopettaa jatkuvasti uusivan jännevamman takia) mutta saatiinkin kuulla klinikalta että se oli vaan kolhu joka oli kehittänyt "mustelma" ihon alla, eli päästiin melkein heti liikuttamaan :) hirveesti tsemppiä sinnepäin, paranemisia ja rapsutuksia nuutille ♥

  Ps. Ihania kuvia jälleen kerran, oon ihan myyty..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii onneks ei ollu pahempaa ! Kumpa Nuutillaki ois joku tommonen kyseessä... kiitos kovasti ♥

   Poista
 24. Tiiän tunteen, Qkin ke asti liikkunut ep :( Tsemppiä teille ja paranemistä Nuutille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitto, tätä epäonnea taitaa olla liikkeellä... ;( Kiitos ja samoin !

   Poista
 25. Eii! :( toivottavasti olisi vaan venähtänyt jotenkin ja menisi sitten ohi! :)

  VastaaPoista
 26. "ei etäisyys, ei vuodetkaan, ei mikään teitä erota. Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea"

  niin paljon voimia täältä kuin vain jaksat kantaa.toivon koko sydämestäni hevoseni kanssa, ettei nuutilla ole mitään vakavaa, sillä parempaa kotia ei nuudeli voisi saada. voimia!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että mul meni ihan kylmät väreet ku luin tätä kommenttia ! Kiitos ihan hirveesti ihana anonyymi ♥

   Poista
 27. Tsemppiä täältä kanssa! Vaikki ei itselläni omaa hevosta olekkaan, niin on se aina kova paikka, kun tuollaista tapahtuu! Nimimerk. 5 omaa koiraa lopetettu kasvaimen vuoksi. Peukut pystyyn ja toivotaan kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos ♥ Voi ei, osanotot... ;( meidänkin entinen karvaturri, mun lapsuuden koira jouduttiin lopettamaan kasvaimen takia. Kovia paikkoja tosiaan... :(

   Poista
 28. ''Sometimes I wish I could save you,And there's so many things that I want you to know, I won't give up till it's over,If it takes you forever I want you to know''

  ''That if you fall, stumble down I'll pick you up off the ground,If you lose faith in you, I'll give you strength to pull through,Tell me you won't give up 'cause I'll be waiting If you fall you know, I'll be there for you''

  Tossa pari pätkää Simple Planin kappaleesta ''Save you'', jotka jotenkin tuntuu kuvastavan sun ja Nuutin tilannetta:)Voimia teille<3=))


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nous kyyneleet silmiin kun luin noi pätkät ! Kiitos hirveesti ♥

   Poista
 29. Iso yhteinen kiitos vielä kaikille kommenteistanne ! Ette tiedäkään kuinka paljon jokainen tsemppaus merkitsee. Ootte ihania ♥

  VastaaPoista
 30. Mä niiin tiedän, että miten hienolta tuntuu, kun saa pitkän hoitojakson jälkeen hevosen kuntoon. Nyt vaan kaikki peukut pystyyn, ettei Nuutilla ole mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon hyvin :'---D Se on kyllä upee tunne... Nuuttikin oli yli vuoden levossa sillon hankkarivamman aikaan... :s

   Jep niimpä !!

   Poista
 31. voi hitsit :( meillä ehti olla eka oma heppa noin kaks kuukautta kunnes alkoi ontumaan, samanlailla kävi edellisellä ylläpitohevosella. kyllä siinä aikamoinen epätoivo iski ja ehdittiin ja pahointa epäillä. no mentiin sitten klinikalle eikä mitään vakavaa ollut, onneks. että tositosi paljon tsemppiä sulle, peukut ja varpaat pystyyn että olisi vaan joku pikku kolahdus! voimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihh, aina ei ala yhteinen matka ihan helpoimmalla tavalla... ;s Mutta onneks ei teidän hepalla mitään vakavempaa ollu !

   Kiitos hirveesti ! :'---)

   Poista
 32. Voi ei iha hirveetää :( mä taas ostin tossa elokuussa ponin(jota olin vuokrannu vuoden sitä ennen), ja sitte yllätys yllätys poni ollu pari päivää oma ja täysin kolmijalkane, vaikoli menny täysin ostotarkastuksest läpiki.. Mut joo pelättii pahinta ja käytii vermos kuvat ottamassa ja kaikkea mut ei löytyny mitää ja vielä viikon päästä multa murtu käsi (y) mut se ontumine oli varmaan vaan joku revähdys mut sillä on vieläki epämääräset takaaskeleet välillä (huomaa kun ratsastaa)ja nyt sitte kengittäjä kai sano(en ollut itse paikalla) että siinä oli ollut kavipaise jo pitkää enne ontumista ja poni oli sinnitellyt siihen asti, sillä on kyl toosi korkee kipukynnys, vähä niiku mullaki :o ja vielä saa elää epätietoisuudessa että mikä siinä oli tuolloin ja onko siinä jalassa vielä jtn, mut nii... Jaksele !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, en oo tänä iltanakaan muuta tehnyt kuin itkenyt... ;(

   Voi eii, kyllä osaa olla huonoa tuuria matkassa ! Onko sun poni kunnossa nyt? Epätietoisuus on kyllä syvältä... D:

   Kiitos, yritän ! :'---)

   Poista
  2. Voi ei :'( voin kuvitella, kerra mun ex-hoitsul oli ähky ja mul oli ollu vähä huono päivä muutenki ni sit menin taluttelee sitä ja itkin jossai raviradalla yksin sen kanssa :''( muistan sen nii hyvib vielki :/ ja mielikuva siitä et myydään ehkä se mun poni sit ku mun poni vuodet loppuu on murskaava :'(

   On se muuten mut just ne takajalat on vähä sellaset et must tuntuu et se tarttis välil vähä lepoo toisin ku kovaa treenausta, jota mun valkku haluu just ja ollaa viel aluekoulukatsastuksiinki menos varmaa täs kuus..

   Poista
  3. Voih, uskon... ;( kyllä näiden otusten kanssa huolia riittää !

   Aa nii, voi harmi D: Millasella liikutuksella se on nyt? Voihan sillä koittaa sellasta, että rankasti mennään vaan ne valmennukset ja kisat, ja muuten ihan kevyesti. Me ollaan toimittu niin Nuutin kanssa, koska se pari rankempaa liikutuskertaa viikossa on ihan tarpeeksi. Muuten sitten keventelyä, maastoilua jne. :)

   Tsemppiä teillekin, toivon mukaan sun poni pysyy kunnossa ! Ja voimia, uskon että tuntuu vaikeelta jos poni myydään ponivuosien jälkeen... :( tolta kantilta oon ilonen että ostettiin suoraan hevonen, ku mäki oon semmonen että kiinnyn niin hirveesti aina !

   Poista
  4. Niino siis käyn melkee joka päivä tunnilla, koska mun valmentaja haluu et kehityttäs sen kaa ja päästäs kisaa kunnolla ja kaikkee, ja se ei just pidä et kukaa sieltä sen tallilta (3 heppaa+munponi) ratsastaa itsenäisesti, ja on muutenki erittäin öö vahtivainen ! Et tallin vaihtoo ollaa täs nyt aikamonesti suunniteltu...

   Joo mekin mietittiin hevosta mut sen esti kyl tunteet koska ei oltu ihan varmoja mitä tälle ponille ois muuten tapahtunu ku sen ent. om. lähti ulkomaille opiskelee pariks vuodeks, meinaan on niin vaikee et sitä ei voi iha kelle tahansa myydä.. :/ mut on kyl aikapaljo rauhottunu, mut mitää se ei kyl tee ellei oikeesti käske :D

   Poista
  5. Joka päivä? ;o kuulostaapa hurjalta. Hevonen on kuitenkin huono eläin palautumaan ja tarvitsee kevyempiä päiviä rankkojen väliin, eihän se väsyneenä edes voi kehittyä vaan rasittuu vain... Ootteko puhunu asiasta sun valmentajan kanssa? Tai sit toi tallin vaihto vois olla ihan hyvä vaihtoehto...

   Aa ;( No mutta sitten se on varmaan ollu ihan oikee ratkaisu siinä tilanteessa ! Haha niin, semmosii mukavuudenhalusiahan noi vähä tuppaa olemaan ;) Ja ponit on aina vähä ponei ! :D

   Poista
 33. Hienoja kuvia!

  Tsemppiä hevosesi kanssa, toivottavasti tulee kuntoon. Aloin ihan kyynelehtimään tätä tekstiä lukiessani, kun aika samanlaisia fiiliksiä on joutunut itse käymään läpi.
  Jotenkin tuntuu, että tuo Hyvinkää jakelee noita "lopetuspäätöksiä" vähän turhankin helposti. Oma poni on myös käynyt nyt keväällä siellä skintissä, jonka tuloksen mukaan ainoa ratkaisu ponin mystiselle ontumalle olisi hermon katkaisu, jolla saisi max pari vuotta lisäaikaa tai suoraan kuoppaan. Tällä hetkellä ollaan koko kesä kisattu koulua suht normaalisti ja pikkuhiljaa päästy estetunneillekin. Näin niitä ihmeitä tapahtuu.

  Voimia ja kärsivällisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka teitä Hyvinkäällä hoiti? Me mentiin sinne kun oltiin kuultu niin paljon hyvää Mäkelästä ja se kyllä teki kaikkensa vaikka tilanne aika toivottomalta alusta saakka näyttikin. Se ei sit vaan nähny että ois muuta ollu tehtävissä, joten sen oli pakko sanoo asiat kuten ne oli ;(

   Mitä teillä Skintissä löytyi? Meillä oli tuo vamman hankositeen kiinnityskohdan vaurio. Aa juuu, tiedän tuon... Mutta siis ihanaa jos teillä on ollut tuuria matkassa ! Mäkin niin toivon että meitä vielä toisen kerran onnistaisi oikein kunnolla...

   Kiitos hirmuisesti !!

   Poista
  2. Mäkelä ja joku Elina, joka ei kyllä enää siellä työskentele. Me mentiin tasan skintin takia, ja vaikka Mäkelästä hyvää olinkin kuullut, ei hän juuri omia pisteitään nostanut.
   Palvelu ylipäätänsä oli aika jäykkää ja hyvin lyhyt sanaista.

   Meillä ei valitettavasti löytynyt skintistä mitään. Radioaktiivisuutta yhdessä jalassa, mutta sitä ei osattu diagnosoida. Onneksi kuvat lähetettiin Ranskaan, jossa ei kyllä myöskään osattu sanoa mikä se on. He veikkasivat, että siinä jalassa olisi pissaa! :D

   Että sellainen vajaan parin tonnin reissu, kyllä kannatti :D

   Kovasti tsemppiä vielä, toivon todella, ettei kyseessä ole mitään vakavaa!

   Poista
  3. Okei, harmi :( me oltiin Mäkelään tosi tyytyväisiä ja palveluun muutenkin.

   Aijaa, aika jännää ;o Hmmm joo tuota nooin mielenkiintoista :'---D näin se menee, tuntuu että rahaa vaa lentää savuna ilmaan... !

   Kiitos kovasti, toivotaan näin ! Ja tsemppiä sinnekin, toivon mukaan sun ponin jalka pysyy kunnossa, mitä siinä ikinä olikaan... :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !