torstai 22. marraskuuta 2012

If you can make a girl laugh, you can make her do anything !

Moikkismoii ! Enpä saanut siskoa tiistaina kuvaamaan, enkä eilenkään... :( Säätkin ovat kyllä olleet nyt ihan yhtä räkää niin väliäkös tuolla. Aurinkoa ei ilmeisestikään ole luvassa vähään aikaan, joten voi olla että kuvailut jäävät suhteellisen vähälle. Tuo hämärä harmaus ei vain jotenkin iske............. paitsi no, yksiin kuvauksiin se kyllä sopisi, mutta kuvaajan suhteen on vielä epävarmuutta.

Tänään kävin tallilla tässä illemmalla pimeän tultua, mutta sisko halusi kuitenkin lähteä mukaan, joten saatiin muutamia pimeitä kuvia taas. Nuutti oli suoraansanottuna aivan mahdoton kakara, ja se yritti jatkuvasti kaivaa porkkanoita taskuistani. Muutaman kerrain sain palauttaa pölhön maanpinnalle ja kieltää ihan kunnolla, minkä johdosta heppa tietenkin pikkulapsen tavoin ryhtyi mököttämään. Se pisti turvan ruttuun ja oli selkeästi aivan loukkaantunut saamastaan kohtelusta. Loppua kohden se kuitenkin leppyi ja hepalle valkeni ettei porkkanoita tipu jos on tuhma ryökäle.

"Minä tahtoo porkkanaa heti !"
Sitten kun huomasi ettei porkkanaa tipu kerjäämällä niin saikin pussailla vaikka ja kuinka... ♥
Kaunis poika ja öö... iloinen tonttu.
"Hei rajansa kaikella kuitenki !! Nyt riitti pussailu !! Apua !!"

Porkkanaintoilun lisäksi Nuutilla oli virtaa muutenkin. Edelleen se käyttäytyy tosi hienosti, ei rynni tai loiki, mutta kovasti olisi tänään tehnyt mieli vähän käyntivauhtia rivakammin tepsutella. Pääsipä poika tahattomasti muutamaan otteeseen vähän ravailemaankin (tai ehkäpä se oli lähempänä piaffia, tai ainakin passagea?) eikä ollut kyllä ontumisesta tietoakaan. Oikein ponnekkaasti olisi heppanen varmasti painellut menemään pitkin ja poikin, ellei tylsä kaksijalkainen olisi riimunnarun päässä roikkunut menohaluja hillitsemässä. Nuutin jalat myös näyttävät huomattavasti paremmalta, oikeastaan siis tosi hyvältä. Mahtia !

Siten vielä vähän selvitystä tuohon suhteellisen monesti kysyttyyn kysymykseen, eli vaihdetaanko me tallia (kuten joskus tänne pohdin), vaiko ei. No, ainakin toistaiseksi jäämme vanhalle tallille. Vaikka tallivuokra tammikuussa nouseekin, meillä ei ole mitään pakkoa lähteä tallilta. Ei siis ole sellaista hätää, että on äkkiä saatava tallipaikka jostakin, vaan me voidaan rauhassa katsoa miten sujuu tuleva talvi lisääntyneinen tuntien kanssa ja tehdä ratkaisevia päätöksiä myöhemmin. Faktahan kuitenkin on se, että Wikner on kokonaisuudessaan tosi hyvä talli. Sillä on toki jokaisen muun tallin tapaan omat miinuksensa, kuten juurikin tuo ratsastuskoulun laaja tuntitoiminta (joka tietenkin yksityisten näkökulmasta on melko suurikin miinus), mutta hevoset saavat hyvää hoitoa, puitteet ovat ensiluokkaiset ja plussia on muutenkin hirmuisesti.

Muutamat pohtimamme tallit sijaitsevat kauempana kuin nykyinen, joten tässä pitää myös miettiä mm. lisääntyviä bensakuluja, kun ei se auto ihan pyhällä hengelläkään valitettavasti rullaa. Eli jääkö vanhalle tallille maksettava summa sitten juurikaan suuremmaksi? Lisäksi pidempi matka vie tietenkin enemmän aikaa ja kun mun mielestä meidän tallimatka on jo nyt ihan riittävän pitkä... ok no kohta se on koko taival moottoritietä, niin nopeutuu huomattavasti, mutta silti. On niin monia tekijöitä, jotka vaikuttavat. Kaikkea ei voi saada, vaan pitää miettiä asiat läpi jokaiselta kantilta ja tehdä kompromisseja. Mistä olisi valmis luopumaan, ja mistä ei? Tällaiset päätökset ovat vaikeita tehtäviä, etenkin silloin kun ei tavallaan olla pakon edessä... :D

Aika näyttää mihin päädytään, ja vaikka toistaiseksi ollaankin jäämässä vanhalle tallille, niin emme missään nimessä sulje pois muita mahdollisuuksia :) Niiden aika vain ei ehkä ole vielä.

Jottei postaus näiden pimeiden kuvien kera julkaistuna saisi teissä aikaan kamalan syvää masentuneisuutta, liitin tähän loppuun mukaan vielä kesäisiä estekuvia, jotka eilen sain Essiltä :) Kiitos tack, näitä katsellessa tulee (ainakin mulle) hyvä mieli ! Sensuraatiopakko iski koska olin niin nolo.Kuskilla ainakin oli hauskaa ! Ja ahhaha katsokaa Nuutin rakennetta tässä kuvassa, näyttää kuin sen etu- ja takapää olisivat eri paria... :D

22 kommenttia:

 1. Näyttää ihan Sissin rakenteelta toi vika kuva! ;DDDD

  VastaaPoista
 2. voe että noille hevosen ilmeille saa nauraa :DD niin persoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no se kyllä on ! XD noi mulkosilmät ja suuret korvat... ♥

   Poista
 3. Ai Nuutti on Wiknerillä,mie olin tuossa parisen vuotta sitte töissä siinä lähellä yhdel tallilla joten ajoin wiknerin tilasta ohi usein. Se on kyllä hienon näkönen paikka! :)

  Sul on kiva blogi ja toivottavast Nuutti tulee kuntoon!

  -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa hauskaa ! :D se on kyllä tosi kiva paikka :)

   Kiitos kovasti, toivotaan ! :)

   Poista
 4. voi kuinka söpöjä noi kuvatekstit tuolla ekoissa kuvissa:D

  VastaaPoista
 5. nauroin asiallisille sensuureille:D pitäs varmaan iteki koettaa:D

  VastaaPoista
 6. oi voi, kesä ja esteet...<3

  VastaaPoista
 7. Mulle on jäänyt hieman epäselväksi, että onko nuutti kunnossa nyt vai ei? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kun jalkaa ei oo nyt ultrattu / kunnolla ei oo ravuutettu että näkis ontuuko, mutta siis ainakin parempaan päin on toivon mukaan kun jalkakin on tosi paljon paremman näkönen kun sillon ku ontuminen huomattiin :) Eli toivon että kyseessä on ollu joku ikävä kolaus eikä sen suurempaa ! Kirjoittelen tänne kunhan tiedän enemmän :)

   Poista
 8. miks oot peittäny ittes nois kuvist xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olin aaaivan järkyttävän näköinen possu... :D

   Poista
 9. toi on ihana toi banneri! tykkään paljon! :)
  jos tuo tallille jääminen vielä on susta parempi ratkaisu, nii ehkä on niin parempi :) pitemmät matkat toiseen paikkaan olisivat tosiaan aika ärsyttäviä. :/
  mitä jos saisit tehdä tallitöitä parin kerran viikossa, niin saisit tallivuokran halvemmaksi, eikä vuokran hinta huimaisi enää paljoa päätäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Niin, ainakin toistaiseksi tuntuu siltä :) Jep niin mustaki tuntuu... muutenki välillä ajan kanssa tiukkaa niin kyllä se pidempi matka sitten varmaan toisinaan vaikeuttais tilannetta entisestään ;s

   Oon tuolla tallihommia muutamasti tehnykkin, ja sanonu omistajalle että voin tehdä aina vaan kun on tarvetta :) Ei meillä oo rahan suhteen silleen hätää, mutta toi nouseva vuokra vaan tuntuu korkeelta siihen nähden kuinka huonot ratsastusmahdollisuudet yksäreillä talvisin on kun maneesiin ei tuntien takia pääse jne. ;( mutta äiti (joka suurimmaksi osaksi tallivuokran maksaa) kuitenkin ite myös sanoi, että josko nyt katsottaisi tilannetta ja jäätäisi toistaiseksi. Toki kyllä aina on plussaa mitä enemmän pystyisin itsekin kustantamaan ja toivonkin että saisin jatkossa tehdä enemmän tallia :)

   Poista
  2. aivan totta.. ymmärrän tuon ratsastuskoulun tuntien haitta puoli yksäreille :/

   Poista
 10. Nyt kerrot mulle miten saat kuviin fiksusti tumman taustan ja sut ja Nuudelin valosana :D koska jos mä yritän tota nii salamalla kaikki näyttää oudolle! Tee semmonen erikoispostaus "kamera-opastusta idiooteille" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En otakkaa salamalla huahaha ! ;) Meillä on kentällä nii hyvät lamput et siihe mennää vaa alle pällistelee ni hyvä tulee ! AHHAHA joo semmosen sä tartteisitkii ;o

   Poista
  2. Joo ja sit tartteen ton sun Nuudelipuudelis :D enneuni!

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !