sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hakuna matata !

Aloha ! Huisin kiva heppailuviikonloppu viiden kauraturvan kanssa takana, ja nyt yritän saada aikaiseksi mahdollisimman epäsekavaa postausta sekä eilisestä että tästä päivästä... :)

Eilen meinasi mennä koko talleilukuvio aivan säädöksi, sillä meikä ei yksinkertaisesti ole kykeneväinen repeämään kahteen paikkaan samanaikaisesti. En, vaikka kuinka yrittäisin ja haluaisin ! Loppujen lopuksi saatiin onneksi asiat sumplittua, ja suunnistettiin Sofian kanssa Wiknerille poikkeuksellisesti jo aamulla.

Sää oli aivan ihana (ja maneesi varattu), joten maasto kutsui ! Sofialla siis ratsuna taas Shakiraponi, jonka kanssa Nuudeli on yleensä maastossa käyttäytynyt varsin siivosti :) Reissu meni eilenkin tosi hienosti, ottaen tosiaan huomioon sen, että Nuudeli saattaa muiden hevosten läsnäolosta maastossa hieman virittyä. Kevät eritoten on otollista aikaa sellaiselle....... ;) Mutta ei, poikanen käyttäytyi niin hienosti ! Mitä nyt kerran Shakiran kanssa järkkäsivät vähän piloteilleen sydämentykytyksiä....... ;)

Viisas Nuudeli ! Pellollakin se otti ihan chillisti :) "Nuutti on ku sunnuntaikävelyllä, ei kiire minnekään !"

Kahdentoista aikoihin päästiin lähtemään Wikneriltä, ja heitettiin Sofian kanssa äiti Ruoholahteen kun se lähti taas pariksi päiväksi jonnekin koiranäyttelyreissulle Latviaan... :) Siitä sitten kärsä kohti Lohjaa ja hoitelemaan siellä odottelevat hepsukat !

Eilen myös Simillä ja Konstalla oli maastopäivä, ja Sofia pääsi Simulin kuskiksi :) Mä jouduin uhrautumaan, ja ottamaan pikku riiviölapsen... ;) Yleensä meikä on se joka saa viilettää Sintillä, se on huisi tykki, joka menee kovaa, mutta Konsta on semmonen joka menee kovaa JA saattaa lisäksi vetää kuulemma aikamoiset rodeot........ :D mut hei, se ei pelaa joka pelkää... !

Ja meidän maastoreissuhan siis meni varsin hienosti ! Vähän matkaa kuljettiin autotien viertä, ja siitä paineltiin eräälle pienelle hiekkatielle ravailemaan ja laukkailemaan. Mun on pakko nostaa isosti hattua tuolla autoileville, pääosin kunnioittavat ratsukoita liikenteessä TOSI hienosti. Hidastavat ja väistävät mahdollisuuksien mukaan, voisivat monet ottaa mallia ! :)

Kogsu ottaa lunkisti :)

Tänään aamu alkoi rauhallisissa fiiliksissä, sillä kerrankin olin ajan tasalla ja tajusin että kellot ovat siirtyneet kesäaikaan. Normaalisti juoksen keittiössä ympyrää niin ku päätön kana ja huudan kuinka kukaan ei taaskaan oo kertonu mulle mitään..........

Radiota kuunnellessa muuten kuulin yhden leffamainoksen. Yleensä aina missaan niiden nimet, mutta tällä kertaa en ! Place beyond the bavians... joo, menin googlettamaan ja ei se ollukkaa bavians. Vaan pines. Place beyond the pines. Ihan typerää, kelasin että joku on tehny apinaleffan...... mulle on aina sanottu että kuulen mitä haluan kuulla... :D

27132_594238920587886_1771807369_n_large

Kahden maissa lähdettiin taas surffaamaan kohti Lohjaa. Sofia lähti tänäänkin mukaan joten whii kuvia ! ♥

Ensin päätin ratsastaa Konstan, ja kaveri olikin tänään aika pörhönä ! Jo matka tallista maneesiin oli aika hurja (ok no syytän läheisen vajan (?) katolta tippuneita lumia vähän), mutta maneesissä meno vaan yltyi....... :D Poni oli aikalailla koko ajan lähdössä lentoon, ja säpsyili aina kun vähänkin jossain kolahti.


Tein alkuun aika reippaasti käyntityöskentelyä, vähän väistöjä ja pysähdyksiä, jotta sain heppaa vähän paremmin kuulolle. Lopulta homma rupesi luistamaan vähän paremmin, ja oli pakko lopettaa kun Konsta hieman rentoutui eikä enää ollut ihan tuli hännän alla menossa. Maneesin "aula" oli kuitenkin aika hurja paikka kaiken aikaa... eihän Konsta sieltä tuukkaan maneesiin ku joka kerta...... =) fiksu.









Simin kanssa menin tänään maneesissa nivelillä, joskin alkukäynnit mentiin taas samalla tapaa kuin perjantaina. Tallin mäessä se näki kaikkea kummallista ja oli Konstan tapaan paljon pinkeämpi mitä normaalisti. Kellot siirty kesäaikaan niin hepatki piristy? :D Eilen ne oli kuitenkin maastossa kumpikin ihan fine !? Yritä tässä sit taas ymmärtää mitä noiden eläinten päässä oikein liikkuu............ :D



Maneesissa Sintti oli kuitenkin onneksi oma ihana itsensä :) Nivelillä se ei ole edestä aivan yhtä kevyt mitä kangilla, mutta vahva on kuitenkin väärä sana sitä kuvaamaan. Se nimittäin antaa hyvin kiinni, ja toimii istunnalla varsin mukavasti. Tiedän, että vika on mussa, eli mun pitää vaan opetella ratsastamaan sitä paremmin avuille ja tosiaankin ISTUMAAN. Tänäänkin yritin vaan keskittyä siihen, että ratsastan itse mahdollisimman rauhallisesti, enkä tavallaan huomaamattani innosta sitä juoksemaan kamalaa vauhtia pois alta.


Tää kevyessä istunnassa laukkailu ei kaiketi ollu maailman paras idea (koska vaihde jää herkästi päälle !), mutta toi vaan on Simin kanssa niin kivaa.... ! :D



Kattokaa mun naamaa ! Oon syöny liikaa banaanei ja muuttunu apinaks !


Tällä kertaa meni kuitenkin paremmin, kuin nivelillä viimeksi ! Pätkittäin Simi antoi periksi tosi mukavasti, ja niinä hetkinä se tuntui ihan pumpulilta joka suuntaan. Kannattaa turvautua ulkoapuihin, ne kun on yleensä semmosia kavereita jotka auttaa hädässä... ;)

Ratsasteluiden jälkeen pestiin kamat ja tsekattiin että kaikki on kunnossa. Nopsula käytettiin jälleen käviksessä, mutta Kalle sai tarhailla kun se oli pyörinyt koneessa jo aamupäivällä :) Lohjalta suunnattiin taas kulku kohti Wikneriä, ABC:n kautta tosin. Mun oli IHAN pakko käydä ostamassa banaaneja........... :D apina mikä apina.

Wiknerillä meidän oli tarkoitus mennä maneesiin, ja mun kuvata kun Sofia ratsastaa Ermiponin samalla kun Nuutti on mukana käsiheppana, mutta Ermipäs oli sattumoisin päivän ainoalla tunnillaan juuri silloin :( pläh. Päätettiin siis Nuudelin kanssa suunnata yläkentälle ihan vaan pelleilemään, eli laskettiin se sinne irti ja tehtiin kaikke hölmöä :D Meillä oli tosi hauskaa ;) Just toi on yks syy miks tykkään Nuutista niin hirveesti: sen kanssa on kiva puuhata ihan mitä vaan, ja sille ei oikeesti voi olla nauramatta :D tai ainakaan mä en voi, ku se on niin hirrrrrveen suloinen......... :)

"Pois tieltä läskipää tuolla tapahtuu jotain paljon mielenkiintosempaa."



"Mitä sä oikein urpoilet, anna se risu mulle !"
"Ähähä pidä räkänen oksas, mä löysin paljo paremman !"
"En vaihda sun kanssa ! Askel vielä niin läväytän sua tällä lärviin !"
"Jumantsuikka anna takasin se mun risu !! EIKÖ SANA KUULU VAI EIKÖ SE MEE SUN PAKSUUN PÄÄHÄN !!!"
"Juokse mamma ! Sä oot kauheen hidas !"
"Mitä ilkut siellä kameran takana ! Annoin ton köntyksen voittaa juoksukisan koska se ois muuten varmaa ruvennu itkee !"
"Äitii tänään kukaan ei leikkiny mun kanssa tarhassa. Kaikki oli ihan tyhmii."
"... sit ne sano et ota iisisti pappa vaik ei nekää enää nuorii oo..."

Kotiin päästyäni kello oli melkein yhdeksän, ja pari tuntia kuluikin siskon sekä serkkutytön kanssa leffaa katsellen :) kävin oikein mäkkärissä, kun tytöt niin halusivat. Oon ihana isosisko, I know ;) Reilun tunnin oonki tässä nyt tapellu koneen kanssa erinäisistä jutuista, ja postaus ilmesty taas puolenyön jälkeen...

Mutta HUH ! Pakko sanoa että kyllä tää useamman hepan ratsastaminen sun muu oheisliikunta vähän tuntuu jaloissa ! :D Huomiselle ei onneksi ole tiedossa mitään hirveämpää juoksemista, eli toivon mukaan ehdin edes vähän vain lillumaan... :) Oli kyllä huippu viikonloppu, kiitokset kaikille ketkä sen sellaisenaan mahdollistivat ;) ♥ Kuvista suuuuuuuuuri kiitos siis jälleen Sofialle ! :) Oon monet kuvaukset velkaa nyt.......... ;)

48 kommenttia:

  1. Noi on ihanii noi vikat kuvat !! :)

    VastaaPoista
  2. Miksköhän mulla näky tää neljästi etusivulla? :D Mutta joo, sä oot kyllä paras kuvatekstien keksijä! Sun pitäis ottaa osaa Villivarsassa olevaan Viltsun kuplat kisaan, siinä pitää keksiä kolmeen kuvaan kuvatekstit joista tulee yhdessä tarina! ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, en tiedä mitä blogger sekoilee :D sun kommenttikin muuten tuli useampaan otteeseen XD

      Mutta voi kiitos ! Haha ainiin, muistan joskus niitä täytelleeni mutta koskaan en saanu aikaseks lähettää eteenpäin :D

      Poista
    2. Myös mulla näky bloggerin hallintapaneelissa tää teksti neljä kertaa :O :D

      Mutta noi kuvat kuvateksteineen on ihan parhaita!! :)

      Poista
  3. Ei :DDDDDDDDDDDDD nauraa räkätän täällä ja herätän varmaa koht kaikki XDDDDD nää oli parhaita: "En vaihda sun kanssa ! Askel vielä niin läväytän sua tällä lärviin !"
    "Jumantsuikka anna takasin se mun risu !! EIKÖ SANA KUULU VAI EIKÖ SE MEE SUN PAKSUUN PÄÄHÄN !!!"
    "Äitii tänään kukaan ei leikkiny mun kanssa tarhassa. Kaikki oli ihan tyhmii."
    "... sit ne sano et ota iisisti pappa vaik ei nekää enää nuorii oo..."

    Ei vitsi nuutti on sulonen tossa kolmessa vikasa kuvassa ♥ Mut kiva postaus oli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha ihanaa jos tykkäsit ! XD Nuudeli oli kyllä aika söpöläisenä ♥

      Poista
  4. ihana toi sintti taas kerran ja konsta näyttää niin ihanalta! ♥ tosi nätti ja ridaat tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on molemmat ihan huippuje hepsuleita ! Voi kiitos ♥

      Poista
  5. Ihania kuvia ! Kiva postaus myös (:

    VastaaPoista
  6. Sintti on ihuna,mutta nuusku ihanempi<3 kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin nooo ehkä Nuutti on täällä näyttäytynyt enemmän persoonana mitä nää "lainahevoset" ;P Sintti on kyllä kans semmonen hepsu jonka voisin ottaa omakseni millon vaan, luonne ihan kymppi ♥

      Kiitos ! :)

      Poista
  7. ihania kuviaa!! ja hyvä postaus taas:)

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva postaus! Mun hallintapaneelissa näkyy että tää on julkastu jotai 4 kertaa..? :o

    Ihanii kuvia varsinkin viimeset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, bloggeri vammaa jotain ! Mullakin eilen sekoili jotaki ihan ihmeellistä, mm. teki tonne teksteihin miljoona luonnosta samasta postauksesta, vaikka tallensin vaan kerran ;o

      Mutta kiitos !! :)

      Poista
  9. Mikä kamera sulla on? Yritin ettiä vaikka mistä, mutta en löytäny :D

    VastaaPoista
  10. awws, noin sun kuvatekstit on söpöjä :D
    hyviä kuvia! toi nuutin neljäs kuva on hauska, samoin nuutin 7. ja 8. kuvat kans :D

    VastaaPoista
  11. Taas paljon ihania kuvia! varsinkin tuo vika on ihan sika suloinen :3 tää postaus muuten vissii on julkastu 3 kertaa tai sit blogger vaa jotain sekoilee, koska mulle tuli toi sun postaus bloggerin "etusivulle" kolmeen kertaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Joo bloggeri vaihteeks sekoilee jotain, koska ainaki tietääkseni julkaisin tän ihan normaalisti vaan kerran XD

      Poista
  12. Aww, Nuutti on niin suloinen! :3 Ihan kun se tosissaan poseerais kameralle :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos, Niinhän se on ♥ Joo se kyllä osaa ton poseeraamisen ;) !

      Poista
  13. Ihania kuvia, etenkin nuo viimeiset! Ja noi kuvatekstit :D En tiiä oonko ikinä lukenu noin osuvia kuvatekstejä! :DD

    VastaaPoista
  14. Eikä, Nuudeli on niiiiiin söpö! <3 Ja nää sun kuvatekstit on niiin parhaita! Ja oot tosi taitava ratsastaa, kauan oot muuten ratsastanut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuusku on ! ♥ Hihi voi kiitän !! Oon ratsastanu oikeestaan koko ikäni, ihan nassikasta saakka, mutta varsinaisesti tunneilla ja valmennuksissa rupesin käymään kymmenen vanhana, eli reilut kymmenen vuotta sitten :)

      Poista
  15. Kerrassaan ihania kuvia! Nuutti vaikuttaa niin ihanalta persoonalta, juuri sellaiselta pelleltä, joka piristää aina päivää :D

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmonen se juuri onkin ! ♥ :) Välillä oikein tallissa hävettää kun räkätän ittekseni sen puuhille........... :D

      Poista
  16. vitsi sua ja nuuttia ♥ ootte maailman söpöin heppatyttö-pari :-D

    VastaaPoista
  17. Tosi kiva postaus ja hienosti meet kaikilla hepsuilla :) Noi Nuutin kuvien kuvatekstit!!! :DDD

    VastaaPoista
  18. mulle tuli neljä kertaa sillee et oisit julkassu tän postauksen :D mut noi kuvateksit on hauskoi :DDD

    VastaaPoista
  19. nuutti vaikuttaa aivan ihanan persoonalliselts hepalta ihan ylisöpö, rautiaat on parhaita nuutista ja minun rautiaasta tulis varmasti hyvät kaverukset! ootte ihanin pari minkä tiiän ! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä todellakin iso persoona ♥ :) oii rautiaat on kyllä pop, ihana varmasti se sunkin oma ! Voi kiitos ! ♥

      Poista
  20. Taas sain makeat naurut lukiessani sun kuvatekstejä :D Mä en ymmärrä mistä sä noita oikein taiot?! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana kuulla XD Nuuttii katellessa keksii kaikkee ku se on nii hölmö ! :D

      Poista
  21. Aaaaaw, nuo Nuutti ja risu kuvat lopussa! Hellunen!
    Ja nuo teidän yhteiskuvat on jotain niin suloista!

    Olipas taas mahtavia kuvia, kuvatekstejä ja voi että repesin: Place beyond the bavians! :D :D

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !