tiistai 14. toukokuuta 2013

Helsinki pony & young riders event 2013

Noniin, busy viikonloppu takana taas. Lauantaina olin kuin olinkin kuvailemassa pony eventiä, vaikka aamulla vielä arvoin lähdenkö vaiko en. Ihana sää kuitenkin päätti puolestani, ja puolilta päivin suuntasin kulkuni Laaksolle. Ehdin siis kuvailemaan osan luokasta 3 (90cm), ja luokat 4 (100cm) sekä 5 (110cm) kuvasin kokonaan. Olisi hirmusti tehnyt mieli kuvata myös 120cm poni GP, mutta nälkä, vilu sekä polvikipu ajoivat mut (mäkkärin kautta) kotiin. En jaksanut venata 40min sen alkamiseen, huono minä...

Kuvia tuli kuitenkin monta sataa, jotkut kaiken maailman räpellyksistäni huolimatta jopa onnistuneita............ ! Alkuun ihmettelin kun kamera ei ota kuvia silloin kun painan nappia, vaan ihan myöhässä... Monta ratsukkoa sössin kunnes tajusin että tarkennus oli ihan väärällä modella..... vitsi mikä pahvi voi olla. No, tässä kuitenkin lauantain kuvasatoa...



















Taustalla voittajaponi on sitä mieltä että kunniakierros käyntiin ja vähän äkkiä !

Nää halus välttämättä kuvaan niin komeilkoot täällä blogissakin sitten ! :D


Näissä kuvissa ärsyttää toi vino horisontti, mutta koneella kun koitin suoristella niin totesin että kyllä kokonaisuus on tasapainoisempi näin...




























Oh god nää kimot oli ylivalottuneita useimmissa kuvissa !

Mikäli bongasit itsesi ja haluaisit kuvia käyttöösi, laitathan sähköpostia osoitteeseen susanna.niemi@live.fi. Kuvia on aika varmasti kaikista luokkien 4 ja 5 ratsukoista, luokasta 3 voi kysellä erikseen :) Tässä eivät siis ole esillä läheskään kaikki otokset. Kuvien luvaton kopiointi ehdottomasti kielletty !

Äitienpäivääkin tuli tosiaan vietettyä Laaksolla, kisahoitajana Nellin hepoille. Sintti ja Konsta pomppivat kumpikin luokan 11 (130cm) ja menivät oikein mainiosti ! Konsta nappasi taas ruusukkeenkin kotiin, tällä kertaa punaisen sellaisen ;) Alla vielä sunnuntain kuvia. Ehdin kuvaamaan muutamia luokan 10 (120cm) loppupään ratsukoita, sekä luokan 11 lähes kokonaan. Välistä saattaa puuttua muutamia, kun piti mennä auttamaan hevosen vaihdossa. Kovin suurta läjää ei siis sunnunltailta kuvia ole, mutta sähköpostilla voi kysellä näistäkin.

























"Kattokaa mä pääsin palkinnoille !"
Konsta tietää itsekin olevansa hieno ;)

"Mä meen just nii monta kunniakierrosta ku haluan !"
Koge on niin ylisöpö tässä !

Tallille päästyämme ja hepat hoidettuamme kuvasin vielä Lempiä tallin "pihametsässä", tuli muutama aivan ihana otos ! On se aika suloinen rotta... :)


Huomatkaa ilmeen kirkastuminen kun joku otti käteensä noudettavan lelun... ;)
"Vitsi mikä mäihä kävi tämmöst risuu oon aina ettiny !"





Eilen alkoi taas uusi viikko sateisissa merkeissä, ja peltoilun sijaan tyydyttiin Nuutin kanssa tekemään reipas talutuslenkki metsässä. Tällä kertaa heppanen käyttäytyi ihan siivosti. Ehkä se pysyi tyytyväisenä kun sai vähän väliä mutustella vihreää sieltä sun täältä... ;) Voi ihanaa, kohta pääsee laitsallekin !

Kylmä ! Sadetakinkin unohdin kotiin... ja apua näyttääpä mun hiukset huonokuntosilta tässä, ei ne oikeesti voi tommoset olla.........

Noin, ainakaan ei ehkä ollut tässä(kään) postauksessa kuvista puutetta... voisin opetella karsimaan joitakin pois, oon nimittäin surkee siinä ! Mitä muuten tykkäätte tästä, että olen nyt aiempaa suuremmissa määrin julkaissut täällä juurikin noita kisakuvia sun muita? Onko niitä ihan liikaa, vai jaksaako katsoa? Otan mielelläni vastaan kaikenlaista kommenttia, myös ihan siihen itse kuvaamiseen liittyen; missä olisi parantamisen varaa? Saatan vielä jälkikäsitellä ainakin osaa kuvista, sillä se vaihe jäi aika pikaiseksi... Tiedän, että jotkut kuvat on kuvattu vastavaloon, mutta se on vähän no can do. Aina kun ei voi olosuhteita päättää................ :) Parannettavaa löytyy kuitenkin aina, ja oppia ikä kaikki !

Kohta lähden Roosan kanssa Lohjalle liikuttelemaan Nellin hepsut ja illalla sitten varmaan suunta Nuudelin luo. Heippa !

P.S. Muistakaahan osallistua ARVONTAAN ! Huomiseen asti vielä aikaa ilmoittautua mukaan... ;)

45 kommenttia:

  1. No johan oli kuvapläjäys! Aivan upeita kuvia kerrakseen, ei voi muuta sanoa. :) Harmillista kun asutaan ihan erikaupungeissa, meitä olis muuten saanu tulla kuvaa koska vaan, heh heh! :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavia kuvia!
    Voi että tua Lempi on suloinen <3
    Koiria on aina hyvä vähän huijata terävämmiksi juurikin jollain heitettävällä. Meillä terrierin ilme kirkastuu samallalailla tennispallosta, labbiksen ilme kirkastuu vaan makkarasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :)

      Lempi on ♥ Haha ihana labbis ! XD

      Poista
  3. Yksi kuvausvinkki etenkin estekisoja kuvatessa on se, että koita saada vaakakuvissa mukaan koko este (kuva on myöhemmin mahdollista rajailla tiiviimmin, jos se sitä sitten vaatii) , pystykuvissa on hyvä rajailla sitten enempi. Ja vastavaloon kuvaamistakin kannattaa harjoitella, koska ikinä ei voi kuvausolosuhteitaan ulkosalla päättää;) Ja voi mitä kuvia koiruudesta<3 Ja ylivalottumiseen vinkkinä harmaasuotimet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Ooh tommosta harmaasuodinta mun pitääki katella, en oo ennen ees aatellu !

      Poista
  4. Kivoja kuvia! Keitä nuo miehet olivat?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Haha en tiiä, jotai niitä ketä kasteli ja lanas kenttää? :D

      Poista
  5. Tosi hienoja ja hyviä kuvia!
    Millä kameralla ja putkella kuvailet?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Kamerana toimii Canon eos 60d, ja putkena useimmiten Sigman 70-200mm f/2.8 :)

      Poista
  6. Ihania nää sun kuulumispostaukset kera iso kasa kuvia(; Kun kuvat on vielä ihan laadukkaitakin!

    VastaaPoista
  7. Voi ei miten upeita kuvia... Etenkin nuo koirakuvat! Oikeesti mun on varmaan kohta pakko tulostaa noi mun jääkaapin oveen :D ei ollu liikaa kuvia ja parannusehdotuksia en todellakaan keksi, musta noi on lähinnä täydellisiä!

    VastaaPoista
  8. Noi kuvat on ihan sika kivoja, tykkään kyllä!(:
    Ja kyllä mä tykkään kun on paljon kuvia..;)

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä on kiva kun on reilummasti kuvia, varsinkin kun otokset on tosi hienoja! :)

    VastaaPoista
  10. Moi, onko sulla kuvia metrissä (luokka 4) neljäntenä startanneesta ratsukosta, Petra Seppälä ja Fangorn? Hehe matka päättyi kyllä 7 esteeseen, että sai olla nopea, jos jotain yritti saada :D Tuntomerkkeinä lilat jinit ja sellainen pyöreä, tummanruunikko poni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa mulla pari kuvaa olla ! Oisko sulla antaa sähköpostiosotetta, niin voisin lähettää? :)

      Poista
    2. petra.seppala@pp.surffi.net :) voit tuonne lähettää jos viitsit !:)

      Poista
  11. Millä asetuksella oot ottanut noita kisakuvia ? (: kovin kivoja on, eikä yhtään liikaa (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asetuksia vaihtelin taas aika tiuhaan tahtiin sään mukaan, ainoa mikä säilyi koko ajan samana, on aukko (2.8) :D ISO 160-320, valotusaika varmaan 2000-6000 jne... ;D Muut säädöt tein itse, paitsi valkotasapainon pidin automaatilla kun meinasi hermo mennä... :) Kiitos !

      Poista
  12. Just mukavasti kuvia, ei kyllä yhtään liikaa! :) Noi vaan on niin sairaan hienoja...! :) Osainsinpa joskus itekkin ottaa tommosia.. :D

    VastaaPoista
  13. Siis iania ja hyviä kuvia, todellakin jaksaa katsoa vaikka 1000 ! :) oot niin älyttömän hyvä kuvaamaan, että joka kerta ihan hämmästyn kun katson näitä kuvia! :D ihana myös tuo koiruli ;3

    VastaaPoista
  14. Wau, taas upee postaus ! Kuvat oli kyllä nautinnollisia kattoo;)

    Ei vois kyllä uskoo, miten noin pienet hyppää noin hyvin !

    Heihei, kivat hiukset ! Toi väri sopii sulle tosi hyvin:) voivoi, sulonen Lempi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Haha niinpä, kyllä poneista ponnua löytyy... ;)

      Oi kiva kuulla, väri on kyllä ihan kiva vaikkei yhtä punanen tullutkaan mitä toivoin :D Hehe, Lempi on kyllä söpö ♥

      Poista
  15. mun makuun noi kuvat on vähän liian kellertäviä, liian vahvoja. Ja esim tolla vihreellä okserilla pystykuvat ois ollu parempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vähän mielipidekysymyksiä :) ite tykkään enemmän värikkäistä ja vahvemmista kuvista. Pystykuvat ois tolta esteeltä voinu osan kohdalla olla parempia, mutta testasin niinkin, ja jos poni hyppäsi kuten suurin osa hyppäsi, vaakakuva miellytti mun silmää enemmän.

      Mutta kiitos kommentista !

      Poista
  16. ehdottomasti sellasie postauksia lisää missä paaaaaaaaaljon kuvia! tykkäsin tosi paljon tästäkin postauksesta ja hienoi oli hepat :)

    VastaaPoista
  17. Oon lukenut blogiasi jo jonkin aikaa säännöllisesti ja nyt päätin vihdoin kommentoida! Ihan mahtavia noi sun kuvat, tosi hyvät värit :) Itsekin tiedän monen monta kertaa Laaksolla kuvanneena, ettei todellakaan ole helppoa vastavalon yms. kanssa ja senpä takia se ei kuulu lempparikuvauspaikkoihin :-D Mä tykkään yleensä aina ottaa kuvia niin, että koko este näkyy, mutta sun kuvat toimii kyllä noin rajattuinakin tosi hyvin (esim. toi vihreä-valkoinen okseri) - musta tuntuu, että mulla ei ikinä toimi! Ja tosiaan koirakuvat on aivan upeita myös, Lempi on tosi sulonen!

    Käy ihmeessä kurkkaa myös mun valokuvausblogi jos kiinnostaa =)
    http://www.noonankuvat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, kiva kun kommentoit ! :) Joo haha ei ihan munkaan lemppari kuvauspaikkoja, tuntuu että esteet on aina just silleen et pitää kuvaa vastavaloon XD muutenki välillä haastavaa ku katsomosta tulee varjoo kentälle jne........ :D

      Mulla taas tuntuu et ei ikinä toimi sillee et rajaan koko esteen ! :D Oon kans yrittäny niin, mut sit kans välil vaa oon liian lähellä eikä koko este ees mahu kuvaan... :D mut kiitos ! Hii Lempi tosiaan on söpö ♥

      Kävin kurkkaamassa sunki blogin, tosi kivan olonen, sait yhden lukijan lisää ! :)

      Poista
  18. Yhhh iskee heppakuume ku kattoo näitä kuvia! :D Tai jos pääsis ees hoitaa! Ja iski kyllä kans kuvauskuume ja halu siihe uuteen putkeen! Ja koirakuume kans!

    VastaaPoista
  19. Moi! Mun mielestä on kivaa kun laitat tänne paljon erilaisia kuvia (kilpailuista, Nuutista, koirista yms.) mutta kuvia voisi olla ehkä vähän vähemmän. Tiedän sen tunteen että voi olla vaikeeta karsia, mutta vähemmän kuvia jaksais kattoa paremmin. :) Ja mun mielestä on kanssa kiva kun laitat itestäs kuvia, sun uudet hiukset on ihanat! :D Oon itekkin pitkään miettiny pitäiskö värjätä kun en oo ikinä koittanut. Mutta varmaan värjään vähän ton kaltasen värin jos joskus värjään. :)
    Sitten vielä yksi juttu, jos Konsta sai punaisen ruusukkeen niin mille sijalle se siis tuli. Olis jatkossa kiva jos kirjottaisit myös sijoituksen numeroin, koska en usko että kaikki ymmärtää kaikkia heppatermijuttuja. :)

    Sitten haluan taas sanoa että tää on aivan ihana blogi. Sulla on kiva kirjoitustyyli joka ei oo liian kirjakielinen muttei liian puhekielinenkään. Ja kuvaat tosi hyvin ja ulkoasu on aina nätti (odotan jo innolla millaisen kesäulkkarin teet :D) ja koko blogille täydet pisteet! Oon lukenu tätä jo yli vuoden ja kehitystä on tapahtunut vain parempaan suuntaan. Kiitos hienosta blogista! T: tyytyväinen lukija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti kommentista, ihana kuulla että tykkäät ja kehitystä on tapahtunu !! :)

      Yritän opetella karsimaan kuvia vähän, ehkä mä tässä senki vielä joskus opin ! ;D Ja kiitti, punanen on musta ihana väri hiuksissa, värjää ihmeessä ! :)

      Punanen ruusuke on 4. sija, pitääkin muistaa jatkossa laittaa sijoitus tosiaan mukaan :)

      Kiitos vielä kovasti ! ♥

      Poista
  20. Kuvat on aina plussaa! Eli mitä enemmän niitä on.. sitä parempi :D Ootko muutes aina ollu kiinnostunu valokuvaamisesta vai millon sulle on tullu se innostus? Nii ja sitte vielä, että saako ihan minne kisapaikoille vaan mennä kuvaamaan ja laittaa kuvia blogiin vai onko siinä joku sääntö? Meetkö kysymään kaikilta ratsastajilta saako niiden kuvia lisätä nettiin vai laitatko vaa sillee "no matter.. sinne meni"? :D Tai siis meinaan nyt sitä, kun itse oon aina halunnut mennä kuvaileen kisoja ja valmennuksii, mutta sitte en tiiä mihinkä niitä julkasisin (jos blogiin ei saa niitä julkasta ilman lupaa) jos siis satun onnistumaan jossaki otoksessa.. hehe :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla ! :) Joo valokuvaus on kyllä aina kiinnostanu, tai no siis tosi pienestä pitäen ! Vaari on ollu kova valokuvaamaan (ihan perhekuvia albumeihin) niin ehkä sieltä lähöisin... :) Vuonna 2009 kuitenki aloin enemmän kuvaamaan, kun sain käyttöön ekan järkkärin :)

      Julkisessa tapahtumassa kuvatuissa kuvissa kaikki oikeudet on kuvaajalla, eli ei tarvitse erikseen kysyä kuvassa olevilta lupaa julkaisuun :) Blogin käsitän vähän samana asiana ku kuvasivut, jonne yleensä kuvaajat pistää kaikki / suurimman osan kuvista ilman sen suurempaa pähkäilyä. En usko että kuvissa esiintyvillä on mitään sitä vastaan, jos kuva on onnistunut :) Ja voihan sitä aina ystävällisesti pyytää kuvaajaa kuvan poistamaan, mikäli niin jostain syystä haluaa. Virtuaalitallien kohdalla kyllä tavallaan ymmärrän, että kaikki eivät halua kuvia hevosestaan niille, mutta periaatteessa siis kuvaajalla oikeus julkaista esim. juuri kisoissa kuvattuja kuvia missä vain... :)

      Poista
  21. nii mikä sigman objektiivi sulla on? Muistan et se on jossain lukenu, mutten tähän hätää löytäny! :D nii ja tosi hienoja kuvia, oot huippu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 70-200mm f/2.8, muita tietoja en ulkoota muista :D Voi kiitos !! :)

      Poista
  22. Aivan mahtavii kuvia! Mil asetuksil oot kuvannu ja onks sul manuaali vai automaatti käytössä,ku kuvaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Kuvaan aina manuaalilla (paitsi valkotasapaino yleensä automaatilla), asetukset vaihtelee yleensä päivän aikana aika paljon ! Jopa yhden suorituksen aikana saa välillä useempaan otteeseen laittaa luvut uusiks :D Ainoo mikä pysyy mulla yleensä aina vakiona, on aukko: 2.8 :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !