lauantai 11. toukokuuta 2013

Vielä virtaa !

Jahuu eilen lähes 12 tuntia heppailua (ok no miinus automatkat?) ja tänään sitä samaa ihan runsaasti myös ! Vähän väsyttää, mutta muuten fiilis on loistava :) Varoitus: luvassa iiiso kasa kuvia !

Eilen tosiaan olin hoitelemassa Kallea ja Noppaa Laakson aluekoulukisoissa, ja toiveidemme mukaisesti sääennuste meni pahemman kerran mönkään ! Hah, rankkasade ja ukkosmyrsky olivat kyllä ihan jossain muualla. Laaksolle kun saavuttiin niin oli kyllä vähän viileä, piti untuvaliivin päälle pistää vielä takki. Hetkeä myöhemmin rupesi kuitenkin aurinko porottamaan niin että olo alkoi olla kuin kinkulla uunissa. Huh ! En kyllä valita !

Jonkin verran ehdin taas kentän laidalla kuvailemaan (luokkia 5A ja B + verkkaa hetkisen), joten tässä teille sen suuremmitta löpinöittä näytille joitakin onnistuneimpia napsuja...

Ärr ärsyttää ihan sikana että möhlin rajauksen kanssa.










Kaaleppi kouluheppa.

Esteratsastajat koulukarkeloissa ;) "siis eiks noil saa olla mitää suojiikaa?"

Nopsu on ihan et hei mis ne esteet on ?!













Kisat menivät meidänkin osaltamme ihan hyvin, etenkin Kallen rata oli oikein tasainen. Yhdestä rikkeestä ja Roosan "ois se voinu paremminki mennä" höpinästä huolimatta prosentit olivat yli 60, joten tyytyväisiä ollaan :) Noppa nyt oli vähän Noppa, ja hieman jännittynyt, mutta ihan perussiistin suorituksen Roosa sai senkin kanssa tehtyä. Hyvä hyvä !

Takaisin tallille päästyämme laiteltiin kamat kasaan ja odoteltiin Nelliä paikan päälle. Tarkoitus oli nimittäin vielä kuvailla Sintin ja Konstan hyppäilyt, kun näin hyvä sääkin sattui ! Oi vitsi kuvaaminen on välillä niin kivaa hihi. Tässä nyt "muutamia" estereenikuviakin ;)


Sonjan mielestä ratsastus on selkeesti maailman hauskin juttu !
Estetolppien koristeet on ihan hienot.





"Mitä ihmettä mä riehun."







Simi laukkaheppa !

... ja Simi alkeisheppa !
Kiva ku oon jotenki onnistunu tarkentamaan Sonjan tossuun. Oli kuitenki pakko laittaa tänne tää kuva koska selkäännousu on melkein hallinnassa :D

Simin ilme........... :D "kyl mä tiiän et mun pitäis kääntyy mut seilaan silti vähä omiani."
Koutsi.
Nellin huippu valmennettavat ! Sonjalla on selkeesti taas kivaa :D

Ilta menikin mukavasti kuvia laitellen, photari vaan yritti välillä vastustella. Samaten kuvasivut, jonne en täysikokoisia kuvia onnistunut lataamaan, pläh... No ei auttanut kuin pienennellä :)

Tänään suuntasin Nuudelin luokse iltapäivällä, ja koska käytiin hakemassa Kukka Nummelasta, niin sain suostuteltua tytöt mukaan :) Kuvia siis hihi ! Sää oli tänäänkin mitä mainioin, eikä yhtä painostava kuin eilen. Tuulta uhmaten hilluin tallilla toppi päällä, welcome rusketus !



Koska kentät olivat varattuja, päätettiin suunnata arvaatteko minne... joo no maastoon, MUTTA ei vain metsään, vaan PELLOLLE ! Oikeastaan se idea kyllä tuli siinä matkan varrella, alkuperäiseen suunnitelmaan kuului ravit ja laukat metsätiellä. Se kuitenkin tuntui vähän mälsältä vaihtoehdolta peltoon verrattuna... ;)

Maailman fiksuin idea oli kyllä ensimmäistä kertaa koko keväänä suunnata pellolle ilman satulaa ja jarruna ainoastaan paksu nivelkuolain. Lisänä vielä jo valmiiksi pirtsakka heppa. Mitähän siitä seuraa? No siis........

"Nyt riitti tää mummoköpöttely !"

Lentävä lahna !
"Mä sulle lahnat näytän ! JIHUU !"

... sitä perus Nuuttia ! Poika oli pellolle päästessään aika täpinöissään ja olo oli kuin ruutitynnyrin päällä istuskellessa. Hetken pellolla käynnissä pyörittyämme ajattelin ottaa vähän ravia, mutta Nuutti jäi vain jännittyneenä tikittämään aloilleen. Kun sitten erehdyin hitusen antamaan pohkeita, niin tulos oli tuo mikä yllä olevissa kuvissa näkyi !

Antakaa anteeksi kamala istunta, mutta siis voin sanoa että olin aika hätää kärsimässä ! Nuutti saa pompuillaan ratsastajan tajuttoman hyvin irti, eikä ollut ihan helppo tehtävä tuolla selässä pysytellä. Noiden kuvien jälkeen tuli vielä toinen loikkakohtaus. Onneksi herra kuitenkin tajusi viimein pysähtyä kun vastaan tuli oja, hetken aikaa jo kiihdytyksestä päätellen luulin sen aikoivan hypätä yli ! Hui miten orpo olo voikaan olla :D

Riehulikohtauksen perään yritin saada hevosta hieman rauhoittumaan. Se kävi lievästi sanottuna ylikierroksilla. Se sätkyi ja hosui, enkä saanut otukseen mitään otetta. Hetken kuluttua uskaltauduin ottamaan vielä vähän ravia ns. helpompaan suuntaan ("poispäin tallilta"), ja siinäkin se yritti lähteä omille teilleen. Kolmas ravipätkä oli myös aika jännittynyt, mutta loppuun Nuutti rentoutui niin että uskalsin antaa sen ravata pidempänä eteen alas. Siihen lopetettiin tänään, ja seuraavalla kerralla otetaan ainakin satula mukaan ! :D

"Oon iha villinä tänää !"
"Mitä sä oikee puuhaat mamma, mennää täysii ei se mitää jos tiput lupaan etten naura ku vaa iha pikkuse !"


Mutta ihanaa huomata että vielä riittää virtaa vaikka muille jakaa ! ;) Vanha kunnon Nuudeliduu ♥ Yksi päivä äiti jutteli tallilla erään toisen hevosenomistajan kanssa ja kyseli tältä heidän uudesta hevosestaan. Sanoi että on ollut oikein mukava tapaus, mitä nyt muutamasti on pukitellut, mutta eivät ole kuulemma mitään verrattuna Nuutin pukkeihin ! ;D Haha siinä puuhassa Nuutti on kyllä omassa kastissaan.

Pölkky ♥

Jonna löysi kivan "keijuvalon"... ;)



Maailman paras riiviö ♥

Kaikista Nuudelikuvista ylintä lukuunottamatta (© Kukka) kiitokset Jonnalle ! Kukka sai pukeista ihan mainiota videokuvaa, jota lisäilen tänne myöhemmin... ;)

Huomenna mikäli suinkin vain jaksan, raahaudun ehkä Laaksolle kuvailemaan pony eventiä. Riippuu tilanteesta. Sunnuntaina ainakin on suuntana Laakso, sillä lähden kisahoitamaan, ette varmaan ikinä arvaa keiden matkassa ;) Jepuu, sama huippu porukka aina vaan. Palaillaan siis...... sitten kun taas koneen ääreen ehdin. Moiksu !

Edit: postaus kirjoitettu pe iltana, mutta julkaistu vasta la aamuna kun blogger ei halunnut lisätä osaa kuvista + ne menivät ihan miten sattuu ! Nyt pitäisi olla kaikki järjestyksessä, hip hei !

52 kommenttia:

  1. äääh nää kuvat on aina sulla niin hyviäää! nuutti on nii symppis kaveri hahh :DDDD!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Woii kiitoooooos ! Hihii joo kieltämättä, pikku hölmöliini ♥ :D

      Poista
  2. Sairaaaaan makee laatu noissa kuvissa! Millä ihmeen asetuksilla sä kuvaat? Sitten noi Nuutin kuvat on tosi hienoja ja ootte niin söpö tuitui pari. :-D

    Raahaudu joskus oikeesti kuvailemaan jotain Pohjois-Suomen kisoja tai ees Itä-Suomen! Ois aivan huikeeta saada tollasia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokseet ! Haha riippuu tilanteesta XD Toi Sigman putki on jees ♥

      No ois niin kiva päästä kuvaa teitä joskus !! Tehdään treffit jossain kisoissa mihin tuutte etelämmäs ;) Ootko miettiny mitää Ypäjän kisoi tänä vuonna? :)

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia taas! Olette Nuutin kanssa jotenkin niin hellyyttäviä noissa kuvissa :')

    VastaaPoista
  4. Huippusöpöhassu Nuutti ♥

    VastaaPoista
  5. Nauroin itseni ihan tärviölle katsellessani noita Nuutin riehumiskuvia :''''DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha voi ei XD se on kyllä huvittava pötkylä !

      Poista
  6. aivan mahtavia kuvia !

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania nuo viimeiset kuvat :) Ootte niin loistava pari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mustaki ne on kyllä mahtavia, kunnia siskolle kameran taa ;) Voi kiitos !

      Poista
  8. Mikä vika ton ekan kuvan rajaukses oli? Hienoja kuvia kuitenki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää mun mielestä vähän epätasapainoselta kun hevosen takana on niin vähän tilaa :D Tai siis tietty menosuuntaan pitäis ollakki enemmän, mut hitusen ois voinu rajaa tasasemmin :D Tai sit ei niin tiukasti, ni ois voinu viel koneella säätää !

      Kiitos ! :)

      Poista
  9. Oot oikeesti huippu ratsastamaan ! :3 Ja oottee Nuutin kans tosi hyvä pari. + Nuutti on söpö(in) ♥
    Ja todella kivoj kuvia oot saanut (:
    Ja blogisi on myös todella kiva !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti kehuista, ihanaa jos tykkäät !! :) ♥

      Poista
  10. ihania noi teidän yhteiskuvat :)

    VastaaPoista
  11. Vautsi, vähän kiva postaus ! Mua niin huvittaa noi Nuudelin reihumiskuvat. Sen katse on samalla sellanen "öö äiti miks sun pitää vaan repii niistä ohjista?!" ja samalla sellanen "Jiihuu nyt vähän vedetään pukkirallia, jos ton mamman sais alas;) " :D joo mutta ihana postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :D Hahha joo mietin just samaa ! Toisaalt sen ilme on tommonen joko aika tyyni tai just tollai "mitä sä teet mamma ?!" mut sit se kuitenki vaa hilluu omiaan... :D

      Poista
  12. Wau miten upeita kuvia kaikki! Kehtaahan se noin edustavia ratsukoita kyllä kuvaillakin. ;) Onpa siellä etelässä jo lämmin, kun voi toppi päällä hillua, täällä pohjoisessa on nyt pari päivää satanut ja on ollut sen verran kylmää etten ole tänä vuonna kehdannut ulkona liikkua edes hupparissa vielä kertaakaan... No jospa se kesä vielä joskus eksyy tännekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, älä muuta sano ! ;)

      Joo täällä on kyl muutamina päivinä ollu tosi lämmin, mut vielä ei kuitenkaa ihan oo voinu talvitakkejakaan varastoon heittää D: Voih, toivottavasti tosiaan löytäis tien sinnekin kohta, menny kyllä hirveen pitkäks jotenki tää kevät vai pitäskö sanoo talvi..... mikälie !

      Poista
  13. Hei mitä tarkotat tolla että rajaus meni pieleen? Kun usein näkee että kuvaajat sanoo et meni rajaus pieleen, mutta en ikinä tajua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tossa tapauksessa se meni vähän pieleen ku rajasin liian tiukasti niin että hevosen taakse jäi tosi vähän tilaa :D Ei nyt mitenkään ihan katastrofi moka, mutta ärsyttää kuitenki XD Vähän ku ois vaikka kuvaustilanteessa rajannu laajemmin, niin ois sit voinu koneella vielä säätää paremmaks... :)

      Poista
  14. Siis niin paljon ihania kuvia! :o Ja Nuutin energia välittyi tänne asti noiden kuvien välityksellä.. :D siis itse en olisi ilman satulaa pysynyt varmaan sekunttiakaan tuolla selässä xD Mutta kyllä sä saat Nuutin menemään vaan niin nätisti ja pysyt hyvin kyydissäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voin sanoo et ei mullakaa ollu tippuminen kaukana, muutamasti tuntu että oon joku 3 metrii irti hevosen selästä... XD Olin kyllä 99% varma että kohta tullaan rytinällä alas, mutta onneks se oja sit hepan pysäytti :D Voi kiitos ! :)

      Poista
  15. Siis VAUTSI, kuinka hienoja kuvia! :D Aivan ihanat värit kuvissa. Eikä nuo rajauksetkaan pahoja olleet! Löytäisin varmaan tän tiedon jostain jos olisin reipas, mutta mikä kamera ja putki sulla on?

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos !! :) Kamera on Canon eos 60d ja putki Sigman 70-200mm f/2.8 :)

      Poista
  16. Oi vitsit miten mageita kuvia!! :) mikä obsu sulla on?

    VastaaPoista
  17. Ihanii kuvii :o♥ erityiten noihin Nuudelin kuviin rakastuin! Onnistuneita otoksista kisoista ja estehyppelöistä :) Kaikinpuolin kiva postaus, kun oli niin paljon erilaisia kuvia ja taas vaihteeksi mailman parhaat kuvatekstit ;)

    VastaaPoista
  18. älyttömän hyviä kuvia kaikki, en kyllä tajua kuinka pysyit kyydissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos, olin vähä yllättyny kyllä itekki ! ;D

      Poista
  19. Hei hurja miten sä pysyit selässä! Mä aina lässähän alas ku mikäki perunasäkki jos jotai tapahtuu :D viime talvena olin ravaamassa uralla ja poni säikähti jotai ja löysin itteni maasta ja katoin nii poni seiso ehkä metrin uran sisäpuolella ja katto mua sillee "mitä sä siellä teet". Kiipesin takas selkää eikä enää pelottanukkaa mikää.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHAHA perunasäkki ♥ Ei mut hei mulle kävi ihan samal taval Nuuden kaa maneesissa jonki aikaa sitte :D Se vaa häipy alta ja mä lähin ku talkkari jäiseltä peltikatolta ! On noi veikeitä ;)

      Poista
  20. tosi kivoja kuvia :)
    millon tulee uus ulkoasu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :)

      Oi voi se on työn alla koko ajan, tai siis auki photarissa mutta kun en vaan saa sitä fiksusti... :D yhden version heitin jo roskiin kun se meni niin pieleen... yritän alkuviikosta tsempata !

      Poista
  21. Upeita kuvia!:) Nuutti on kyllä niin söpö ja varsinki noi sen temppuilut!:3

    VastaaPoista
  22. ihania kuvia, niinku aina!! :) nuudeli on kyl nii söppänä ku pomppii tuol vihreil laitumil ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiituuus ! :) Joo se on aika sulo kyllä ♥

      Poista
  23. MIKÄ KAMERA SULLA ON??

    VastaaPoista
  24. Mun teki eilen yöllä ihan hiveesti piirtää ja aattelin, että mun on pakko saada piirtää Nuutista kuva, niin otin täältä blogista mallia yhestä kuvasta ja piirsin siitä sitten.

    oli ihan pakko saada näyttää tää sulle!:)

    http://aijaa.com/WXTtlN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanasti tehty, kiitos, tulipa hyvä mieli tästä !! :)

      Poista
  25. Kaikki kuvat jälleen kerran ihan loistavia!
    Voi tuo eka koulukuva! Rajauksesta viis, miten mahtava voi hevonen olla!

    Ja hih tuo mitä ihmettä mä riehun kuvasarja on hellunen ^_^

    Ja luulempa, että noissa pukeissa ei kukaan pystyisi istuntaa pitään kovin nättinä :D
    Tärkeintä taitaa noilla hetkillä olla aina se, että pysyy selässä :D

    Ja voooi oottte hellusia nois keijuvalo kuvis ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset, ihanaa kun aina jaksat kommentoida, tuli niin hyvä mieli taas ! :)

      Ja totta joo, ettei kamalasti ehdi istuntaan tommosissa ryntäilyissä keskittymään... XD

      Poista
  26. Ihan mahtavia nää sun kuvat :---D Harmi kun en ole bloggerin jäsen tai mitään niin en voi tulla "viralliseksi" lukijaksi tänne :c Odotan innolla uutta postaustasi c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jos kuitenkin anonyyminä tykkäät lueskella !! :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !