keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Höpöti löpöti, täällä taas

Moikka, pitkästä aikaa ! Tämä minitauko vähän venähti kun olin viime viikon lopun reissussa ja sen lisäksi kiirehtinyt milloin mitäkin. Tai jos en ole kiirehtinyt, niin stressannut muuten vain. Turhasta sekä vähemmän turhasta. Mutta hei, dans la vie tout s'arrange. Asioilla on tapana järjestyä. Ja toivossa on hyvä elää.

Nuutin kanssa menee onneksi hyvin. Se on ollut ihan mieletön ilopilleri ja auttanut mua jaksamaan - kuten niin monina kertoina ennenkin. Me ollaan tosiaan nyt reilun viikon verran oikeastaan ainoastaan maastoiltu, ja se on varmaan tehnyt tosi hyvää kummallekin. Välillä saa heittää aivot narikkaan. Nuuttikin kyllästyy herkästi jo muutamien päivien yhtäjaksoiseen kentällä tai maneesissa puurtamiseen, joten monipuolinen liikutus sekä pienet lomat silloin tällöin ovat avain onneen. Näin hepan työmotivaatio ei yleensä pääse hiipumaan, ja yhteiselo sujuu tyynemmin... ;)

Via Instagram, @idasusannna !

Viime viikon torstaina me muuten tehtiin jotain aika huisia ! Ainakin meidän mitta-asteikolla, hehe. Hypättiin nimittäin muutaman kerran pari maastoestettä ! Toinen oli kevyt "koivupuomi" metsätiellä, toinen pikkuruinen tukkieste alemmalla metsätiellä. Korkeuttahan ei kummallakaan ollut juuri mitään, mutta se ei Nuutin (eikä kuskin !) innostuneisuutta latistanut. Ja voi miten heppa onkaan tämän jälkeisillä maastoreissuilla esteitä katsonut, "taasko hypätään? Voinko mennä jo?". Höpsö otus. Toivottavasti saadaan tässä kesän edetessä hypättäväksemme muitakin maastoesteitä, niin voisi vaikka kehitellä niistä jotain pientä rataa.

Homma hanskassa, hanskat hukassa.

Pitää kyllä ehdottomasti ruveta taas säännöllisemmin hyppäämään. Siinä Nuudeli on ihan haka, ja sitä se rakastaa. Talvisin ongelmana tuppaa olemaan se, etten ehdi maneesiin silloin kun se on kokonaan vapaa (ei ratsastuskoulun tuntia siis), sillä puolikkaalla ei saa hypätä. Kesä tekee siis kaiken muun lisäksi tästäkin puuhasta helpompaa !

Eilen käytiin Nuutin kanssa ensimmäistä kertaa pellolla muutakin kuin kävelemässä. Tai no siis... yritin tätä jo viime viikolla, mutta hepalla flippasi laukannostossa niin, että mun oli pakko vaihtaa pienemmälle vaihteelle ja jättää laukat metsätielle. Toinen kävi aika kuumana. Vaikka Nuutti pääosin todella mutkaton maastokaveri onkin, niin joinakin päivinä se saattaa herkästi ottaa kipinää melko pienistäkin jutuista. Näitä ovat mm. toisen hevosen näkeminen. Rauhallinen ohitustilanne onnistuu tätä nykyä aika hyvin (ennen ei sekään......), mutta jos toinen heppa / hevoset ovat kauempana niin..... sekoaminen saattaa olla lähellä. Pahimmassa tapauksessa Nuutti menee täysin kuuroksi ja rupeaa vouhkaamaan niin, että pilotin pieninkin virheliike saattaa johtaa räjähtämiseen. Ja jos kuppi oikein kunnolla kippaa, niin voin sanoa, että siellä selässä ei tosiaan naurata... Ainakaan mua... :D

Pörröpäät pellolla.

No, onpahan tasapaino ainakin saattanut kehittyä. Ja suurimmaksi osaksi Nuutin kanssa on oikeasti kiva maastoilla. Se on niin hulvattoman söpö suurine korvineen ja puhinoineen. Ihan paras mies. Tämän postauksen kuvista kiitokset siskolleni, muokkailen lisää varmaan myöhemmin kun on paremmin aikaa. Seuraavan postauksen aiheena kuitenkin jotakin muuta kuin pusikossa pyörimistä, lupaan..... ! Tänään nimittäin suoritetaan "paluu arkeen" ja suunnataan kentälle (tai maneesiin, jos oikein kuuma on) hommiin.

Kuinka usein teillä on tapana hevostenne kanssa maastoilla?

26 kommenttia:

 1. Oooi miten ihania kuvia <3
  Ois kiva saaha vähän lisämateriaalia kun te hyppäätte maastoesteitä :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos !! :) Joo pitää pyytää sisko mukaan kuvaamaan joku toinenkin päivä ja katsoa sitten vähän paremmat kuvauspaikat !

   Poista
 2. Mä pyrin varsinkin kesäsin maastoilemaan pari kertaa viikossa, täällä meillä on niiin hyvät maastot.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa ! Ja voi ihanaa, mä olen niin kade kaikille keillä on maastoja yllin kyllin !! Meillä ei ihan kamalasti ole, mutta oikein kun järkeilee niin kyllä siellä kuitenkin saa aikaa kulumaan... :)

   Poista
 3. Ääh! Te ootte aivan tajuttoman hyvä pari! :D ♥

  VastaaPoista
 4. "Ja jos kuppi oikein kunnolla kippaa.." Hahahaha XD en ymmärrä miten sain kauheen naurukohtauksen tosta.. :D No juu, hengissä kuitenkin selvisin, nää sun jutut vaan tuppaa olemaan toisinaan niin huvittavia vaikkei itse asia olisikaan mikään hauska, mutta selität ne aina niin hyvin !! :D Ihana Nutilas ja sinä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah no hyvä että selvisit, ois se kauheeta ottaa kontolleen toisen kupsahtaminen ! :D Mutta ihana kuulla että nää saa hyvälle mielelle, kiitos ♥

   Poista
 5. me maastoillaan ponin kanssa monta kertaa viikossa kun on niin hyvät maastot ja poni tykkää :) kesällä kun turrikka pääsee aina kuukaudeksi laitumelle niin siellä tallilla ei edes ole kenttää eli silloin me todellakin heitetään aivot narikkaan :) ihana lukea miten arvostat maastoilua näin paljon, nuutti näyttää kyllä todella onnelliselta hevoselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta !! :) Mekin aina kesäisin pidetään joku parin viikon loma, jolloin Nuutti saa olla laitsalla kamujen kanssa, maastoilla ja hyvällä tuurilla käydä vähän uimassakin. Ihana kuulla, kiitos, samaa ovat sanoneet monet muutkin :) Happy hippo ♥

   Poista
 6. Voi että mä aina sulan tuolle Nuutin ilmeelle, niin suloinen! :-) Kivaa, että olette päässeet pomppimaan maastoesteitä, ehdottomasti lisää materiaalia näistä näytille jos vain suinkin mahdollista!

  Tuli tuosta sun paidasta mieleen, että kohtahan alkavat nuo jalkapallon mm kisat! Innolla varmaan jo odottelet... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on !! :D Hurmuripoika ♥ Ja juu lisää matskua maastoesteistä tulossa mahdollisimman pian ! ;)

   TODELLAKIN !!! Ääks, masussa vääntää jo... :) Säkin ilmeisesti siis seuraat??

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tiia sä oot niin huippu ku keksit aina kaikkee ! Kiitos, toteutan ton viimeistään ens viikolla ;)

   Poista
 8. maastoesteet on kyllä parasta :D meillä käydään ehkä kerran viikossa maastoilemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä muuta sano, niin huippua ! :D Kuulostaa hyvältä, mekin normaalisti pyrintään ihan vähintään siihen :)

   Poista
 9. Itse pyrin käymään 1krt/vko, mutta joskus tulee käytyä useammin joskus harvemmin. On maastoilu vaan niin mieltä tyhjentävää sekä ihmiselle että hepalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä !! Samaan rytmiin pyritään tosiaan mekin, että ympäri vuoden tulee vähintään kerta viikkoon maastoiltua :) Kesällä kyllä maastoillaan normaalisti paljon enemmän !

   Poista
 10. Meidän tallilla ei ole maastoja oikein yhtään niin ei juuri maastoilla.. :( Joitakin reittejä olisi kai kun kävelisi muutaman kilometrin autotien viertä, mutta oma hevonen on sen verran epävarma, etten uskalla lähteä kokeilemaan.. Syksyisin onneksi päästään pellolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, harmi... :( Henkeään ei ehkä tosiaan kannata lähteä uhmaamaan, jos hevonen ei ole liikenteeseen tottunut. Hyvä että pelto kuitenkin on osan vuodesta käytössä, kyllä sekin vaihtelua tuo :)

   Poista
 11. Kiva postaus:) voitko joskus tehdä lifestyle viikon? Terveisin innokas lukija:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pitää katsoa..... :D Monet ovat tätä kyllä toivoneet, joten ehkäpä !

   Poista
 12. Kiva postaus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):)

  VastaaPoista
 13. En omista hevosta, mutta kuitenkin.. Vuokrahevosellani maastoilen aina, eli vähintään kerta viikkoon tulee sille maastoilua, ja tietääkseni omistajakin treenaa sitä suurimmilta osin maastossa. Tosin hevonen onkin todella maastovarma, talvella kävin sen kanssa melkein kotonani käymässä, eikä todellakaan asuta missään maalla :D Oli hauska kun autoilijat katsoivat haavi auki että hevonen, täällä, mitäh. Taltioiduttiin salakuvaajankin kännykkään, huomasin vaan kun ikkunassa salama välähti :P

  - Sanni

  VastaaPoista
 14. Me maastoillaan oman pollen kanssa 2-3 kertaa viikossa, talvisin vähän useammin kun keleistä riippuen kenttä toisinaan aika arvaamaton eikä maneesiinpääsymahdollisuutta ole :/
  Nautitaan maastoilusta kumpikin enemmän emmekä valmentaudu mitenkään kovin tavoitteellisesti, meille kaikki aika on pohjimmiltaan vain mukavaa yhdessäoloa harrastelumuodossa, joten voimmekin hyvillä mielin jättää kenttätyöskentelyn toisinaan vähemmälle :)
  Ihan näin btw mistä olet tuon Espanja -paidan hankkinut? Tosi kiva, tahtoo itsellekkin !

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !