sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Huippu sunnuntai !

Opiskelua ja muuta heppailua, ei kai sitä juuri paremmin voisi päiväänsä viettää ! Aamusta suunnattiin kranioporukan kanssa Wiknerille ja ennen varsinaista käsittelyä saatiin etsiä kireyksiä paitsi hevosia tunnustelemalla, niin myös niiden liikkumista tarkkailemalla. Sen jälkeen hoidettiin kolme hevosta, joista Nuudeli oli yksi. Parin viikon takaisen kaatumisen vuoksi käsittelin sen itse, puoliksi Lindan kanssa. Pinnan alla piilikin vähän useampia ongelmia, kuin mitä päälle päin näkyi...

Kuva edelliseltä kerralta, kun Lindan kanssa yhdessä (ominemme) kranioitiin.

En muista olenko täällä kertonut, mutta Nuutti tosiaan kaatuessaan kellahti oikealle kyljelleen ja käyntivauhdin huomioon ottaen ilmeisen rajusti. Tätä sunnuntaita silmällä pitäen en ollut kranioinut hevosta kovinkaan kokonaisvaltaisesti, vaan keskittynyt enimmäkseen erittäin kireinä olleisiin takareisiin, sekä lapoihin. Tänään niitä ongelmakohtia kuitenkin tarkemman kopeloinnin seurauksena paljastui lisää. Kaularangassa jotain pientä, oikean puolen leveä selkälihas (rintarangan takaosasta lavan takareunaan) aivan tukossa, lannerangan loppuosa "turvonnut" (= hieman koholla ja pitkä selkälihas kummaltakin puolelta kivikova), ristiselkä lukossa ja vasen etureisi niin kireä, että Nuutti meinasi potkaista ihmistä (!!). Se ei ikinä potki ihmistä, mutta käsiteltävän alueen kipu paineen alla oli ilmeisesti niin suuri, että Linda meinasi saada monosta.

"No kyllä potkisit itekki jos tulisin sua kipeästä kohdasta runnomaan !"

Tieto lisää tuskaa, mutta onnihan se on, että ongelmat on nyt paikannettu. Ja vähintäänkin yhtä suuri onni on, että multa löytyy käsistäni keino niiden ratkaisemiseksi. Nuutti tulee nyt saamaan osakseen melko tehokkaan käsittelykuurin, eli kireimpiä alueita tulen hoitamaan ihan muutaman päivän välein. Vaikka heppa puhtaasti liikkuukin, niin ei se vielä ihan täysin kunnossa ole. Tämän päivän käsittelyn aikana tapahtui onneksi jo huikea muutos parempaan, joten kyllä me nämä jumipeikot selätetään. Tulevat viikot vain liikutaan edelleenkin melko rennosti - parempi se on katsoa kuin katua.

Nuudelia ihmeteltiin tänään siis melko perusteellisesti ja sen liikunnat jäivät tästä syystä tarhailun lisäksi pieneen käyntilenkkiin. Huomenna sama homma. Hurmaavan suomenhevostamma Usvan kanssa puolestaan kävin rennosti maastossa ihan muutamia pätkiä ravaillen sekä laukkaillen. Pääosin kuitenkin käveltiin ja nautittiin pienestä sateesta sekä raikkaasta orastavan kesän tuoksusta :) Olipa kyllä ihan mahdottoman kiva taas päästä vieraan hepan selkään ja kiitollisena otankin näistä tilaisuuksista vastaan ihan jokaisen. Suuri kiitos siis Usvan ihmisille sen lainasta !

Ihana, ihana Usvis ! Mähän olen ihan rakastunut... ♥
Timppa varmaan kerto just jotain tosi hauskaa kun niin kovin naurattaa.
Siis mä niiin tykkään tosta Usvan naamasta, tui.
Hieno poninen !
Sataa sataa ropisee, mutta me ei olla sokerista. Tämä sade oli jotenkin jopa aika lämmin. Kyllä se kesä sieltä tulee !
Timpan ottama hieno taidekuva kesken reissun.
Ja Timpan selfie goes wrong. Oletko se sinä, piparkakkupoika ?!
Hieno poninen pt. 2 !

Kuvista kiitokset Lindalle (alias Timpalle), joka ahkerana lähti mukaan metsään tarpomaan ! Wikneriltä suunnattiin vielä toisaalle pari heppasta kranioimaan, ja kotiin iltakuuden jälkeen palattuani mulla oli ihan tavattoman hyvä fiilis ! Jos mä saisin päättää, kuluttaisin jokaisen päiväni näin. Tai ainakin lähestulkoon näin. Hevosia, hevosia ja vielä kerran hevosia, t. truu heppatyttö92 (100% hevoshullu) !


P.S. Blogi sai viimeyönä uuden bannerin, jonka julkaisemista (tai siis lähinnä julkaisematta jättämistä) mietin pitkän tovin, mutta pakkohan mun oli se talvinen jo heittää menemään... Tämä look ei toivottavasti viivy esillä kovin pitkään, sillä mulla on pääkopassani huomattavasti parempiakin ideoita ! Niiden toteuttamiseen vain tarvitsen enemmän aikaa. Toivottavasti kestätte hetken tätä nykyistä katsella.

48 kommenttia:

 1. ihanan näköinen toi usva, ja sä oot niin hyvä ratsastamaan :) toivottavasti nuutti tulee pian kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva on ihana ♥ Voi kiitos, kyllä Nuudeli tuosta onneksi varmasti toipuu :)

   Poista
 2. Ihanan värinen suomenhevonen, noita ei taida kovin runsaasti olla. :) Muutenkin todella kaunis. Tullaanko tätä näkemään täällä blogissa jatkossakin..?

  Tsemppiä Nuutin kanssa, onneksi se on parempaan päin. Oma hevoseni on myös tällä hetkellä sairaslomalla murtuneen okahaarakkeen vuoksi. Epävarmaa on, palaako käyttöhevoseksi lainkaan.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kai tuo ihan kamalan yleinen väri ole, enimmäkseenhän ne on rautiaita :) Usva on kyllä todella nätti, tykkään tosi paljon sen ilmeestä. Toimin eilen liikutusapuna kun omistajat olivat muualla, joten en tiedä :)

   Voi miten kurja kuulla... ;( Tiedän tuon tunteen, kun Nuutinkin ennuste oli joskus todella epävarma, ja saipa se tosiaan lopetustuomionkin. Kiitos tsempeistä ja kovasti voimia teillekin, toivottavasti kaikki menee parhain päin !

   Poista
 3. Voe mahoton miten söpö tuo poni ! oon hulluna tommosiin <3 ja btw, sinut on haastettu mun blogissa! en tiijä teetkö haasteita mutta haastoimpa kummissii :)) teet jos inspiraatiota ja aikaa löytyy :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, mäki haluun tommosen ♥

   Oi kiitos, käyn kurkkaamassa ja yritän toteuttaa jossakin välissä ! :)

   Poista
 4. Kiva kuulla, että olet löytänyt oman juttusi. Ja täältä ilmoittautuu toinen ikuinen heppatyttö92 ;)

  Olisiko mahdollista, jos jossain postauksessa raottaisit meillekin tuota kraniointia?
  "Maalaisit" (photoshop) nuuttiin alueen, jota käsittelet ja erivärisellä "maalilla" tulisi ilmi mitä ongelma kohtia sieltä löytyi. Ja kuvan alle selitys teksti.

  Intoa opiskeluihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ideasta !! Pitää yrittää saada Nuutista tässä lähiaikoina jotain hyviä rakennekuvia, mitä voisi tuohon tarkoitukseen sitten käyttää :) Katsotaan mitä saan aikaiseksi !

   Poista
 5. Toi bannerihan on just hieno! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hyvä jos ei ihan luotaan työnnä ! :D

   Poista
 6. Aivan ihana banneri, kyllä se saakin olla pitkään esillä <3 toivottavasti saat poistettua niitä nuutin jumeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh no kiitos, kiva jos tykkäät !! :) Ja joo toivotaan näin ! Pekka ainakin antoi hyvät ohjeet :)

   Poista
 7. Just ku aattelin, et eikö toi sun banneri oo hieman talvinen:D Hieno tää uusi! ois kiva nähdä sun blogissa joskus vähän vaaleempaa taustaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Joo tähän itseasissa ajattelin tehdä vaalean taustan, mutta saa nyt nähdä mihin päädyn kun mikään ei tunnu näyttävän hyvältä...... :D

   Poista
 8. Ai, että kestääkö katsella? :-D Todellakin. Sun bannerit ovat vaan todella kauniita ja niistä näkyy sun kädenjälki, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Kaikissa sun bannereissa on aivan ihana tunnelma.

  VastaaPoista
 9. Jos tuossa Nuutin ikävässä kaatumisessa jotain positiivista on, niin nyt saat ainakin harjoitusta, kun pääset tutun hevosen kanssa kranioimaan oikein kunnolla.

  VastaaPoista
 10. Vau mikä suokki, tommosen meikä tahtoo!

  VastaaPoista
 11. mua on jo pitkään mietityttänyt ja nyt vasta tajuan kysyä, mitä sä opiskelet? :D Vaikuttaa ihan tosi kiinnostavalta, tästä olis mukava kuulla vaikka kokonainen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kraniosakraaliterapiaa sekä nyt myös hirudoterapiaa :) Kraniosta en ole mitään kovin perusteellista postausta tehnytkään, joten semmoisen voisin laittaa heti työn alle !

   Poista
 12. Sun kaikki bannerit ovat yhdellä sanalla TÄYDELLISIÄ! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii, ihana kuulla että tykkäät ! Kiitos !

   Poista
 13. Nuutti on onnekas kun sillä on sut! Toivottavasti saat kireydet pois ja pääsette pian taas hyvillä mielin treenaamaan. :)

  Ihanan näköinen tämä suokkitamma, toi sen katse on jotenkin todella viisas. :) Tosi kiva kuulla, että arvostat myös näitä "pienempiä ja rennompia" hetkiä hevosen selässä, mun mielestä ne on usein juuri niitä hienoimpia. Omalla hevosellani kutsuisin sut ratsastamaan milloin vain, mutta taitaa asustella vähän turhan kaukana.. :) Jos kuitenkin joskus jostain syystä Joensuun tienoilla liikut, ja haluat kivalla pikku pv tammalla (sekä äidin suokilla) ratsastaa, niin voit laittaa mailia kristiinaketonen@outlook.com!

  Pakko vielä sanoa, että ihana tuo uusi banneri! Mun puolestani se saa olla esillä vaikka kuinka pitkään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanasti sanottu :) Toivotaan tosiaan näin !!

   Usva on kyllä tosi kaunis ♥ Olen tosiaan hirmu iloinen jokaisesta kerrasta kun pääsen erilaisten hevosten selkään kapuamaan, ja toimisin mielelläni liikutusapuna ihan millaisessa tilanteessa vain - oli kyseessä sitten normaali sileän ratsastus tai käyntimaasto. Ja tietenkin autan mielelläni vaikka hevosta taluttelemalla, jos omistaja niin haluaa ! Itsekin olen tavattoman iloinen, kun olen Nuutin vapaapäiviksi saanut jonkun sen kanssa kävelemään, jotta ihan seisomaan ei ole tarvinnut jäädä. "Tee toisille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän" ;)

   Ja voi kiitos kutsusta !! Harmi että Joensuun seutuvilla ei kyllä yleensä tule liikuskeltua... :( Pitää kuitenkin katsoa josko mä joskus sinne eksyisin, olisi todella kiva tulla moikkaamaan teidän hevosia !

   Haha kiitos, ihanaa jos tykkäät :D Toteutus jäi kyllä vähän puolitiehen, mutta... aina ei voi voittaa !

   Poista
 14. miten sä niinku tunnet ne ongelmakohdat/kireydet?
  oi että, onpa sulonen tuo Usva! :3
  Ja toi banneri on hieno!! (taas kerran)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tunnustelemalla ja hevosen reaktioita seuraamalla :) Välillä niitä kireyksiä saa oikein etsimällä etsiä ja niitä löytää paremmin sitä mukaa kun hevosta muualta avaa, ja välillä ne taas ovat todella selkeitä, ihan silminnähtäviä.

   Usva on ♥ Ja hih kiitos, kiva jos pidät ! :)

   Poista
 15. Oih kuinka kaunis tämä Usva! Juuri tuollaisista "sporttisemman" mallisista suomenhevosista pidän hirmuisesti, vaikka siis kaikkihan ne ihania ovat :-)

  Onneksi Nuutin ongelmat kaikessa laajuudessaan tulivat ilmi nyt, ennen kuin niistä olisi ehkäpä ehtinyt muodostumaan vielä isompia ongelmia! Sustahan tulee vielä ihan kraniomestari, kun nyt pääset oikein olan takaa harjoittelemaan... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ! :)

   Ja joo älä muuta sano, kyllä on meidän onni tämä kranio. Haha, joo kuule, pitäsiköhän mun käyntikorttiinkin jo kirjoittaa että "kranioguru Susanna Niemi" ?!

   Poista
 16. Ja ai niin, unohtui sanoa että toi uusi banneri on ihan tajuttoman upee!! Ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
 17. Ai että rakastan näitä sun ulkoasuja ♥ Taas ei voi muuta sanoa kuin vau!

  VastaaPoista
 18. ihania noi kuvat kun hymyilet ja näkee että teillä on kivaa:) tosi söötti heppa tämä usva, samoin kuin tietty nuudelikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, meillä tosiaan oli kivaa ! :) Molemmat on tosiaan aika suloisia ilmestyksiä ♥

   Poista
 19. oi miten ihania kuvia ! ja toi suokkitamma niiin sulonen !!

  ja ihana banneri, sä osaat oikeesti tehä aivan täydellisiä ulkoasuja ! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Usvis on ! ♥

   Pyh pah mä aina hakkaan päätä seinään kun ideoita on mutta toteutus pissii ! Kiitos silti, ihana kuulla että noita kattelee :)

   Poista
 20. En voi ymmärtää miten joku voi tehdä noin hienon bannerin. Et saa vaihtaa tätä ainakaan heti, rakastuin heti kun avasin blogin!! <3

  VastaaPoista
 21. Tosi hienon näköinen toi suokki, upea väri:) Toivottavasti Nuutti kuntoutuu pian!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva on !! :) Ja juu eiköhän se tästä hiljalleen !

   Poista
 22. Ihana kuva kyllä toi missä sataa vettä :D Ja tietty toi vika saa kunniamaininnan.. !

  VastaaPoista
 23. Hei Susanna! Teen tutkimusta kengättömyydestä ja siitä, kuinka yksityiset hevosenomistajat hoitavat ja huolehtivat hevosistaan. Olisi huippua, jos voisit vastailla seuraaviin kysymyksiin:

  1. Oletko koskaan harkinnut kengättömyyttä?

  2. Miksi olet kuitenkin päätynyt pitämään hevosen kengässä?

  3. Mitä hevosesi syö?

  4. Tarhaako hevosesi yksin vai kavereiden kanssa? Miksi?

  5. Kuinka monta kertaa viikossa hevosesi liikkuu ja miten?

  6. Hyönteiset hevosen kiusana kesäisin:
  - miten ja millä tuotteilla estät hyönteisiä puremasta ja kiusaamasta hevosta?
  - miten ja millä tuotteilla hoidat hyönteisten puremia?

  7. Kuinka usein ja miten huolehdit hevosen ja sinun varusteista?

  8. Mikä on sinulle oman hevosesi kanssa tärkeintä ja mikä on teidän tavoitteenne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ! Mielenkiintoista, ilman muuta vastailen :)

   1. En oikeastaan tässä tilanteessa, mutta sitten jos Nuutti joskus jää eläkkeelle, niin olen kyllä miettinyt kengät poistavani. Jos kaviot sen vain sallivat.

   2. Olen pienestä pitäen oppinut siihen, että monenlaisilla eri alustoilla liikkuvalla käyttöhevosella on kengät. Niiden tarkoitus on kuitenkin suojata kaviota liialta tai mahdolliselta vääränlaiselta kulumiselta. Lisäksi niihin saa kesällä tarvittaessa nurmihokit ja talvella näen hokit lähes pakollisena, jos haluaa maastoilla kuten me maastoilemme. Onhan niitä toki olemassa erilaisia sellaisia kunnon popoja, jotka ennen ratsastusta laitetaan jalkaan, mutta henkilökohtaisesti en ole oikein lämmennyt niille... :D Jos joku kehittäisi silmää miellyttävän, kohtuuhintaisen vaihtoehdon rautakengälle, voisin kokeillakin.

   3. Kuivaa heinää, kauraa ja lese-pellavapuuroa, johon heitän elektrolyytit, vitamiinit ja MSM -jauheen + porkkanoita :)

   4. Normaalisti yksin, mutta kesät se viettää laumassa laitumella. Mielelläni tarhaisin kaverin kanssa muutenkin, mutta etenkään hokkikaudella eivät kaikki halua suurempaa loukkaantumisriskiä ottaa. Lisäksi Nuutti on melkoinen tuholainen, eli kaverin loimet saattaisivat hyvin äkkiä olla entisiä... Meidän oli kyllä tarkoitus tänä keväänä koittaa Nuutille tarhakaveriksi erästä ponia, mutta se nyt on vähän erinäisistä syistä jäänyt. Pitää ehkä ottaa asia puheeksi uudelleen... :)

   5. Normaalisti pyrin siihen, että Nuutti liikkuu 7 kertaa viikossa vähintään kävellen. Ns. "täysvapaita" pidän ainoastaan "hätätapauksessa", jolloin hevonen ainoastaan tarhaa. Kesä on kuitenkin poikkeus, sillä aamusta iltaan tai vuorokauden ympäri laitsalla ollessaan eivät vapaapäivät niin vaarallisia ole, päinvastoin. Usein heppa saakin sekä kesän alussa että lopussa pienen loman, jolloin se saa viettää aikaansa ihan kavereiden kanssa hengaillen.

   Normaalisti Nuutti kuitenkin liikkuu tosiaan joka päivä, yleisimmin niin, että viikossa on 1-2 rankempaa ratsastuskertaa, 1-2 kävelypäivää (talutellen, maastossa, kentällä käyntitehtäviä tehden...) ja loput päivät hieman rennompaa jumppaa tai vaikka maastossa riekkumista :)

   6. Mä en nyt kuollaksenikaan muista, mikä sen meidän ötökkäsumutteen nimi on, mutta se on joku musta pullo jota ei käsittääkseni enää Suomessa myydä. Onneksi meillä on noita varastossa, kun on joskus tullut hamstrattua. Voin katsoa nimen kun pääsen tallille ! Ehdottomasti paras tökötti, jonka ansiosta Nuutti on oloonsa aina silminnähden tyytyväisempi. Olen kyllä miettinyt myös ötökkäloimen hankkimista.

   Puremia ei Nuutista yleensä kamalasti löydy, mutta mahdollisiin auki oleviin puremakohtiin suihkuttelen jotain ihan normaalia, ensimmäisenä käteen sattuvaa haavasprayta. Sitten aina minkä tahansa haavakohdan kuivuessa rasvaan Helosanilla.

   7. Tällä saralla mun pitää ryhdistäytyä... :D Suitset olen pyyhkäissyt vähän pintapuolisesti ehkä viikon tai parin välein, mutta nyt olen päättänyt tehdä saman jokaisen ratsastuskerran jälkeen ja kerran viikossa tai kahdessa pestä ne perusteellisemmin. Omat varusteetkin rupean huoltamaan paremmin, ennen viimeistä pesua olivat saappaatkin keränneet likaa monta viikkoa. Tekstiilit (huovat) ja esim. suojat kuitenkin pidän aina hyvässä kunnossa (harjaan ja pesen, usein käsin), etteivät ne hierrä hevosen ihoa auki. Muuten tosiaan pitää vähän ahkeroitua.

   8. Tärkeintä mulle on se, että hevonen voi hyvin ja on onnellinen. Se, että se saa asianmukaista hoitoa ja monipuolista liikuntaa. Tavoitteena meillä on tietenkin kehittyä ratsukkona edelleen ;) Mitään kilpailullisia tavoitteita en ole asettanut, jotakin olisi tänä vuonna kiva päästä starttaamaan, mutta annan asioiden edetä omalla painollaan.

   Poista
 24. Noi sun bannerit on aivan ihania!!! Mää niin rakastan tätä blogia ♥

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !