torstai 5. kesäkuuta 2014

Hepat vaihtoon !

Maanantaina sekä tiistaina tehtiin Adan kanssa heppavaihtarit. Itse sain siis alleni täällä blogissakin muutama viikko sitten vilahtaneen ihanan suomenhevostamma Usvan, ja Nuutin selkään kipusi puolet mua nuorempi kuski. Hymy oli herkässä kummallakin, eivätkä hevosetkaan kovin kärsiviltä näyttäneet... ;)

... tai no, tuosta Usvan ilmeestä en kyllä mene takuuseen :D "Ottakaa toi pois mun selästä......."

Usva on tosiaan 7-vuotias, todella sympaattinen pieni sporttisuokki, jonka kanssa maanantaina hölköteltiin ilman satulaa. Melko meneväinen tapaus, joten keskityttiin lähinnä löytämään raviin mukavaa, rauhallista tahtia. Sama energia, mutta liikettä hieman enemmän ylös. Nuoren hevosen pitää antaa edetä, mutta niin, ettei se kuitenkaan juokse pois ratsastajan apujen alta. Avainasemassa ovat vahva istunta sekä kevyt käsi, johon hevosen on helppo luottaa.

Hieman epätarkka kuva, niin muokkasin meidät hienosti sarjistyyliin.

Tiistaina napattiin satula matkaan ja jatkettiin Usvan kanssa siitä, mihin edellispäivänä jäätiin. Heppanen oli ravissa oikeastaan heti melko kivasti reippaana, mutta malttavaisena. Hieman matala rakenne sekä nuoresta iästä johtuva voiman puute saavat Usvan toisinaan hakeutumaan vähän turhan syvään muotoon (toisin kuin Nuutti, joka matalasta olemuksestaan huolimatta yrittää mieluummin liian ylös), mutta mielestäni nenän paikka on toisarvoinen juttu rentouden rinnalla. Kun tamma kasvaa ja saa voimaa kantaa itsensä paremmin takaosansa päällä, nousee niskakin ylemmäs. Oikein mallikkaita pätkiä Usva kyllä jo painelee, kunhan ratsastaja vain on kartalla... ;)


Molemmat keskittyneinä.

Ravin sekä käynnin välillä teimme Usvan kanssa runsaasti siirtymisiä, jotka auttoivat hevosta paitsi siirtämään painoaan taakse, niin myös herkistymään pohkeelle todella mukavasti. Nuori hevonen saa olla hieman hidas, sille saa antaa hetken mietiskelyaikaa, mutta se hetki ei saa venyä liian moneksi huomautukseksi. Mielestäni useampaan kertaan jalalla pusertamisesta parempi vaihtoehto on pohkeen tukena käytetty kevyt huomautus raipalla. Tämä jakaa taatusti mielipiteitä, mutta itse näen raipan loistavana apuvälineenä, kunhan sitä osaa käyttää oikein.

Laukassa sain Usvaan tiistaina satulan kanssa huomattavasti paremman otteen kuin maanantaina. Toistaiseksi se vaatii hieman vauhtia pyöriäkseen kunnolla, mutta pätkittäin hevonen liikkuu siinäkin ihan mielettömän kivasti. Hyvät, jämäkät ulkoavut ja ratsastajalla ajatus ylämäkeen niin kyllä toimii. Mahtava Usva !

Tuulitukka



Superponiini

Ada tosiaan vastavuoroisesti ratsasti Nuudelin kumpanakin päivänä, enkä mä voinut muuta kuin olla ylpeä ! Hirmu hienosti meni :) Nuutti ei ole mitenkään maailman simppelein saada toimimaan (t. kohta 7 vuotta niitä nappuloita etsiskellyt..............), mutta Ada sai siitä oikein hyvän otteen. Tässä vielä kaksikosta vähän kuvia... !

Voi kun kaikki ratsastajat muistaisivat hymyillä näin !
Duudeli painelee tyytyväisenä suu kuolassa :)
Kieli keskellä suuta !
Ja heppa rentoutuu :) Nuutti on tosi herkkä suustaan, ja näin tyytyväinen ilme kertoo ratsastajasta paljon.
Tiistaina yhteistyö jatkui vielä entistä rennompana !
Suurilaukkainen Nuu ja sen hupaisa ilme... 
Ihana, kiltti ukkeli ! Proud mom

Maanantain kuvasta kiitos Sofialle, lopuista reippaalle pikkusiskolleni Jonnalle. Oli ihan mahtavat vaihtoheppapäivät, mielelläni toteutan jatkossakin... ! Todella terveellistä päästä tarkastelemaan itseään ratsastajana muidenkin kuin sen oman hevosen selässä, arvostan näistä tilaisuuksista jokaista.

Tämä on mun mielestä niin ihana kuva !

Nuudeli sai eilen sekä tänään viettää pari vapaapäivää kun itse lähdin käymään serkkujen luona, mutta huomenna se pääsee taas hommiin :) Viikonlopulle on alustavasti tehty kivoja suunnitelmia, toivottavasti saadaan toteutettua ! Kommentteihin vastailen viimeistään huomenna. Palaillaan taas !

50 kommenttia:

  1. Minkäs ikäinen tuo Aada on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla 10, ellen ihan väärässä ole... :)

      Poista
    2. Luulin paljon vanhemmaksi ratsastuskuvia katsellessa!:D Hyvältä näytti Adan ja Nuutin meno, vaikka muutamasta kuvasta onkin vaikea sanoa :)

      Sun ja Usvankin meno näytti kans tosi hyvälle!:)

      Poista
    3. Jep, Ada vaikuttaa kyllä vanhemmalta mitä on :) Ja meni juu tosiaan hirmu hyvin Nuutin kanssa, tosi hallitusti ja tasapainoisesti !

      Kiitos ! :)

      Poista
  2. ihania kuvia ! Usva on kyl tosi sulonen tapaus :')

    VastaaPoista
  3. Minkä ikäinen Ada on? :)

    VastaaPoista
  4. tosi suloinen tuo usva! hienosti menette :) nuuttikin menee iloisen näköisenä! kuinka vanha ada siis on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain olekin ! Kiitokset :) Nuutti oli tosiaan oikein happy, paineli menemään tosi hyvällä ilmeellä. Ada on muistaakseni 10 v. :)

      Poista
  5. Hienolta näyttää - kumpikin pari. :) Sä olet kyllä taitavan ja fiksun oloinen ratsastaja.

    VastaaPoista
  6. Tämä Usva on kyllä varsin valloittavan oloinen suokkineitonen, teillä näyttää sujuvan sen kanssa oikein hyvin! Mukava kuulla, että Nuuttikin meni lainaratsastajan alla kiltisti ja hienosti, se taitaa ihan oikeasti olla viisas hevonen! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! Hahaa, Nuutti ON fiksu ! Se on niin fiksu, ettei aina voi edes ymmärtää.......... ;)

      Poista
  7. hieno toi usva mee kisoihin sillä ja nuutilla kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, Nuutin kanssa ois tarkoitus vähintään oman tallin kisoissa sitten syksyllä pyörähtää... :)

      Poista
  8. Hauska nähdä sut eri hepan selässä, mutta se on kyllä antoisa kokemus ja opettaa paljon! Sulla on mahtavan hienoja kuvia blogissasi ja hieno hevonen, josta huolehdit selvästi parhaalla mahdollisella tavalla:) hyvää jatkoa teille Nuutin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, ihan kullanarvoisia oppitunteja nämä kaikki :)

      Voi kiitos, ihanasti sanottu ♥

      Poista
  9. Ratsastat tosi hyvin!

    VastaaPoista
  10. Onpa hyvä istunta tällä Adalla!

    VastaaPoista
  11. Kivalta näyttää sekä sinun että Adan meno upeilla lainahevosillanne. :) Mukavaa, että Nuuttikin on (ilmeisesti?) vuosien mittaan vähän rauhoittunut, vaikka velmu kaveri edelleen onkin. Ja ihana tuo sen vaaleanpunainen huopa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, upeita otuksia tosiaan molemmat ♥

      Haha joo no, on se ehkä hitusen rauhoittunut :) Mutta pienten tai kokemattomampien ratsastajien kanssa se on kyllä aina ollut melko fiksu ! Siskokin on Nuutilla ratsastanut ensimmäisiä kertoja jo monen monta vuotta sitten. Tosin, yhdellä ensimmäisistä kerroista sisko tippui....... Taisi olla niin pieni, ettei Nuutti tuntenut selässään olevan mitään ! Katsoi nimittäin maassa lojuvaa pikkuihmistä hieman hämmästyneenä, "mistäs toi tupsahti?" XD

      Ja kiitos hei, eikös vain ole aika miehekäs ;)

      Poista
  12. Tiedätkö sä mistä voisin selvittää/tiedätkö sinä onko Savon alueella iilimatohoitojen tekijöitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kysäistä mun opelta? :) Missä päin Savoa olet? Itsekin nimittäin vierailen säännöllisen epäsäännöllisesti Mikkelissä Serkkuilemassa... ;)

      Poista
    2. Pohjois-Savossa Varkauden lähellä (ei siis kaukana Mikkelistä) Mietin vaan, että voisin ehdottaa yhdelle tutulle tätä hoitoa kaviokuumepotilaalle.. Mutta asia toisaalta ei ole minun päätettävissä :D

      Poista
    3. Ehdota ihmeessä ! Jos hän haluaa kokeilla niin voit ottaa yhteyttä muhun vaikka sähköpostitse (susanna.niemi@live.fi) tai facebookissa :)

      Poista
    4. Se vaan nauro ku kerroin noista matosista -.- Mutta pistänpä korvan taakse ton osotteen jos vaikka tarvitsisin kraniohoitoa (toivottavasti) tulevalle ylläpitohepalle! ;)

      Poista
    5. Heh, ne on ehkä suurelle osaa Suomen heppaharrastajista vielä hieman tuntematon hoitomuoto... :) Mutta juu pistä ihmeessä, oikein mielelläni tulisin tekemään ;)

      Poista
  13. Tosi hienoa, että osaat arvostaa tilaisuuksia, joiden kautta voit oppia jotakin ensiluokkaisen arvokasta. Sinulla on Susanna silminnähden hyvä asenne hevosteluun ihan yleisesti. Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteesi, jatkahan samaa rataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi suuret kiitokset kauniista sanoistasi, yritän ! :)

      Poista
  14. usva <3 ja nuutti <3 ihanii molemmat

    VastaaPoista
  15. loistavia pointteja tässä postauksessa! oman nuoren kanssa mietin ihan samoja jutskeleita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla :) Millainen nuori sulla on?

      Poista
  16. Pitäis kyllä tosiaan useammin koittaa ratsastaa muilla hevosilla, avartaa kummasti! :)

    VastaaPoista
  17. Ei liity yhtään aiheeseen, mut voitko tehä postauksen, johon laittelet siun tekemii tilausbannereita? Oisin kiva nähä niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kattoo, voishan sitä ehkä jossain vaiheessa :)

      Poista
  18. Tuosta viimisestä kuvasta niin huokuu semmonen nuoren tytön puhdas heppalove <3

    VastaaPoista
  19. Tää ei liity mitenkään tähän postaukseen mut käytiin tänään mun koiran kaa kokeilemassa kraniohoitoa, tuli heti mieleen sinä :) se kesti vaan 15min kun oli ilmanen kokeilukerta mut kyllä siinäkin ajassa ehti jotain tapahtua: aluks Simo oli vähän epäluulonen mut lopussa makas tyytyväisenä lattialla ja melkein nukahti :D se hoitaja oli käyny myös Pekan kurssin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi siistii !! Toi on kyllä niin huikeeta kun näkee miten eläimet reagoi :) Löytykö mitään isompia kireyksiä?

      Poista
    2. Ei kuulemma löytyny, jotain pientä mut ei paljoa :) ois kyllä kiva päästä uudelleenkin!

      Poista
    3. Okei no hyvä ! :) Aika hauskaa kyllä että oli myös Pekan oppilas ! Se on kyllä hyvä opettaja, siitä ei siis ainakaan jää kiinni :D

      Poista
  20. Vautsi, onpa hyvännäköinen suokki! :) Mikä on Usvan koko nimi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi kiva oikein liikkuessaan ! :) En viitsi koko nimeä täällä blogissa mainita, kun ei oma hevoseni ole.

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !