lauantai 14. helmikuuta 2015

Talven ensimmäiset hankitreenit !

Tiistaina koitti se kauan odotettu päivä kun pääsimme Nuutin kanssa viimein suorittamaan talven ensimmäisen kunnon hankijumpan. Hevonen tuntui metsästä pellolle kääntyessämme kasvavan korkeutta ainakin kaksi metriä, mutta käsin kosketeltavasta innostuneisuudestaan huolimatta se malttoi kuuliaisena yllättävän hienosti. Ainakin pienen tovin.

Yksi ehdottomista lempparikuvistani, vaikka laatu vähän silmään sattuukin.


Kuvausolosuhteet eivät hämärässä ennen auringonnousua olleet parhaat mahdolliset, mutta onnistuneita otoksia tuli silti sekä Kukan että Anniinan (tai siis mun) kamerasta vaikka kuinka monta. Ensimmäisten, suuren ISO-arvon vuoksi melko lailla kohisevien kuvien jälkeen laatu paranee vähitellen.

Nuutti miettii että ohho, täällähän joutuu ihan kinttujaan nostamaan.
Muutaman ravisuoran jälkeen päästiin itse asiaan: täpöö !
"Vitsi mä oon nopee !"
Lahjominen kannattaa aina. Tässä heppa saa namia kun suostui viimein, ainakin sata metriä jarrutettuani siirtymään käyntiin.
Seuraava kierros sujuikin (uskottavasti namien johdosta) melko rauhallisesti.
... kunnes heppasen sisällä lymyilevä sotanorsu hetkisen kuluttua pääsi valloilleen. Jarrut ja ratti katosivat tuttuun tapaan kuin tuhka tuuleen.
Vasta pellon toisessa reunassa vastaan tullut metsä hidasti hirmumenijää niin, että sain sen kiinni.
Mokoma rontti oli taas ehkä hippasen turhan tyytyväinen itseensä.......
"Näittekö kui äiskä ei taaskaan mahtanu mulle mitään !"
"Se on aina niin vietävissä."
"Pitäisköhän ottaa uusiks, mitä sanotte?"
Kuvaajien toiveikkaasta hihkunnasta huolimatta Nuutti kuitenkin kilttinä poikana päätti jättää mamman retuuttamisen yhteen kertaan.
Vaikka vähän omiaan se olisi halunnut kiihdytellä edelleen.
"No ei tänne himmailemaan tultu !"
"Se on nössöjen hommaa semmonen !"
Viimeisten laukkojen jälkeen heppa suostui seisomaan kaikki neljä jalkaa maassa vasta tallin pihalle päästyämme. Eräs työntekijäkin kommentoi: "on siinä hyvä hevonen kun virtaa piisaa !".

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, aurinko oli vasta heräilemässä kun me jo saavuimme takaisin tallille. Harmi, että aikataulu oli tiistaina ihan tavattoman kiireinen ja päivän ratsastelut tästä syystä pakko suorittaa kukonpieraisun aikaan, sillä auringon noustua kuvista olisi taatusti tullut upeita. Toisaalta lämpötila ehti siihen mennessä plussan puolelle jo useamman asteen verran, mikä olisi tarkoittanut tilsoja. Aikaisina matoina saimme nauttia pienestä pakkasesta eikä tassukoihin paakkuuntunut lunta nimeksikään.

Toivottavasti pääsemme hankeen ainakin pari kertaa vielä ennen kuin pakkaskelit todella ottavat jalat alleen. Facebookin perusteella keväinen ilma aiheutti tuttavapiirissäni suunnatonta hilpeyttä ja joku oli jopa käyttänyt kuvassaan hashtagia #spring. Mikä spring haloo nyt on helmikuu ! Ei spring, vaan winter. Kevät on hyvä ja odottaa vuoroaan eikä tunkeile tänne ennen aikojaan kun toiset vielä haluavat nauttia talven riemuista. Onneksi ilmatieteen laitos lupailee alkuviikoksi aurinkoista pakkassäätä ja jos oikein tuuri käy, saattaa keskiviikkona meteorologin mukaan tulla luntakin. Toivotaan parasta ja pelätään vesisadetta... !


Löytyikö kuvista lempparia? Mitä teidän hevosenne tykkäävät hangessa temmeltämisestä?

36 kommenttia:

  1. OOOOOH IHANIA KUVIA!!

    VastaaPoista
  2. Hassu Nuutti! :-D Kuulin korvissani innon puhinaa ja kavioiden töminää tätä postausta lukiessani! Ja ihan kuin olisi vähän tarttunut energiaakin teidän menosta. Eniten naurattivat nuo pienet action-kuvat, kun suakin selvästi huvitti eikä käynyt kuinkaan. Ihanaa ystävänpäivää teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, noita ääniä siellä tosiaan kuului ! :D Ihanaa jos onnistuttiin tällä vähän antamaan energiaa sinnekin :) Kiitos ja hieman (...) myöhäiset samoin -toivotukset sinne !

      Poista
  3. ihania kuvia! itse tykkäsin ekasta ja kolmesta viimeisestä eniten :) nuutti on niin ihanan ilmeikäs!

    VastaaPoista
  4. Lempparini on tuo 2. kuva, vaikka kaikki ovat ihania, un Nuutin ilmeet ovat noin mahtavia! <3 Itseänikin harmittaa, kun kevät tulee näin nopeasti, samanaiset kelit saisivat tulla vasta kuukauden päästä! -.- Sinäänsä toivon, että kevät ja kesä tulevat nopeasti, kun kesä on ehdoton lempivuodenaikani, mutta ei nyt vieä! :D Edelleenkään minulla ei ole hevosta, mutta toinen koirani (suomenpystykorva) rakastaa lunta! Kun sen kanssa lähtee lenkille saa bähän väliä pysähtyä, kun sen pitää päästä piehtaroimaan. ;)Aiheesta kukkaruukkuun, mutta onko polvellesi sattunut jotain?
    -Heppatyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon ihan samaa mieltä, kuukauden päästä tällaiset kelit olisivat ok mutta ei vielä... !! Tuntuu ettei talvi kunnolla missään vaiheessa ehtinyt edes aluilleen... :(

      Haha voi että, ihana ! Sen turkilla varmasti kelpaakin lumessa piehtaroida, meidän puudelit kun tuntuvat paleltuvan hetkessä... :D

      Ja juu, polvessa on joku vanha vamma mikä on taas alkanut vihoittelemaan... :( Pitäisi varmaan jaksaa taas lääkäriin mutta pelkään mahdollista leikkaustuomiota. Juuri nyt kun en millään malttaisi olla montaa kuukautta treenikiellossa !

      Poista
  5. Nuutin ilme noissa riehumis kuvissa: " Eise mamma tuolla kyydissä voi ikuisesti roikkua." Olette kyllä hurmaavat huumorintajuiset humpsukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih voi kiitos ! Aika osuva kyllä toi miete, haha ! :D Se ei reppana tiedäkään miten hyvän tarra-apinan on ihan itse mammasta kouluttanut....... ;)

      Poista
  6. Te olette todella olleet ajoissa liikenteessä! Hieno Nuutti :)

    tosin, täällä ollaan sitä mieltä, että #spring #comefaster ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo vähän teki tiukkaa kun kello soi viideltä mutta oli sen arvoista ! ;)

      Senkin ryökäle...... ! #winterpleasedontgo XD

      Poista
  7. Hieno Nuudeli-Puudeli <3 Meillä ponit kyllä tykkää hangesta, harmi kun noi vaihdelleet kelit on tehneet hangista mahdottomat kahlata ja täällä lunta on kyllä jo vähän liikaakin :) Karisma saattais jäädä jo kohta mahastaan kiinni sinne, eikä sitä pie ennee liikoo rasittaa :) Kentälle oon antanut sataa aina pienen/sopivan kerroksen lunta, ponit nostelee tassujaan ihan eri tavalla kun on syytä ja vähän pitoakin paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos, puudeli on ♥

      Joo noi kelit on kyllä ollu tänä talvena ihan viheliäiset kun toisena päivänä tulee kamalat tilsat ja sit seuraavana joka paikka on ihan koppurana... :( Mahtia jos teillä on kenttä ollu hyvänä ! Lumi on niin kiva ratsastusalusta sillon ku se ei oo liian raskas vaan pistää hevosen just sillai sopivasti työskentelemään vähän normaalia enemmän ! Voi kumpa meki vielä päästäis lumessa (vaikka ees kentällä) tänä talvena painelemaan... !

      Poista
  8. Aivan ihana Nuutti taas kerran! <3 kaikki kuvat on upeita, mutta ehkä 4, 6, 7 ja toiseksi viimeinen on mun lempparit! :)
    Mä en itseasiassa tiedä mitä mun heppa tykkää hankilaukkailuista, mutta kai me kohta päästään sitäkin koettamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! Nuutti on kyllä ihan huippu ♥

      Oii juu äkkiä testaamaan heti kun vaan antaa tilaisuus myöten ! ;) Jännää !!

      Poista
  9. nuo nuutin silmät on kyllä ihan mainiot, kun pääsee vähän revittelemään :----Ddd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha joo älä muuta sano, hyvä ettei tipu matkasta kokonaan ku noin ammollaan pullottaa...... :D

      Poista
  10. Voi Nuuttia, se on niin söpö! Oma hevoseni on onneksi maastossa (kuten aina muuallakin) tosi tasainen, eikä innostuessakaan tee muuta kuin ravaa/laukkaa isommilla askelilla päätään ravistellen. :D En minä varmaan pukittavaa hevosta osaisi enää ratsastaakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mäki haluun ei-pukittelevan hevosen ! Vaikka onneks Nuutinki loikkia on tässä onnistunu ennakoimaan aika hyvin enkä lennä niin helposti mitä joskus niin ei noi sen lähdöt ihan mahdottomalta enää tunnu :)

      Poista
  11. eikö sua ikinä pelota mennä maastoon nuutilla jos se pukittelee ja tiput? onneksi mä menen pienillä poneilla kun niiden päältä ei tipu korkealta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pelota, nykyään ku pysyn selässä vähän paremmin mitä aikoinani ni tommonen ilakointi on mun mielestä oikeestaan vaan ihan hauskaa :D

      Haha, totta, pienet ponit on kyllä tossa suhteessa aika jees !

      Poista
  12. Tosi paljon kivoja kuvia, vaikea valita lempparia mutta ehkä se on joko numero 4 tai 16! Nuutti on kyllä mahtavan oloinen hevonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Se on kyllä tosiaan ihan mahti tapaus kaikin puolin ♥

      Poista
  13. Ihania kuvia joka tapauksessa! Mun poni heittää kans oikein kunnon pukkihepulit lumipelloilla, mutta mä saan päättää suunnan, että lälälää sulle Susanna! ;P No ei vaan, Nuutti on kyllä niin ihana ja ilmeikäs heppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, epäreilua !!! :D Mä oon aina miettiny et okei ei haittaa jos hevonen menee kovaa et mieluummi menee kovaa ku pukittelee, ja sit et oikei ei haittaa vaik menee kovaa ja vaik pukitteleeki jos vaan ratti toimii. Ja nyt mul sit kuitenki hevonen joka pukittelee, menee kovaa ja ihan just sinne minne itte haluaa !! Ettäh... seuraavaks pitää olla vähän tarkempi kun heppaa valitsee......... :D

      Poista
  14. Ihania kuvia, nuutti näyttää tykkäävän hankijumpasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on ihan parasta heti laitsalla löhöilyn ja porkkanoiden jälkeen ! ;)

      Poista
  15. En kyllä tiiä ketään toista hevosta jolla ois yhtä hyvät ilmeet kuin Nuutilla! :D On se vaan niin lutunen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se on kyllä tosiaan aika söpö höpönassu ! ♥

      Poista
  16. Haha, katsoin pari ensimmäistä kuvaa ja ajattelin, että tosiaanko Nuutti on muka malttanut käyttäytyä ulkona sivistyneesti. Onneksi sitten tuli lisää kuvia ja Nuutti olikin edelleen sama ikinuori henkinen lapsi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, ihana ! :D Nuutti ei varmaan vanhene koskaan, eilenkin - juuri niin kamalasti sitä kehuttuani - päätti viskata mut keskelle peltoa...........

      Poista
  17. Paljon hyviä kuvia! Pieni pölö Nuutti :D Suosikkini toiseks viimeinen kuva, siinä on tosi kivat värit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha pölö, kyllä ! :D

      Kiitos, mustaki se on jotenki kivan tunnelmallinen :)

      Poista
  18. Tokavika, kolmasvika ja seitsemänneksi ylin on ihania ! ♥

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !