keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Ilman satulaa

Happy days. Edellisviikolla ilmennyt haluttomuus liikkua katosi kranion myötä kuin tuhka tuuleen ja viikonlopun jälkeen mulla on ollut allani taas hyvinkin mielellään töitä tekevä hevonen. Ristin alue on sellainen mikä Nuutilla herkästi jäykistyy, mutta tällä kertaa suurin ongelma oli oikean takajalan etureidessä. Veikkaan heppasen kehittäneen sen tarhassa riekkuessaan, sillä muutos huonompaan oli noin äkillinen. Onneksi aukesi suhteellisen pienellä vaivalla, vaikka oikean kohdan paikantamiseen hetkinen menikin.

Eilen ratsastin Nuutin kentällä ilman satulaa. Käytössä oli uusi, hieman edellistä paksumpi ja lyhyempi nivel, joka tuntui toimivan oikein mainiosti. Nuutti ei käynyt missään vaiheessa raskaaksi kädelle ja suukin pysyi melko hyvin kiinni. Aukominen on vuosien varrella (etenkin parin viimeisen aikana) vähentynyt huomattavasti, mutta töitä saadaan tehdä olan takaa taatusti vielä pitkälle hamaan tulevaisuuteen. Kuten valmentajammekin juuri eilen sanoi: "Nuutilla on vähän erikoinen suu. Ei huono, mutta... erikoinen". Se ei päästä ihan helpolla.


Rauhallisen suun lisäksi minua ilahdutti suunnattomasti paitsi Nuutin yleinen letkeys, myös se, että säkä oli ylhäällä ja vasen laukka pyöri paremmin kuin pitkiin aikoihin. Välillä se tuntui melkein yhtä helpolta kuin oikea. Ainoa mikä pisti ärsyttämään oli jatkuvasti ympäriinsä seilaava satulahuopaviritelmä. Kyllä muuten otti aivoon kun sai joka välissä korjailla... ! Nuutilla on niin karmean epämukava selkä, että yleensä "normaalisti tuuppaillessani" haluan pitää siinä huopaa + geeliä. Tai lampaankarvaromaania, tai monin kerroin taiteltua enkkuvilttiä. Mitä paksumpi, sen parempi.

Olenkin jo pitkän aikaa miettinyt jonkinlaista lampaankarvasatulaa. Haluaisin todella testata ja katsoa tulisiko siitä meikäläisen uusi paraskaveri. Perjantaina kun voitan Eurojackpotissa ja tililleni paukahtaa 75 miljoonaa euroa, tämä on ostoslistallani heti ensimmäisenä. Tai toisena, kolmantena... siellä suunnilla anyway. Onko teillä kokemuksia tällaisesta pehmopenkistä? Minkä merkkistä (/ mallista...?) suosittelisitte? Jos joku myy käytettyä niin mulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen susanna.niemi@live.fi !

Hölököti kölököti.
Valmistautumassa siirtymään käyntiin.
Joku oli vähän tomerana kun pyysin isompaan laukkaan.
Happy heppa.

Kaikista kuvista kiitokset siskolleni Jonsuliinille. Sää vaihteli aurinkoisesta pilviseen ja taas takaisin aurinkoon niin tiuhaan tahtiin, etteivät asetukset oikein missään vaiheessa olleet kohdillaan. Ihan hyvä tästä silti tuli. Huomenna meillä on alkuvuoden epäonnisten sattumusten jälkeen ensimmäinen koulutunti pitkiin aikoihin ja olen ihan intopiukkana ! Toivottavasti ei saada kamalasti nuhteita kun ollaan kaikkien temppujen suhteen ihan retuperällä, heh. Palaillaan !

20 kommenttia:

 1. Mitä jos ostat sellaset pehmustetut pyöräilyshortsit :D

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia ja meette toosi hyvin!:)

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia :) Hienosti taas menette ;) Käytätkö jotain loimivyötä tai vastaavaa pitämään tuon huovan paikallaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Juu käytän loimivyötä, mutta ei tunnu juuri auttavan... :D

   Poista
 4. Meillä on Christ lampaankarvasatula, siinä on tuet edessä ja takana. Hinta kirpas alussa, mut sain sen avulla opetettuu Poopen kestämään mut keikkumassa sen selkää vasten! Kannatti hankkia! Ihanaa on kans ku voi laittaa jalustimet kiinni tarvittaessa, eikä se valu niinku huopaviritykset! Voin kyllä lämpimästi suositella!
  -Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tommosen tuetun mäki haluun !! Onks se semmonen mis voi kellii ihan onnessaan eikä siit pääse lentelee mihinkää? :D

   Poista
  2. No aikalailla, kyl pukkimestari siitä heitettyy saa jos haluu, mut aika tuettu olo xD Kyl se sen verran iso on et mahtuu siin seilaamaanki, mut huomattavasti mukavampi ku luinen selkä ja painava säkä :D
   - Jenny

   Poista
 5. Mun on jostain syystä hankala käsittää yhdessä sanapari "paksumpi ja kapeampi", mitä tällä siis käytännössä tarkotat? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei vaihdoinki tohon tekstiin selkeyden vuoks kapean tilalle sanan "lyhyempi" ! Eli vanha kuolain oli hitusen verran pidempi / leveämpi... :D

   Poista
 6. Onpa kivoja kuvia! (mahtoiko muuten mun sähköposti banneria koskien tulla perille?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Ja oi, sähköpostin vilkuilu onkin nyt parin päivän aikana ihan unohtunut... ! Yksi viesti siellä oli, oletko tämä M.S. kun piirretystä bannerista kyseli...? (en pääse katsomaan blogger -profiiliasi, niin en voi urkkia sieltä, heh...) :)

   Poista
  2. Minähän se! :).. olitkohan mahtanut jo jotain vastausta laittaa? Mulla kun näkyi, että ois tullut sulta sähköposti, mutta jostain syystä kun viestin avaan niin tekstikenttä näyttää vain tyhjää (?)

   Poista
 7. Tosi kivoja kuvia, ja meette hyvin! :) Mun vuokraponilla on lampaankarvasatula, mutta en tiedä merkkiä..;)

  VastaaPoista
 8. aika hyvä ku voit tollee ite avaa nuutin jumit! ois tosi kivaa lukee tosta kraniosta lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä kieltämättä aika kätevää ! Yritän seuraavalla kerralla saada jonkun mukaan kuvaamaan hoitoa, niin voisin tosiaan kirjoitella aiheesta vähän perusteellisemmin :)

   Poista
 9. Kylläpä Nuutti näyttää hyvältä! Ihana tuo sen pyöreä kaula. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, se on kyllä munkin silmään varsin hyvässä kunnossa nyt ! :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !