lauantai 26. maaliskuuta 2016

Suomalainen menestystarina: Veljekset Wahlstén

Vuosi 1918. Kiihtyvästä teollistumisesta ja maatalouden koneellistumisesta huolimatta hevonen oli edelleen ihmisen päätoiminen kulkuväline, merkittävä tavarankuljettaja sekä korvaamaton apu niin metsässä kuin pellolla. Kansan kiinnostus raviurheilua kohtaan oli nostanut päätään ja suurten nälkävuosien aiheuttaman taantuman jälkeen hevosten määrä oli kääntynyt vankkaan nousuun. Vaikka maan taloudellinen tilanne oli edelleen heikko, arvioitiin Suomessa 1900-luvun alussa olleen liki 300 000 hevosta. Niistä valtaosa oli omistajilleen paitsi rakastettuja perhenjäseniä, myös arvokkaita toimeentulon turvaajia, eikä tilallisilla työvälineiden suhteen ollut varaa tuhlata sekundaan. Varusteiden piti kestää vuosia, säässä kuin säässä, ja rikki menneitä kursittiin kokoon niin kauan kuin se suinkin oli mahdollista. Itsenäisyytensä ensiaskeleita haparoivan Suomen perukoilta ponnisti ihmisten tietoisuuteen nimi, joka tarjonnallaan vastasi kysyntään. Pitkäikäisiin ja käytännöllisiin hevosvarusteisiin sekä jatkuvaan tuotekehitykseen panostavan Veljekset Wahlsténin matka kansan suosikiksi oli alkanut.

Vajaan sadan vuoden aikana valikoima on muuttunut ja laajentunut työvaljaista ravivarusteiden kautta aina ratsutarvikkeisiin saakka. Pitkä kokemus ja alan asiantuntemus sekä aidosti innostunut asiakaspalvelu ovat auttaneet vakiinnuttamaan liikkeen paikan Suomalaisten hevosharrastajien sydämissä. Tänä päivänä Veljekset Wahlstén on Pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsutarvikkeita niin valmistava kuin myös maahantuova yritys, jonka maine kiirii kaukana ulkomailla saakka - yli 6 miljoonan liikevaihdosta viennin osuus on jo n. 40%. Melko vaikuttavaa, eikö? Kohdemaina ovat aina Euroopan suurimpien hevoskeskittymien lisäksi mm. Yhdysvallat sekä eksoottisemmat maat aina päiväntasaajan tuolla puolen.

Valmisteilla oleva raviohjastajan puku.
Keppareita!
Kevään uutuuksia: aivan ihana, tummanruskea nahkariimu! Tahtoo, tahtoo.
Nämä laukut olivat myös tosi kivoja!
... puhumattakaan kuvan huovista, ah. Sininen ja ruskea toimivat aina.
Tässä vielä parempi kuva tuosta ruskeasta. Mitä pidätte?

Viime viikon aurinkoinen lauantaipäivä kului Lahdessa kun Veljekset Wahlstén jälleen kerran ystävällisesti avasi ovensa ja pääsimme neljätoistahenkisen bloggaajajoukon voimin paitsi tutustumaan yritykseen sekä sen tuotantotiloihin ja hipelöimään vastavalmistuneiden nahkavarusteiden sekä kevään upeiden uutuuksien lisäksi  aina yhtä ihania, vuodesta toiseen ainakin omalla lempparilistallani keikkuvia tuotteita (joista mainittakoon esim. Rain Buster -loimet), myös kuulemaan asiantuntijan vinkkejä ruokintaan sekä erilaisten lisäravinteiden käyttöön liittyen. Hän painotti, että vaikka riittävä vitamiinien, hiven- ja kivennäisaineiden saanti on hevoselle tärkeää, kannattaa todella miettiä mitä omalleen syöttää - vähemmän kun usein on enemmän. Jos ruokimme "sadasta purkista" ymmärtämättä lainkaan miksi, voivat vaikutukset olla kaikkea muuta kuin positiiviset. Liika kalsium esimerkiksi estää monien tarpeellisten aineiden imeytymistä ja voi yliannosteltuna johtaa merkittäviin puutostiloihin.

Kuvassa Wahlsténin oman lisäravinnesarjan vitamiineja, jotka ovat puhtaasti vain ja ainoastaan ko. tavaraa.
Huippumerkki TRM:n pastat ikuistettuna Siirin iipponeen.
Ruokintajutustelun jälkeen meidätkin ruokittiin, nam. Taustalla makkara-Nuutti.

Vierailun päätteeksi pääsimme tietenkin shoppailemaan ja voitteko kuulkaa kuvitella miten kuumotteli ostaa parikin uutta satulahuopaa! Niin ihania. Onnistuin kuitenkin muistuttelemaan mieleeni sellaisen pikkuseikan, että meillähän kyllä on huopia, emmekä ole käyttäneet niistä yhtäkään puoleen vuoteen. Joten... katsotaan uudelleen sitten muutaman kuukauden kuluttua kun kaikki sairaslomailun aikana pestyt huovat taas ovat likaisia enkä millään jaksa ehdi pyykätä. Muita tuliaisia Nuutti kyllä sai, mutta niistä lisää myöhemmin!

Kuulit tossukat!
Tämän nyssäkänkin voisin ottaa.
Allekirjoittanut muotitietoisena ihailemassa jo ylempänä mainittua ruskeaa huopaa. Kiitos kuvasta Aino!
Koruja! Nuo kuolainkorvakorut haluan, ihan ehdottomasti. Ja tuon helmirannerenkaan. Ja suunnilleen kaiken muunkin.
Horse Comfortin leopardiriimuja. Näiden kohdalla en enää kyennyt hillitsemään itseäni.
Ihania W-Profilen nahkavarusteita. Haaveissa siintää mittatilauskanget.....
Suloisia koristehärpäkkeitä. Mielestäni on muuten ihan huippua, että Wahlstén on päättänyt ruveta laajentamaan myös hevosaiheisiin sisustustavaroihin. Kevään uutuuksissa on monta juttua, mitkä itsekin omaan kotiini ehdottomasti haluan!
Ihana, höpsö Anu sovittamassa lakkia itselleen, hihi!
Värejä... 

Suuret kiitokset mahtavasta päivästä Wahlsténin ihanille Annelle, Petralle ja Sadulle, tapaamisen sopineelle super-Siirille sekä kaikille muillekin mukana olleille bloggaajille! Heidän postauksensa voitte käydä lukemassa alla olevien linkkien kautta!


P.S. Viimeinkin meikäläisellä on toimiva (kop, kop, kop...) kone täysipäiväisesti käytössä, helpottaa hieman tätä postailua! Myös muut käytännön asiat ovat järjestymään päin, joten postia odottelevat: teidän pitäisi saada pakettinne hetkenä minä hyvänsä! Kiitos ja anteeksi, nyt unten maille. Ciao!

12 kommenttia:

 1. Ihana toi ruskea huopa! Pitää ehkä ens viikolla ajaa Wahlsténin kautta... ;)

  Kiva, että sulla on taas kone käytössä ja pääset toivottavasti kirjoittamaan useammin! Hyvää tekstiä on niin mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ;)

   Kiitos, kiva jos tykkäät lueskella! Varmasti onnistuu postailu paremmin nyt :)

   Poista
 2. wahlsten on paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä yksi omistakin suosikeista, ehdottomasti :)

   Poista
 3. Heips, onko sulla jotain hyvää neuvoa tai koodinpätkää millä saat tohon alatunnisteeseen tuon like [] dislike [] jutun ?
  Tykkään tän blogin ullkoasusta tosi paljon, se on siisti ja kaiken löytää helposti. Myös kaikki kuvat on aina hyvälaatuisia ja hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun muistaakseni se oli joku ihan raksi ruutuun -juttu sieltä ulkoasun muokkaussivulta, oisko ollu kun klikkaa sitä cadgetia mihin tulee blogitekstit niin sieltä jostain alhaalta? Jos ei löydy niin voin katsoa kun pääsen kotiin! :)

   Poista
 4. Nuo Wahlsténin nahkavarusteet ovat kyllä ihania! Peikko sai viime kesänä W-Profilen mittatilaussuitset ja olemme omistajan kanssa olleet todella tyytyväisiä. Näyttävät edelleen aivan iskemättömiltä, vaikka ovat olleet käytössä lähestulkoon päivittäin ja juurikin säässä kuin säässä :-D Toukokuun alussa mulla on yksi kurssi Lahdessa niin pitänee käydä Wahlsténilla kuolaamassa uutuuksia. Toi ruskee huopa on aika makee...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on kyllä! Vitsi mäki haluisin Nuutille jotkut mittatilauksena, kanget ois aika kivat... Joskaan en tiedä kuinka paljon me niitä sen kanssa tullaan enää tarviimaan, mutta voishan ne periytyä sitten seuraavalle kaviokkaalle :D

   Suosittelen käymään, siellä niin paljon ihanaa hiplattavaa!

   Poista
 5. Ihana muuten myös toi sun paita! Mistä se on? Pumba on aina pitänyt ykköspaikkaa mun Disney-lemppareiden joukossa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos! Se on meiltä töistä, Rogue Agency on yrityksen nimi ;)

   Poista
 6. Kivoja kuvia! Millä kameralla kuvaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Canon eos 400d, mutta suurimmat kiitokset ansaitsee ainakin tässä tapauksessa tuo objektiivi: Canonin 50mm f/1.8 :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !