tiistai 28. helmikuuta 2017

Resepti onneen

Viime viikonloppu oli huippu. Mikä tuuri, että satuin ottamaan perjantain vapaaksi ja ajelemaan Mikkeliin päivää normaalia aikaisemmin juuri kun talvi päätti tarjota parastaan. Pakkanen paukkui, aurinko paistoi ja meikäläinen nautiskeli elämästä luuhaamalla tallilla tuntikausia. On niin sanoinkuvaamattoman ihanaa hääriä siellä vailla kiirettä; ratsastella, rapsutella ja oleilla vain. Haistella hevosten tuoksua ja vangita niiden kauneutta lukemattomiin valokuviin. Unohtaa aika, sen kuluminen ja kaikki kaukana ulkomaailmassa odottavat velvollisuudet. Olla onnellinen. On ihanaa olla onnellinen.

Huomatkaa Nuudelin päästä lentelevät karvat, kääks, se on kevät ihan nurkan takana!
Happy as a hippo.

Nuutin kanssa päästiin pitkästä aikaa kaulanaruilemaan. Kerran aikaisemmin olen estepuuhissa tainnut ratsastaa niin, että selässä kuitenkin on satula, mutta normaalisti sileällä olo ilman sitä on jollakin hassulla tavalla paljon varmempi. Ehkä se on ihan puhtaasti se, että on lähempänä hevosta ja kokee pääsevänsä vaikuttamaan siihen paremmin, vaikka kyllä Nuudeli tosi hyvin kuuntelee istuntaa niin penkillä kuin ilmankin. Tällä kertaa ajatus satulan suhteen oli lähinnä se, että pääsen keventämään istuntaa ja antamaan hevoselle hieman enemmän vapautta liikkua raskaammalla pohjalla, mutta ehkä seuraavalla kerralla kuitenkin mennään taas ilman. Kukka räpsi meistä jälleen aivan ihania kuvia ja suuresta määrästä onnistuneita oli ihan hirmu vaikea valita katseltava määrä parhaita, mutta tässä niitä nyt on!

Höpsö pörröpää.
Sisko totesi joskus, että näytän hymyillessäni ihan kananmunalta. Taisi puhua totta.
Oli ilmeisesti lieviä vaikeuksia istua hetkittäin. Ne muutamat pätkät kun satulassa siis istuin yritin istua.
"Kyllä minä mamma osaan tämän homman ei tartte yhtään sitä narua nostella!"
Joo, kiva, pilaa vaan kuvat nostelemalla jotain rintsikoiden olkaimia kesken kaiken. Hmph.

Taitaa olla aika ilmeistä tuo molempien onni, eikö totta? On tuo otus kyllä niin viisas ja kultainen Äärettömän vekkuli sekä tilanteen niin vaatiessa (tai "vaatiessa"...) hyvin nopea kiihtymään nollasta sataan, mutta pohjimmiltaan oikea mamman luttana pehmonalle. Tuntuu hyvältä voida todeta sen komistuvan päivä päivältä ja salaa ajatella, että kohta se taas on elämänsä vireessä. Pitää koputtaa puuta ja laittaa sormet ristiin sekä pitää jalat maassa vaikka pää onkin pilvissä. Kuntoutusta ravissa ja laukassa on nyt takana nelisen kuukautta, mutta vielä ollaan kaukana siitä tavoitteena siintävästä paluusta normaaliin liikuntaan. Me ei kiirehditä - edelleenkään - vaan jatketaan hyvillä mielin maisemareittiä ja otetaan ilo irti myös sen varrella olevista taukopaikoista. Matkalla oikeaan suuntaan voi olla vaikka ei tauotta liikkuisikaan. Välillä tuntuu, että kaikki ovat niin kiireisiä paahtamaan sen kuuluisan elämän perässä, että unohtavat ihan tyystin seisahtua todella nauttimaan siitä. Aina halutaan jotakin lisää, enemmän ja nopeammin, vaikka toisinaan niitä pieniä suuria onnen murusia keräämällä voisi saavuttaa jotakin paljon parempaa. Liian kovasta vauhdista niiden kerääminen vain voi olla vaikeaa.

Tämä on vielä ihan sopiva vauhti ;)

Tiukat tavoitteet ja niitä kohti puskeminen on täysin ok, mutta muistakaahan välillä myös hidastaa. Joskus pieni tiirailu avaa odottamattomia ovia...

16 kommenttia:

  1. Voi että, aivan ihania kuvia ja ootte kyllä niin onnellisen näköisiä molemmat :) Tuo toinen ratsastuskuva missä hymyilet suoraan kameraan ja Nuutilla on korvat niin iloisesti hörössä on kyllä mun ehdoton suosikki, aivan ihana :) Mä kyllä ihailen teitä ketkä "uskallatte" ratsastaa ilman varusteita, mun on niiiin monta kertaa tehnyt mieli kokeilla ilman suitsia mutta yksinkertaisesti oon liian nössö :D Ilman satulaa oon mennyt pari kertaa ja se on taas muista syistä aika epämiellyttävää, pitkä/korkeasäkäisen hevosen selässä :D Oon miettinyt mielessäni että odotan et Fantsu vanhenee pari vuotta vielä, josko se vähän tasaantuis ja uskaltaisin kokeilla ilman suitsia... Sillä kun tuntuu toi jarru olevan välillä hukassa :D Mut pitää kyllä kerätä rohkeutta ja kokeilla, nää kuvat sai taas kauheen innon aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kokeile ihmeessä kun siltä tuntuu, on ihan parasta :) Nuuttillakin vaikka välillä on virtaa ja vauhtia niin kaulanarun kanssa se on tosi tarkkana! Mutta kyllä mäkin vielä jokunen vuosi sitten sain aika kylmää kyytiä ja piti hetkeksi palata normaalivarustukseen ennen kuin uskalsi uudelleen kokeilla..... :D Ootteko riimulla/kuolaimettomilla menny?

      Poista
    2. Kuolaimettomia harkitsin joskus ostavani, mutta se jäi syystä x... Riimulla oon "höntsäilly" joskus ilman satulaa mutta ravia isompaa askellajia en oo uskaltanut ottaa :D Kyllä mä ehkä vielä...!

      Poista
  2. Siis oikeesti mä rakastan näitä sun postauksia! Niin ihanaa tekstiä ja vitsit te ootte upee pari Nuutin kanssa ❤️ Jos joskus oman hepan kanssa pääsen tohon pisteeseen, että voin vaan ottaa suitset pois päästä ja mennä kaulanarulla niin oon kyllä maailman onnellisin!

    Kiitos Susanna tästä blogista ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään, kiitos ihanasta kommentista! Tosi kiva, että tykkäät lueskella ja jaksat vielä kommentoidakin - tästä tuli taas niin hyvä mieli ❤️

      Poista
  3. Teitä on ilo katsella. :)

    VastaaPoista
  4. Så vackra ni är! Pus! ❤️

    VastaaPoista
  5. ihana hevonen itse en vielä kauheasti ole lukenut tätä blogia mutta tämä blogi vaikutaa tosi kivalle.Sulla on ihania kuvia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Tervetuloa lueskelemaan :)

      Poista
  6. ihana hevonen

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus taas kerran ja niin suloiset kuvat!<3

    VastaaPoista
  8. Te niin ansaitsette nämä onnelliset hetket kaikkien vastoinkäymisten jälkeen! <3 Blogisi on yksi hauskimmista (ja toisaalta usein myös koskettavimmista) jota olen seuraillut, kiitos että kirjoitat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanasti sanottu, kiitos paljon ❤️ Lämmittipä mieltä :) Mukavaa, että tykkäät seurailla, ilman teitä ihania lukijoita tämä ei olisi lainkaan näin hauskaa!

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !