keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Sinun vaikka hajoat

Eilen vietettiin maailman runouden päivää. Siitä sain idean kyhäillä Photoshopilla jotakin pientä kivaa yhden itse vuooosia sitten rustailemani liirum laarumin ympärille. Harmi vain, että nämä kaksi tekelettä eivät sitten oikein yhdessä toimineetkaan, eli siitä visiosta! Meinasin jo heittää koko kuvan roskapönttöön, mutta jatkoin kuitenkin itsepintaisesti sen parissa ähertämistä. Kuuntelin - kuten lähestulkoon aina - musiikkia ja varmaan tunnin tuskailtuani listalta pärähti soimaan Happoradion ihana Sinun vaikka hajoat. Tässä vaiheessa olin jo päättänyt unohtaa kaiken maailman tekstit ja keskittyä itse kuvan hiomiseen, mutta koska melkein rupesin itkemään (koska Nuutti ja iso ikävä) niin piti sitten väkipakolla tunkea mukaan pätkä tuosta biisulista. Onhan tuokin tavallaan runoutta, menköön vaikka sen piikkiin! Länttäsin tekstin "ensimmäiseen versioon valmiista kuvasta", jota sitten vielä vähän sörkin auringonpaisteella enkä lopuksi enää tiennyt mikä tallennuksista on paras vai onko niissä oikeastaan edes yhtäkään julkaistavaksi kelpaavaa. Omalla silmällä osaa toisinaan tosi hyvin etsiä pieniä, mitättömiä virheitä, mutta samalla se myös saattaa sokeutua sille mikä kokonaisuudessa todella mättää. En tiedä onko se tässä "liian näkyvä" ratsukko, veteen jäävän viivan omituisuus vai suunnilleen kaikki, mutta saatan tämän kuvan pariin vielä myöhemmin palata. Kuten aika usein teen.

Yritin tästäkin taas keräillä teille vähän vaihe vaiheelta-kuvia, mutta totesin, että eihän hommasta herranen aika mitään tule kun tallennettuja välivaiheita on noin tuhat ja muutokset niiden välillä niin minimaalisia, etten aina itsekään niitä löydä. Yritä siinä sitten miettiä mitkä ovat niitä "tärkeitä" kuvia, kun osaa en edes saa esikatseltua oikeassa koossaan. Pitäisi muistaa projektin edetessä tallentaa vaiheita vaikka ihan omaan kansioonsa niin ei sitten lopuksi tarvitse suurennuslasin kanssa etsiä. Yritän muistaa seuraavalla kerralla! Lähtötilanne kuitenkin onneksi on helppo näyttää.

Kuva © Derek Hatfield, by. Jo alkuperäisenä tosi hieno ja "helppo" lähteä muokkaamaan.
Tältä se ratsukko ensin näytti. Piirsin kuvan polygonal lasso toolia apunani käyttäen, varmaan kolmesta eri kuvasta jalkojen yms. asentoa mallaten. Eikös olekin tytöllä kivat hiukset!
Vähän varjostuksia ja korostuksia. Näiden kanssa ei ole niin tarkkaa jos kuva upotetaan kokonaisuuteen toooosi pienenä. (Huom. hieman pidempi toinen etujalka, erottuu selkeästi tässä kun on eri värinen, heh.)
Siellä sitä sitten juostaan! Tässä tämä kuva siis sellaisena millaiseksi sen alunperin ajattelin jättää. Hienon leimankin tein itselleni tuonne kuvan vasempaan alareunaan.
Aurinkoa. Yksi mun lemppariratkaisuista näitä "taiteellisia" (erittäin...) kuvia väsäillessä. Tässä toki ehkä vähän liian voimakas...?
Sekoitettuna ensimmäistä ja aurinkoista kuvaa.
Tässä samaten, mutta aurinkoista on vähän enemmän.


Mitä tuohon vielä voisi keksiä, ettei olisi noin tyhjä ilman tekstiä? Mikä neljästä "valmiista" on mielestänne sävymaailmaltaan kivoin?
(Oli pakko rajata valinnan mahdollisuus nimenomaan noihin neljään alimpaan, koska muuten olisitte varmaan kaikki ilmoittaneet lemppariksenne joko toisen tai kolmannen kuvan, tiedän, tiedän.)

16 kommenttia:

 1. Mä tykkään jostain syystä tosta ensimmäisestä versiosta, tuo "synkkyys" sopii teemaan ja muutenkin kuvana vaikuttaa itseeni eniten. Upeita kaikki, oot kyllä taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se on kyllä ehkä munkin lemppari :)

   Poista
 2. Tykkään itseasiassa ekasta eniten

  VastaaPoista
 3. Wow! Sairaan hieno! 😍

  VastaaPoista
 4. Kaikki oli mun mielestä mahtavia, mutta erityisesti ensimmäinen teki muhun vaikutuksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on loppujen lopuks mustakin ehkä se onnistunein :)

   Poista
 5. Mielestäni eka on kiva, sillä se on jotenkin synkkä ja dramaattinen.
  Teetkö muuten kuvien muokkauksia johonkin sopuhintaan? Esimerkiksi jos jotain sen tapaista, että saisi kuolleen hevosen kuvan johonkin utuiseen, rauhalliseen taustaan ja hevoselle siivet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen muutamia tilaustöitä tehnyt kyllä ja varmasti onnistuisi tuollainenkin :) Jos kiinnostaa niin laita vaikka sähköpostia osoitteeseen susanna.niemi@live.fi ja katsellaan tarkemmin!

   Poista
 6. Upeita! Erityisesti toi missä on toi teksti. Oot kyllä niin taitava Photoshopin kanssa, tuli oikein kylmät väreet!

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja! Näitä on kiva kattoa. :)

  VastaaPoista
 8. Nauroin tolle ratsastajan tukalle isossa kuvassa 😂😂 mut tosi hieno lopputulos! Ei musta näytä yhtään tyhjältä ilman tekstiäkään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, joo, oon melko ylpeä siitä :D Kiitos, hyvä jos ei ole ihan keskeneräisen näköinen!

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !