torstai 19. tammikuuta 2012

And I like how it feels !

Like how it feels... to wake up at 5.30am.......... or, not really. Joo, etenkin oli oikein hauskaa, etten saanut lainkaan unta yöllä. En sitten yhtään ! Kun väsy viimein tuli ja olin melkein kunnon unessa; herätyskello tietenkin soi. En ole pitkiin aikoihin tuntenut olevani niin väsynyt, että jo ajatus nousemisesta ja uudesta päivästä sai voimaan pahoin. Taistelin torkkua vastaan melkein puoli tuntia, kunnes viimein pakotin itseni ylös lämpimästä ja pehmeästä vuoteestani. Oi miksi nukkumatti olet minut näin hylännyt?

Aamurutiinit sujuivat tavallistakin tahmeammin, tuntui vain ettei mikään onnistu. Tökkäsin ripsiväriharjankin silmään niin, että koko puoli naamaa oli mustana (lääpittyäni kädellä värin pitkin poikin) ja silmään sattui. Puolisokeana, lähes invalidipassiin oikeuttavan vamman kanssa lähdin hakemaan Lauraa varttia vaille seitsemän aikoihin. Ihana sää ! Siis oikeasti, ihana ! Tykkään ajaa tuollaisessa säässä. En tiedä miksi, jotenkin se vain on kiehtovaa kun sohjo välillä viettää renkaita hieman vikasuuntaan ja saa käyttää liukkaan radalla oppimiaan apukeinoja hallitakseen autoa paremmin. Tietenkään ei ole kivaa mikäli posauttaa ulos ajotieltä jonnekin pusikon puolelle, mutta alhaisessa nopeudessa sivuluisut ovat oikeastaan aika jänniä ! Pitää toki olla varovainen.

Juuh mutta niin, hain siis Lauran Kannelmäestä ja ehdimme varmaan pois juuri pahimman aamuruuhkan alta. Tuo kehä I kun osaa olla niiiiin tukossa aamuisin (ja iltapäivisin). Tallilla olimme hieman ennen kahdeksaa ja Nuba ei millään voinut käsittää, että olin viemässä sitä hommiin kun normaalistihan noihin aikoihin lähdettiin ulkoilemaan tarhaan ! Se oli karsinassa hieman känkkäränkkä, hääri vain omiaan ja yritti juosta ylitseni kunnes muutaman kerran kielsin. Sen jälkeen heppa vain tyytyi katselemaan ikkunastaan ulos pihamaalle kuin pahastikin kaltoin kohdeltu raasu.

Maneesiin päästyämme aloimme Lauran kanssa rakentamaan esteitä ja Nuutti sai käppäillä siinä samalla alkukäynnit. Tänään oli siis ohjelmassa irtohypytystä ! ;) Laitoin takaseinän pitkälle sivulle kolme estettä, joista ensimmäinen oli ristikko, toinen pieni pysty ja kolmas okseri. Ainoastaan viimeistä estettä korotin aina hyppyjen välissä. Ensimmäinen väli oli innari, eli about 3,5m pitkä ja toinen väli 10,5m, eli "idioottivarma" pituus kahdelle laukalle. Ja hyvä se olikin, natsasi täysin :) Teimme myös toiselle pitkälle sivulle paikan kameralleni, jonka siis pistin jalustaan kuvaamaan videota ! En täysin luottanut siihen, että Nuutti väistäisi jotakin vaivaista kamerajalkaa niin päätin suojata laitteen kahdella valkoisella väliaidalla.

Alkuun verryttelin Nuutin selästä käsin ja varmistin, että se liikkuu hyvin ja puhtaasti. Ratsastelin erikokoisia ympyröitä sekä kahdeksikkoa ja pyrin saamaan Nuutin pysymään tasaisena kaiken aikaa. Se onnistuikin hyvin ja heppanen oli mukavampi kuin moniin päiviin ! :) Se liikkui rennosti, mutta ryhdikkäästi pyöreällä kaulalla ja tietenkin reippaana eteen. Alkuun se kyllä yritti jäädä hitaaksi pohkeelle, mutta muutaman huomautuksen jälkeen sain melkein taas pidätellä sen menoa. Etenkin laukassa Nuudeli meinasi hieman innostua, mutta silti se pysyi todella hyvin kuuliaisena eikä siis lähtenyt viemään minua kuin märkää lapasta, vaan ainoastaan nousi hieman enemmän ylöspäin !

Tein aika lyhyet alkuverryttelyt sillä tarkoitushan oli vain saada hevonen lämpimäksi hyppäilyä varten. Toki olisin voinut juoksuttaa sen liinassakin, mutta a) unohdin liinan kotiin b) pienen ympyrän jyystäminen on raskasta jaloille ja c) minulla ei ole mitään takeita siitä, että herranen käyttäytyy siivosti ja saan pidettyä sen hallinnassa. Yksinhän me toki maneesissa olimme, että ei sen puoleen, mutta ei se nyt koskaan kovin kivaa ole jos hevonen päättää rykäistä itsensä irti ilman lupaa :D Ainiin muuten, maneesin pohja oli tänään todella hyvä ! Se oli eilen kuulemma kasteltu (juuri ennen hyppelyä varten tehtyä maneesivarausta...) ja ollut todella märkä sekä liukas, mutta tänään ei ollut valittamista. Olisi kyllä minuakin kiukuttanut mikäli kastelu olisi tehty tänään juuri ennen meidän maneesivaraustamme ;s


Alkuverryttelyn jälkeen kävelin hetken aikaa ja päästin Nuutin sitten irti. Vein sen kujalle ja heppanen lähti kyllä ensin ihan reippaasti eteen, mutta hämmentyi kai sitten hieman kun stoppasi ennen ensimmäistä estettä ja ihmetteli siinä, että ai hypätä piti? Seuraavalla kerralla se ei kyllä epäröinyt hetkeäkään :D Voi että sillä on kevyt pomppu ! ... vaikka se vähän jalat roikkuen ensin hyppäsikin, kun okseri oli vaivaiset 60cm korkea :D "Ei mitään tämmösiä maahankaivettuja ! Mä luulin että meidän piti HYPÄTÄ?" Seuraavaksi nostin okseria 75cm korkuiseksi. Kaksi ensimmäistä estettä olivat ihan pieniä; ristikko "sokeripaloille" rakennettu ja pysty varmaan 50-60cm korkea. Heppanen teki esteiden jälkeen ihania iloisia loikkia, whipii kivaa näytti olevan :)

Sitten okseria about 90cm ja lopuksi 105cm. Tuossa korotusvälissä kävi sellainen juttu, että Nuutti pääsi lähtemään kädestäni irti ennen kuin oli tarkoitus (kun normaalistihan hevonen lasketaan siihen kujalle...) ja ampaisi suoraan matkaan. Samalla se heitti ihan mukavan pukin ja potkaisi minua naamaan. Ilmeisesti toinen jalka osui myös rintakehään ja käsikin sattui jotenkin siihen väliin. Mutta ei mitään pahempaa, mihinkään ei enää satu (eikä sattunut sillonkaan kuin ihan vähän aikaa tapahtuneen jälkeen). Ensimmäinen kerta olikin kun hevonen minua (onnistuneesti) potkaisi ! Eikä tuokaan varmasti tarkoituksellinen ollut, mutta olisi se epeli kyllä saanut hieman paremmin minua kuunnella ennen kuin irti päästyi. Vähän iski ilmeisesti kipinää tuo pomppiminen... :D Sellaista saattaa sattua... onneksi oli kypärä päässä ! Lopuksi Nuutti hyppäsi tosiaan kaksi kertaa tuon 105cm okserin ja sen jälkeen oli pakko lopettaa kun maneesi oli varattu seuraavalle. Tarkoituksena oli käydä itsekin selässä hyppäämässä pari kertaa, mutta... seuraavaksi sitten :P

60cm
105cm

Nuutilla oli selkeästi tänään kivaa ja se olikin pääasia :) Voi sen lapsen naamaa, kun sai pomppia ja tykitellä turhia energioita pois ! Varmasti jatkossakin tulen heppasta irtohypyttämään silloin tällöin. Mitään korkeushyppyä en todellakaan aio harrastaa, sillä minulla ei yksinkertaisesti ole tarvetta nostaa esteitä tappiin ja katsoa paljonko hevonen hyppää. Sen kapasiteetti on täysin riittävä minulle. Irtohypyttäminen siis tulee olemaan meille kivaa vaihtelua :) Tärkeintä on, että hevosella on mukavaa ! Tänään Nuutti tosissaan piti hauskaa ja jos hevoset osaisivat hymyillä, voisin panna pääni pantiksi siitä että sen hymy olisi ollut korvissa ! Vaikka kyllähän nuo tavallaan hymyilevät, katsokaa nyt tätäkin kuvaa missä Nuude painelee korvat töttöröllä menemään :) Hymy korvissa tosiaankin !

Voi poikaa

Talleilun jälkeen heitin Lauran kotiin ja kävin itse kotona vain nopeasti vaihtamassa vaatteet ennen kuin kiiruhdin töihin. Minulla on aamusta saakka ollut aivan kamala nälkä enkä vain yksinkertaisesti ole ehtinyt syömään ennen kuin nyt kotiin tultuani... Odotan että sisko valmistaa nuudeleita sillä olen itse liian laiska tästä noustakseni... :D Mutta oikeasti, joka ikistä jäsentäni kolottaa ja olen aivan jumissa. Tein siis noita lumitöitä joku kolmisen tuntia... huhhuh ! On se rankkaa. Mutta toisaalta ihan ok kivaa; saa olla ulkona ja käy hyvin treenistä ;P Tiedossa on nyt kai melko paljon hommia kun lunta on ainakin luvattu tulevaksi. Olen hieman kahden vaiheilla haluaisinko lunta vai en... Toisaalta haluaisin, koska sitten saa rahaa ja pääsee pellolle riehumaan Nuutin kanssa ! Mutta toisaalta taas en haluaisi... koska oikeasti en tiedä miten kroppani kestää tulevat päivät, en ole ikinä tehnyt tuollaista noin rankkaa ruumiillista työtä ! Haluaisin vain nukkua, käydä tallilla ja syödä (ja kuvata !)... mutta harmi, ettei se voi loputtomiin niin mennä (paitsi ehkä sitten kun opiskelen kuvaamisesta itselleni ammatin ;)). Mutta olen ihan oikeasti iloinen, että voin vihdoinkin kantaa säännöllisesti korteni kekoon Nuutin ylläpitokustannuksissa.


Ei hemmetti kun väsyttää kyllä niin vietävästi, ettei ole tosikaan, kohta on varmaan pakko mennä nukkumaan :D Apua, kerrankin nukuttaa jo tähän aikaan illasta ! Jaksoin sentään muokata nuo tämänpäiväiset kuvat vaikka photari muutaman kerran hermojani aika hyvin koettelikin....... :) Ja hei katsokaa tuota tausta noissa ulkokuvissa... miten KAUNIS ! Voi että, kai joku haluaa ihania talvikuvia omasta tai hoitohevosestaan? Mistä vain? Minä voin ottaa ! Enemmän kuin mielelläni !! Saanko, saanko? Oikeasti HALUAN ottaa tuota taustaa vasten kuvia ! HALUAN raahata kaikki maailman hevoset ja muut eläimet tuohon ja räpsiä miljoona kuvaa ! Harvoin innostun taustan johdosta näin paljon, mutta tuo vain on niin satumaisen kaunis, tulee ihan mieleen joku Narnia ! Eli mikäli OIKEASTI haluat kuvia niin let me know ! :)


Nämä kuvaset tässä postauksessas siis tältä päivältä, kaikki © Laura - kiitooooos miljoonasti ! ♥ :) Muistakaahan muuten tuo KYSYMYSPOSTAUS, johon pääsee tästä linkistä ! Kyselkää ihmeessä, mikäli on jotakin mielessä ettekä ole vielä kysyneet :) Vastauspostaus tulossa heti kun ehdin vastailemaan ! Mutta nyt taidan oikeasti painua suihkun kautta unten maille ! And this night I'm gonna sleep soooooo tight ;) Sweet dreams !

I'm a dreamer... ♥ Tästä kuvasta pidän aivan hirmuisesti !! Voisin koittaa tästä tai jostakin muusta tänään ulkona otetuista kuvista väsäillä uutta banneria jossakin välissä :)

32 kommenttia:

 1. Tuo tausta on noissa kuvissa ihan sairaan ihana ! voiii miten voisin kuvitella Liinun siihen, passais niiiin täydelliseti Liinakkoharjansa kans (: Mut Nuba on hieno ja hyppää sairaan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköö ! Oi vitsi no niimpä ;o Seki on niin nätin värinen ettää ! Heh kiitoos, kyllähä se ! (:

   Poista
 2. tosi kiva postaus! = )
  Ihania kuvia, hienoa tekstiä! Vähä noi kuvat on oikeesti hienoi.. :) ja hyvi pomppaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ! :) Laura on hyvä kuvaaja ;) !

   Poista
 3. Saat tulla Euussa kuvaamaan !!
  Paitsi, että ois aika pitkä välimatka, asun Lappeenrannassa :D

  VastaaPoista
 4. mua saa ainaki tulla kuvaamaa jos meen joku vklp ratsastaa ;))) :DD

  VastaaPoista
 5. Miissä video? Vai etkö ottanut?

  Pomppaa äly hienosti ja kyl hei mulle Nuuba kelpais. ;)) Yhy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin ne itseasiassa kokonaan :D mutta muutenki pitää muuttaa niiden tiedostomuoto ja ja... kattoo jos saa fiksattuu jotenki julkasukelposeks kun hmm mun tarkennus hieman kusi :D
   Haha kyllä Nuutti pomppaa ;) ja uskon sua hih ! :D

   Poista
 6. Hei kiva kun kirjottelet nykyään niin usein tätä sun blogia :) Oon lukenu tätä jo pitkään ja oon tosiaan tykänny :) Kiitos ihanasta blogista ja jatka samaan tapaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sulle ja tooosi kiva kuulla, että tykkäät ! :) Yritän jatkaa samaan malliin ! (:

   Poista
 7. vau susii, ihanat mallit ja ihanat taustat! :) Laura osaa tosiaan kuvata ja osaat kyllä säkin ;)

  Rupes tekee mieli jo palata Suomen kylmyyteenkin näitä kuvia katellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiih kiitos Ebs ♥ Oon kyl niin ylirakastunu tohon taustaan ettää... ! :D

   MISSÄ SÄ OIKEIN OOT !? :D Mitäh oon iha pihalla wää ! :D

   Poista
  2. heee enks mä muka kertonu :DD mutta Irlannissa oon tammikuun ollu heppahommissa :) Ja täällä ei tosiaan oo lunta tai edes lähellä nollaa :D http://essiulkomailla.blogspot.com

   Poista
  3. Mitää et oo kertonu ää ! Vastaha me oltii sillee et pitää nähä jne. ! :D NO KUI SÄ SINNE OOT PÄÄTYNY ! HEEEEI meiän piti mennä yhessä :( HOMMAA MUTKI SINNE JOOOOKOOO !

   Poista
  4. ää oon varmaa nähny unta et puhuin sun kaa siitä (ku oli viel sillee äää joudun menee yksin) tai sit puhunu jonku muun kaa :D:D hups
   mut tuli aika lyhyel varotusajalla tai siis tuli vaa päähänpisto, että nyt riittää Suomi ja alle viikko meni kun kysyin paikkaa ja varasin liput ja lähdin :D tänne tai jonnekki muuhun heppamaahan vaa, helposti saa töitä ;)

   Poista
  5. Voi Essi ! :D
   EIKÄÄ oikeesti ?! Mikä mesta se on mis sä oot? TUUN SUN KAA SINNE ! Koska mullekki hemmetti riittää tää Suomi...... :D ! OIKEESTI !

   Poista
 8. tää blogin on kyll tooosi kiva ! (-: ja ois tosiaan kiva jos tekisit jonku varustepotsauksen tms..! ja noi kuvat on ihan mielettömiä, ja nuutti on superkomee ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän !! :) Joo varustepostaus taitaakin olla kerännyt eniten kannatusta ja sellaisen yritän saada aikaiseksi mahdollisimman pian, kunhan vain saan varusteita kuvailtua ! ;)

   Poista
 9. Tämä sun blogi on tosi kiva, kun kuviakin on paljon, ei koskaan mitään tylsää luettavaa :--D Voisitko joskus kertoa esim. sun ratsastushistoriastasi? Vai onko semmoinen jo toteutettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos, kiva kuulla ! :) Ei oo semmosta toteutettu, lyhyestihän kerron siitä tuolla "Minä" -alasivulla, mutta voisin pistää kyllä mietintään hieman perusteellisemman postauksen aiheesta ! Kiitos ideasta ! (:

   Poista
 10. Wau mitä kuvia! (jälleen) :D oletko koskaan koittanut, mitä Nuutti hyppää maksimissaan irtona? Näistä blogi postauksista ainakin minä sain käsityksen, että olet enemmän koulu- kuin estepainoitteinen ratsastaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'---D Kiitos ! Laura taitaa tuon kuvaamisen ;) En ole ikinä ennen irtohypyttänyt Nuuttia, eli en. Enkä aio sellaista yrittääkkään, sillä en näe mitään tarvetta sille :) Joo kyllä taidan olla nykyään vähän enemmän koulupainotteinen, vaikka sillon joskus oli toisinpäin :D Mutta kyllä olisi silti tulevana kautena tarkotuksena kilpailla myös esteillä ! (:

   Poista
 11. Toi tausta kuvissa on kyllä kieltämättä ihana <3 Hahaa, raahaan koira sinne ja tuun kuvaamaan. ;DD

  VastaaPoista
 12. Blogipostauksezsi on milenkiintoista luettavaa ^-^ Nuutti on kieltämättä komea öwö Rakastan noita kuvia, joita liität postauksiisi, ne kaikki ovat järjettömän onnistuneita. Kirjoitat myös juuri sopivan pituisia 8> Tunnut suhtautuvan ihanan positiivisesti kaikkeen, ja sen takia pidänkin näiden postauksiesi lukemisesta ^w^ Se ei ole sellaista oman elämän valittelua ja itkuparku säälinkerjäystä. Olin pudottaa silmäni, kun näin tämän blogisi ulkoasun öwö < sekin oli pakko sanoa. Aivan mahtava nimittäin ^^ awh, kyllä talvisessa luonnossa tuntuu saavan ihania kuvia <3 < jos on taitoa x'>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tosi kiva mikäli pidät ! :) Laadukkaat kuvaajat aina mukana mulla ;) Kunnia heille ♥ Kiitos todella paljon ! :)

   Poista
 13. Aivan ihana tuo punainen huopa, viitsisitkö kertoa mistä se on ostettu, mikä merkki jne.? Hieno blogi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään siitä ! :) Ääh liikettä en kyllä kuolemaksenikaan muista, taidettiin ostaa Finnderbystä tai Bastionista joskus vuosia sitten ! Katson merkin kun menen tallille (:
   Kiitos !

   Poista
 14. Todella upeita kuvia tässä postauksessasi, ole onnellinen että kaverisi on mestarikuvaaja! Tykkään kovasti näistä sinun postauksistasi, mutta itse ainakin tykkäisin enemmän, jos postauksia tulisi useammin, ja ne olisivat hieman lyhyempiä. Ainakin itseltäni menee melkein jo ikä ja terveys lukiessani noita postauksiasi, enkä aina välttämättä jaksa lukea niitä edes kokonaan. Ei siinä, että teksti olisi jotenkin huonoa luettavaa! Toivoisin jotakin postausta, jossa esittelisit vähäsen Nubasen kamoja (osan jos viitsisit ihan Nuutinkin päälle laittaa, niin näkisi sitte sen "kokonaisuutena", esim. jos Nuutilla on jotai tietyn värisiä varusteita, laittaisit sitte niitä sen päälle ym) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen todellakin :) Hmmm se vaan on niin, että välillä juttua on enemmän, välillä vähemmän :D Pyrin kirjoittelemaan kunnolla silloin kun teen jotakin, mistä on kirjotettavaa. En jaksa niistä vapaapäivistä tai kävelymaastoista aina kirjoittaa mikäli mitään ihmeellisempää ei tapahdu tai ei ole kuvamateriaalia.
   Juu, varustepostaus on tulossa kunhan saan kamat kuvailtua (:

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !