maanantai 30. tammikuuta 2012

... and some answers !

Vastauspostaus siis ! :) Kysymyspostaukseen pääset tästä linkistä. Kiitos kovasti kaikista kysymyksistä, joita tulikin ihan mukava määrä :) Vastauksen olen tähän jaoitellut niin, että ensin hevosia koskevat ja sitten niiden jälkeen muut.

K: Kauanko Nuutti on ollut sinulla?
V: Toukokuussa tulee viisi vuotta täyteen :)

K: Oletko ollut Nuutin kanssa ikinä Laaksolla?
V: En ole. Muutamasti on pitänyt sinne lähteä, mutta peruuntunut sitten ;s Toivon mukaan päästään tulevalla kaudella kuitenkin käymään ! :)

K: Mitä luokkia olet kilpaillut Nuutin kanssa (koulu / este)?
V: Tähän mennessä olemme kilpailleet lähinnä vain seuratasolla, koulua HeB -luokissa ja esteitä 100cm saakka.

K: Onko Nuutti ensimmäinen oma hevosesi?
V: Kyllä on, ensimmäinen minulle ostettu :)

K: Missä olet ratsastanut ennen Nuutin ostoa?
V: Ratsastelin Klaukkalassa eräällä yksityistallilla, äitini vanhalla hevosella sekä useilla vuokriksilla eri talleilla. 10-vuotiaana aloitin lisäksi tunnit Ratsutila Wiknerillä, Kirkkonummella.

K: Oletko hoitanut mitään hevosta?
V: Juu, hoitelin joskus kahta ratsastuskoulun tuntihevosta; welsh cob ruunaa Kotimäen Rabbit "Roope" ja risteytystammaa (torinhevonen x hannover) Arabella EST "Bella" sekä kaverini kahta poniruunaa Mellow "Meltsi" ja Calle :)

K: Monenneksi sijoituit ensimmäisissä kisoissasi ikinä?
V: Ensimmäiseksi :) Se oli kouluratsastuksen ryhmäratsastusluokka, tasoltaan joku HeC tai alle. Menin sellaisella ratsastuskoulun opetushevosella, jolla en koskaan aiemmin ollut ratsastanut. Polle oli tavattoman suloinen risteytystamma (fredrigsborgilainen x vuonohevonen) Silvia, johon sitten ihastuinkin ja siitä tuli "vakkarini" :) Silvian kanssa kävin kilpailemassa ensimmäisen kerran myös oman tallin ulkopuolella.

Tunnelmavalaistus :D Kuvassa siis minä ja laitumella köllöttelemässä ollut Silvia joskus monia vuosia sitten :) Ikävä on suuri edelleen ♥ Kuva © Sofia :) 

K: Ketä ratsastajaa / ratsastajia ihailet? Miksi?
V: Hmmm... todella vaikea kysymys, sillä ihailen monia ! Huipulle päässeitä suomalaisia tietenkin itse suomalaisena ihailen hirveästi, mutta jos nyt jonkun muun tässä mainitsisin niin... esteratsastaja John Hickeytä ! Hän on itse rakentanut jokaisen isojen luokkien hyppääjänsä "toivottomasta ongelmahevosesta", mikä on mielestäni erittäin ihailtavaa :) Lisäksi Rodrigo Pessoasta tuli yhä enemmän yksi ehdottomista suosikeistani, kun näin hänet hankalan Hors de Loi -hevosensa kanssa Helsingissä joskus vuosia sitten. Ylipäätään ihailen kaikkia, jotka kuuntelevat hevosta ja menevät sen ehdoilla. Ihan inhottaa aina paremmissakin piireissä nähdä sellaista hevoseen turhautumista yms...

K: Mitä tavoitteita teillä on hevosesi kanssa ensi kaudelle? Entä pidemmällä tähtäimellä?
V: Tulevalla kaudella meidän ensimmäinen tavoitteemme on varmaankin saada noita kisatilanteita paremmin haltuun. Emme ole juurikaan päässeet kilpailemaan, niin pyrin saamaan ratsastettavuutta kuntoon myös kotitallin ulkopuolella ja sitä kautta tekemään tasaisia, hyviä suorituksia kisaradalla. Mitä luokkia sitten on tavoitteissa, niin koulussa ainakin toivon mukaan pääsisimme alue- tai mahdollisesti myös kansallisen tason HeA -luokkia läpi mukavilla ja tasaisilla prosenteilla. Estepuolella tavoitteet ovat varmaan jossakin alue 100cm luokissa :)

Meillä on paljon työtä ihan perusjuttujen kanssa ja haluan ehdottomasti saada kaiken toimimaan ennen kuin siirryn vaativampiin luokkiin. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena oikeasti hyvän valmennuksen avulla kehittyä ratsukkona vaativampiin koululuokkiin. Siihen vaaditaan hirmuisesti töitä, mutta uskon, että se on mahdollista.

K: Kuinka usein käyt valmennuksissa / tunneilla?
V: Se vähän riippuu, mutta yleensä pyrin käymään ainakin yhdellä koulutunnilla parissa viikossa. Yleensä meillä on ollut tunti joka viikko, mutta välillä vain sattuu niin ettei pääse tunnille silloin kun valmentajalle sopisi ja päinvastoin. Onneksi myös äitini pystyy neuvomaan minua ja serkkunikin täällä käydessään pitää meille koulutunteja. Ulkopuolisissa valmennuksissa en ole pitkään aikaan käynyt, mutta mahdollisesti on sellaisiakin taas tiedossa (epäsäännöllisiä siis) :)

K: Ratsastatko muilla hevosilla kuin omallasi?
V: Valitettavasti en ole taas pitkiin aikoihin muita ratsastanut. Mieleeni onkin tullut ajatus Nuutin ohella ratsastuskoulutunneille menosta, sillä olisi todella hyvä päästä menemään erilaisilla hevosilla, ettei pääse tottumaan vain siihen yhteen (:

K: Oletko katunut Nuutin ostoa?
V: En :) Tai no tietenkin on ollut sellaisia hetkiä, kun tuntuu ettei mikään onnistu ja olen vain miettinyt, että miksen hankkinut helpompaa hevosta ! Mutta eivät ne asiat oikein hevosta syyttämällä parane ja aina aikani harmiteltuani olen palannut muistelemaan niitä piirteitä, joihin Nuutissa ihastuin. Ja aina olen tullut siihen tulokseen, että jos nyt voisin valita uudelleen, Nuutti olisi edelleen se hevonen jonka itselleni haluaisin :)

K: Tykkäätkö Nuutin ulkonäöstä?
V: Todellakin ! :D Nuutti on ulkoisilta elementeiltään aika lähellä unelmieni hevosta; rautias läsipää kolmella sukalla (koska neljällä sellainen on vanhan sananlaskun mukaan hullu... ;)) ! Se on erittäin ilmeikäs ja kuvauksellinen (kuten kuvista varmaan huomaakin) ja todella sopusuhtainen. Vähän Nuutti luonnostaan on tuollainen matalarunkoinen, mutta ei sekään haittaa kun se pääsee ratsastettaessa todella ryhdikkääksi ja osaa liikkua hirmu kevyesti ! :) Kaikin puolin omaan silmääni erittäin täydellinen hevonen ;) Koko komeuden kruunaavat tietenkin nuo jättikokoiset korvat !

K: Tykkäätkö kuvista, joissa olette kummatkin?
V: Siis... tykkäänkö olla kuvattavana yhteiskuvissa vai tykkäänkö lopputuloksesta? :D Noo... tykkään kyllä ottaa Nuutin kanssa yhteiskuvia, sellaisia pusuhali kuvia, harmi vain että usein olen niissä itse aivan järkyttävän näköinen... :D Tai vaihteeksi jos itse olenkin suht normaali, niin Nuutti ei sitten olekaan ihan niin skarppina ;P

K: Minkä merkkiset ratsastushousut sinulla on?
V: Minulla on aika monia housuja, ja osa niistä on ties missä hukassa niin en nyt niiden merkkejä pääse katsomaan, mutta pääasiassa Pikeurin housuja käytän :) Yhdet Kyra K. farkkuratsastushousutkin löytyvät, rakkaus

K: Voisitko joskus tehdä Nuutin varusteista postauksen?
V: Sellainen on kehitteillä ja tulossa kunhan saan kuvailtua tarvittavat varusteet ! :)

K: Ratsatitko ennen Nuuttia kenelläkään tai kävitkö tunneilla?
V: Ratsastin äitini vanhalla hevosella, Patrickilla sekä monilla vuokrahevosilla (joista päällimmäisinä mieleeni jäivät orlovruuna Blackie sekä puoliveritamma Zera) ja vuonna 2002 aloitin lisäksi ratsastuskoulutunnit.

Olenpas ollut kaunis joskus :) ! ......... mutta katsokaa taustalla poseeraavaa Zeraa ;)
Kuva © Daniela

K: Tykkäätkö, kun muut kuvaavat sinun ratsastustasi Nuutilla, jos teillä menee tooodella huonosti / hyvin?
V: Aina on kiva saada kuvamateriaalia nähtäväksi, vaikka ei sitten menisikään niin loistavasti. On todella opettavaista nähdä kuvia ja videoita omasta ratsastuksesta; istunnan virheetkin esimerkiksi on huomattavasti helpompi korjata kun ne näkee ja tiedostaa. En koskaan pistä pahakseni sitä, että ratsastustani kuvataan, päinvastoin ! :)

K: Millainen Nuutti on "huonona" päivänä?

V: Huonona päivänä Nuutti osaa olla melko haastava kaikin puolin... :D Karsinassa se vain luimii ja uhittelee näykkimällä ilmaa sekä tömistelemällä etujalallaan niin, että saa varpaitaan varoa. Lisäksi se tekee äkkikäännöksiä 180 astetta ja nostaa takajalkaansa (koskaan se ei kuitenkaan potki). Ennen Nuutti harrasti myös seinää vasten liiskaamista... :D Kun hevosta huonona päivänä sitten komentaa, se saattaa oikein vimmastua ja ruveta loikkimaan miten sattuu. Parhaiten Nuutin saa rauhoittumaan, kun sille heittää riimun päähän ja narun laittaa kalteriin, kaulalle tai pitää omassa kädessään. Niin se ei pääse pyörimään ja luovuttaa ennen pitkää tuon uhittelunkin kanssa ;P

Huonona päivänä Nuutti ratsastaessa ottaa herkästi nokkiinsa raipan kosketuksesta tai maiskutuksesta ja antaa usein vastineeksi pukkeja, potkuja tai muuta protestointia. Tuollaisina päivinä yleensä ihan suosiolla vain keventelen ja pyrin saamaan aikaiseksi muutaman onnistuneen pätkän, jolloin pääsen antamaan hevoselle kiitoksen ja lopettamaan hyvillä mielin. Aika harvoin Nuudelilla kauheita känkkäränkkäpäiviä on (ja vaikka se karsinassa saattaisikin koetella hermoja, niin ratsastaessa se hyvin harvoin on vastahakoinen reagoimaan ja tekemään yhteistyötä), mutta hevosetkin ovat eläviä olentoja ja välillä niitäkin saattaa kiukuttaa - aivan kuten ihmisiäkin toisinaan :P


K: Mitä metkuja Nuutti omaa?
V: Nooo... se tykkää karkailla.......... :P Karsinasta ei enää niinkään, mutta talutuksesta kyllä. Se onkin varmasti se sen tyypillisin metku ! Lisäksi Nuutti tykkää napsia niitä vetoketjujen vetojuttuja ! Minunkin eräästä Kingslandin takista se on repinyt irti (ja syönyt...) kaikkien vetoketjujen niissä vetimissä roikkuvat muoviläpyskät :( ... ja heppanen osaa tehdä tuon varsin salakavalasti !

K: Miten usein ratsastat Nuutilla?
V: Hmmm se riippuu aika paljon kaikesta, mutta keskimäärin ratsastan sillä varmaan 4-5 kertaa viikossa. Kerran tai pari kertaa viikossa Nuutin hoitaa sen hoitaja, yksi päivä on vapaa (kävelyä taluttaen) ja muina päivinä pyrin ratsastamaan (tai puuhailemaan jotakin muuta) itse. Kunnolla ratsastan pari kertaa viikossa, muuten keventelen, käyn maastossa tai ainoastaan kävelen.

K: Miten paljon teet maastakäsin työskentelyä Nuutin kanssa?
V: Aika paljon etenkin silloin kun olen yksin / on tilaa. Kyllä sitä toki voi esimerkiksi noita pysähdyksiä, peruutuksia ja liikkeellelähtöjä tehdä vaikka kentällä olisi enemmänkin porukkaa, mutta muuta en oikein viitsi ruveta sähläämään, etten ole tiellä kun muutenkin yritän taluttaessani väistellä kovempaa meneviä. Kun on tilaa, teen useinkin kaikennäköisiä väistöharjotuksia sun muuta. Kivointa on tietenkin jos on yksinään ja voi päästää hevosen halutessaan irti :)

K: Oletko ikinä harkinnut Nuutin myyntiä?
V: Olen. Välillä on tuntunut siltä, että vastassa on vain sellainen umpikuja mistä ei pääse enää yhtään mihinkään. Noissa tilanteissa täytyy kyllä tsempata itseään ja katsoa peiliin, sillä ongelmat eivät ratkea hevosta vaihtamalla.

K: Oletko ajatellut ostaa toista hevosta?
V: Kyllähän se aina mielessä pyörii, että toinenkin olisi kiva, mutta en kuitenkaan usko sen olevan aivan juuri nyt ajankohtainen asia. Haluan ensin katsoa miten opiskeluni lähtevät sujumaan, töitä ja muuta elämää Nuutin ohella unohtamatta :P

K: Ketkä valmentajat ovat auttaneet sinua eniten?
V: Koulupuolella varmasti tämänhetkinen valmentajamme Eeva Siivonen, joka opetti minua jo silloin kun kävin vielä ratsastuskoulutunneilla. Hän on todella taitava ja opettajana erittäin kärsivällinen sekä omaa ehdottomasti erään mielestäni valmentajalle tärkeimmistä ominaisuuksista: hän on aidosti kiinnostunut kehityksestämme. Tuntuu, että Eeva löytää aina apukeinot kaikkiin ongelmiimme ja hänen teettämänsä tehtävät toimivat Nuutin kanssa paremmin kuin hyvin. En voisi kuvitella meille parempaa valmentajaa :)

Esteissä meitä on auttanut eniten Teppo Hakala. Hänen avullaan pääsimme yli ongelmasta, jonka kohtasimme kun toisen valmentajan avulla suoritimme väärän kuolainvalinnan. Nuutti rupesi stoppailemaan ja vaikka vaihdoimme takaisin normaalikuolaimeen, se oli alkuun epävarma aivan pienilläkin esteillä. Tepon avulla pääsimme ongelmasta yli kertaheitolla ja sekaanmenojen sijasta taas esteiden yli, eikä sen jälkeen ole ollut minkäänlaisia ongelmia :)

K: Kingsland vai Pikeur? Miksi?
V: En osaa kyllä yhtään sanoa ! :D Molemmista merkeistä tykkään, sillä ne ovat paitsi laadukkaita, myös tyylikkäitä ja erittäin mukavia yllä.

K: Alatko nyt 2012 kaudella kilpailemaan paljonkin esteitä?
V: Mahdollisuuksien mukaan :) Luulen, että painotamme hieman enemmän tuohon koulupuoleen, mutta kyllä me varmasti estekisoihinkin ehdimme !

K: Paras kypärämerkki?
V: Omasta mielestäni Charles Owen (Wellington Classic) :) Tyylikäs ja mukava päässä !

K: Onko ollut hetkiä, jolloin olet harkinnut ratsastuksen lopettamista?
V: Ei muistaakseni... :D Välillä olen vitsillä saattanut heittää, että "nyt se on lajin vaihto", mutta vakavissani en muista koskaan edes sekuntia harkinneeni ;) Kyllä tämä on melkein elämäntapa, ei tästä ihan helposti osaisi luopua... ! Ainoastaan mikäli joskus lähden ulkomaille opiskelemaan (kuten on ajatuksissa ollut) tms. niin voi olla, että tulee taukoa mutta sekin toivon mukaan (ja uskoakseni) vain hetkellistä.

K: Mistä ratsastuslajista tykkäät eniten...
a) itse hevosen selässä?

V: Koulu- ja esteratsastuksesta :)
b) katsomalla vierestä?
V: Samat :) ... sekä kenttäratsastuksen maasto-osuudesta !

Koulukilpailut Nuutin kanssa alkuvuodesta 2009, luokkaa en muista, mutta 1. sija :)
Kuva © Sofia

K: Kauanko olet harrastanut ratsastusta?
V: Ihan ipanasta saakka :) Hevosen selkään minut istutettiin ennen kuin osasin kävelläkään ja tallilla pyörin äidin mukana lähes aina. "Kunnolla" aloitin varmaan joskus ensimmäisellä luokalla kun pääsin hevosemme kanssa samalla tallilla asustelevien ponienkin selkään (mm. Tompan, hieman myöhemmin sitten tosin. Rest in peace pilkkuponi...).

K: Miten ja missä päädyit aloittamaan ratsastuksen?
V: Äitini hevosella sen kotitallilla Klaukkalassa.

K: Mukavin hevosmuistosi?
V: Voii, näitä on niin monia, että todella vaikea valita... :) Ratsastusleirit Riilahdessa ovat olleet aivan ihania, etenkin sinä kesänä kun sain Nuutin mukaani ! Se on todella unohtumaton viikko ja Nuuttikin tuntui nauttivan hirmuisesti pitkistä maastolenkeistä, joessa kahlaamisesta, estetunneista sänkipellolla sekä laitumella olosta :)

K: Kamalin hevosmuistosi?
V: Pakko sanoa, että se kun olimme viime kesänä Lauran kanssa kuvailemassa Laaksolla Jumping Helsinki -estekisoja ja Marina Ehrnroothin upea Rex kuoli radalle kesken kilpailusuorituksen ;s Se kuva kaatuvasta, tärisevästä ja viimenään maahan hiljaa makaamaan jääneestä eläimestä on jäänyt mieleeni harmittavan hyvin ja voin vain toivoa, ettei minun koskaan enää tarvitsee todistaa niin valitettavaa tapahtumaa :( Lepää rauhassa Rex...

K: Onko Nuuttia helppo käsitellä maasta?
V: Toisinaan on, toisinaan ei... :D Useimmiten se on melko kuuliainen eikä se koskaan juokse ihmisen yli, mutta raippa on kyllä toisinaan hyvä pitää mukana varmuuden vuoksi.

K: Oletko koskaan haaveillut toisesta hevosesta?
V: Ks. kysymys oletko ajatellut ostaa toista hevosta? :)

K: Ratsastatko klassisella tyylillä?
V: Öm, tähän on hieman vaikea vastata kun en tarkalleen tiedä mitä kysymyksellä haetaan takaa? Käsite on vakiintunut vähän eri tavalla eri maihin jne. :D Mikäli tässä klassisella tyylillä tarkoitetaan tätä Suomeen viimevuosina "muoti-ilmiönä" rantautunutta klassista kouluratsastusta (joka noudattaa piirteiltään hieman 1500- ja 1600-luvun tietämillä Italiaan siirtynyttä ratsastustyyliä, suositellen katsomaan netistä), niin en. Suosin kyllä luonnollisesti klassisia periaatteita, eli peruselementtejä hevosen liikkumisessa (tahti, tasaisuus jne.), mutta ratsastan ihan modernilla tyylillä. Hieman sekava vastaus ehkä, sori ;s

K: "Burgerin" ohella paras hevosrotu, jonka voisit ostaa?
V: Voisin ostaa ihan minkärotuisen vain, kunhan hevonen olisi sopivan kokoinen ja oman tuntuinen :) Ei se rotua katso, mutta yleisesti ottaen erilaiset puoliverirodut kuuluvat lemppareihini.

K: Juoksutatko liinassa vai vapaana?
V: Vapaana yleensä, liinassa harvoin. Siitä on todella pitkä aika kun olen Nuuttia liinassa juoksuttanut, sillä pienellä ympyräuralla kulkeminen on rasite jaloille (ja etenkin tuon Nuutin kohdalla olen niiden kanssa todella, todella tarkka sen vanhan hankkarivamman takia...).

K: Tykkäätkö esim. westernistä?
V: En hirveästi ole lajiin perehtynyt, mutta ei se minuun oikeastaan iske mitenkään... :D Westernhevosella olen joskus ratsastanut ja totesin vain, että olisin voinut istua selässä ja nauttia kahvia samalla kun se heppa köpötteli menemään. Ja juu tiedän kyllä, että niiden liikeistä tehdään sellaista hipsutusta ihan tarkoituksella ;P Kaikilla lajinsa, itse pidän englantilaisesta tyylistä (:

K: Ratsastaako Nuutilla koskaan kukaan muu?
V: Juu ratsastaa, säännöllisesti sen hoitaja Inari sekä välillä kaverini Sofia ja Nenja :) Lisäksi valmentajani käy toisinaan hieman läpiratsastamassa heppaa.

K: Ratsastaako siskosi?
V: Ratsastaa :) Wiknerin ponitunneilla kerran viikossa ja lisäksi silloin tällöin Nuutilla talutuksessa.

K: Onko kukaan muu perheestäsi kiinnostunut ratsastuksesta?
V: Juu, kaikki perheestämme ovat joskus harrastaneet ratsastusta, mutta äitini on eniten mukana harrastuksessa edelleen. Hän on ratsastanut ja omistanut hevosia koko ikänsä. Isäni ratsasti nuorempana, mutta lopetti tiputtuaan kerran hieman pahemmin. Nykyisin isä on enemmän kiinnostunut tuosta ravipuolesta :P Veljeni ratsasti monia vuosia sitten ehkä yhden kauden kunnes kiinnostus lopahti (hänen lempihevosensa kuoltua...).

K: Oletko koskaan ajatellut, että voisit opiskella hevosalalta itsellesi ammatin?
V: Onhan se pari kertaa mielessä käynyt, mutta aina lopuksi olen tullut siihen tulokseen, etten halua tehdä hevosista itselleni ammattia. Vietän mielelläni vapaa-aikani tallilla, mutta kaikkea aikaani en siellä välttämättä jaksaisi olla. Haluan, että tämä touhu pysyy mielekkäänä harrastuksena :)

K: Entäpä valokuvauksesta?
V: Joo, aikomuksena onkin nyt keväällä hakea opiskelemaan jonnekin valokuvauksen pariin :) Se on sellainen ala, joka oikeasti kiinnostaa minua ihan älyttömästi ja haluan oppia siitä niin paljon kuin mahdollista. Toivon mukaan saan tulevaisuudessa tehdä töitä valokuvaajana :)

K: Mitä objektiiveja sinulla on?
V: Omistan kameroihini neljä aika perusputkea; Canonin EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 IS, EF 70-300mm 1:4-5.6 IS USM, 18-55mm 1:3.5-5.6 IS KIT ja Tamronin 70-300mm 1:4-5.6 (joka on monia vuosia vanha ja hieman rikkikin). Nykyään käyttele noita kahta ensimmäistä ;3

K: Seurusteletko?
V: En ;)

K: Seurailetko muiden blogeja?
V: Kyllä :) Tykkään todella lukea blogeja ja koitankin aina bongailla uusia !

K: Minkä rotuisia / näköisiä / nimisiä koirasi ovat?
V: Kaikki ovat rodultaan villakoiria, kolme niistä ovat toykokoisia ja yksi on kasvanut rajan yli kääpiöksi :) Ne ovat kaikki mustia, tuollaisia afropalloja :D Vanhin on nimeltään Lily (Jade Garden Lily of the Valley) ja sen kaksi meille jäänyttä pentua ovat Melody (Angelina, se minun ikioma koirani) ja Vertti (Amiral). Sijoituksessa meillä on Riitta (Jade Garden Mercury) -niminen kaljupää, joka on tällä hetkellä tiineenä :)

K: Onko sinulla muita lemmikkejä kuin koirasi ja Nuutti?
V: Ei ole. Haluaisin kanin ! En kyllä tiedä niistä tai niiden hoidosta mitään... :D Akvaariokin olisi kiva (jos se tähän kategoriaan nyt lasketaan...?), etenkin sellainen missä olisi paljon kaikkia eksoottisempia kaloja :) Joku välimerellinen olisi todella hieno ! En vain jaksaisi putsailla sitä, eli pitäisi palkata joku tekemään se........ :D

K: Kuka on idolisi?
V: Ks. kysymys ketä ratsastajaa / ratsastajia ihailet? Miksi? :) Muita idoleitani on varmaankin tuhansia khehheh... mutta yksi pitää mainita: Tyra Banks ! Oikeasti :D Hän on todella kaunis ja valtavan persoonallinen. Lisäksi hän oikeasti vaikuttaa aidolta, kivalta ihmiseltä ja on ihana huomata, ettei huippumallin tarvitse olla mikään nälkiintyneen näköinen luuranko. Respect !

K: Asutko lapsuudenkodissasi? Oletko ajatellut omaa kämppää?
V: Asun :P Olen (ja aina hermoni menettäessäni uhoankin muuttavani pois), mutta toistaiseksi se ei ole ajankohtainen asia. En halua suin päin lähteä omilleni ja sitten palata häntä koipien välissä takaisin kun ei sujukaan... :D

K: Teillähän on koti Espanjassa, oletko ratsastanut Espanjassa?
V: Jep ! :) Olen käynyt siellä sellaisella El Stablo el Castillo -tallilla, joka sijaitsee aika lähellä taloamme :) Siellä on aivan ihanat vuoristomaastot ja kokeneemmat ratsastajat saavatkin vaellella siellä ihan omineen ! Todella mukava paikka !

Siinä olivat toivon mukaan kaikki ! :) Mikäli jotakin jäi vielä pimentoon enkä selittänyt tarpeeksi hyvin, niin kysy ihmeessä tarkennusta. Tässä postauksessa nyt muutamia sekalaisia kuvia vuosien varrelta, copyt erikseen jokaisen kuvan alla ja kiitokset kuvaajille :)

7 kommenttia:

 1. Tätä oli kiva lueskella! :) Tykkään sun kuvista paljo ja siks ehdottaisinkin että tekisit joskus sellasen 'päivä kuvina' postauksen, jos et ole sitä jo joskus tehnyt =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäät ! :) En oo vielä tehny, joten voisinpa joskus tehäkki, hyvä ehdotus ! (:

   Poista
 2. Siinäpä oli pitkä ja mielenkiintoinen postaus (:.. En kyllä tiedä millä tavoin mielenkiintoinen, mutta kuitenkin, sitä oli mukava lukea :B Odotan innolla seuraavaa postausta! Mäkin oon ajatellu alottaa bloggaamisen, mut ei mul oo oikeen idiksii :D Mut kuitenkin, tosi kiva tää sun blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit ! :) Haha alota ihmeessä, aihehan voi olla ihan mikä vaan ! (; Ite päätin rajata tän blogin aiheen hevosteluun ja Nuuttiin ku en oikein osannu semmosta perusblogia pitää... :D Kiitos !

   Poista
 3. Oli kiva lukea, selkeää tekstiä. Hieno pari ootta muuta en keksi (:

  VastaaPoista
 4. Oijjoi kun oli mukava lukea tätä postausta! :) Kiva kun olit jaksanut vastailla kysymyksiin:) pidän blogisi osoitteen muistissa ;)

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !