torstai 6. syyskuuta 2012

Sometimes love means pain...

... oh now I see ! Ja varoitus: tämä postaus sisältää ihan kiitettävästi valitustekstiä pla pla pla.

Jepsi, olen siis edelleen aika vammainen ja ajattelin aloittaa postauksen niinkin pirteästi kuin valittamalla kipeästä selästäni. Luulin eilen, että kipu oli pahimmillaan siinä heti ilmalennon jälkeen, mutta turha luulo ! Yöllä en saanut nukutuksi kuin ehkä aivan säälittävän pienen, viideltä minuutilta tuntuneen hetken, sillä selkäni oli aivan tulessa. Vaikka lojuin mahallani, naama tyynyyn upotettuna, silti sattui kuin joku olisi paukuttanut kipeää kohtaa pesäpallomailalla. Viimein päädyin torkkumaan istualleni, selkä seinää vasten. Oli vähän ei niin mukavaa herätä (jos sitä voi edes heräämiseksi sanoa, kun ei kunnolla nukahtanutkaan) puoli seitsämän maissa ja mars töihin. Kaiken kurjuuden kukkuraksi meinasin oksentaa kun join kaakaokahvini, enkä oikeasti tajua miksi se maistui niin pahalta ! Siis... mä tykkään siitä, rakastan sitä ?! Mutta tänään se oli hirmu yök.

Joo no päivä kului jotenkin enemmän tai vähemmän tuskaisissa merkeissä, selän suhteen nimenomaan. Välillä se ei satu juuri ollenkaan, välillä jomottaa ihan vietävästi. Olen vetänyt särkylääkettä naamariin enemmän kuin laki sallii, kohta varmaan kuukahdan tai vähintään lääkkeet lakkaamat liiallisen käytön seurauksena tehoamasta. Mutta hei minkäs teet... :(

Tallille pääsin lähtemään joskus kymmentä vaille neljän aikoihin, ja voi helvetti noita tietöitä kun on liikenne ihan jumissa ! ... matkaan meni melkein puoli tuntia... Paikan päällä sitten ensimmäiseksi pienet kuvailut Sofian ja hänen uuden hoidokkinsa, Lordi shettiksen kanssa, joka oli vasta pesty ja tuoksui ihanalle ! Osasi poni myös poseerata oikein nätisti... :)


Sen jälkeen Nuudelin kimppuun ja siis olin oikeasti niin hidas ettei mitään rajaa. Kävelen kuin etana, koska tärähdys sattuu selkään ja yritän luonnollisesti siis liikkua mahdollisimman öö epä tärähtelevästi? + kumartaminen sekä aika moni muukin juttu on hankalaa. Rupesin niin ärsyyntymään itseeni, kun ei mikään onnistu -.- Jos ei huomenna tunnu yhtään paremmalta, niin kai se on pakko suunnata terveysasemalle. Ne reissut vain monesti ovat olleet niin yhtä tyhjän kanssa, että ärsyttää sitten jos siellä joutuu monta tuntia kykkimään vain kuullakseen "joo no jotain pientä siellä ehkä on mutta kannattaa laittaa mobilaattia" =) joo kiitti hirveesti.

Mutta, heppasen selkään pääsin tänään kuitenkin suht kivuttomasti wooh ! Jalka jalustimeen ja ratsaille sellaisella "kerran se kirpasee" asenteella niin hyvä tulee ! Matkalla tallilta pellolle selän kipu laantui aika hyvin, tykytti hieman mutta ei poltellut, ja pääosin pystyin ratsastamaan ihan hyvin. Onpas kiva postaus selkä sitä selkä tätä... entäs Nuudeli ?!

No juuuu, Nuudelipoika oli tänäänkin varsin pirtsakkana, mikä oli ihan mukava juttu siihen saakka kunnes pirteys muuttui vähän liiaksi jännittyneisyydeksi... Kävimme siis tosiaan sänkkärillä vääntämässä koulukiemuroita ja päätin laittaa Nuutille pitkästä aikaa kanget suuhun ! Ensiksikin ihan siksi, että jos heppa yrittää tänään samaa kuin eilen, se ei ehkä pääse rykäisemään minua niin vahvasti irti satulasta ja toisekseen... olemme vältelleet kankia liian pitkään. Eeva sanoi (kauan aikaa sitten...), että minun pitää ratsastaa niillä mm. ravipohkeenväistöjä ja siirtymisiä. Mutta mitä me ollaankaan tehty? No sluibailtu vaan maastossa. Eli, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä kotiläksyjä ! Parempihan se on myöhään kuin ei milloinkaan?

Alkuravailua, pyöreäksi eteen alas... :)




Nivelillä Nuutti on huomattavasti helpompi saada hyvään perusmuotoon, nenä ylös mutta kuitenkin selän läpi, kun taas kangilla on välillä ollut sitä probleemaa että muoto painuu liian alas. Se voisi viitata siihen, että kankiohja on liian tiukalla, mutta yleensä minulla on se kädessä vähän turhankin löperösti... Tänään heppanen kuitenkin kantoi itsensä varsin hyvin ja oli suurimmaksi osaksi todella kevyt kädelle. Ellen aivan valehtele, niin väittäisin muodon tänään olleen lähestulkoon parasta laatua, mitä meillä kankien kanssa on ollut. Vertauskohtana mm. eräät rataharjoitukset, joissa onnistuimme tekemään oikein mukavan radan (paria rikettä lukuunottamatta) ja Kainulainen (tuomari siis) kehui Nuutin muotoa. Nyt oltiin mielestäni aikalailla samassa, ellei jopa paremmassa... ;)

Ja tiedättekö mitkä tänään myöskin (hyvän perusmuodon ja liikkumisen lisäksi) sujuivat? No ravipohkeenväistöt ! Siis what, wau ;o Eiväthän ne edelleenkään ole lähelläkään täydellistä, mutta Nuutin kanssa tämänpäiväinen suoritus on jo suuri saavutus. Eikä siis "yleiselläkään mittapuulla" mielestäni lainkaan hullummat väistöt. Ainoastaan ensimmäisessä heppa yritti parin askeleen verran vängätä vastaan, mutta antoi sitten periksi ja liikkui tosi kauniisti. Ristiaskeleista haluan edelleenkin suurempia, mutta se nyt vain on sitä hienosäätöä... ;) Raviväistöjen lisäksi tein toiselle pitkälle sivulle siirtymisen käyntiin ja sulkua käynnissä. Siirtymisetkin onnistuivat hienosti !




Pakollista sensurointia.





Laukoissa pyrin ainoastaan saamaan hevosta paremmin kuulolle mm. vasta-asetuksien avulla. Vasen laukka oli vieläkin vähän turhan laakeaa, mutta parani kuitenkin loppua kohden. Joku päivä pitää myös taas treenailla vähän vastalaukkoja, ne ovat hirmu hyvää harjoitusta, etenkin Nuudelilla kankien kanssa. Lisäksi ajattelin ottaa jonkinlaiseksi projektiksi laukanvaihdot. Heppahan ei siis tee niitä pyynnöstä (puhtaasti) kovin helposti, vaan rupeaa usein vain kiihdyttelemään, tai vaihtaa ainoastaan etupään (= ristilaukalle). Tai sitten tekee juurikin noita ns. estevaihtoja, eli "epäpuhtaita", etupää ensin, jotka tietävät kouluradalla tiukkaa rokotusta. Haluaisin kovasti saada hepalle varmat vaihdot, eli katsotaan mitä tästä nyt tulee... :)






Vaikka Nuutti oli tänään suurimmaksi osaksi todella kiva, rupesi se erinäisistä syistä (mm. hirmuisen pelottavat golffarit kaukana tien toisella puolella...) loppumetreillä vähän jännittymään... sen jälkeen se tuntui aika räjähdysherkältä, ja yrittikin yhdessä nostossa kiskoa minut vahvasti irti satulasta. Eipä onnistunut (lälläslää), kun oli tänään hieman eilistä enemmän jarrua. Yritin saada heppasen takaisin rennoksi ja kuulolle, mikä mm. pienen volttikahdeksikko tehtävän (käynnissä) avulla onnistuikin ihan hyvin. Etenkin laukatessa Nuudeli olisi vähän halunnut kuumua kierros kierrokselta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin :) Pakko varmaan joku päivä laskea se taas ihan itsekseen päästelemään höyryjä yläkentälle tai takatarhaan... :P

Olin tosiaan aika ihmeissäni että pystyin melko ongelmitta ratsastamaan tuon selän kanssa, tai ehkä siihen ei vain samalla tavalla silloin keskity? Ei truu heppatyttöjä ihan mitkään pikku vaivat voita ! Ratsastuksen jälkeen kipu oli valitettavasti kahta kovempi ja teki mieli heittäytyä satulahuoneen lattialle itkemään kuin pikkulapsi kun satulan nostaminen telineeseensä (ylin paikka...) tuotti niin suuria vaikeuksia. En halua lääkäriin :( auttaiskohan se mobilat oikeasti?


Tältä päivältä tuli taas runsaasti hienoja kuvia, joista yllä näkyvillä parhaimmistoa :) kaikki © Sofia, kiitos ! Mun naama vaan piti muutamista otoksista sensuroida kun oli niin järkyttävä ettei kehtaa julkaista. Huomenna tehdään varmaan käyntimaastolenkki pellonreunoja pitkin ja ehkä käydään muutaman kerran hiekkamäki laukkailemassa, jos vain kunto sen sallii :)

17 kommenttia:

  1. woouu, oottepa hienoja! :)

    VastaaPoista
  2. Hej! Arvauskeskus ei tosiaan monesti tee muuta kuin lyö lisää tuttuja lääkkeitä käteen. Mutta jos lähistöllä asuu kalevalainen jäsenkorjaaja, tai vielä parempaa kalevalainen mestarijäsenkorjaaja, niin suosittelen. Ite oon käyny putoamisen jälkeen (ja monen muunkin jumin jälkeen), ja olen ikionnellisena sitten saanut avun.:) Tuo on hellä mutta tehokas hoito. Ei niksauttele tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohho en oo koskaan ennen kuullutkaan ! ;o Kiitos kovasti vinkistä, tota voiski miettiä !! :)

      Poista
  3. olen niin kateellinen kaikille kuvillesi! ne on niiin hienoja!:) minusta ja hepastani, jota olen ratsastanut yli 5 vuotta, ei löydy varmaan yhtäkään onnistunutta kuvaa:/ ja meidän tallilta minä olen varmaan ainoa joka kuvailee, niin oivoi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) ! Äh, tosi harmi... ;s saisitko esim. vanhempiasi välillä kuvailemaan? :)

      Poista
  4. Nuo kuvat ovat aivan ihania! Ootte Nuutin kanssa ihana pari :) <3

    VastaaPoista
  5. hei kun teillä on täällä kuvia susta ja nuutista kun sillä on tehty sellanen intiaani maalaus niin miten/millä aineella te ootte sen tehny? :D että voiko hevoselle tehdä normi vesivärillä tai kasvovärillä sellasia intiaani merkkejäö?`:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtiin ihan normi kasvoväriliiduilla :) !

      Poista
  6. En olekaan aikaisemmin tänne kommentoinut. Saat hevosesi kulkemaan todella kauniisti ja sovitte yhteen hyvin:)
    Osaisitko kertoa miten olet itse oppinut ratsastamaan hevosen rehelliseen peräänantoon? osaisitko kertoa myäs joitakin hyviä treenivinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kommentoit nyt ! :)

      Kiitos kovasti, välillä meillä on hyviä hetkiä... :D

      No siis... sitä on tosi vaikee selittää, sillä kaikki hevoset on niin erilaisia :D Äiti on sanonu mulle aina että peräänantoa ei saa miettiä, se tulee jos on tullakseen; eli sitten kun hevonen liikkuu pohkeen edessä ja rentoutuu. Semmonen AHAA -elämys tais mun kohalla tapahtua joskus muinoin Jepan tunnilla kun menin yhdellä ratsastuskoulun vanhalla ja vähän jäykällä suokkitammalla, joka oli joskus ollu oikee hyväki kouluheppa. Jepa käski mun ratsastaa tosi paljon eteen (ei kovaa, vaan vaatia takajalkoja liikkeelle) ja pitää tasaisen ulko-ohjan. Sitte aina välillä volteilla, ympyröillä ja kulmissa liikutella pienesti sisäohjaa (ihan puristamalla kättä hetkeks nyrkkiin) ja "houkutella" hevosta rentoutumaan. Jossain vaiheessa tuntia kaikki sitten naksahti kohdilleen ja se jäykkä valtamerilaiva oli muisto vaan :D tajusin ratsastavani eteenpäinpyrkivällä, itsensä kantavalla ja tahdikkaasti liikkuvalla hepalla. Se oli sillon tosi hieno fiilis !!

      Eli kaikki lähtee sieltä takaa, takajaloista. Ne pitää saada aktiivisiks ja sitte liikettä selän läpi kohti sitä niskasta ja suusta rentoutumista. Usein näkee just tosi paljon hevosia, jotka liikkuu "epärehellisessä" muodossa; kaula kaarella, mutta takajalat ei oikein polje alle eikä hevonen kanna itseään. Hevonen voi mennä eteen alas -muodossa, mutta silti sen pitää kantaa itsensä eikä maata etupainoisena kädellä. Tai sitten on ryhdikkäitä, mutta alta pois juoksevia hevosia, jotka taas ei käytä tarpeeks selkäänsä ollakseen rehellisesti peräänannossa. Apua, tästä vois puhua ikuisuuden ja alan mennä vähän ohi sun kysymyksenki, mutta joo... :D tolla yhdellä tunnilla tajusin sitä aika paljon ja siitä saakka oon yrittäny miettii reippaita takajalkoja, tasasta ohjastuntumaa ja muutenki omaa istuntaa että hevosella on mahdollisuus liikkua oikein :)

      Millasia treenivinkkejä kaipaisit? :) Ainakin suosittelen mm. askellajien välisten siirtymien tekemistä pituushalkaisijalla tai lävistäjällä, se on vähän haastavampaa kun ei oo seinää / aitaa apuna ja tulee tosi hyvin ilmi vinoudet sun muut :) Lisäks mm. erilaiset väistöt ympyräuralla on hyviä ! Esim. ratsastamalla sulkua takaosa ympyrän keskikohtaa kohti, ympyrää pienemmäksi tekemällä sulkuu ympyrän sisään ja suurentamalla sitä pohkeenväistöllä ulospäin. Ja käynnissä takaosakäännökset on ainaki meillä tehokkaita takajalkojen herättelemiseen :)

      Huhhu mikä kilometrivastaus, toivottavasti sait edes jotain irti !! :'---D

      Poista
    2. Sain hyvinkin irti! Kiitos kilometrivastauksesta, täytyypi kokeilla noita treeni juttuja :)

      Poista
  7. häviskö mun kommentti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, en vaan ollu ehtiny hyväksymään näitä vielä :)

      Poista
  8. Käytkö Nuutin kanssa missään valmennuksissa? :) Koska teillä on seuraavat kisat?
    Tää on kiva blogi kun on niin laadukkaita kuvia, vaikkakin kaikki on aika samanlaisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo käyn aina kun mahdollista, nyt tosin ollu vähän taukoa mm. koska valmennuskaveri muutti toiselle tallille ja sit on ollu työt niin epäsäännöllisesti, etten oo oikee saanu sovittuu tuntei ;s Seuraavat kisat taitaa olla about kuukauden kuluttua, koulukisat kotitallilla :)

      Kiitos ! :) Ai samanlaisia yhdessä postauksessa vai yleensä? Yritän kyllä karsia samankaltasii otoksii mut oon siin vähä huono... :'---D

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !