sunnuntai 14. lokakuuta 2012

You could be the greatest, you can be the best

Ihan ensin haluan pahoitella, mikäli tämä postaus on kamalan epäselvä ja pitkä ja kaikkea muuta mahdollista, mutta tänään yksinkertaisesti oli aika pitkä päivä, johon mahtui paljon kaikenlaista... :) Muistikortilla about 1500 kuvaa, vatsalihakset kipeät nauramisesta ja koulukisoissa aikamoisen hmm... ilmava suoritus !

Aamu alkoi ihanasti herätyskellon soidessa klo 4.40 ja oli vähällä iskeä masis kun kuulin ulkoota sateen ropinaa. Muuten herääminen onnistui aika vaivatta, johtuen ehkä siitä etten yöllä taaskaan oikein kunnolla edes nukahtanut. Jos tiedän, että on aikainen herätys niin ei vain nukuta ! Todella raivostuttavaa. Noh, hyvin vähäisillä unilla kuitenkin iloisin mielin kohti Kirkkonummea ja aamutallin tekoon med Sofia ! :) ... eikä satanut enää ! Mutta lämpömittari näytti -1 astetta... (y)

Ensimmäiseksi ruokittiin yksäritalli, sitten uusi talli, ponitalli ja viimeiseksi pihattoponit. Samalla ihailtiin ihan mahtavaa, sumuista auringonnousua, josta yritin siinä rehukärryjen työntelemisen lomassa napata pari kuvaa tuolla Galaxylla. Eihän noista se tunnelma ihna kovin hyvin välity, mutta laitoinpa kuvaset tuohon silti... :)


Ruokinnan jälkeen aamutarhaan meneville hepoille loimet niskaan ja ulos. Nuutti pääsi toiseen uusista, hakepohjaisista tarhoista (jottei sukkaset likaantuisi ennen kisoja !) ja hetken se siellä katseli perääni että "hei apua et kai sä mua tänne ihan yksin jätä ?!" kunnes saatiin naapuritarhaan kavereita. Pakko kyllä sanoa, että on meidän tallilla sitten kivoja hevosia ! Tosi simppeleitä kaikki.

Heppaset pääsivät nauttimaan kauniista syysaamusta :)

Heppojen ulos viennin jälkeen oli vuorossa karsinoiden siivous, mikä hoitui kaksissa tuumin aika sujuvasti. Aika meni jotenkin tosi nopeasti kun sai pölöttää jonkun kanssa ! Päiväruokinnan ja tarhavuoron vaihdon jälkeen pääsin laittelemaan Nuudelia kisakuntoon, kello taisi olla vähän yli yhden. Kyllä me sittenkin vähän panostettiin... hepalla oli valkoinen huopa ja ratsastajalla kisa-asu (kampausta lukuunottamatta), mutta lettejä en ehtinyt vääntämään. Ihana Milla pääsi talluttelemaan Nuudelia hetkeksi kun meinasi tulla vähän kiire enkä ollut itse vielä valmis... iso kiitos !

Kisojen kai piti olla myöhässä aikataulusta, mutta SILTI mulle tuli taas kerran kiire... Ulkokentällä Nuutti tuntui verkassa tosi kivalta, mutta maneesiin siirryttäessä se hieman jännittyi... nouh. Yritin vain ratsastaa takajalkoja aktiiviseksi ja kehittää sille tehtävää kaiken aikaa niin ettei hörhöilylle jäänyt aikaa. Heppanen käyttäytyi kuitenkin hyvin ja tuntui muutamaan otteeseen varsin hyvältä !

Kuinka ollakaan, radalle mennessämme koko homma meni ihan pannukakuksi... Nuutti jännittyi, ja vaikka kuinka yritin ratsastaa, se vain jumitti. Tai vaihtoehtoisesti yritti lähteä viemään minua kuin lapasta. Olipas loisto fiilis lähteä ohjelmaa ratsastamaan... Noo, alku meni ihan ok. Keskiravit tosin eivät lähteneet tarpeeksi terävästi, sillä hevosen jännittyneisyyden takia arkailin ratsastaa niitä samalla tavalla kuin treeneissä. Pelkäsin että se rikkoo laukalle. Onneksi kumpikin diagonaali oli loppuun hyvä !

Polkee, polkee !

Käynti on sitten se ikuinen itkun aihe... Nuutin jännittäessä se oli taas niin passia että voi epätoivo sentään. Olemme saaneet treenattua askelta passista passimaiseksi, mutta sen parempaan Nuutin kanssa ei varmasti koskaan pystytä. Ja kyllä se pari 4 (tai helppo A radoissa usein 3) siellä paperissa toisinaan aikalailla painavat. Sad but true. No, se on yksi meidän heikkous, jota yritetään vahvuuksilla paikkailla :)

Vahvuutenamme on mm. pituushalkaisijat + pysähdykset. Tänäänkin saimme sisäänratsastuksesta heti 8, "reipas, suora, tasan." Lisäksi yleisesti tarkkuus on se millä niitä pisteitä yritetään nyhtää. Täsmällisyys on valttia tässä lajissa ! Sanoo hän joka tekee välillä radalla ihan mitä sattuu........

Koko radan Nuutti oli enemmän tai vähemmän jännittynyt, vaikkakin mukaan mahtui myös muutamia ihan kelpo pätkiä. Vasemmassa laukassa mulla oli vähän hutera fiilis ja tuntui, että saan pitää tosi tiukkaa kontrollia istunnan kanssa ettei heppa jonnekin suuntaan karkaa. Juu no... niin. Arvatkaa, enköhän aamulla juuri äidille ja Sofialle sanonut että "onneksi Nuutti harvemmin radalla mitään säätää, kun sinne saakka päästään niin yleensä voi olla turvallisin mielin". KOPUTIN PUUTAKIN VIELÄ... älkää ikinä sanoko noin, ettehän. Tänään sain nimittäin kokea että oi, osaa tuo heppa ne pukit muuallakin kuin verkassa..............

Tässä mennään vielä suhteellisen hallitusti...
... mutta tässäpä enää ei. Se on menoa ny !
Ponnistus...
... loikka...
... ja heittoistuin !
Mätkis.
Tippuu, tippuu...
Or not ! ... tätä ratsastustyyliä on testattu jo Nuudelin koeratsastuksessa joten no worries kyl mä tän handlaan.
"Äähhähää hei kaverit näittekste !! Näittekö kui se lens minne sattuu ähähhähä tehkää perässä nössykät !!"

Huhhuh mikä loikka sieltä irtosikaan. Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi osannut tuollaista odottaa, mutta yllättihän se vähän silti... Kuten kuvista näkyy, lensin tyylikkäästi satulan eteen ja hilluin siinä ihan kiitettävän aikaa kunnes sain hepan seis ja itseni takaisin satulaan (ja sen aikaa heppa oli ihan chill). Olin jo niin varma että tipun, mutta tahdon voimalla punnersin itseni ylös hurraa ! Olipa kyllä vähän tyhmä olo. Tuomari sanoi vain että saan jatkaa radan loppuun mikäli haluan ja eihän sitä nyt kesken jätetä ! Uusi laukka ja surman suuhun vain. Eihän siitä "laukasta" sitten mitään tullut kun heppa oli valmiina sinkoilemaan ties minne... Mutta hei ! Viimeinen pituushalkaisija + pysähdys oli ihan super ! Voi vitsi, etkö olisi Nuutti tehnyt tuota pukkia hieman aiemmin?

Se aina mukavasti herää tuollaisten pukkien / loikkien kautta, ja ah se loppu ravi... sellaista kun olisi painellut koko radan niin olisi pisteitä tippunut pakosti ! Mutta ei kun ei... :D Radan jälkeen naurettiin Sofian kanssa tapahtuneelle ja vaikka koko suoritus oli yhtä isoa kaaosta, en vain osaa olla mitenkään pettynyt tai mitään. Ja tuollakin esityksellä saatiin ihmeen hyvät prosentit, 58,800 ja voittajalla taisi olla jotain 61? Ehkä tuomari vaan tykkäsi pikku velmu villiviikari Nuutista... ;) "Suorituksessa paljon hyviä pätkiä. Käynti harmillisesti passia ja ravissa ajoittain epätasäännöllinen edestä. Mukava, melko tasainen muoto ja siisti yhteistyö." Kiitos ! ... seuraavaksi me oikeesti näytetään kaikille mistä se kana oikein pissii.

Hölmöläinen ♥ Toinen oli kovin tyytyväinen itseensä...

Voi Nuudeliduu tyhmeliini tuhmeliini ♥ Tallissa heppanen yritti pölliä mun appelsiinimehu (innocent, suosittelen !) pullon joten olihan sille ilkiölle pakko antaa vähän mehua maistiaisiksi. Näytti olevan hyvää senkin mielestä ;)

Nubasen poislaittelun jälkeen syötimme shettisvauvat Pimpulan ja Pampulan, ihan super suloisia karvapalleroita ! Suunniteltiin jo Sofian kanssa kuinka hankitaan tommoset miniponit ja lellitään ne piloille ;) Sounds good to me ! Pumpuladuon jälkeen napattiin pihatosta mukaamme Lordi poni, jonka kanssa oli tänään ohjelmassa irtojuoksutus yläkentällä. Ei tarvinnut kuin kerran pyytää liikkeelle, niin se paineli siellä ihan intona monta kierrosta. Ja se oli niin söpö !

Pim ja Pam ! + joku uuno tallitonttu.
Lordi rallittelee ! Hahaha ja Sofia siellä taustalla kykkimässä, sori en jaksanut muokata pois :D
Onkohan joku vähän snadisti söpö?
Tankkeri !
Riiviö ;)

Juoksemisen jälkeen vielä pieni metsälenkki Lordin kanssa ja sitten hakemaan iltapäivävuoron hepat sisään. Niitä ei onneksi ollut kovin montaa, joten onnistui suht äkkiä. Kotiin päästiin lähtemään siinä puoli kuuden maissa, eli ihan täysi päivä takana... :) Mutta oli kyllä kivaa ! Toivon mukaan tulen tekemään tallia jatkossakin....... ;)

Loppuun haluan vielä antaa erityisen ison kiitoksen kaikille meidän blogin ihanille lukijoille ja tänne kommentoineille ! Olin tosi iloinen kun avasin koneen, tulin bloggeriin ja huomasin hurjan määrän kommentteja odottamassa hyväksyntää. Kaiken lisäksi jokainen kommentti oli ihanan kannustava ja niistä tuli ihan oikeesti tosi hyvä mieli, ette arvaakkaan :) Kiitos teille kaikille, ootte mahtavia ! ♥

Tämän postauksen Nuudelikuvat + Pimpulapampulakuva © Sofia (super iso kiitos hihi !) ja loput kaikki © minä. Nyt painelen nukkumaan, ennen kuin nukahdan tähän koneelle... :) moikkis !

40 kommenttia:

  1. ahahaa ihanat noi pukkikuvat :D kiva postaus, jaksoin lukea (:

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus, tää vähän kirvoitti nauruhermoja! :D Onneksi pysyit selässä ja kyllä prosentitkin olivat tosi hyvät. Hih! :DD Ja awwww mitä ponikuvia, sulan <3

    VastaaPoista
  3. Voi ei :D Hyvältä näytti nuo Nuutin hypyt kouluradalla! Itse olisin lentänyt heti sieltä varmaankin, jos ei olisi yhtään odottanut sitä :D HYvin pysyit kyydissä mukana! ps. Söpö toi pikkuponi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha kiitos XD Tuolta kyllä lentää niin helposti, tais olla eka kerta kun Nuutin pukissa pysyin... eikä kaukana ollu tippuminen nytkään :D Hih iin se on ♥

      Poista
  4. On siellä Wiknerillä kyllä tosi upeen näköstä (: Ja Nuutti kunnon kouluheppa :----D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä hieno paikka :) Haha tosiaanki !! ;)

      Poista
  5. Nuutti ei oikein tiedä, että vaikka kouluhevosella kaikki voima pitää lähteä takajaloista niin ei ne takajalat liikaa saisi nousta ylöspäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo niimpä ! XD Nuutin omat versiot kouluratsastuksesta...... :D

      Poista
  6. Tuntuu jotenkin tyhmältä kommentoida, kun ihan vähän aikaa sitten viimeksi kehuin tätä blogia... :D Anyway, aivan mielettömän ihania noi pikkuponit, ja kiva postaus jälleen! (:

    Tulipas muuten mieleen, että olis kiva jos tekisit sellasen postauksen, jossa esittelisit vähän sun lempiblogeja. Ois kiva löytää taas uutta luettavaa!

    Btw, tää on mun ehdoton suosikkiblogi nykyään (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, ja kiitos hirmusti, ihanaa jos tykkäät !! :)

      Joo voin tehdä semmosen ! Mulla on itseasiassa alotettuna tollanen lista, mutta hirveen vaikee päättää kuinka monta blogia siinä mainitsen jne. XD

      Poista
  7. voih :D onneks et tippunu, mut hauskat kuvat :D

    VastaaPoista
  8. aah ihania kuvia, voi noita Nuutin loikkia! :-D Hyvin pysyit selässä kuitnekin :) vitsit oot niin kaunis ja aivan upeat hiukset!!! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D toinen vähän järkkäilee vauhtia mun elämään ♥ hih voi kiitos ja samat sanat vaan sulle !! :)

      Poista
  9. Noi sun kuvatekstit on kyllä aina niin osuvia! On se Nuutti kyllä Velmu ♥

    VastaaPoista
  10. oli ihan tunne kun katoin tätä uuden postauksen otsikkoa, että nyt Nuutti on antanut tuomareille lähtemättömän vaikutuksen :D ootte upea pari ja teitä on ilo katella ja ottaa mallia ;) ootte luotu yhtee -kaks huippuu persoona- vallotatte maailman ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha joo, ei tosin ehkä ihan sillä tavalla miten kouluhevoselta toivois mutta ei se oo niin tarkkaa ;) sai tuomarikin vähän hymyä naamalle ! :D

      Voi kiitos ihana anonyymi, ihana kommentti, sait mulle hirmu hyvän mielen ! ♥

      Poista
  11. Mikä kamera sulla on? Ihan sairaan hyviä kuvia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Canon eos 60d + yleensä käytössä sigman 70-200mm f/2.8 putki :) Kiitos ! :D

      Poista
  12. ei hitsi :D mäkin meinasin eilen tipahtaa rataharjoituksissa kun menin laukkalävistäjällä kiitoravia ilman jalustimia... selässä pysyin kuitenkin - onneksi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha eikä XD varmaan seki ollu aika hassunhauskan näköstä ;D ! Hyvä hyvä !! :)

      Poista
  13. Upee toi kuvasarja. :DDDDD
    Hyvät pisteet silti tuli! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sofia on hyvä ku se räpsii vaikka mitä tapahtuu ! :D

      Ja joo, ihan kelpo tulos kyllä suoritukseen nähden.... ;D

      Poista
  14. Voi Nuutti, minkä teki ! Ensi kerralla sitten paremmin. :) ps. Hienot kuvat Sofia saanut pukista ja sen jälkeisistä askeleista ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano ! XD Joo jos vaikka sitte onnistuttais näyttää kouluratsukolta...... :D

      Jep on kyllä tosi hyvät kuvat, kullanarvoista tavaraa ! ;D

      Poista
  15. Hihhih on kisakuvaaja ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan :-D Kuka sanoi että koulukisat on tylsiä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todellakin ! ;) No niimpä ?! Kun hevosten kanssa puuhataan niin kaikessa on ainekset vaikka minkälaiseen extremeen ;)

      Poista
  16. Huhhuh mikä pukki! :D mä olisin lentänyt sieltä kuin leppäkeihäs kun kumpikaan omistani ei pukita haha! Meillä on kanssa toi sama käyntijuttu Bajadeerin kanssa, menee aina kisoissa passia, tulee joka kerta 3 ja 4 ja tosiaan se kyllä usein vie palkintosijat. Meidän huippuhetkiä on ollut kuin yhdissä aluekisoissa saatiin olikohan vuosi sitten 6 ja 6.5 :D Vastapainona Dreamerin paras askelaji on taas nimenomaan käynti ja saa siitä aina vähintään 7 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä melkonen ! Mäki tuun tuolta yleensä alas semmosessa kaaressa että huhhu, oli eka kerta ku onnistuin apinoimaan kyydissä JEE XD Voi onnekas, ehkä mäkin joskus löydän hevosen jolla pysyy perä lähempänä maanpintaa...... ;D vaikka ei Nuuttikaan onneks kauheen paljon pukittele, lähinnä syksysin ja keväisin kun on vaan niin pirusti virtaa ;)

      Toi passikäynti on kyllä viheliäinen !! Just jos kisatilanteessa jännittyy niin menee herkemmin vielä passiks eikä sillä kyllä pisteitä irtoo... Nuutin kanssa pitää pitää käynnin tahti tosi hitaana että jalat menee ees vähän eri aikaa maahan, jos sen antais mennä ihan kunnolla keskikäyntiä tai vapaata kuten kuuluis, niin se ois ihan kameli.... Oi oi aika hyvin ! Teillä siis on kaikki mahdollisuudet hyviin numeroihin ;) Mä en tiedä mikä meidän paras on, helpommista luokista tietty paremmat mut he B ja A tasosista paras on varmaan 5... :''---D Ah vitsi ihanaa jos on hyväkäyntinen hevonen !! Käynti on helppo A radoissa niin usein kertoimella 2 että kelpais kyllä hyvää käyntiä esitellä !! :D Vaikka niinhän se on että hyväkäyntisillä hevosilla usein myös on pientä taipumusta passimaisuuteen, olikohan Totilas mitä muistan katelleeni jollain videolla kun hipo vähän passia... :D se on toisinaan niin pienestä kiinni XD Harmittaa silleen ku Nuutillaki käynnissä yliastuntaa aina talutellessa ja vapain ohjin joku puol metrii :D onneks astuu yli hyvin myös hitaammassa käynnissä mutta eihän sillä silti kovin hyviä pointseja noukita...

      Ohho kunnon romaanivastaus... :D

      Poista
  17. eikä miten söpö toi ponski ♥ ja haha, nauroin niin kauan tolle nuudelin tempulle, kunno kouluheppa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo se on nii söpööö ♥

      Hahha, no on juuuu ;) oikein asiallinen !

      Poista
  18. Hihih! Voi toista kun ihan innoissaan noissa pukkikuvissa! :---D Pitäähän sitä ottaa ilo irti kun on valokeilassa. ;) Hyvin pysyit silti selässä, ja kuvista päätellen muu rata oli oikein nättiä. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha no joo pitää sitä vähän ilakoida ! :D Joo no niimpä, Nuutti taitaa hyvin tuon esiintymisen...... ;)

      Kiitos kovasti, muuten radassa oli kyllä oikein hyvää pätkää aika ajoin :) !

      Poista
  19. voi ei, mä nauroin noille pukkikuville.. :D ja syötävän suloisia ponikuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo muaki kyllä nauratti kahta kauheemmin kun selasin noita läpi radan jälkeen...... ;D Hih kiitos ! :)

      Poista
  20. hahh voi eii tuota pukkia :D hyvät prossat silti tuli tuota hässäkkää huolimatta! :) hienoja kuvia kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Nuutti on hyvä noissa... :D Kiitos !! :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !