lauantai 29. maaliskuuta 2014

Ei huano !

Hellou, mitä kuuluu? Meidän arki Nuudelin kanssa on rullaillut omalla painollaan ja ollaan puuhailtu vähän sitä sun tätä. Maanantaina kerroin kuinka harjoittelin kraniota Nuudeliin ja sain sen lopuksi rentoutumaan aika mukavasti. Tarkoituksenani oli postailla tästä tarkemmin jo aiemmin viikolla, mutta koska sain Jonnan mukaan kuvailemaan vasta tänään niin päätin malttaa mieleni. Kuvattomia postauksia on niin tylsä julkaista.

"Äiskä siellä jotain räpeltää, siitä on nyt tullu jotenki ihan friikki."

Kuten mainitsin, keskityin Nuutin kanssa lähinnä rangan, lapojen sekä ristiselän avaamiseen. Viime viikolla hepan selkää tunnustellessani kiinnitin huomioni yhteen vinossa olevaan okahaarakkeeseen (sekä hieman kireään vasemman puolen selkälihakseen), joka Pekan mukaan aika ajoin menee jumiin ja vaatii hoitoa. Tämän ongelman pariin pääsyä odotin ehkä eniten, sillä a) eron huonomman sekä parantuneen tilan välillä huomaa todella selkeästi, ja b) tykkään rangan käsittelystä. Tai siis tykkäänhän mä koko hommasta, mutta rankaan tunnen yleensä saavani hyvän otteen. Maanantaina kuitenkin vähän harmistuin, kun en eroa tämän omiaan sooloilevan okahaarakkeen kohdalla perusteellisesta käsittelystä huolimatta juuri huomannut... voi mälsää !

Siirryin siitä sitten hieman itseeni pettyneenä availemaan ristiselkää, joka (kuulemma...) on yksi simppeleimmistä avattavista. Siinä missä sunnuntaina hoitamamme poliisihepan kanssa sain tunnustella muutosta lannerangassa (eli merkkiä lukon avautumisesta) oikein kaikki aistit avoimina, niin Nuutin kanssa liike tuntui todella paljon selkeämmin. Tämän jälkeen palasin vielä ihmettelemään hepan selän tilannetta ja hämmästyksekseni huomasin selkälihaksen selkeästi rentoutuneen. Myös vinkkelissä ollut okahaarake näytti paremmalta. Siinä sitten muistinkin Pekan neuvoneen, että jos joskus tuntuu siltä, ettei jotakin lukkoa saa avattua heti, niin sen pariin voi palata myöhemmin muita alueita käsiteltyään, jolloin se on jopa saattanut jo avautua. Nuutillakin kun nämä jumit kai ovat pääosin lähtöisin sieltä oikealta takaa (ja kireys kulkee selän yli ristiin vasemmalle), niin tämä ristiselän avaus saattoi hyvinkin vaikuttaa vinossa killuvaan okahaarakkeeseen. Jännää !

"Joo no on tosi jännää ! Mä luulen että tää niin kutsuttu kaularangan avauskin on äiskälle vaan tekosyy päästä halimaan mua !!"

Torstaina Pekka kävi meidän tallilla hoitamassa yhden hevosen ja seurasin käsittelyä vierestä. Muutamaan otteeseen sain itsekin kokeilla kireyksiä ja kertoa kummalla puolella tunsin niitä enemmän. Lopuksi hain sisälle tarhassa möllöttelevän Nuudelin ja pyysin Pekkaa arvioimaan sen tämänhetkisen kunnon. Vähän jännityksensekaisin tuntein siinä meidän tuomiota odotin, mutta palaute olikin aika posiitivista !! Mitään suurempia jumeja ei oikeastaan ollut yhtään. Lannerangan oikealla puolella, pitkän selkälihaksen alareunassa oli vähän jotain, ja takapäätä mun pitää avata ristiselän lisäksi myös alempaa, mutta muuten näytti kuulemma oikein hyvältä ! Saatoin olla vähäsen happy kun Pekka sanoi, että kyllä mä varmaan jotain olen Nuuttilaista maanantaina lääppiessäni aikaan saanut... ;) Mutta onhan sitä työmaata edessä vielä niin runsaasti, että ei tässä (onneksi) ihan ylpistymään pääse... heh.

Tänään korkattiin vetreän ukkelin kanssa talven jäljiltä avattu alakenttä ja tehtiin siinä pikku treeni. Jonna otti meistä kuvien lisäksi vähän myös joitakin videon pätkiä, mutta niistä lisää huomisen puolella. Kohta täytyy nimittäin juoksennella unten maille, jotta jaksaa taas huomenna antaa kaikkensa opiskelulle :) Näkemisiin !

24 kommenttia:

 1. Ihana Nuudeli. :D Sun blogissa on aina ihan parhaat nää kuvatekstit!

  VastaaPoista
 2. sulla on kyllä ihan valtavan ilmeikäs hevonen, ihana :)

  VastaaPoista
 3. Mä tunne yhden ihmisen, kenen hevosella oli selässä jotain omituista. Vei viikkiin ja sieltä yllätykseksi löytyikin okahaarake vika ja nyt sillä ei ole pystynyt ratsastamaan yli puoleen vuoteen.. Mutta sun hepalla ei varmaankaan tälläistä ole :) sulla on muuten tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outs... ;s Mutta joo uskon että Nuutti oireilisi jotenkin jos olisi jokin isompi vika :) Tuo okahaarake tulee varmasti pysymään linjassa paremmin kunhan sitä alan nyt muutaman päivän välein aina hoitamaan ! Kiitos ! :)

   Poista
 4. Saat tulla lääpiskelemään champiakin joskus 8)

  VastaaPoista
 5. Tällasesta ois kiva saada ihan videotakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itseasiassa tarkoituksena oli juuri lauantaina kuvailla, mutta en sitten niin kokonaisvaltaisesti hevosta käsitellytkään niin päätettiin jättää seuraavaan kertaan ! Ehkä osaan otteetkin sitten taas vähän paremmin... ;)

   Poista
 6. Pekka on meidänkin ponia käynyt hoitamassa, ei varmaan pysyisi edes kisakunnossa muuten. :) Mukavaa jos saadaan susta yksi osaaja lisää tänne Suomen maalle! Ei näitä kai liiemmin kuitenkaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, kiva kuulla että hoito tehoaa !! :) Hih !

   Poista
 7. millä kameralla kuvaat yleensä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä Canon eos 60d:llä, kun se mun 60d meni rikki :D Jossain vaiheessa pitäis se kyllä korjauttaa tai ostaa kokonaan uus !

   Poista
 8. söpö nuudeli <3

  VastaaPoista
 9. Ihana kuulla että Nuutti on hyvässä kunnossa! Te ootte ihan mahtava pari:)

  VastaaPoista
 10. Sun postaukset kyllä jaksaa lukea vaikka niissä ei kuvia olisikaan, mutta ymmärrän kyllä, ettei kuvattomia ole niin kiva bloggaajan julkaista. Ja mielestäni parempi niin, että postaa silloin kun on asiaa ja inspiraatiota, eikä yritä joka päivä väkisin vääntää. Sun blogi on kyllä tässä suhteessa tavattoman laadukas!

  Hienoa, että Pekalta tuli hyvää palautetta ja hevonen on kunnossa! Hyvä sinä! Kyllä Nuutin nyt kelpaa... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi, kiva kuulla :D Mutta joo oon ihan samaa mieltä; ei se määrä vaan se laatu ! En mä kyllä tosta laadustakaan menis takuuseen, mutta ihanaa jos tykkäät :)

   Ja joo älä muuta sano, oon kyllä niin ilonen ! Hihi :)

   Poista
 11. sulla on ihana blogi ja suuuper söpö heppa =) aloin lukemaan

  VastaaPoista
 12. Jes!Oon niin innoissani tästä sun blogista, koska itseänikin kiinnostaa tää aihe!:D

  Sitten kysyisinkin yhden jutun; Eli siis jos hevosella on jumeja oikeassa lavassa niin voiko vasemman jalan ontuminen olla peräisin siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla !! :)

   Se voi hyvin olla, näistä kun ei koskaan tiedä. Epäillään Nuutinkin oireilleen vasenta etusta takapään oikean puolen vuoksi - meidän ongelmat kun uskottavasti ovat tosiaan sieltä lähtöisin. Kaikenlaisia tarinoita muiltakin kuultuaan sitä voi vain todeta, että mikä tahansa voi vaikuttaa mihin vain :) Hevoset ovat niin yksilöllisiä, ja ne reagoivat (samoihin ongelmiinkin) todella monin eri tavoin.

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !