perjantai 23. toukokuuta 2014

Vauvakuumetta

Kesä on tuloillaan ja laitumella loikkivat pitkäkoipiset pikkuhevoset. Kamala heppavauvakuume. Se pomppaa vuosi vuodelta pintaan entistä vahvemmin ja mä pelkään etten osaa sitä kohta enää hillitä. Meidän tallilla on tällä hetkellä tietääkseni neljä heppavauvaa, ja joka päivä olen niiden laidunleikkejä lähes tippa linssissä katsellut. Mä tahdon oman heppavauvan... !


Varsan ostaminen (teettämisestä puhumattakaan...) on aina vähän arpapeliä, mutta kohtaloon uskovana elämä on aika helppoa... ;) Mitä sitä turhaan murehtimaan, tapahtuu se mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi. Tiedän myös sen, että mulla on ympärilläni runsas määrä asiantuntevia ihmisiä, joten yksin ei tarvitsisi pelätä jäävänsä. Lähimpänä näistä ihmisistä tietenkin oma äitini, joka on mm. Jepa Idmanin avustuksella vanhan hevosemme koulinut. Ja hyvähän siitä tuli. Niin hyvä, että ihan vieläkin harmittaa kun itse olin sellainen hyttysenpieru hevosen vielä loistaessa. Sitten kun aloin ymmärtää muustakin kuin satulan etukaaren puristamisesta, oli Patrick jo sen verran vanha, että se vietteli kevyempiä eläkepäiviään. Kyllähän se mut alkuun opetti, mutta kisakentille ei koskaan yhdessä ehditty.

Tästä tulikin mieleeni, että pitää muistaa joku päivä kaivella vähän vanhoja valokuva-albumeita ja etsiä Patesta kuvia, jotta saan siitä kirjoitetuksi sen oman postauksensa...

Näillä on kaikilla jo suunnilleen yhtä paljon tukkaa kuin Nuudelilla...

Nuudeli on ollut varmasti ihan syötävän suloinen vauveli. Pitkäkorvainen riiviö, hiertänyt luultavasti kaikkien hermot riekaleiksi. No ei kai, mä uskon että se on oikeasti ollut ihan fiksu lapsonen. Asustellut varmaan sellaisella laitumella, jonka keskellä on ollut avoin traikku ruokatarjoiluineen. Nuutti nimittäin rakastaa traikkuja. Jos tallin pihalla kököttää koppi lastaussilta maassa, yrittää heppa kiskoa sinne lähes väkisin. Melko helppo lastattava, sekä kuljetettava noin muutenkin. Se on sellainen reipas reissupoika. Vitsi miten mä haluaisin tietää niin paljon enemmän Nuudelin menneisyydestä, ajasta kun se asui Saksassa. Valtaosa siitä taitaa jäädä kuitenkin ikuiseksi arvoitukseksi...

Tekisi oikeasti mieli tältä seisomalta rynnätä jonnekin (minne vain) ja hommata joku söpö rautias, läsipäinen varsa. Se ei voisi mennä kovin pahasti pieleen, eihän. Sitten siitä tietäisi lähes kaiken, saisi seurata kuinka untuvikosta kasvaisi oikea hevonen. Tahtoo, tahtoo, tahtoo. Toistaiseksi taidan kuitenkin pitää kiinni siitä välillä niin ärsyttävästä maltista, ja katsoa mihin tämä elämä tästä rullailee. Onneksi tilanteet muuttuvat - myös hyvässä ! Who knows, ehkä joku päivä mullakin on oma vauvaheppa.

Tämä kaveri poseerasi kameralle oikein mielellään. Mun lemppari !

Postauksen kuvituksena alkuviikosta nappailemani kuvat meidän tallin söpöliineistä. Kuinka moni muu kärsii heppavauvakuumeesta?

56 kommenttia:

  1. "hyttysenpieru" :''DD voi ei en kestä XD sulla on kyllä ihan huippu kirjotustyyli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha en keksiny muutakaan sanaa kuvaamaan sitä miten pieni ja onneton olin....... :D

      Poista
  2. Voi miten sööttejä vauveleita! Minulla on onneksi yksi maailman ihanin neljän päivän ikäinen pihassa, muuten näitä ei pystyisi kyllä katsella! Tai voisihan sinne kuitenkin toki myös toisen kaveriksi ottaa laitumelle sitten... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikää mä olen niin kade !! Voi vitsi, onnea teille tulevaisuuteen ! :)

      Poista
  3. Mulla on ihan kamala varsakuume kanssa! Olisi niin hienoa nähdä oman työn tulos alusta asti jos kaikki menisi hyvin :') Varsat on niiin söpöjä ♥

    VastaaPoista
  4. Täällä on kans heppavauvakuume : D Meidän tallilla on älyttömän söpö täplikäs ponivauva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eii varmasti ihan syötävän suloinen !

      Poista
  5. Minä! Oon jo pidempään harkinnut omalle ponilleni varsaa. Olisi ihana saada kouluttaa varsasta sellainen kaveri jollaisen itse haluaa. Miinuksena tietenkin Se että vaatii rahaa, aikaa ja osaamista PALJON. Mutta kyllä vielä joku päivä teetän sille punarautiaan piirtopäisen pikku varsan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii vitsi kun itelläki ois tamma millä teettää ! Totta puhut, nämä ovat juuri niitä seikkoja joiden vuoksi haluan vielä odottaa ainakin hetken. Parempi katsoa kuin katua !

      Poista
  6. Minä! Minulla on poni tamma, ja olis tarkoitus jossain vaiheessa hankkia oma pikku varsa♡♡

    VastaaPoista
  7. En yhtään ihmettele että tuo on sun lemppari, kun näyttää hieman sinun superhepaltasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, totta..... :D On myös luonteeltaan vähän saman oloinen; utelias, muita kiusaava pikku riekkuli ! ♥

      Poista
  8. Täällä on yksi joka tahtoo heppavauvan! Siellä missä käyn ratsastamassa, on vuotias quartertamma, väriltään hallakko. Tosin kivempaa olisi seurata vauvan kehitystä ihan alusta asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se ois kyllä tosiaan kun tietäis hepastaan kaiken ihan sen syntymästä saakka :) Mutta kyllä mä mielelläni jonkun vaikka satulaan ja ratsastajaan totutetun nuoren voisin ottaa !

      Poista
  9. onneks meilläpäin ei ole paljon varsoja näkynyt,muute varmaa sulaisin ♥ ! ne on nii mahottoman sulosia riiviöitä,kyllä varsakuumetta on jonkinverran vaikka tiedän että mun aika ja rahatilanne ei mitenkään ikinä riittäis varsan ylläpitoon :/ ehkä joskus..:)

    mut iihan super ihania noi varsat kuvissa,varsinki toi vika aaaw :3 !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo mä oon kyllä kans niin itkenyt verta kun on noita söpöläisiä "joutunut" tässä katselemaan ♥ Mulla kans tällä hetkellä vähän sama tilanne, etenkin ton ajan kanssa... Tietty voisin hommata jonkun vauvan ja jättää sen kasvamaan muiden käsiin, mutta kyllä mä kuitenkin haluaisin sen arkeen mahdollisimman suuressa roolissa kuulua ! Eli pitänee vielä tosiaan malttaa... :)

      Poista
  10. Ooh minä! Meijän tallille syntyi pääsiäisenä tammavarsa ja mulle iski järkyttävä heppavauvakuume heti! Mutta saisi ensin edes sen oman aikuisen hevosen niin kattellaan sitten..:D Lempparini kuvista on ylin, mutta nuo muutkin on söpöjä:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi vitsi, muhunkin toi kuume iski yks vuos ihan ku salama kirkkaalta taivaalta..... :D Mutta juu ihan fiksua ajatella ensin hommaavansa täysikasvuisen heppasen ! Kyllä niitä varsuleita ehtii myöhemminkin katsella ;)

      Poista
  11. täällä kärsitään:(

    onneksi omalla lämpösellä tänään 327 vrk ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiii teillä on siis varmaan aika jännät paikat siellä !! Toivottavasti kaikki menee hyvin, tsempit ! :)

      Poista
  12. Minäkin kärsin ja kovasti heppavauvakuumeesta! Yhden varsan koulutin erään tutun kanssa, mutta 4 vuotiaana jouduttiin myymään rahatilanteen vuoksi... Nyt kyllä olisi pihassa oma tyhjä talli, joten sinne mahtuisi varsa ja vaikkapa joku toinenkin heppa. ;)

    Kenen hevosten varsoja nämä muuten on? Kun joskus aikoinaan kävin Wiknerillä pari kertaa ratsastamassa ja siellä oli tuommoinen iso musta tamma, niin onko sille nyt sitten tullut varsa? :) En muista minkä niminen hevonen, taisi alkaa L-kirjaimella...

    -Tia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih ! No mutta, ainakin sulla on kokemusta vauvelin laittamisesta, nyt vaan äkkiä omaan talliin asukkeja !! :)

      Nämä ovat Ampparin, Zaphiran, Canelinan ja erään vieraan Wiknerille ilmeisesti vain varsomaan sekä kesäksi asusteleman tulleen tamman vauveleita :) Mulla tulee isosta mustasta tammasta mieleen vain Lavretta, mutta se laukkailee jo taivaslaitumilla. Vai meinaatkohan jotain muuta...? :D

      Poista
  13. Voi eii miten sulosia <3

    VastaaPoista
  14. Mun vuokrahepan(/tulevan ylläpitohepan) tallille saattaa tulla shetlanninponin varsa ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiii shettisvarsat on niin ihania pörröpalleroita !

      Poista
  15. Voi miten ihania vauvaheppoja! Mulla on kanssa tasasesti ympäri vuoden varsakuume. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ! Hyvä että muillakin, taitaa olla yleinen vaiva... ! :D

      Poista
  16. Tälläkin suunnalla varsakuume on aivan valtava ja menossa ihan mahdottomaksi...! Asiaa ei auta yhtään se, että omistan tamman, jolle ihan kyllä mieluusti teettäisin varsan jos suinkin voisin, toisin sanoen jos tamma olisi muutaman vuoden nuorempi. On sitä koko kevät nyt katseltu mahdollista upeaa isäoria, ihan vain huvikseen ja varmuuden vuoksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei ! Mäki aina kattelen kaikkii hienoi orei vaikka ei edes tammaa ole....... :D Mutta eihän sitä tosiaan ikinä tiedä miten elämässä sattuu käymään ! Hyvä tehdä vähän listausta ja taustatutkimusta valmiiksi... ;)

      Poista
  17. APUA miten sulosia ♥ ja muutenki hyvät kuvat oot varsoista saanu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEP ! ♥ Kiitos, hyviä malleja kelpaa kuvailla... ;)

      Poista
  18. Voi mitä ihania ipanoita! Muutama vuosi sitten kun kaverin heppa sai varsan niin mullakin heräsi pieni heppavauvakuume. Toistaiseksi se on pysynyt aisoissa ihan hyvin kun ei omaan heppaan oikein ole mahdollisuutta. Ei ole ylimääräistä rahaa, eikä varsinkaan aikaa! :-D Lainahepat siis riittävät tällä hetkellä ihan hyvin. Valmistuttuani meinaan kyllä oman hevosen hankkia, siihen kun ovat jo vanhemmatkin siunauksensa antaneet... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mulla ei pysy kuume aisoissa vaikka tiedän ettei tällä hetkellä kannata mitään varsulia kuvioihin vielä ottaa ! Hyvä että toiset osaavat ajatella fiksummin, ehe... :D Mutta siis ihanaa, oma heppa toimii varmasti ihan loistavana porkkanana ;)

      Poista
  19. vähän on nuutin kanssa samaa näköä tuossa sun lempivarsulissa.. ;) meidän tallilla on kaksi wpb varsaa joiden puuhia voisin seurailla aamusta iltaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä ! ;) Voi, welshit on niin kauniita ! Mäkin oikein mieluusti istuisin päivät pitkät laitumen vieressä pienten heppavauveleiden touhuiluita tarkkaillen, ah... :)

      Poista
  20. Ihania kuvia! Meille syntyi juuri alkuviikosta oma pieni orivarsa, äidin ystävän tammalla teetetty. :) Viime viikkoina en meinannut pysyä housuissani ollenkaan kun odotin syntymistä niin kuumeisesti! Nyt on tosi onnellinen ja helpottunut olo. Harmittaa vain kun meiltä on vauvelin tallille lähes 200 km, niin ihan joka päivä emme sitä pääse näkemään... Onneksi äidillä alkaa kohta kesäloma niin napataan hevoset mukaan laitumelle ja majaillaan mökillä muutama viikko. Sieltä on varsan tallille vajaa kivenheitto! Toivottavasti sunkin unelma omasta varsasta vielä joku päivä toteutuu!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii ihanaa, onnea teille !! :) Kuulostaa mahtavalta, sulla on edessäsi varmaan aikas mukava kesä !

      Poista
  21. Oi, varsat. Ihania ihania ihania <3

    Torsten on muuten ihan samanlainen traikkujen kanssa. Aina pitää vähintään käydä kurkkaamassa, minkä näköinen sisustus missäkin kopissa on ... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian ihania buhuu ! ♥

      Hahaha, Nuutti ei oikein taida ymmärtää sisustuksen päälle kun sitä kiinnostaa vain kunkin kopin menu........ ;)

      Poista
  22. Osta Nuudelin kaveriksi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan tekiskö niin mieli ! Ääh ! :D

      Poista
  23. Todellakin! Varsat on vaan niin ihania. ♥

    VastaaPoista
  24. Mullakin on lähes jatkuva heppavauvakuume. Vielä kun on oma tamma, joka on yhden hienon vauvan tehnyt ilman ongelmia jokunen vuosi sitten... Harmi vaan, että tänhetkiseen rahatilanteeseen ei toinen hevonen mahdu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, tamman omistajana se kuume polttelee varmaan vielä normaaliakin enemmän ! Harmi kun kaikki tosiaan maksaa... :(

      Poista
  25. Ihania kuvia, täällä myös yksi varsakuumeinen!!

    Onneksi tuo oma viime kesänen kakara tiputtaa aina välillä maan tasalle, ja loppuu toisesta varsasta haaveilu kuin seinään!! :D
    Vaikka onhan varsan kanssa puuhailu todella antoisaa, ja voi syyttää vain itseään jos kaikki menee pieleen....:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahah eikää, toi on hyvä ! :D Taitaa olla melko vekkuli tapaus......? ;)

      Poista
  26. Mun hepan emä joka on samalla tallilla niin sille teetetään varsa taas tänä kesänä <3 <3

    VastaaPoista
  27. Oi, ihania varsuleita! <3 Tuo vika on minunkin suosikki, ihanan värinen!

    Varsan teettäminen on tosiaankin aikamoista arpapeliä, se tuli kantapään kautta huomattua kun oma varsa jouduttiin lopettamaan vain parin kuukauden ikäisenä jalkavian vuoksi :( Kyllä harmitti, kun oli niin kovasti panostettu varsaan rahallisesti ja kaikella muullakin tavalla ja tottakai haaveiltu, mitä kaikkea sen kanssa tultaisiin vielä tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ! Ah, mä niin rakastan rautiaita (mahdollisimman isoilla pään merkeillä) ♥

      Voi eii, suuret osanotot ! ;( En osaa edes kuvitella miten kamalalta tuollainen tilanne tuntuu... Meidänkin tallilla oli vuosi vai pari sitten eräs varsa, joka ihan parin viikon ikäisenä lopetettiin kun oli jotain ongelmia sisäelimissä. Se tuntui niin pahalta ja epäreilulta. Sama fiilis on tietenkin ollut myös kun on joutunut pienten koiravauveleiden poismenoja kokemaan... Surullista, kun jonkun elämä loppuu ennen kuin se on kunnolla alkanutkaan :(

      Poista
  28. Kuumeen parantamiseen on vain yksi lääke ;) kokemuksesta voin sanoa että varsan syntymän näkeminen, sen kasvamisen seuraaminen ha itse kouluttaminen on niin upeeta etten ikinä enää harkitse ostavani vanhempaa valmista hevosta! On se myös niin koukuttavaa, että nyt on toisen varsulin yrittäminen päällä <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tää tieto ei kyllä helpota yhtään ! :D Mutta siis voin niin kuvitella, miten hienoa toi kaikki on !! Oon sun blogia just lueskellu silleen "ääh, ehkä mäki vielä joskus oon tossa tilanteessa !"... :) Ja voi vitsit, onnea toisenkin vauvelin kanssa ! Mä olen niiiiiin kade etten kestä ! :D

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !