sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kiireinen viikko

Joo-o, kiireinen tosiaan. Maanantaista lähtien olen joka ikisenä päivänä juoksennellut ympäriinsä kuin päätön kana ja vasta näin sunnuntai-iltana pääsin ensimmäistä kertaa toden teolla hengähtämään. Ei kelloon vilkuilua, ei puhelimen kyttäämistä. Ainoana ongelmana vain ovella kolkutteleva Nukkumatti, joka ei ymmärrä olevansa aika pahasti etuajassa... Silmät eivät tahdo pysyä auki millään, mutta kirjoittelen teille nyt pikaiset kuulumiset ennen kuin palailen kunnon postauksien kera.

Viimeisimmästä päivityksestä on tosiaan vierähtänyt melkein kokonainen viikko, ja vaikka mieleni kuinka tekisi torua itseäni, niin aikaa ei vain ole yksinkertaisesti koneen äärelle riittänyt. Maanantaina alkanut muutto on imenyt mehuja melko onnistuneesti, ja kaiken hässäkän keskellä olen yrittänyt huolehtia tuhansista muistakin asioista. Näiden lisäksi tämä viikko on sisältänyt myös mm. HIHS -toimihenkilötapaamisen Jäähallilla, viikoittaisen koulutunnin (jonka aikana Eevakin kävi Nuutin selässä), muutamien hevosten sekä koirien kraniointia ja pienenä irtiottona ruotsalaisartisti Sanna Nielsenin konsertin.

Nuutin kanssa emme valitettavasti ole ehtineet ihan suunnittelemallani tavalla treenaamaan, mutta onneksi meidän maailman paras hoitajamme on pitänyt hevosen liikkeessä myös niinä päivinä kun oma aikani ei ole siihen riittänyt. Ensi viikolla palailemme taas normaalinpaan rytmiin ja nyt kun hirvikärpäsetkin näyttävät kadonneen niin tarkoituksenani olisi rennomman maastolenkin lisäksi ottaa viikko-ohjelmaan mukaan myös rankempi, takaosaa vahvistava "mäkitreeni-maasto". Ollaan sitten katsokaas lumien tullen valmiita kunnon hankitreeniin... ;) Yritän parhaan osaamiseni mukaan laatia meille talveksi suunnitelman, jonka avulla Nuutin fyysinen kunto kohenee entisestään, mutta joka ei kuitenkaan aja hevosta piippuun - ei edes sinne päin. Maltti on valttia ja monipuolinen liikunta pitää mielen iloisena. Toiveissa siintävät tietenkin ne kauan kaivatut kisaradat, mutta edetään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin päädytään.

Niin huippu, © Jonna.

Minkälaisia suunnitelmia teillä hevostenne kanssa on tulevalle talvelle?

20 kommenttia:

 1. Meillä suunnitelmissa on kuntouttaa hevonen taas kilpakuntoon.. Ollaan saikkuiltu vähän väliä ja nyt toivottavasti löytyi syy, joka saadaan hoidettua pois. Toivottavasti teidät vielä nähdään kilparadoilla Nuutin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, toi vähän väliä saikkuilu on niin tuttua... ;s Mutta hei ihanaa jos syy ongelmiin on selvillä, se epätietoisuus kun on aina ihan pahinta ! Tosi paljon tsemppiä teille, toivottavasti kaikki menee hyvin !!

   Ja kiitos, toivotaan tosiaan näin ! :)

   Poista
 2. Kisoihin vaan! Saisitte mahti prosentteja ja pakkohan se joskus jostain on aloittaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, jostain on pakko lähteä ;D Iiks, pitää kattoo josko uskallettaisiin parin viikon kuluttua oleviin kotikisoihin................... !

   Poista
 3. Heiii otatko lisää kranioitavia koiria, täällä olis yks innokas pikkuasiakas tulossa joskus käsittelyyn, nyt kun alotettiin agilitykin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii ihana, otan oikein mielelläni ! Laita hei vaikka sähköpostia (susanna.niemi@live.fi) niin jutskaillaan :)

   Poista
 4. Heippa! mistä taitaa olla toi sun kypärä ostettu ja mitä maksoi ? Se on tosi kiva ja oon itelleni vähän suunnitellu samanlaista hankkivan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ! En yhtään tiedä mistä mun kypärä on, kun äiti sen joululahjaksi joskus miljoona vuotta sitten osti :D Uskoisin että Hipposportista, mutta noitahan myydään tosi monissa liikkeissä ! Kyseessä siis Charles Owen Wellington Classic -kypärä (http://www.charlesowen.co.uk/gb/products/wellington+classic), googlettamalla kannattaa vertailla hintoja sillä erot on eri liikkeiden välillä melko suuret. Toi on kyllä tosi hyvä potta, istuu päähän ja ulkonäkö miellyttää ainakin mun silmää :)

   Poista
 5. Ihana Nuutti!

  Itselläni on vuokrahevonen, jota käyn väh 2 kertaa viikossa liikuttamassa. Aina juoksuttaessa hevonen hikeen (yli puoltuntia) ja sen jälkeen reilut 2 tuntia ratsastusta. Kun on entinen ravuri, niin ihan urakalla saa tehdä rankkaa treeniä ja olen muutenkin ainut joka sitä liikuttaa. Talveen mennessä siis hepan pitää osata ravata (kesällä ei liikkunut lähes ollenkaan, joten ei osaa oikein ravata) ja kulkea pää alhaalla (kulkee pää ylhäällä, ja alkaa pikkuhuljaa kasvamaan iso alakaula, joten alan käyttämään sivuohjia).

  Lue lisää, jos kiinnostaa!

  http://janinajakarvakamut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, tsemppiä teidän treeniin ! Itse harvemmin yli tuntia ratsastan (tai jos ratsastan niin suurin osa kuluu alku-, loppu- ja välikäynteihin) kun pystyn sitä rasitusta kuitenkin useammalle päivälle jakamaan :) Ja Nuutillakin kun on taustalla noita jännevammoja sun muita niin otetaan mieluummin "liian kevyesti" kuin "liian rankasti". Onneks kävelykin on esim. reippaiden maastolenkkien muodossa tosi tehokasta liikuntaa !

   Kiitos, käyn kurkkaamassa kun pääsen kotia ! :)

   Poista
 6. Tosi hieno Nuutti. :) Toivottavasti pääsette läpi talven treenaamaan ilman merkittäviä takapakkeja, olisitte sen ansainneet!

  Oma tammani toipuu tällä hetkellä jännevammasta, ja sen kanssa menee talvi varmaan korkeintaan hölkötellessä. Onneksi olen saanut ratsastettavakseni nuoren suomenhevosruunan, jonka kanssa on tarkoitus treenata kohti ensi kauden kisoja. Meidänkin projektinamme on takaosan vahvistaminen ja ollaankin nyt käyty kiipeilemässä hiekkakuopilla pari kertaa viikossa. Pohja vain on siellä niin pehmeä, ettei voi muuta kuin kävellä, mutta se on oikein tehokasta sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, ihanasti sanottu :)

   Tosi kovasti tsemppiä teidän toipumiseen ! Aina kun kuulee tai lukee jännevammoista niin muistuu kyllä elävästi mieleen ne ajat kun Nuutiltakin hankosidettä paranneltiin. Vaikka uudelleen en samaa missään nimessä haluaisi enää kokea, niin toisaalta näin jälkikäteen on helppo todeta, että jokaisella pilvellä tosiaan on se hopeareunus. Hetkeäkään en menneisyydestä vaihtaisi. Toivottavasti teidänkin tarinanne saa onnellisen lopun, pidän peukut pystyssä :)

   Poista
 7. Oj vilken underbar blogg du har!
  - Cina

  VastaaPoista
 8. onneks oot takasin! kauheeta ku viikkoon ei saanu lukee sun postauksii just ku oli taas tottunu aika reippaaseen tahtiin hah :DD

  VastaaPoista
 9. Nuudeli on melkolailla avot kuvassa!

  Meidän suunnitelmana on päästä ratsastamaan läpi talven - maneesittomalla kotitallilla se voi olla välistä hieman haastavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollu aaaikas mahti mies ♥

   No joo teidän tapauksessa toi on ihan hyvä tavote ! Kauheeta ku ei ite melkeen ees osaa aatella millasta on talven läpi ilman maneesia... :o Vaikka itekki kyllä tykkään ratsastella ulkosalla jos vaan pohjat sen sallii. Toivottavasti talvi on tänä vuonna suotuisa !

   Poista
 10. Talvella - treeniä persiille! Omistajan perse tarvis varmaan enemmän treeniä !! :D Oikeestaan oon tässä pohtinu ja suunnitellu ihan toden teolla et pitää oikeen listaa ajatukset postauksen tyngäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha joo no sama täällä ! Kauheesti oon suunnittelemassa miten rääkkään Nuuttia ja sit tajuun et ööh niin se oma kuntokin kaipais töitä................. XD Ja joo kirjota postausta, ois kiva lueskella !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !