keskiviikko 22. lokakuuta 2014

No ei se ihan huonosti mennyt !

Muutama viikko sitten meidän kouluvalmentajamme kysyi olinko suunnitellut osallistuvani tuleviin kisoihin. Houkutus nosti salamana päätään, mutta epävarmuus iski heti takaisin. En tiennyt olinko valmis kohtaamaan sen peikon, joksi mahdollinen pettymys oli kahden vuoden kisatauon aikana takaraivossani kasvanut. Sulattelin asiaa parisen viikkoa, kunnes ryntäsin Eevan rohkaisevien sanojen saattelemana käsi täristen rustaamaan ilmoittautumisen listaan - viimeisenä mahdollisena päivänä, tietenkin.

Sunnuntaiaamu valkeni kylmänä ja sateisena. Heräsin ennen kuutta, mutta nukahdin vielä muutamaksi tunniksi levottomaan uneen. Siinä juoksin cooperia yläkoulun urheilukentällä ja liikunnanopettajani istui katsomossa huutamassa kuinka olin häpeäksi ihmiskunnalle. Yhdeksän jälkeen herätyskellon aina yhtä rasittavaan rinkutukseen herätessäni olo oli kuin mammuttilauman alle jääneellä. Hetken piti miettiä oliko tuo uni unta sittenkään...


Tallille päästyäni jännitys tuntui nousevan vatsan pohjalta aina kurkkuun saakka. Yritin nieleskellä sitä alas, mutta edellisen päivän lievästi sanottuna täydellisen epäonnistunut ratsastus kummitteli taukoamatta mielessäni. Nuuttia harjatessani tunnustelin sen läpi mahdollisten jumien varalta ja lannerangan alueella hienoista kireyttä havaittuani käsiteltiin Lindan kanssa yhteistuumin koko ranka. Mukavasti huomasi taas ihan silmällä sen eron mikä tämän pikahoidon aikana tapahtui, joten ei muuta kuin hitusen suuremmalla itsevarmuudella matkaan vain... !

Maneesin kisahälinässä Nuutti tuntui kaikista odotuksista huolimatta varsin tyyneltä, ja voi että miten mun teki mieli hihkua riemusta kun pääsin heti ensimmäisessä laukassa toteamaan liikkumisen olevan täysin eri luokkaa kuin edellispäivänä. Se helpotuksen määrä oli ihan sanoinkuvailematon. Nuutti liikkui niin hyvässä tahdissa ylämäkeen, että selässä ei voinut muuta kuin hymyillä.

Hoi kädet tehän olette ihan väärässä paikassa.

Meitä edeltäneen ratsukon lopetettua suorituksensa pääsimme odottamaan pillin vihellystä valkoisten aitojen sisäpuolelle. Nuutti paineli korvat tiukasti hörössä kohti hurjaakin hurjempaa tuomaripöytää, pörisi ja säpsähteli hieman, kunnes asettui oikein mukavalle, rennolle tuntumalle. Lähtömerkin kajahtaessa ilmoille otin vielä yhden laukannoston, muistutin itseäni hengittämisen tärkeydestä ja käänsin ensimmäiselle pituushalkaisijalle tuomarin eteen.

Pakko ihan rehellisesti sanoa, että muistikuvat radalta ovat hieman hatarat, mutta onneksi on olemassa arvostelupaperi mistä jälkikäteen luntata. Sisäänratsastus oli ihan ok, suora, mutta pysähdyksessä Nuutti rupesi kuikuilemaan joten saimme siitä 6. Keskiravit olivat kumpikin hieman varovaisia, joskin tahdikkaita. Ravivolteilla tahti meinasi kiihtyä hieman, ja molemmat levisivät liian suuriksi. Keskikäynnistä tipahti odotetusti melko huono numero (4,5), sillä Nuutti painelee lähes aina melkoisen puhdasta passia. Ainoa mahdollisuus pelkkään passimaisuuteen on joko täysin vapaa ohja tai todella hidas tahti...

En löytänyt mun Pikeurin valkoisia onnenhousuja mistään joten jouduin laittamaan jotkut random kalsarit.
Keskiraveissa nenä painuu herkästi liian taakse. Enemmän jalkaa ja istuntaa siis.
Kaatuu, kaatuu.

Laukkaohjelma meni hyvin, joskin jouduin volteilla ottamaan laukan melko pieneksi ja tuomari kommentoi paperiin "laukka voisi pyöriä paremmin". Saimme kuitenkin kummastakin 6,5. Keskilaukat ratsastin jälleen hieman vaisusti, sillä niissä Nuutti innostuu herkästi pukittelemaan. Mutta arvatkaapa mitä saimme keskilaukkalävistäjien päätteeksi suoritetuista harjoitusravisiirtymisistä? No 7, kummastakin ! Treeneissä niin tuskallisesti kädelle tipahtaneet räpellykset olivat kuin taikaiskusta muuttuneet siisteiksi ja hallituiksi. Samoin kuin peruutus. Ihan jo turvallisuussyistä jätin sen kokeilemisen verkassakin pois. Vaan mitä tekee Nuutti radalla? Pakittaa siististi mamman epähuomiossa pyytämät viisi (yksi liikaa siis...) askelta ja nappaa papereihin numeron 6. Lauantain ratsastusten perusteella olin varautunut lähinnä siihen että seisomme ensin pää taivaissa viisi minuuttia peruutuksen tarpeellisuudesta keskustellen ja tempaisemme sitten itsemme maneesin katsomoon niin että pisteitä heruu korkeintaan 1.

Kaula taipuu liikaa.
Toinen niin itseensä tyytyväisenä... :)

Kaiken kaikkiaan olin - ja olen edelleen - suoritukseemme todella tyytyväinen, vaikka runsaasti korjattavaa löytyy tietenkin aina. Volteilla pitää muistaa ratsastaa paremmin ulkoavuilla ja keskiaskellajeista ottaa irti enemmän, siinä ehkä ne merkittävimmät puutteet tällä radalla. Alapisteet olivat tasaista 6,5-7, ja kommenttinakin "tasaista menoa". Kyseinen tuomari on tunnetusti tiukka pisteissään (mitä en siis ollenkaan pidä huonona asiana, kiva vain kun numerot eivät tipu ilmaiseksi), joten lopputuloksena 62,4% ei tunnu lainkaan hullummalta. Kaiken lisäksi tämä oikeutti luokan toiseen sijaan, eli pääsimme ikuisuudelta tuntuneen tauon jälkeen palkintojenjakoon vastaanottamaan uutuuttaan hohtavan sinisen ruusukkeen !

Iloiset ratsukot hengissä selvinneinä.
"Herranjestas äiskä, et sä voi täällä kaikkien nähden tolla tavalla pussailla !"
"Kato timppa mä pääsin palkinnoille !"
"Saatko nyt varmasti hyviä kuvia ?!"
"Tsiikatkaa kuin hieno mä oon !"

Ennen kaikkea voitimme kuitenkin itsemme. Pitkän kisatauon ja niin monien epätoivon hetkien jälkeen oli ihan huikea tunne päästä suorittamaan suunnilleen omalla tasollaan ja saada positiivista palautetta suunnasta jos toisestakin. Nuutti oli ihan mielettömän hieno ja mahtava, sanalla sanoen ihanparas. Mun oma pieni supermies...

Nuutti yrittää kuunnella että mitä se kranio-Pekka siellä luurin toisessa päässä oikein huutelee.

Kaikista postauksen kuvista suuret kiitokset maailman parhaalle henkiselle tuelle nimeltään Linda ! Hän on ollut ystävä paikallaan aina päiväkodista saakka enkä tiedä kuinka moneen otteeseen olisin itseni paniikkiin ilman hänen rauhoittavia sanojaan tukehduttanut.............. :D Loppuviikon aikana luvassa on tämän samaisen timppasen kanssa luultavasti melkoista nauruterapiaa, sillä huomenna alkaa kauan odotetti HIHS ! Kuinka moni teistä on tulossa paikalle?


(Seuraava postaus ilmestyy siis luultavasti vasta ensi viikon puolella, mutta yritän päivitellä viikonlopun tunnelmia facebookin puolelle ! Koko alkuviikon ajan superisti liikkunut Nuutti on sunnuntaihin saakka Clarissan hoivissa, enkä tiedä miten taas kestänkään näin monta päivää ilman sen kanssa hääräilyä, niisk... Onneksi hallilla pitää kiirettä aamusta iltaan niin eipähän pääse turhia ikävän kourissa lilluttelemaan ! Nyt kipitän äkkiä nukkumaan, sillä herätyskello soi ennen kuutta. Tsau !)

49 kommenttia:

 1. Uuu, paras nuudelinuu ♥ edelleen miljoonannen kerran onnea ;)

  VastaaPoista
 2. Onnea! Toi pusukuva kuvateksteineen on tosi huvittava :D

  VastaaPoista
 3. Oijoi hirmusesti onnea! Nuudeli on niin hienona kuvissa että! Haha ite suuntaan vaan expoon ku ei pitäny ees tänä vuon tulla mut sit kaveri ilmotti et sai ilmaislipun et mennääkö :D no shoppailu kelpaa aina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! :) Joo shoppailu on jees, harmi ku ei tänä vuonna tarttunu HIHS:istä mukaan mitään... !

   Poista
 4. Onnittelut hienosta itsensä ylittämisestä henkisellä puolella, ratsastuksellisesti en usko, että vielä menit "yli taitojesi", mutta tuo henkinen puoli onkin paljon vaikeampi" Huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, se henkinen puoli oli ehdottomasti suurin kysymysmerkki kun osallistumista mietin :) Kiitos !!

   Poista
 5. Hienoa että menit ja vielä hienompi tulos! Onnea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onneks valmentaja puoliks pakotti ! Kiitos ! :)

   Poista
 6. Onneksi olkoon hyvästä suorituksesta ja ruusukkeesta! :)

  VastaaPoista
 7. Jee, mahtava suoritus teiltä ! :) Tosi hienoa, että lähdit kisailemaan epäonnesta jota teille sattunut sekä jännityksestä huolimatta! Kellepä ei varsinkaan pitkän kisatauon jälkeen hyppäisi perhosia massuun.. :)
  Jäiköhän mulla jotain lukematta, vai kerroitko postauksessa mikä oli teidän ohjelma kisoissa? Se olisi kiva kuulla. :)
  Tsemppiä tosi kovasti tuleviin treeneihin ja muutenkin kaikkea hyvää sulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset ! Ohjelma oli helppo B:0, unohtuikin mainita muualla kuin tuolla tunnisteissa :)

   Poista
 8. Onnittelut upealle ratsukolle hienosti menneestä cooperista! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, saakelin cooperit ja niiden jättämät elinikäiset traumat ! XD

   Poista
 9. Mahtavaa! Tulin jostain syystä tajuttoman hyvälle tuulelle lukiessani tätä postausta. :) Onnea toisesta sijasta! Tosi kivoja kuvia, ainakin niiden perusteella meno näytti tosi kivalta. Hauska kun Nuutti treeneissä oikuttelee, ja sitten kisoissa tekee kaiken niiin hyvin! Taisi ymmärtää, että nyt on tosi kyseessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, ihanaa ! :) Ja haha joo niinpä, taisi olla hyvä juttu luvata Nuutille pussillinen porkkanoita mikäli käyttäytyy hevosiksi... ;)

   Poista
 10. voi, paljon onnee ! kivalta näyttää meno ja noi ulkona otetut kuvat on ihania !

  mä oon menossa HIHSiin launtaina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Ja hei kiva ! Pääsin vähän myöhään vastaamaan näihin kommentteihin, heh, mutta toivottavasti viihdyit !! :)

   Poista
 11. Ihan mahtavia uutisia, ihana lukea teidän onnistumisista! ♥ Todellakin ansaittu sijoitus. Ehkä teidänkin onni lopulta kääntyy :)

  VastaaPoista
 12. Mikä luokks toi oli? Ja onnee sijotuksesta!:)

  VastaaPoista
 13. Paljon Onnea teille! :) Tuli itelleki tosi ihana fiilis, kun luki teidän onnistumisesta! Jatkakaa samaa rataa :)

  VastaaPoista
 14. Mikä luokka oli kyseessä? Onnea sijoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo B:0, tunnisteisiin muistin laittaa mutten muualle... :D Kiitos !

   Poista
 15. Näitä sun postauksia on todella kiva lukea. Osaat kirjoittaa niin hauskasti et saa välillä hymyillä itsekseen! :)

  VastaaPoista
 16. Minkä luokan starttasit? :) Hyvinhän se meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paremmin ku osasin odottaa ! Helppo B:0 oli ohjelma :)

   Poista
 17. Nuuttihan näyttää ihan kisahepalta! Onneks olkoon, ootte ruusukkeenne ansainneet. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli niin pörheenä että ! Kiitos ! :)

   Poista
 18. Oon tyhmä.tai jotain mut en millään löydä tekstistä et minkä ohjelman menit ? :) kuitenkin paaaaaljon onnea sijoituksesta ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muistanutkaan muualle kuin tunnisteisiin laittaa, mutta helppo B:0 oli :) Kiitoos !!

   Poista
 19. Huippua! Paljon onnea sijoituksesta! :)

  VastaaPoista
 20. Hienoa! :) Onnittelut onnistuneesta suorituksesta ja sijoituksesta!

  VastaaPoista
 21. Onnea paljon hyvin sujuneesta kisasta! Haluaisin kysyä paria juttua mitä oon mietiskelly lukiessani kisapostauksia.
  Miten tuo pisteidenlaskenta menee kouluratsastuksessa? Onko kymmenen pistettä niinkun paras ja ykkönen sitten huonoin? Ja tuossa loppupisteittä 100% on kai sitten täydet?
  Onnea vielä teille ja kiitos mukavasta blogista, tätä on tosi kiva seurailla! Hyvät syksynjatkot :)
  ps. kännykkä kirhotettu, toivottavasti ei oo kamalasti kirjotusvirheitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! :)

   Juu 100% on täydet ja mitä lähempänä sitä niin sen parempi ;) Arvostelu alkaa nollasta, jolloin 0 = ei esitetty. Kuten meidän yksi keskikäyntimme joskus muinoin, heh, kun Nuutti meni pukkilaukkaa...... :D

   Poista
 22. Hei superhyvä! Oonki jo oottanu et Nuutti näkyis kisaradoilla��

  VastaaPoista
 23. Ei vitsi meette hyvin!:)

  VastaaPoista
 24. Laittelin sulle viime viikolla sähköpostia, toivottavasti tuli perille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, HIHS:in aikana tullu kauheesti pääasiassa kaikkea turhaa sälää sähköpostiin ni just meinasin huomenna tyhjennellä :D Ei oo roskaposteihin ainakaa menny ni tulee varmaan saapuneissa vastaan kyllä, vastaan kunhan pääsen koneen äärelle !! :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !